תת פעלות בהריון שבוע 8

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תת פעלות בהריון שבוע 8
    רוית
    05/11/2010

שלום רב,

אני בת 42 בהריון (שבוע 8). מטופלת מזה 5 שנים באלטרוקסין לתת פעילות לבלוטת התריס. כרגע אני נוטלת 100 כל יום + 100 נוסף ביום שישי (מאז תחילת ההריון) הערכים היו תמיד סביב 2-4 בבדיקות ה- TSH .

בבדיקת הדם שעשיתי לפני כמה ימים הערכים הם: 15.01 (!)

מדוע קיימת קפיצה כזו? בהתייעצות טלפונית של רופא המשפחה עם פרופ' לאנדוקרי' היא הורתה להעלות ל- 150 מ"ג כל יום.

נקבעה בדיקת דם לעוד 3 שבועות.

אני בעיקר חוששת לנזק לעובר - מה הפגיעה והנזקים שקורים לו עקב הבעיה? האם בעקבות הטיפול יש סיכוי ל"תיקון" הפגיעה? האם עד סוף ההריון אהיה באי ודאות או שבדיקות ההריון הרגילות יכולות לזהות בעיה?

אני מצרפת קובץ של גרף הבדיקות שלי.

תודה,

רוית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תת פעלות בהריון שבוע 8

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת פעלות בהריון שבוע 8 - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    05/11/2010

שלום
    הדבר החשוב הוא להעלות את מינון הELTROXIN ולקחת את הכדור בצום בבוקר ללא כדורים נוספים (כגון ויטמינים או סידן ) אשר עלולים להפריע לספיגה.
    הבדיקה בעוד 3 שבועות תראה אם המינון מתאים. לא צפוי נזק לעובר אך חשוב לאזן TSH בעיקר בטרימטסטר הראשון להריון.
    בברכה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - הצלחת להרגיע אותי לקראת השבת

רוית
    05/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו