מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכרת הריוניתעינב16/07/2010
שלום.
אני בשבוע 16 נמצאה אצלי סוכרת הריונית בשבוע 11, העמסת סוכר 50 -206, AC1 - 5.4
כמו כן יש לי תת פעילות בלוטת התריס - אני נוטלת אלטרוקסין 150 MG ליום, TSH-2.52.
התחלתי להזריק אינסולין (N CARTRIDGE מעורב RN 70-30 ) ב-22:30 בערב, ואני מתעוררת באופן קבוע ב-4:00 לפנות בוקר, ערכי הסוכר שלי בבבוקר בצום 95-110 , כאשר מינון האינסולין גדל מ-12 יח ל-18 יח' ללא שינוי בערכי הסוכר בצום. במשך היום ערכי הסוכר בטווח בנורמה עד 135 כשעה לאחר ארוחה ( יש לציין בדיאטת נטולת סוכר ).
מדוע הסוכר בבוקר גבוה?
אני מודאגת מהגדלת מינון האינסולין מחשש להיפוגליקמיה במהלך השינה , האם היקיצה הקבועה בבקרים קשורה לאינסולין ולעובדה שהשפעתו פגה לאחר מספר שעות ? האם אני מתעוררת עקב היפוקליגמיה ?
האם בהריון אפשר לעבור לאינסולין לנטוס שיתן כיסוי 24 שעות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריונית
ד''ר זהר לנדאו16/07/2010שלום רב,
ראשית כדאי שתמדדי רמת סוכר כשאת מתעוררת בלילה, כדי להיות בטוחה שאכן הדבר נובע מהיפוגליקמיה. במידה ואת שותה או אוכלת כאשר מתעוררת זוהי יכולה להיות הסיבה לרמת הגלוקוז הגבוהה מעט בבוקר.
לנטוס בשלב זה אינו מאושר לשימוש בנשים הרות.
פני למרפאת סוכרת הריונית להתאמה יותר טובה של מינון האינסולין ו/או שינוי בתפריט (כמו למשל ארוחת לילה עם פחמימה מורכבת).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)