תת פעילות בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת התריס
    ענבל
    27/01/2011

שלום!
    קיבלתי לפני 3 שבועות תוצאות בדיקת דם וגיליתי שיש לי תת פעילות בלוטת התריס:
    TSH 6.15H
    T4-FREE 14.7
    רופאת המשפחה נתנה לי מרשם לאלטרוקסין 50 מק"ג, אחד ביום ובדיקת דם עוד חודשיים לבדיקה.
    אני בת 28, צימחונית (לא אוכלת גם דגים) ויש לי חלק מתופעות הלוואי כמו: שיער שביר ונשיר, ציפורניים שבירות, משקל יתר למרות שאני לא אוכלת הרבה (1.54/ 66 ק"ג), אין לי חשק מיני, אנמית, חם לי הרבה פעמים כשלאחרים קר, קצת אדישה, טמפ' גוף 36 בממוצע, ויש לי בעיות זיכרון וריכוז שאני מרגישה שהחמירו השנה בלמידה למבחנים (אני סטודנטית וכרגע בתקופת מבחנים) בהשוואה ללפני שנתיים.
    אני לא מרגישה שום הבדל בהקלה בסימפטומים ואני מאוד מתוסכלת מחלק מהסיפטומים האלה שפוגעים בזוגיות ובלימודים.
    האם המינון שקיבלתי תקין? תוך כמה זמן אני אמורה לראות שיפור? במידה ואגיע לאיזון, האם אצטרך לקחת תרופות כל חיי כדי לשמור על האיזון?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות בלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    28/01/2011

שלום,
    בבדיקות הדם שלך קיימת תת פעילות קלה של בלוטת תריס. יתכן שיפור בחלק מן הסימפטומים שאת מתלוננת אך יתכן גם שלא הכל קשור למחלת בלוטת תריס
    המינון שניתן מתאים למחלה קלה ולפי הצורך לאחר בדיקה חוזרת של TSH מעלים או מורידים מינון.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ענבל
    28/01/2011

תודה על התשובה המהירה אבל לא אמרת אחרי כמה זמן אני אמורה להרגיש שיפור, כי עבר כמעט חודש ואיני מרגישה שיפור.
    בנוסף, ממה עלולים להיות הסימפטומים אם לא מזה ואיך ומה אפשר לבדוק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    28/01/2011

שלום,
    שיפור יכול להקחת עד חודשיים.
    צריך לבדוק שרמת TSH תקינה ולגבי שאר הסימפטומים צריך להתעייץ עם רופא השמפחה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו