מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גלוקוז כמעט גבוליאלדד14/12/2007
פ.נ.
רמת הגלוקוז שלי בצום קרובה לגבולית (95-98), וכך גם המוגלובין A1c (6). אני בן 73. תזונתי מאוזנת, בהתאם להנחיות הדיאטנית. אני ממתיק בסוכרזית. שומני הדם שלי תקינים, בזכות סטטין (10 מ"ג) שאני מקבל מזה 3 שנים עקב LDL שהיה בזמנו גבולי (130). נטורופתית המליצה לי לקחת תוסף כרום פיקולינט (500 מק"ג פעם ביומיים). האם בנסיבות אלה זה נראה לך? עליי לציין שלפני מספר חודשים אכן נטלתי אותו, ורמות הסוכר שלי אכן ירדו (גלוקוז ירד ל-80, המוגלובין A1c ירד ל-5.1). על רקע זה, הנטורופתית המליצה שאעשה הפסקה בנטילת תוסף הכרום, ובעקבות הפסקתו חזרו הרמות הנ"ל להיות קרובות לגבולי, כפי שציינתי ברישא. אודה לך על התייחסותך. שבת שלום. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלתי בעניין גלוקוז גבולי
אלדד16/12/2007פ.נ.
שכחתי, ולכן אבקש, להוסיף נתון רקע אחד שייתכן כי גם הוא רלוונטי לשאלתי: משקלי תקין (66 ק"ג, 180 ס"מ).
כמו כן, רציתי להבהיר נתון אחד שנכלל בשאלתי, אך יצא לא ברור בהדפסתו: ברישא, בשורה הראשונה, הנתון המתייחס להמוגלובין A1c הוא
בדיוק 6 (זהו הערך הנוכחי שלו, לאחר הפסקה בנטילת כרום, כפי שציינתי בהמשך פנייתי).
מקווה שעכשיו נתוני שאלתי ברורים ומאפשרים התייחסות בהתאם. תודה. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי בעניין גלוקוז גבולי
פרופ' רפאל לובושיצקי16/12/2007רמות סוכר 95-98 הן תקינות ואין אבחנה של סוכרת. לא נייתי נותן טיפול עם ערכים כאלו, מכל סוג שהוא.
פרום לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי סוכר גבוליים - הבהרה נוספת
אלדד17/12/2007פ.נ.
נראה לי שלא הבהרתי את עצמי די הצורך, לצערי, ואנסה לפיכך לחדד את העניין. בשאלתי ביקשתי התייחסותך הספציפית להמלצה הנטורופתית ליטול תוסף כרום פיקולינט במקרה בו מתקרבים ערכי הסוכר לגבול העליון. לא היה ואין לי ספק בכך שאין צורך בטיפול תרופתי כל עוד לא חורגים מגבול הנורמה. ואולם, לאור תשובתך, אבקש לדעת האם ישנן נסיבות בהן מקובלת עליך ההמלצה ליטול כרום פיקולינט - למשל, ובמיוחד, במקרה בו לא רק מתקרבים, אלא אף מגיעים ממש, לגבול הנורמה (גלוקוז בצום - 100, ו/או המוגלובין A1c המגיע ל-6.1 - ערכים אלו רשומים בדף תוצאות הבדיקות של קו"ח כגבול עליון). אבהיר ששאלתי מתמקדת בצורך ובאפשרות לעצור את גלישת ערכי הסוכר אל מעבר לגבול, כדי למנוע את הצורך שיתעורר אז בטיפול תרופתי, וזאת באמצעות "הקדמת רפואה למכה" ע"י שימוש בתוסף הנ"ל בנסיבות הגבוליות, כאמור. אודה על הבהרתך בהתחשב בנתונים דלעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי סוכר גבוליים - הבהרה נוספת
פרופ' רפאל לובושיצקי17/12/2007אבהיר תשובתי, סוכר פחות מ-100 מג% אינו דורש שום טיפול תרופתי כולל כרום פיקולינט. דיאטה ופעילות גופנית מומלצים למנוע התקדמות ערכי הסוכר.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלוקוז 100
אלדד18/12/2007פ.נ.
הבינותי בהחלט את דבריך. אך, מה לעשות, כאשר עלי להבהיר ולהדגיש שלא הדיאטה ולא הפעילות הגופנית, ולא צירוף שני האמצעים החשובים הללו, ולא המשקל התקין, אינם מורידים את רמת הסוכר, והיא נושקת את ה-100 (בצום) או אף עולה במקצת על זה, בעוד שעפ"י הניסיון נטילת כרום פיקולינט מפחיתה את רמת הסוכר בדם בצום מ-99-105 ל-75-80, וגם את רמת ההמוגלובין A1c מ-6.0-6.1 ל-5.1? האם במקרה זה, כאשר מגיעים לגלוקוז בצום 100 , עדיף להזדקק לתרופה או שאולי מוטב ליטול את התוסף הנ"ל, שהוכיח את עצמו במבחן התוצאה? על שאלה זו טרם נעניתי, ואכיר לך תודה אם תשיב עליה. בברכה, ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלוקוז 100
פרופ' רפאל לובושיצקי18/12/2007בנתונים שתארת, עדיף לקחת את התוסף שנראית כיעיל ולא תרופה.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)