מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ncah או PCOמיטל06/06/2010
קצת ארוך – סליחה.
כיום בת 31.
בגיל 23 במסגרת ביקור אצל רופא נשים, נמסר לי ששיעור היתר שלי הוא כתוצאה משחלות פוליציסטיות (לא נעשו בדיקות דם – רק US). ניתנו לי גלולות שהפסקתי לקחת אחרי כמה חודשים בשל כל מיני תופעות לוואי. מאז ללא טיפול.
בגיל 30 נערך לי בירור הורמונאלי במסגרת ניסיונות כושלים להרות, ועלה כי יש הפרשות יתר מהאדרנל (ANDROSTENED= 9.9, DHEA=14.3, PRG-17-OH = 4.50, FREE TESTOST=2.1).
במסגרת המעקבים נצפו בUS הרבה זקיקים קטנים –באופן שאכן מתאים ל PCO . מצד שני- לא היה פער גדול בין הfsh (7.2) לבין ה LH (5.5).
במהלך ההזרעות ניתן לי טיפול של 0.5 דקסמטזון ליום על מנת להוריד את רמת הפרוג – מה שאכן עזר להורדתו, אולם לא נקלטתי.
היום אני בפתחו של סבב IVF שני כאשר הראשון בוצע ללא סטרואידים (כי הפרוג' היה מאוזן) ובמהלך גלישה באינטרנט גיליתי על קיומה של NCAH שיתכן שיש לי אותה והבנתי שאם אכן כך עלי להיות מטופלת בסטרואידים עד לכניסה להריון וקביעת מין העובר. הרופא שלי מעולם לא הזכיר זאת.
האם עלי לפנות לקופה ולבקש הפניה לבדיקה גנטית? האם עלי לבקש מרופא הפריון שלי שירשום לי בסבב הבא דקסמטזון?
איך אפשר לדעת האם אני סובלת מהתסמונת? האם ניתן לברר זאת בתקופה זו תוך כדי טיפולי ההפריה?
רק לציין כי את הוסת הראשונה קיבלתי בגיל 15 והיא מעולם לא היתה סדירה. בגיל 20 התחלתי לסבול משיעור יתר שהולך ומתגבר והיום נחשב לקשה. אני סובלת מעודף משקל (10 ק"ג מיותרים).
תודה רבה על המענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NCAH
ד''ר זהר לנדאו07/06/2010שלום רב,
אבחנה של NCAH עושים על ידי בדיקה הנקראת ACTH test.
במצב כזה יש מקום לטיפול בדקסמטזון.
אני מציעה להתייעץ עם אנדוקרינולוג או גניקולוג ולברר אם הבדיקה נעשתה לך בעבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)