תוצאה גבוהה של בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תוצאה גבוהה של בלוטת התריס
    טלטול
    29/12/2010

היי,

מזה מס' שנים אני סובלת מחוסר איזון בבלוטת התריס. לפעמים היא מתאזנת ולפעמים שוב קופצת, כלומר תת פעילות.

הכי גבוה שהיה לי היה בסביבות 7 כשהטווח הוא בין 0.35 ל- 4.94. לעולם לא טיפלתי בבלוטה עם כדורים, כי לא רציתי.

אני עכשיו 5 חודשים אחרי לידה ראשונה. עשיתי בדיקות שבוע לאחר קבלת המחזור הראשון מאז הלידה. אני לא מניקה. אף פעם לא היה מסודר לי המחזור, אלא אם כן הייתי לוקחת גלולות. אגב, גם בהריון הTSH עמד על 6.5.

תוצאות הבדיקה הגיעו היום ודיי הבהילו אותי.

יצא-
    TSH- 12.66
    FREE T4-12.69 זה יצא בתוך הטווח שהוא בין 9 ל-19.

מה זה אומר??? האם התוצאה של הTSH גבוהה כ"כ בגלל שאני אחרי לידה? אף פעם זה לא היה לי גבוה כ"כ. האם יש דרך טיפול ללא כדורים? אני ממש לא בעד.
    והאם כדאי לעשות בדיקה נוספת בעוד מס' חודשים כדי לבדוק אם תוצאה זו לא נבעה בגלל שאני אחרי לידה?

אודה לכל תשובה.
    המשך שבוע טוב:-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח מאוד לתגובה...חשוב לי מאוד..

טלטול
    30/12/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאה גבוהה של בלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    31/12/2010

שלום
    יש לך בעיה קלה בבלוטת תריס, סביר להניח שHASHIMOTO
    בהריון רצוי שבטרימסטר הראשון הTSH יהיה פחות מ2.5 ובשני הטרימסטרים האחרים מתחת ל-3.
    לאחר הלידה לעיתים קיימת "דלקת" בבלוטה אשר יכולה לגרום לHYPER ולHYPO (תת פעילות)
    ניתן לעקוב אחר תפקודי בלוטת תריס שלך ובמידה וקיימת החמרה אז מומלץ לטפל בעיקר אם את מתכננת הריון.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו