זיהוי סוכרת?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• זיהוי סוכרת?
    א
    03/06/2010

שלום.
    מזה שנים אני סובל מרמות סוכר גבוהות יחסית בצום (בין 120-135) אך מעולם לא הובחנתי כסוכרתי.יחד עם זאת, בשנה האחרונה אני מתנזר מאכילת ממתקים ומאכלים אחרים המכילים סוכר.

בבדיקה האחרונה שביצעתי, הגלוקוז היה 125 בצום.
    HbA1C היה 5.9 (נע באופן כמעט קבוע בין 5.9 ל 6.1)
    בוצעה גם בדיקת C-PEPTIDE. התוצאה היא 1.758
    מה המשמעות? אני שומר בקנאות על אכילת מאכלים ללא סוכר, נמנע ממתקים ומשתדל את הסוכר לקבל רק מפירות וגם במידה מועטה.
    המשקל שלי נמוך יחסית (58 ק"ג גובה 1.86), ירידה של כ 30 ק"ג בשנה מאז שהפסקתי לאכול ממתקים לחלוטין אך משתדל לאכול תפריט בריא ומשביע (למעלה מ 2000 קלוריות ליום).
    האם תתכן סוכרת סוג 2?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי סוכרת?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי להוסיף שאני בן 32.תודה

א
    03/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/06/2010

שלום
    נכון להיום לא מתאים לסוכרת אבל ממליצה על ביצוע העמסת סוכר 75 גרם ולאור הגיל הצעיר והיותך כה רזה גם על ביצוע בדיקת נוגדנים לסוכרת מסוג 1 אשר לעיתים במבוגר יכולה להתבטא בצורה יותר מתונה ולהתפתח משך שנים ולא בצורה אקוטית כמו אצל הילדים.
    האם משקלך 58 ק"ג או שזאת טעות?
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמסת סוכר ומשקל

א
    03/06/2010

שלום ד"ר ותודה על התשובה המהירה.

קצת יותר רקע:
    אני אכן בן 32 וכל חיי הייתי בעודף משקל בין קל לבינוני.
    לפני כשנה וחצי שקלתי 88 ק"ג ואז חליתי בדיזנטריה (שיגלה) אך האבחון היה מאוחר ובמשך כשבועיים וחצי לא יכולתי לאכול כמעט כלום ואז החלה ירידה מסיבית במשקל.
    בד בבד, תמיד סבלתי מעודף סוכר אך לא ייחסתי לכך חשיבות עד לפני כשנה כאשר הרופא שלי הזהיר אותי מהשלכות.
    לכן, הפסקתי לאכול מתוקים בכלל.
    לפני כשנה (7/2009) ביצעתי גם בדיקת העמסת הסוכר.
    אלו התוצאות:
    PPG-0 : 123.2
    PPG-120 : 140

בשילוב המקרים המצויינים מעלה, המשקל שלי ירד בצורה דרסטית ואני מתקשה להעלות בחזרה למשקל תקין (המשקל נע בחודשים האחרונים בין 61-58 ק"ג)

לפני חודש, בבדיקות הדם, ה TSH 1.49 וה FT4 10.6
    כמו כן, אני סובל מאסטמה מאוזנת בתרופות בדרגה קלה עד בינונית, ללא התקפים. האם קיים קשר למחלה זו?

אני ממש אובד עצות ומודאג.
    יש לי אח גדול בן 38 שתמיד היה רזה ומאד בריא ובשנה האחרונה חלה התדרדרות בסוכר וכיום הוא נוגדר כסוכרתי טייפ 1 ומטופל באינסולין. חשוב לציין שמעולם לא סבל מבעיות סוכר או בעיות רפואיות אחרות ואף עסק בפעילות גופנית רבה (ריצות וכדומה) ואני מפחד להגיע למצב זה גם.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/06/2010

שלום
    צריך לברר את הקושי לעלות במשקל גם במסגרת גסטרואנטרולוג כולל בדיקת נוגדנים לCELIAC אשר הנה מחלה אוטואימונית כמו סוכרת מסוג 1.
    הבדיקה לפני שנה לא מראה על סוכרת אך אינה תקינה.
    ממליצה לחזור על הבדיקה כפי שאמרתי אך בעיקר לברר את הסיבה למשקל הנמוך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

א
    06/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו