מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סכרת תפלה- דחוף!!!שי16/08/2010
שלום,ביתי בת החודש נולדה בשבוע 35 עם שפה וחיך שסועים אמצעיים {אח שלי נולד עם שסע חד צדדי והמקרה היה מבודד}. שבוע בערך לאחר הלידה בעודה עוד בפגיה גילו אצלה את הסכרת התפלה בעקבות השתנה מרובה. רמות הנתרן היו בסביבות ה147, רמת האיי די אייג' היתה כמעט אפס על כן סברו הרופאים שהיא איננה מייצרת את ההורמון וייתכן וזה קשור לשסע המרכזי. היא טופלה תרופתית בנוסף לפורמולה מיוחדת שאני לא יודעת אם נמכרת בארץ {אנחנו בארה"ב} ונקראת פי אמ 60 40. היא היתה יציבה במשך שבועיים בפגיה אז שיחררו אותה עם התרופה {פעמיים ביום} והפורמולה המיוחדת שלה הוספתי מעט מים על פי ההוראות של האנדוקרינולוגית {1 סיסי לכל 9 סיסי}. במהלך השבוע שהיתה בבית החלה לפלוט כמויות גדולות, מה שייחסתי לרפלוקס אך כעת מסתבר שבמהלך השבוע הזה הנתרן שלה צלל מסיבה לא ברורה והביא למצב של פירכוסים!! כשהשתחררנו מהפגיה קיבלתי הפנייה לבדיקת הנתרן בדיוק שבוע לאחר מכן וכמה שעות אחרי הבדיקה התקשרו אליי להגיע מיד למיון מכיוון שהנתרן הגיע ל 108!! במשך יממה העלו לה את הנתרן עד שייצבו אותה וכעת היא במעקב צמוד בבית חולים ורמת הנתרן התייצבה בסביבות ה144 145 עם התרופה והפורמולה המיוחדת והמדוללת. כל האנדוקרינולוגים בבית חולים נדהמו מרמת הנתרן הנמוכה שצללה תוך שבוע ואין להם הסבר כיצד הנתרן ירד כך אם הבעיה שלה בהתחלה היתה נתרן גבוה. באשר לפליטות המרובות, הסבירו לי שדווקא הנתרן היה אמור להיות גבוה יותר. בעיה נוספת היא ששלושה ימים אחרי שהיא התייצבה וחזרה לעצמה הופיעו אצלה שוב פירכוסים וכעת היא מטופלת תרופתית גם לכך. אולטראסאונד של הראש היה תקין ומחר עושים לה אמ אר איי. היא אמנם בהשגחה צמודה בבית חולים אך אני מרגישה שאני חייבת לבדוק איך הנתרן הגיע לרמה כזו והאם ייתכן שנגרם לה נזק שגורם כעת לפירכוסים...אני מתכוונת לקבל חוות דעת נוספת מאנדוקרינולוגים מבית חולים אחר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת תפלה
ד''ר זהר לנדאו16/08/2010שלום רב,
הבדיקה של נתרן 104 אינה מתאימה לסוכרת תפלה אלא אם היא קיבלה מינון גבוה מידי של התרופה (וזופרסין). בכל אופן צריך להעריך את המצב ללא התרופה ולראות מה קורה.
לגבי הפירכוסים - בהחלט יכולים לקרות בשל הנתרן הנמוך. אבל יש צורך לעשות MRI לראות אם יש בעיה אחרת העלולה לגרום לפירכוסים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)