הבדלים בתוצאות

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• הבדלים בתוצאות
    דוד ה.
    02/06/2010

שלום רב,
    עקב רקע משפחתי של סכרת החלטתי לבצע מעקב אחרי רמות הסוכר בדם ורכשתי גלוקומטר (מתוצרת FreeStyle). ערכים של שתי בדיקות שערכתי בצום בשני בקרים היו 135 ו-140.
    בשתי בדיקות דם שערכתי בקופ"ח כמחצית השעה לאחר הבדיקות הנ"ל הערכים היו 85 ו-95 בהתאמה.
    נאמר לי שהערכים המתקבלים בבדיקה בגלוקומטר אמורים להיות גבוהים יותר אבל האם יתכנו הפרשים גדולים עד כדי כך? איך עלי להתייחס למכלול התוצאות שקיבלתי?
    תודה,
    דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבדלים בתוצאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמות סוכר

ד''ר זהר לנדאו
    02/06/2010

שלום רב,
    ההבדלים שאתה מציין בין הבדיקה הביתית למעבדה אכן גדולים.
    בחלק ממדי הסוכר יש להכניס קוד המקלונים ולעיתים יש טעויות בקריאת הסוכר בשל הכנסה לטא נכונה של הקוד.
    אני מציעה לדבר עם הרופא שלך לשקול לקחת רמת HbA1c, כדי לקבל אמדן על ערכי הסוכר ב - 3 החודשים האחרונים והעמסת סוכר.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HbA1c

דוד ה.
    03/06/2010

קודם כל תודה על התגובה.
    בדקתי את נושא קוד המקלונים ולא היתה כל טעות.
    בשתי בדיקות HbA1c שעשיתי לאחרונה התוצאה היתה 5.6. אני מבין שזו תוצאה בתוך הנורמה. האם במצב זה עדיין מומלצת בדיקת העמסת סוכר?
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HbA1c

ד''ר זהר לנדאו
    03/06/2010

שלום רב,
    בהתחשב בתוצאת HbA1c ושתי הבדיקות התקינות שציינת במעבדה אין צורך בהעמסת סוכר.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו