מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יש לי סוכרת?שואלת03/06/2010
שלום רב,
הנני בת 21, ובשני בדיקות דם אחרונות (לאחר צום ממושך) התגלו אצלי רמות גבוהות של סוכר. בבדיקה הראשונה 90 ובשניה 96... אני לא ממש מופתעת מהתוצאות, שכן אני חובבת מתוקים ובמיוחד עכשיו שאני בתקופת לימודים יוצא לי לאכול המון דברי מתיקה. כמובן שלאחר קבלת התוצאות זה ישתנה...
האם התוצאות מעידות על סוכרת ? כיצד אוכל לשנות את התזונה שלי מבחינת סוכרים על מנת להוריד את הרמות של הסוכר ? אני ממש מודאגת.
עוד עובדה חשובה, שאני לא בטוחה היא קשורה באופן ישיר.. לפני כארבעה חודשים עשיתי בדיקות דם וגילו שה- TSH שלי הוא 6.54 כאשר T4 ו- T3 תקינים לחלוטין.. ובבדיקה חוזרת שעשיתי לפני כמה ימים ה- TSH ירד חזרה ל- 4.33 וה-T4 ו- T3 עדיין תקינים. האם יש קשר בין הממצאים האלה לסוכר גבוה? וכמו כן, למיטב ידיעתי כאשר יש תת פעילות התירואיד היא נמשכת לכל החיים, איך ייתכן שאצלי זה די התייצב ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת?
ד''ר זהר לנדאו03/06/2010שלום רב,
הערכים הללו שאת מציינת הינם תקינים ואינם מעידים על סוכרת. יחד עם זאת כדאי לאכול פחות ממתקים (זה טוב לכולם).
לגבי בלוטת התריס: הבדיקה הראשונה מעט גבוהה, השניה בגדר התקין.
יש לעקוב בהמשך לפי הצורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - שאלה נוספת
שואלת04/06/2010לאחר יעוץ עם רופאה נאמר לי לאכול יותר בריא על מנת שהסוכר לא יעלה יותר.
שאלתי שוב ושוב את הרופאה ממה עלי להימנע מלאכול ומה עשוי להוריד את רמת הסוכר, אך היא שוב אמרה פשוט לאוכל בריא.
אשמח אם תוכלי לומר לי איזה מאכלים הם בעלי ערלך גליגמי גבוה שמהם עליי להתרחק.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר זהר לנדאו05/06/2010שלום רב,
אנא פני לדיאטנית לייעוץ והדרכה לגבי תפריט המתאים לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)