איזון סכרת ללא טיפול תרופתי - היתכן

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• איזון סכרת ללא טיפול תרופתי - היתכן
    דר' עדי אדר
    11/09/2010

שלום!

אני בן 58 ש'. לפני 3 שנים הופיעו תסמינים אופיניים של סכרת כולל ירידה במשקל, פוליאוריה, טשטוש ראיה.
    בבדיקה הראשונית אז ההוגלובין A1c היה 9.6 כאשר תוך שלושה חודשים הוא ירד ל- 5.2 וזאת עם דיאטה ופעילות גופנית.

מאז במשך שלוש שנים ערכי המעבדה (כולל כולסטרול - 131 ) ולחץ דם תקינים כאשר הערך האחרון של המוגלובין משבוע שעבר - 5.5 (לפני שנה וחצי הערך היה 5.4).

ברצוני להדגיש כי איני מטופל תרופתית בתרופות לאיזון רמות סוכר (להוציא טיפול באספירין וסימוביל).

השאלה שלי פשוטה וברור לי כי התשובה היפתטית - עד כמה "התנהגות "כזו של המחלה ובהנחה של שמירה קפדנית על דיאטה נכונה ופעילות גופנית תאפשר לי לאורך זמן לא לקחת תרופות לאיזון רמות הגלוקוז- במילים אחרות האם ייתכן (על פי המידע המחקרי כיום) איזון תזונתי +פעילות גופנית או שלאורך הזמן יהיה צורך גם בתוספת של טיפול תרופתי.

ושאלה נוספת - מה ערך ההגלובין המסוכר המצריך התחלה של טיפול תרופתי.

שנה טובה!
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזון סוכרת באמצעות דיאטה ופעילות

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    11/09/2010

שלום
    אתה הדוגמא לכך שניתן לאזן בתחילת הדרך סוכרת באמצעות שינוי הרגלי חיים.
    דוגמא קיצונית אחרת לכך הם אנשים אשר עוברים ניתוחים בריאטרים (לירידה במשקל) ומבריאים מסוכרת.
    קשה לדעת כמה זמן תדחה או תמנע הסוכרת ולכן נדרש מעקב .
    לרוב מתחילים טיפול תרופתי כאשר AIC מעל 6.5%
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת.....

דר' עדי אדר
    11/09/2010

שלום לך!

אני מודה לך על תשובתך וברור שאיני מצפה תשובה ספציפית אך אני שואל אם על פי הידוע לך מדווחים בספרות על מקרים של סכרת סוג 2 אשר מצליחים להתאזן בצורה שמרנית או שעקב הירידה המתמשכת של תאים המפרישים אינסולין בלבלב (כחלק מתהליך ההזדקנות) מגיע שלב בו "נשבר" האיזון ולמרות הקפדה מיטבית על דיאטה ופעילות גופנית יש צורך גם בטיפול תרופתי.

שוב, השאלה תאורטית ומעניין אם יש נתונים על כך כחלק מהפרגנוזה הכללית של חולי סכרת.

תודה וחג שמח!
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי הרגלי חיים

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    11/09/2010

שלום
    הירידה בכמות תאי ביטא ממשיכה לרדת. יתכן והאיזון הטוב ממתן שומר על תאי ביטא אך אין על כך הוכחות מדעיות.
    אין לי מידע מדעי על כמה זמן ה"הפוגה" שלך תמשך.
    גם שמירה על דיאטה ופיעלות גופנית לאורך זמן אינה מצליחה במיוחד וזאת עוד סיבה לכשלון.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופאים הם פציינטים גרועים?

דר' עדי אדר
    11/09/2010

דר' רוזני שלום!

אכן רופאים הם לא החולים הממושמעים בעולם אבל לפחות בנושא זה אני (גם רופא.....) מתכוון לעשות את המקסימום תוך הקפדה על דיאטה מירבית ופעילות גופנית.

תודה על תשובותיך ואשתדל בעוד עשרים-שלושים שנה לספק לך מידע עצמי בנושא....

חג שמח!
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי הרגלי חיים

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    11/09/2010

שלום
    בוא נסתפק בעוד 3 שנים.
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו