תת פעילות מולדת של בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תת פעילות מולדת של בלוטת התריס
    מיכל
    15/07/2010

שלום,
    שאלתי היא תינוק שנולד, חובה לבדוק אצלו הורמוני תירואיד ביום השלישי? אם נבדקו רק ביום השמיני לחייו, האיחור הזה יכול להיות קריטי?
    הוא מטופל כרגע ב-50 מק"ג ליום, החל מהיום ה-9 לחייו.
    רמת TSH שנבדקה אצלו 80 , לפי הבנתי. רמות ה-T 3 ו-4 היו תקינות.
    כיצד יודעים שהילד יצטרך לקבל כל חייו את הכדור ומה ההשלכות על כך? כרגע הוא אכן יותר פעיל, בוכה, רעב, לא רגוע. האם התרופה משפיעה כך רק בתקופה ההתחלתית, לרוב?
    האם בדרך כלל הטיפול נפסק בגיל שנתיים, בתום תקופת ההתפתחות המוחית?
    איזו בדיקה מבצעים על מנת להבטיח שניתן להפסיק את הטיפול?
    אם חלילה יפספסו מנה יומית אחת במהלך השנתיים הראשונות וכן לאחר מכן, האם יכולות להיות השלכות כלשהן לעניין?
    בנוסף לכך, הוא נולד עם מחיצה בין חדרית שעדיין לא נסגרה. האם עלול להיות איזשהו קשר או סיכון גבוה יותר במידה של האצת דופק בעקבות נטילת האלטרוקסין? (אם יש לך ניסיון בעניין)
    אודה לך מאד על המענה, הנושא מאד חשוב וטרי לנו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת תריסיות מולדת

ד''ר זהר לנדאו
    16/07/2010

שלום רב,
    בהתחלת טיפול באלטרוקסין בתינוק עם תת פעילות מולדת של בלוטת התריס תוך החודש הראשון לחיים מבטיחה שמבחינה זו לא תהיה בעיה. התחלת טיפול ביום התשיעי לחיים הינה התחלת טיפול מוקדמת מאד ואל לכם לדאוג.
    לגבי הצפוי בעתיד - נוהגים לעשות בירור מסויים (אולטרה סאונד או מיפוי הבלוטה). אם מדגימים בלוטה שאינה במקומה האנטומי התקין או שלא רואים כלל בלוטה אפשר לומר כי המצב הזה אינו זמני והילד יזדקק לטיפול תמיד. אם הבלוטה במקום ו/או לאם תת פעליות של בלוטת התריס לעיתים מדובר במצב זמני.
    אני יודעת כי הידיעה הזו כי לתינוק טרי יש בעיה המצריכה טיפול מכה בהורים והכל נראה נוראי.
    זה לא נורא בכלל. מדובר בטיפול פשוט, קל ולא בעייתי בכלל.
    לגבי הפגם במחיצה. אנו נותנים טיפול תחליפי להורמון שחסר וזה לא צריך להוות בעיה לגבי הלב.
    במידה ואתם חשים מצוקה תשאירו לי מייל שלכם או טלפון ואבקש מהורים ותיקים לילדים עם תת תריסיות לדבר איתכם.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

מיכל
    16/07/2010

לפי מיפוי שנעשה השבוע בשניידר, נאמר שהבלוטה תלך ותיעלם..
    מכאן אני מבינה שמדובר כנראה בטיפול לכל החיים..
    מעניין אותי אם הכדור עלול להביא להפרעות התנהגותיות כלשהן, שינויי מצב רוח, קשיים חברתיים..
    האם הטיפול אמור להביא לאיזון כלשהו, עם הפחתה בבכי וברעב שלו, ומתי זה בדרך כלל קורה?

לפי הידוע לך, נזק להתפתחות המוחית לא נמצא שכיח במתן הטיפול החל מהחודש הראשון לחיים?

נשמח לקבל כל כתובת ומידע שהוא,
    האם חוות דעת נוספת עשויה לעזור כאן?

תודה רבה לך על ההקשבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת תריסיות מולדת

ד''ר זהר לנדאו
    17/07/2010

שלום רב,
    הכדור אינו מביא להפרעות התנהגות או קשיים אחרים. הכדור מכיל הורמון אשר חסר אצל ילדים או מבוגרים עם בעיה בבלוטת התריס ולכן הוא טיפול תחליפי ולא עודף.
    לגבי הבכי - אין קשר לטיפול. התייעצי עם רופא הילדים לגבי סיבות אפשריות לבכי.
    אני סבורה כי אין צורך בייעוץ נוסף. מדובר בבעיה שכיחה ופשוטה לטיפול.
    לגבי חומר - יש חומר לגבי תת תריסיות באתר של בדיקות הסקר בילודים.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו