סכרת סוג 2 וחסר ויטמין די

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סכרת סוג 2 וחסר ויטמין די
    שירי
    23/06/2010

שלום ותודה מראש,
    בני סובל מסכרת מגיל 32 ,כיום בן 46 ,בעבר בגיל 22 אובחן כסובל מחוסר B 12 וחומצה פולית טופל בהתאם, כפי הנראה כתוצאה מהחסר בעבר , עבר דלקת במערכת העצבים המרכזית,ומאז סובל מאפלפסייה ותסמונת כפייתית הנקראת OCD וגם ייתר לחץ דם, מטופל בתרופות ומאוזן.מלבד
    הסכרת שכיום מפריעה גם שהטיפול התרופתי הממושך בתרופות אינן מייצבות את מצבו,מקבל נובונורם 0,5 -3 פעמים ביום וגלוקופצ' 3 -פעמים ביום עדיין בדיקות הסוכר בצום בממוצע 160
    ו-8,6 .בדיקת הדם האחרונה התגלה שיש לו חסר של ויטמין D =תוצאה 12 !!! הרמה צריכה להיות
    30-75 .רופא משפחה נתן לו טיפות ויטמין-D-10 ביום התחיל לקבל לפני 3 ימים,
    התיעצתי עם הרופא לגבי טבליות חילבה ביו-ויט לא הייתה לו התנגדות, התחלתי ב-2 כדורים ליום
    לפני 3 ימים ואני רואה שיפור קל היום ברמות הסוכר שבדקתי היום הורדתי לכדור אחד (חילבה)
    בגלל התרופות שמקבל, ,בצום היתה הרמה 125 ובבדיקות במשך היום שעתיים אחרי האוכל פעם אחת 117 ,בשעה אחרת הרמה 155 להפתעתי, ! לא ברור לי האם זה מהתוספת של הויטמין או מהחילבה הביו-ויט שגם בזה יש קלציום? שאלתי היא: במידה והתוספות הללו הויטמין והחילבה באמת יוכיחו כך, מה אני עושה לגבי הטיפול התרופתי הקבוע שלא עזר? ואף לא הדיאטה ?
    בגלל היותו רב מחלות ותרופות מסוגים שונים,יש קושי להעבירו למעקב במכון לסכרת לכן אני נעזרת ברופא המשפחה וזה ברור לו ומסייע בידי. מבקשת את עצתך ד"ר לאור האמור.
    מתנצלת שהערכתי בתאור בכתב תודה שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכרת סוג 2 וחסר ויטמין די

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוכרת מסוג 2 וויטמין D

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    24/06/2010

שלום
    המקרה מעט מסובך לענות עליו בפורום כזה.
    האם הויטמין D או תוסף אחר גרם לשיפור באיזון קשה להפריד.
    בכל מקרה עם כל החסרים מומלץ לבדוק נוגנים לCELIAC
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו