האם ליתיום יכול לטפל באנטי תירואיד

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• האם ליתיום יכול לטפל באנטי תירואיד
    אלמוני
    29/07/2010

הייתי אתמול אצל אנדרוקרינולוג
    ומסתבר שהליתיום שקבלתי במשך 10 שנים דכא את בלוטת התריס ומהרגע שהפסקתי אותו גרם לי ליתר פעילות,
    רציתי לדעת אם חזרה לליתיום במינונים נמוכים יכולה להיות עדיפה על פני שימוש במרקטפיזול/PTU מבחינת תופעות לוואי?
    ספירת הדם שלי גם ככה נמוכה לאורך התקופה סביב 3.6-4.1 ואני יודע שתרופות אנטי טירואיד עלולות לפגוע במערכת החיסון
    אז חשבתי על פיתרון יצירתי שכמובן יהיה מותנה באישור האנדרוקינולוג/פסכיאטר
    רציתי לשאול למי עלי לפנות במצבים אלו לאישור חזרה לליתיום אם רמות T4 T3 יצאו מהתחום? האם אך ורק לפסיכיאטר או גם אנדרוקרינולוג יכול לאשר?
    כרגע אני בהמשך מעקב בדיקות דם והאנדרוקרינולג אמר שרק במידה והתוצאות של T3 T4 יצאו מהתחום אזדקק לטיפול.
    הTSH שלי אגב היה נמוך מ 0.03 זה 3 חודשים. בזמן הליתיום הTSH במשך שנים רבות היה סביב 1.4-1.6

אשמח לתגובתך הנושא הזה מאוד מעסיק אותי לאחרונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות יתר

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/07/2010

שלום
    במידה ואתה זקוק לליתיום לא נראה לי בעיה לקחת. לטיפול יתר בבלוטת תריס זה אינו מהווה טיפול מקובל אך ממליצה שתשוחח על כך עם אנדוקרינולוג שלך.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא זקוק לליתיום אבל חשבתי

אלמוני
    30/07/2010

שאם יכול לאזן את הבלוטה,חשבתי שמבחינת תופעות לוואי עדיף על פני מרקטפיזול/PTU
    שעלולים לפגוע במערכת חיסונית ותפקודי
    אני מתסכל על עלות תועלת,זאת דילמה לא פשוטה
    חבל שאין פסיכיאטר שהוא גם אנדרוקרינולוג אולי הוא יכול להיות הכתובת לבעיה זאת.
    שהייתי עם לתיום עדיין היו לי תנודות קלות במצבי רוח,כמו שאני עכשיו,אבל לא היתה פעילות יתר בלוטת התריס,שהסימפטומים הם הזעת יתר,דופק גבוה
    אני כולי תקוה שגם T3 יכנס לתחום,כרגע רק T4 נמצא בתחום.
    אני שואל שאלה זאת כי מתלבט למי עלי לפנות פסיכיאטר או אנדרוקרינולוג במידה ובבדיקה הקרובה T3 T4 יצאו מהתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו