מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפחתת גלוקוז Vs הפחתת טריגליצרידיםעופר28/09/2010
שלום,
אני בן 40 ואיני סובל מבעיות מיוחדות (גם לא מעודף משקל, למשל)..
לפי כחודשיים בבדיקת דם שגרתית היה לי GLUCOSE=101 ו-TRIGLYCERIDES=280 .
בהמלצת אח שלי שעושה דיאטה (סובל בפרט מבעיית עודף משקל), הוא הנחה אותי להימנע ממזון ספציפי עתיר פחממות וסוכרים שאני נהגתי להרבות בו והוא הבטיח לי כי בדרך זו אפחית לפחות את רמת הטריגליצרידים בדם שלי.
שיניתי בהתאם את אופן התזונה שלי ואח שלי אכן צדק, כי בשבוע שעבר נבדקתי שוב והפעם יש לי: GLUCOSE=95 ו-TRIGLYCERIDES=76 .
לפיכך, שאלתי היא, האם ישנה דרך בה אוכל גם להפחית עוד קצת את רמת הסוכר הגבוהה שלי, כפי שהצלחתי להפחית באופן דרסטי את רמת הטריגליצרידים ?
החשש שלי הוא בעיקר מהעובדה שאני כבר בן 40 ומעתה והלאה אצטרך להשגיח כפליים על אופן התזונה שלי וחילוף החומרים בגוף.
תודה מראש, עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת סוכר
ד''ר זהר לנדאו28/09/2010שלום רב,
קודם כל נראה שאתה עושה מצויין מבחינת הדיאטה שאתה שומר.
לגבי הורדת רמת הסוכר - בעקרון הרעיון להמנע ממזונות עשירים בפחמימות פשוטות (ממתקים, עוגות, גלידה, שתיה מתוקה וכדומה).
כדאי להתייעץ עם דיאטנית בעניין זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)