מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם עשיתי טעות??יניב15/07/2010
שלום רב,
אני בן 29 ולפני כחצי שנה אובחנתי עם מחלת גרייבס. האנדוקרינולוג שלי המליץ לי באותה התקופה לא לקחת כדורים לשיפור הבלוטה מכיוון שהייתה לי גם פעילות יתר בכבד והוא חשש שתהיה פגיעה נוספת בכבד. במקום זה נשלחתי לטיפול ביוד רדיואקטיבי. היוד ממש חיסל לי את הבלוטה והפכתי במהרה להיפו וכעת אני תלוי בכדורי אלטרוקסין לשארית חיי.
שאלותיי הן:
א. האם הייתי צריך לשקול בכל זאת את האפשרות של כדורים בדיעבד, או שהסיכון לכבד לא היה שווה את זה?
ב. כמה זמן ניתן לחיות תיאורטית ללא בלוטת התריס?
ג. אני סובל מאז ההיפו מנשירת שיער, האם נשירת השיער נפסקת לאחר איזון הבלוטה?
ד. איך אנשים מתמודדים עם זה שלפתע הם תלויים בכדורים לכל החיים?
תודה על העזרה,
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ביוד
ד''ר זהר לנדאו15/07/2010שלום רב,
להערכתי עשית את הדבר הנכון.
הכדורים אשר ניתנים במקרים של גרייבס בעלי תופעות לוואי , שיכולות להיות קשות (במקרים נדירים).
אחת הבעיות הינה פגיעה בכבד ולכן לא נותנים אותם כאשר יש הפרעה באנזימי הכבד.
כבד פגוע הוא בעיה קשה ביותר!
הרבה אנשים נוטלים אלורוקסין באופן קבוע, גם תינוקות בני יומם אשר להם תת תריסיות.
זו בעיה קלה. מתרגלים לקחת את הכדור.
תת תריסיות הינה אחת הבעיות הקלות לטיפול ולשליטה.
לגבי נשירת השיער - בהחלט יש קשר לתפקוד הבלוטה.
חכה עוד 3 חודשים לערך ואם הנשירה ממשיכה אנא פנה לרופא שלך לשקול בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה ועוד שאלה
יניב15/07/2010כחודשיים לאחר שטופלתי ביוד הרדיואקטיבי בדיקות דם הראו שיש לי
TSH=88, T4<3.3, T3<1.3
לאחר שלושה שבועות של טיפול באלטרוקסין 100 מק"ג מבדיקות הדם עלה שיש לי
TSH=75.48, T4=12.2, T3=2.9.
אני עדיין מרגיש המון חולשה ועייפות וחוסר אנרגיה לעשות דברים. בנוסף אני מרגיש גם תחושות של דיכאון למרות שאני לא מוצא סיבה להיות בדיכאון.
האם אני עדיין לא מאוזן ובגלל זה כל התופעות? תוך כמה זמן הבלוטה אמורה להתאזן והאם אז אני אחזור להיות הבחור האנרגטי והחייכני שהייתי לפני שכל זה התחיל?
שוב תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ביוד
ד''ר זהר לנדאו15/07/2010שלום רב,
עדיין תפקוד הבלוטה אינו טוב. נראה כי עליך להעלות את המינון.
רב הסיכויים שחוסר האיזון הוא שמוביל להרגשה הכללית הלא טובה.
כאשר תתאזן תחזור להיות כמו חדש...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה ועוד שאלה
TSH=88, T4<3.3, T3<1.3
אני עדיין מרגיש המון חולשה ועייפות וחוסר אנרגיה לעשות דברים. בנוסף אני מרגיש גם תחושות של דיכאון למרות שאני לא מוצא סיבה להיות בדיכאון.
האם אני עדיין לא מאוזן ובגלל זה כל התופעות? תוך כמה זמן הבלוטה אמורה להתאזן והאם אז אני אחזור להיות הבחור האנרגטי והחייכני שהייתי לפני שכל זה התחיל?
שוב תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה ועוד שאלה
TSH=88, T4<3.3, T3<1.3
שוב תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)