מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היפרתירואידיזםאלמוני13/07/2010
שלום רב,
בחודש אפריל גילו בבבדיקת דם שלי יתר פעילות בלוטת התריס ,חשוב לי לציין שעד לפני 5 חודשים הרמה היתה סביב 1.4 הפסקתי לקחת ליתיום לפני כחמישה חודשים,הפסקה שנעשתה בהדרגה.
להלן תוצאת בדיקת דם אחרונה שעשיתי כולל הקודמות
TSH עדכני מתחת ל 0.03 לפני חודש מתחת ל 0.03 לפני 70 יום 0.05 לפנ 4 חודשים 0.52
FT4 עדכני 16.4 הטווח 10.3-19.7 לפני חודש 21.7 לפני 70 יום 17.1
FT3 עדכני 7.65 טווח 3.5-6.5 לפני חודש 9.69 לפני 70 יום 8
Thyroglobulin-TM עדכני 10.7
Thyroglobulin Ab עדכני מתחת ל 20
TSI לפני 70 יום 96 טווח 0-140
TB-Ab לפני 70 יום Undetectable L
Thyroid Peroxidase Ab מתחת ל 10
WBC עדכני 3.6 לפני חודש 4 לפני 70 יום 3.7 תמיד היה נמוך אצלי ונע סביב 4-4.4
Neutrophils % עדכני 42.6 טווח 40-75 לפני חודש 31.7 לפני 70 יום 38.5 לפני 4 חודשים 48.7
Neutrophils % confirm עדכני 35.6 טווח 40-75 לפני 70 יום 39.9
Lymphocytes % עדכני 55.7 טווח 22-43 לפני 70 יום 53.4
Hemoglobin עדכני 15.1 תקין לאורך כל הדרך
בסריקת בלוטת תריס שעשיתי לפני חודשיים בהמלצתך בלוטת המגן היתה בגבול עליון של הנורמה בגודלה,חוסר הומגניות בקליטה ללא עדות לאזורים שאינם מרכזים את החומר,הקליטה של החומר בגבול התחתון שווה לקליטה בבלוטת הרוק,קצה תחתון של הבלוטה נמצא מעל פתח בית החזה.
לפי כל המיממצאים שנתתי האם יש סיכוי שדלקת בלוטת התריס תעבור גם ללא טיפול תרופתי.
האם מומלץ לעשות ניקור בלוטת התריס?
אני מאוד מוטרד מהעיניין ואשמח לתגובתך ,סליחה מראש על המייל הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר של בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/07/2010שלום
המיפוי לא כל כך עזר לנו.
לא סביר שתהיה דלקת כל כך ממושכת אך יתכן חשיפה ליוד (כגון סושי) או תוצרים אחרים.
קיימת פעילות יתר קלה. אתה חייב לפנות לאנדוקרינולוג שיראה אותך ואת כל התמונה וימליץ על טיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמנעתי ממאכלים שמכילים יוד
אלמוני14/07/2010אני הפסקתי באופן מוחלט לאכול סושי, טונה וכל מאכל שיש בו מרכיב של יוד כבר 4 חודשים
לוקח חומצה פולית וטריקרדיה שאינם מכילים יוד עד כמה שיודע, לא לוקח מולטיויטמין שמכיל יודע ממה ששמעתי.
אני מקפיד לאכול מאכלים גויטרוגנים כגון ברוקולי,חסה כרובית וכו"
היה שיפור במדדים של FT4 שעבר להיות בנורמל והיתה גם ירידה ב FT3 שעדין קצת מעל הנורמל.
רק ה TSH נשאר מתחת ל 0.03, מקריאה אני יודע שהמדדים של ה TSH עולים הרבה באיחור,גם אחרי שמדדי FT4 FT3 מתאזנים. (אני סובל במידה מתונה ממצבי רוח)
החשש המרכזי שלי שהטיפול במרקטפיזול יכול לפגוע בספירת דם שלי וגם ככה אני מתחיל עם WBC יחסית נמוך 3.6 ונויטרופילים נמוכים.
את לא חושבת שיש מקום לניקור בלוטת התריס לפני שמחליטים על מתן טיפול תרופתי?
אודה לך על תגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מקום לבדוק TSHR-AB?
אלמוני15/07/2010נוגדני TSI היו אצלי יחסית נמוכים בבדיקה שעשיתי לפני חודשיים וחצי הראו על על 96
האם את ממליצה לחזור על הבדיקת TSI?
אני לא שלם עם האפשרות של טיפול תרופתי לפני שיודעים בסבירות של כמעט 100 אחוז שמדובר במחלת גרייבס.
אני מתנצל מראש על החפירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTSH RCAB
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/07/2010שלום
הTSI הנה שיטה אחרת לבדיקה של נוגנדים אלו . מה שחשוב הוא המיפוי ותפקודי בלוטת תריס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)