מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- CT חזה עם חומר ניגודדניאלה05/11/2007
בהמשך לתגובתך,
אני מטופלת באנדוקרינולגיה בבלינסון.
הרופאה מטפלת בי טענה שכדי למצוא גרורות פפילרי במדיאסטינום
חייבים ctחזה עם חומר ניגוד.
לקחתי רופא פרטי שגם הוא עובד בבלינסון טען אותו דבר
השאלה אם באמת יש בדיקה אחרת לגילוי בלוטות מדיאסטינליותכגון mri?
לא אהיה אכפת לי לעשות בדיקה פרטית על חשבוני (אם קיימת בדיקה אחרת וקופ"ח לא מממנת.)
ללא צורך בct עם חומר ניגוד?
אני ממש חוששת להכניס עוד יוד לגוף,ואם אצטרך סיבוב נוסף של יוד רדיואקטיבי-אהיה ממש בבעיה..
תודה רבה על תשובה
חולה בפפילרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT חזה עם חומר ניגוד
פרופ' רפאל לובושיצקי06/11/2007כדי לאתר גרורות בחולה עם סרטן פפילרי יש לבדוק רמות תירוגלובולין בשלב ראשון ואם הרמות גבוהות יש לעשות בדיקת I131 TOTAL BODY SCAN .
המשמעות של הבדיקה היא שאם יש גרורות הן קולטות יוד ואז ניתן לטפל. בדיקת CT אינה נותנת אינפורמציה כזו ולכן אינה נכונה.
אני חושב שכדאי לך להתייעץ עם אנדוקרינולוג עם ניסיון בתחום של סרטן פפילרי של התריס.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון
דניאלה06/11/2007כפי שציינתי,עברתי לפני 3 חודשים מיפוי כל גופי אחרי קבלת יוד רדיואקטיבי
והיוד קלט במדיאסטינום ובשארית מיטת בלוטת בתריס
תרגלובולין לפני קבלת יוד ואחרי ניתוח-350
תרגלובולין תחת אלתרוקסין-13.5
חודש אחרי, תריגלובולין תחת אלתרוקסין ירד ל 3.5
דהיינו ירידה משמעותית...
לכן מתעקשים שחייבים למצוא בלוטות מדיאסטינליות
וכפי שהבנתי אין אף בדיקה אחרת שניתן לעשות ללא חומר ניגוד?
מוכנה גם לבדיקה פרטית תמורת תשלום
תתקן אותי אם אני טועה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)