מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות לגבי אלטרוקסיןענבל16/03/2011
היי
יש לי שאלה..
לפני חודשיים עברתי בדיקת דם כללית וגילו שיש לי היפו בבלוטת התריס. רופאת המשפחה נתנה לי אלטרוקסין 50 מ"ג כל יום, ב- 3 שבועות האחרונים יש לי דופק מהיר/ חזק, סחרחורות וכאבי ראש על בסיס כמעט יומיומי. הרופאה אומרת שאין קשר מבחינת תופעות לוואי לתרופה, כי אם כבר קשור משהו זה רק הדופק ובגלל שהוא לא מהיר כל היום, אז זה לא זה. עשיתי בדיקת דם חוזרת והTSH מאוזן (2.75).
לאחרונה בדקתי במכשיר לחץ דם ודופק כל יום ויש לי דופק 80+ כמעט בכל פעם שאני בודקת גם בערב ברגיעה, לפעמים מגיע גם ל- 90. הלחץ דם תקין פחות או יותר.
עשיתי שם אקג, היה תקין וגם הדופק היה סביר, למרות שכשהרופאה בדקה אותי רבע שעה לפני היה לי מעל 80.
יש לי הרושם שהיא לא ממש מנסה לבדוק מה מקור הבעיה, ואני תוהה אם כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג או שאולי יש סיבות אחרות לתופעה ההזויה הזו. מה כדאי לעשות? למי לפנות? מה הגורמים האפשריים?
דבר נוסף שאולי קשור: בחצי שנה האחרונה יש לי בעיות כנראה במערכת החיסונית באופן לא אופייני לי בכלל. היו לי שתי דלקות גרון בהפרש של חודש, ולאחר שלושה חודשים דלקת בדרכי הנשימה. יש לציין שהדלקות התחילו כשהגעתי לארץ לאחר שהייה בת מספר חודשים במרכז אמריקה וארה":ב (אם יש קשר?...). האם יכול להיות שהגורם לזה גורם לבעיות בבלוטת התריס, או שבלוטת התריס כגורמת גם לבעיות במערכת החיסונית?
ושאלה אחרונה, האם מותר לי לעשות במצבי הסרת שיער בלייזר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי אלטרוקסין - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/03/2011שלום,
הTSH מאוזן כך שאינך מקבלת עודף של הורמונים. קיימים אנשים מאד רגישים לELTROXIN אשר יכולים להרגיש דפיקות לב. בסה"כ הדופק אינו מהיר.
ממליצה שתתיעצי גם עם קרדיולוג לגבי תחושת הדופק.
הטיפול בELTROXIN נחוץ כך שאין הרבה מה לעשות. לעיתים ניתן לחלק את הכדור לפעמיים ביום במידה והדפיקות לב מופיעות תוך שעה מנטילת הכדור, אך אני מבדרייך שאצלך זה לא העיניין. צריך לדעתי לבדוק סיבות נוספות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)