מעקב אנדוקריני

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מעקב אנדוקריני
    ליטל
    03/11/2010

שלום,

שמי ליטל, בת 29, מאז 2005 התגלתה אצלי קישרית באונה שמאל בבלוטת התריס.עברתי ניקור תחת US אשר הראה benign colloid nodule with hyperplastic features. עברתי דיקור חוזר בחודש יוני השנה, אשר הראה קשרית בגודל 18*8*16 כאשר בבדיקה מ 2005 הקשרית היתה בגודל 8.4 מ"מ. רמת TSH היתה 1.66 בחודש מאי השנה.
    הרופא שלח אותי לבצע בדיקות דם וכן ניקור תחת US, והפעם גם מיפוי תירואיד.
    שאלתי היא האם בדיקת המיפוי, הכרוכה בנטילת חומר רדיואקטיבי, הינה חיונית בשלב זה או שמא בדיקות הדם והניקור מספיקים כרגע לצורך בדיקה מדויקת של מצב הקישרית ורמת מסוכנותה?
    אציין כי לעיתים אני חשה כאילו הבלוטה מפריעה לי בגרון, אבל ייתכן שזו רק השפעה פסיכולוגית.

על התייחסותכם אודה,
    ליטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעקב אנדוקריני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ד"ר יקרות, אם תוכלנה בבקשה להשיב

ליטל
    04/11/2010

משום מה נראה שהודעתי הלכה לאיבוד בין שאר ההודעות ולא זכתה להתייחסות (הודעות שנכתבו אחריה כבר כן).

אם תוכלנה להתייחס להודעתי לעיל, אודה מאד.

ליטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב אנדוקריני - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/11/2010

שלום,
    אני בהחלט מסכימה עם הרופא על הצורך בFNA חוזר.
    המיפוי יכול לעזור במידה ומדובר בקשר חם (אשר קולט את החומר הרדיאואקטיבי יותר מסביבתו) אך לרוב הקשרים הם קשרים במיוחד לאור הTSH התקין.
    הקרינה מהמיפוי אינה גדולה ולתקופה קצרה יחסית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו