מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערך TSH גבוה בהריוןג.24/08/2010
שלום רב,
אני בסוף השבוע ה-5 להריון.
קיבלתי את התוצאות הבאות:
TSH: 4.85
FT4: 14.1
ברצוני לדעת, האם אני צריכה טיפול תרופתי להורדת ה- TSH (אל מתחת ל- 2.5) ?
עליי לציין שבבדיקות עבר, רמת ה- TSH שלי תמיד הייתה בסביבות ה- 4.
רופאת הנשים שלי אמרה לחכות עוד מספר שבועות (עד אחרי האולטרהסאונד) לבדיקות דם נוספות.
האם יש טעם להמתין (עוד מספר שבועות) לבירורים נוספים ?
האם יש לבדוק את רמת ה- FT3 ?
האם יש המלצה לבצע בדיקות דם אנדוקרינולוגיות נוספות ?
תודה,
ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת TSH בהריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס25/08/2010שלום
קיימת תת פעילות מאד קלה של בלוטת תריס.
הנטיה של TSH הוא דוקא לעלות בשבועות הבאים ולכן לדעתי כדאי להתחיל טיפול בELTROXIN
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ג.27/08/2010שלום ד"ר אברמוף-נס,
תודה רבה על התשובה המהירה,
ביצעתי בדיקת דם נוספת, שלושה ימים לאחר הבדיקה הראשונית (כעת אני בשבוע שישי של ההריון).
התוצאות הן:
TSH: 3.08 (ירידה משמעותית מלפני שלושה ימים מרמה שהייתה 4.85)
FT4: 13.6 (ירידה קלה מאוד מלפני שלושה ימים מרמה שהייתה 14.1)
האם לקיחת דם בשעות שונות של היום משפיעה על ערכי ה- TSH ?
האם בירידה משמעותית כזו יש טעם לחכות מספר ימים לפני נטילת אלטרוקסין ולראות אם הרמה ממשיכה לרדת או להתחיל לקחת אלטרוקסין בכול מקרה ?
תודה,
ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)