אי סבילות לחום

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אי סבילות לחום
    לוהט
    07/06/2010

שלום רב,

אני בן 54 וסובל מזה כ-15 שנה מתת-פעילות של בלוטת המגן, מטופל ע"י אלטרוקסין במינון שעולה בהתמדה. המינון בשנים האחרונות 200 מ"ג ליום. מזה כשנתיים סובל מאי-סבילות לחום, הזעות קשות ביותר ולעיתים גם קוצר נשימה במאמץ הקל ביותר, למרות שאני יוצא להליכות בנות שעה מדי יום. התוצאות האחרונות של בדיקות הדם הן TSH = 0.24, Free T3 = 5.0, Free T4 = 16.3. אק"ג ואקו לב ב.מ.פ. ב-CT בטן ואגן - האדרנלים ב.מ.פ. ובקע היטאלי קטן של הקיבה לבית החזה ודיברטיקולוזיס. י.ל.ד מאוזן תרופתית, היפרליפדמיה מאוזנת תרופתית (כולל דיאטה ופעילות גופנית), BMI 29.1 . אבי נפטר מהתקף לב בגיל 58.

בעבר הייתי במעקב אנדוקריני אך פרט למעקב אחרי ה-TSH והתאמת מינון האלטרוקסין לא נעשה דבר ולכן חזרתי לטיפולו של רופא המשפחה.

אשמח לשמוע הצעות לבדיקות נוספות ו/או המשך טיפול.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי סבילות לחום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזעות

ד''ר זהר לנדאו
    07/06/2010

שלום רב,
    יתכן וההזעות קשורות למשקל היתר שלך.
    האם יש לך אפשרות לרדת במשקל?
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי סבילות לחום - המשך

לוהט
    07/06/2010

שלום ותודה על התשובה.

לצערי, אינני מצליח לרדת במשקל. במאמץ רב אני מצליח לעשות פעילות גופנית אבל אני מקבל תרופה נגד דיכאון המגבירה את התיאבון (ואני חושב שגם מאטה את חילוף החומרים) וניסיונות להחליפה בתרופה אחרת לא עלו יפה. האם הבדיקות שעברתי מספיקות?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוהט מחום

ד''ר זהר לנדאו
    08/06/2010

שלום רב,
    נראה לי שהבירור שעברת מספק.
    מציעה להתייעץ ליתר בטחון שוב עם הרופא שלך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו