סוכר

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סוכר
    אתי
    17/03/2011

בפברואר עשיתי בדיקת דם ויצא לי בדיקת הגלוקוז גבוהה יצא 113 הרופא משפחה נתן לי הפניה לבדיקת סוכר והמוגלובין מסוכרר נוספת שאעשה חודש וחצי אחרי.. עשיתי בדיקה זו ויצא לי גלוקוז 102 מה שאומר שהסוכר ירד אך עדיין נמצא מחוץ לנורמה וההמוגלובין המסוכרר יצא בטווח הנורמה יצא 4.9
    הייתי רוצה להבין מה המשמעות של זה.. כי אם הגלוקוז גבוה גם ההמוגלובין אמור להיות בהתאם.. למזלי לא.. אבל לא מובן למה הגלוקוז גבוה..
    אם זה לא סוכרת.. עדיין יש הפרעה מסוימת כי יש עליות וירידות של רמת הסוכר אצלי בגוף
    ממה זה נובע.. מה משמעות הדבר..? אני אציין שעשיתי את הבדיקה בצום מלא של 12 שעות אפילו יותר, אני לא עובדת בעבודה מלחיצה, אני בת 31 אין לי במשפחה בעיות סוכרת והמשקל שלי תקין 50 הסתכלתי גם בגרף שיש בבדיקות לפי שנים יש לי ירידות ועליות בסוכר כבר יצא לי בשנת 2008 בבדיקת סוכר 103 ושנה אחרי ב2009 ירד ל94 אז זה חוזר על עצמו אבל זה לא תקין שזה יהיה מחוץ לנורמה אנא הסבירו לי מה משמעות הדבר אם זו איננה סוכרת אז מה משמעות העליות והירידות ברמת הסוכר בדם אצלי..?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוכר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוכר - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    18/03/2011

שלום,
    ישנם אנשים שערכי סוכר בבוקר הנם גבוהים בבוקר אך במשך היום ולאחר האוכל יורדים דבר אשר מתבטא בAIC. דבר נוסף צריך לשלול שלא קיימת בעיה של חסר G6PD אשר יכול לגרום לכך שבדיקת AIC אינה מדויקת.
    בסהכ צריך להמשיך לעקוב אחר ערכי סוכר וAIC.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• g6pd

אתי
    19/03/2011

תודה על ההתייחסות.. רציתי לשאול כיצד ניתן לאבחן חוסר בG6PD ?

ובהתייחס לתשובה לגביי הסוכר במידה ואין חוסר בG6PD זה אומר שבדיקת המוגלובין המסוכרר נכונה אך מה זה אומר על הגלוקוז.. שכנראה והוא גבוה אצלי בבוקר למרות או בגלל שהייתי בצום..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• g6pd - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/03/2011

שלום
    חסר G6PD אופנייני בעיקר לעדה העירקית. מדובר באנשים אשר אינם אוכלים "פול"
    בכל מקרה ה AIC תקין למרות שהערכים בבוקר יחסית גבוהים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מילי
    20/03/2011

אין לי רגישות לפול וגם אני לא עירקית ולא מעדות המזרח..

אם הAIC תקין והסוכר גבוה מה המשמעות של זה? איך ניתן לבדוק אם רמת הסוכר בדם אצלי גבוהה רק בבוקר..

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו