אנא עזרתכם המומחים!

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אנא עזרתכם המומחים!
    א
    09/09/2010

אנ א תשובות לכל השאלות. תודה.
    שלום לכם!

אני בת 39 עברתי ניתוח לכריתת בלוטת התריס בשל ממאירות (פפילרי) ואני עכשיו חודשיים אחרי טיפול עם יוד רדיואקטיבי 100 מיליקרי. לפי תוצאות מיפוי כלל גופי אחרי הטיפול עם יוד רדיואקטיב -
    "יש ריכוזים יודופיליים אקטופיים קטנים בבסיס הריאות דו - צדדית ויותר משמאל". ולפי
    התוצאה הזאת מציעים לי - טיפול חוזר עם יוד רדיואקטיבי (170 מיליקיר) בעוד 4 חודשים.
    1. אם טיפול של 100 מיליקיר לא הצליח לחסל הכל, האם מינון גבוה יותר יצליח לחסל את אותם שאריות? מהם אחוזי הריפוי?
    2. לי אין ילדים. עמדתי לעשות הפריה חוץ גופית כשגילו לי את הממאירות.
    - האם יש סיכוי להכנס להריון אחרי פעמיים טיפול עם יוד???
    - כמה זמן צריך לחכות אחרי קבלת פעמיים טיפול עם יוד (בכמויות כאלה) כדי להכנס להריון? (החל מהטיפול הראשון - לפני חודשיים)?
    - האם פעמיים יוד פוגם בגנטיקה של הביציות?
    -- הבנתי שסוג סרטן זה אינו אלים. יש מצב שבעוד 4 חודשים (חצי שנה אחרי הטיפול הראשון עם יוד) להכנס להריון וללדת ילד אחד ואחר כך להמשיך עם הטיפולים?? אנא המלצתכם. אני בלחץ היסטרי!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנא עזרתכם המומחים!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממאירות של בלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    10/09/2010

שלום
    כמובן התשובות כאן לא יכולות להתייחס ספציפית למקרה שלך מאחר וזהו דיון בינך לבין הרופא המטפל והצוואת ברפואה גרעינית כפי שמתבצע גם במקרה שלך.
    ההמלצה היא להכנס להריון רק 6 חודשים לאחר הטיפול בI131. לא ידועות הפרעות גנטיות בעקבות הטיפול בI131 ולגבי ירידה בפוריות גם לא. חשוב דוקא ביום הראשון לשתות הרבה ולעשות פיפי (לא להתאפק יותר מידי שעות) מאחר והשתן עם היוד הדיאואקטיבי נאגר בשלפוחית השתן.
    עצם העובדה שהמוקדים קלטו יוד זהו סימן טוב. נהוג לתת מנות גדולות יותר מ100 עבור מוקדים מרוחקים ולכן לדעתי הכוונה לתת מנה נוספת.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו