נפיחות ברגליים

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• נפיחות ברגליים
    מירי
    18/10/2010

שלום רב,

אני חולת סכרת מזה 6 שנים, עם H1AC שנע בין 6 ל 7.20 (תלוי בתקופה). אני מטופלת בגלוקופז', וגליבטיק לסכרת, סימבסטטין לכולסטרול וטריטס ללחץ דם.

אני עושה פעילות גופנית (רצה קלות שעה כל יום) ועובדת מאוד קשה בעבודה ובבית. לגבי האוכל יש לי תקופות מאוד טובות ותקופות שבהם אני פחות שומרת (השיא היה 106 ק"ג, היום אני שוקלת 90 ק"ג עם 163 ס"מ, לפני כשנה הצלחתי לרדת ולהגיע עד 79 קילו).

לאחרונה התחילה לי תופעה של נפיכות משמעותית בכפות הרגליים עד הברך, מלווה בכאבים בכפות הרגליים והעקבים. רציתי לדעת לאיזה גורמים ניתן לייחס את ההחמרה במצבי: משקל היתר? תופעת לוואי של אחת התרופות? יתר מאמץ פיזי? ברור לי שאני צריכה להתייעץ עם רופא המשפחה/סכרת, אבל עד אז הייתי כבר רוצה לבודד את הגורמים ולהתחיל לטפל בבעייה.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות ברגליים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות ברגליים - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    18/10/2010

שלום,
    כמובן צריך קודם כל להבדק ע"י רופא משפחה. בצקות ברגליים יכולות לנבוע ממגוון רחב של מחלות, בין דברים פשוטים כגון ורידים ברגליים ועד בעיות חמורות כגון בעיות לב או הפרעה בניקוז של הרגליים.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו