מפחדת מאוד!!

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מפחדת מאוד!!
    שואלת
    03/08/2010

שלום,
    אני בת 21 בעלת עודף משקל קל. לפני מעל חצי שנה בעקבות תחושה של חולשה וכאבי ראש הגעתי לרופא המשפחה ששלח אותי לבדיקות דם. בבדיקה התקבלו הממצאים הבאים: TSH 6.54 ו-- T4 ו- T3 תקינים לחלוטין... כמו כן התקבלו טרגליצרילים גבוהים (173) וכולסטרול 172..
    בבדיקה נוספת לאחר כחודשיים וחצי התקבל : TSH 4.33 , כולסטרול עדיין גבוה וטרגליצרים נושק ל- 200.

בבדיקה שעשיתי היום התקבלו הממצאים הבאים: TSH 4.68 ו- T3 ו- T4 תקינים.
    אך מה שמבהיל אותי הכי הרבה זה המדדים המפחידים של הטרגליצרים שהגיעו ל- 250 !!!! וכולסטרול של 183!!! אני מצרפת קובץ על המדדים של זה.

ראשית, האם לאור הממצאים של החודשיפ האחרונים(ההפרש בין כל בדיקה לבדיקה היה בין חודשיים לשלושה חודשים) האם עליי להתחיל טיפול של אלתרוקסין? (יש לציין שגם אימי מטופלת באלתטרוקסין בגלל תת פעילות).
    ושנית מה העניין עם הכולסטרול הגבוה והטרגליצרילים?? האם זה בגלל בלטות התריס? האם עליי להתחיל טיפול תרופתי להורדת הכולסטרול והשומנים בדם? אני ממש ממש מפחדת וחוששת מבעיות בעורקים אחר כך וכו'..... מה עליי לעשות? רופא המשפחה שלי לא מתייחס לעניין הכולסטרול והשומנים בדם ברצינות. אני חשה מדי פעם נימול ביד שמאל.. האם יש קשר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת מאוד!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת לגבי הסוכר

שואלת
    03/08/2010

בבדיקה הראשונה התקבלו ערכים של 90 ומשהו לגבי הסוכר...
    בבדיקה השניה היה גם 90 ומשהו
    ובבדיקה שעשיתי היום הסוכר התייצב ל- 83.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• א

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/08/2010

שלום
    רמת הTSH מעט מוגברת והשינוי אינו משמעותי ואינו אחראי על העליה בTRIGLYCERIDES
    במידה ואת נוטלת גלולות אז הן עלולות להעלות רמת TG
    לא יכולתי לקרוא את שאר בדיקות הדם.
    כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג כדי שיראה את כל התמונה וגם יוכל לייעץ לך לגבי פרופיל שומנים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו