תת פעילות בבלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בבלוטת התריס
    בן
    17/03/2011

שלום רב.
    לאחרונה התבשרתי לצערי כי אני סובל מתת פעילות בבלוטת התריס ושאני אצטרך ליטול כדור אחד כל יום בבוקר על קיבה ריקה של 0.05 MG.
    הכל התחיל בשנת 2007 שבה ביצעתי בדיקת דם והתבשר לי כי יש חריגה קלה בערכים אם אני זוכר נכון 5.7 או משהו באזור והרופא אמר שזה גבולי ואין טעם לטפל! בנוסף אם זה מתקשר לבעיה כמה חודשים לפני שהגעתי לרופא ביצעתי בטיפשותי דיאטת "קאסח" (הורדתי 20 קילו מ90 ל70 בחודשיים ואני זכר בגובה 1.90).
    מאז לסרוגין בצעתי עוד כמה בדיקות דם שגרתיות ובבדיקה השניה אחרי הבדיקה הראשונה ב2007 (בהפרש של כמה חודשים) הTSH היה תקין בערך של 5.1 שזה בגבול הנורמה, מאושר ושמח שהכול בסדר נרגעתי שהכל טוב. אך מאז עד היום במהלך השנים 2007-2011 ביצעתי עוד 2-3 בדיקות והערכים של הTSH החלו לעלות מ6.7 ל7.8 וכיום הבדיקה האחרונה שביצעתי מלפני שבוע אני עומד על 9.71.
    לאחרונה סבלתי מכאבי ראש עזים במיוחד ללא חום, סחרחורות לא מהעולם הזה שנמשכו כארבעה ימים והרופא המליץ לי לבצע בדיקות דם. נמצאה חריגה גדולה של הTSH והיא עמדה על 9.71 . אינני חושב שהערך הגבוה קשור לכאבי ראש שתודה לאל חלפו מזמן, אך הבעיה הישנה חזרה אלי ובגדול.
    הרופא המליץ לי לקחת את הכדור "אלטרוקסין" במינון 0.05MG כפי שציינתי למעלה.
    ברצוני לשתף אותך בחששות שיש לי מלקיחת הכדור הזה. עצם העובדה שצעיר כמוני בן 20 שכל חייו לפניו יצטרך לקחת מעתה והלאה כדור למשך כל חייו מתסכלת אותי עד מאוד, אני עצוב נורא שהגוף שלי בוגד בי בגיל צעיר כל כך ואני מרגיש שאני מעתה בן אדם חולה. אני שוקל בכובד ראש לא לטפל בבעיה ולהשאיר אותה ככה "טבעי" כזה בלי כימיכאלים לגוף ואולי הבעיה תיפתר מעצמה?! אני לא מבין למה זה החמיר ואיך זה נפל עלי ככה? הרי זאת מחלה של נשים. דוקטור בבקשה תעשה לי סדר בבלאגן ותבהיר לי כמה דברים, אני פרנואיד לא קטן וחרדתי למצבי הבריאותי.
    במידה ואני בוחר כן לקחת את הכדורת האם זה מעכשיו לנצח? האם יש אפשרות להטיב עם המצב ולזנוח את הכדור באיזהשהו שלב בחיים? מה ההשלכות של מעשה כזה? האם הבלוטה תתנוון כתוצאה מאי שימוש עקב הכדור? בלתי הפיך?

במידה ואני בוחר שלא לקחת את התרופה, איזה השלכות אני צריך לקחת בחשבון? האם תיהיה החמרה של הממצב הנתון? כלומר הבלוטה תיחלש עוד יותר מכיוון שלא טיפלתי ועזרתי לה? האם אני אסבול מהתקרחות/השמנה/כלסטרול גבוה/בריחת סידן/סכנות אחרות?

דוקטור בבקשה תעזור לי להבין מול מה אני עומד ומהם האופצויות שלי?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות בבלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני לפני החלטה, אשמח לשמוע את עמדתך

בן
    17/03/2011

בתודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בבלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    18/03/2011

שלום,
    הטיפול לתת פעילות בלוטת תריס הוא פשוט יחסית ועצם העובדה שהתת פעילות לא חלפה מומלץ טיפול.
    לדעתי הכאבי ראש ללא קשר לתת פיעלות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במידה ואבחר לא לקחת את הכדור

בן
    18/03/2011

היום המצב הנתון יחמיר? האם אסבול מתופעות נוספות?
    מבחינת T3 וT4 הכל תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במידה ואבחר לא לקחת את הכדור - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    19/03/2011

שלום
    במידה והמצב יחמיר אז מומלץ לקחת ELTROXIN
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו