מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום, קיבלתי תשובה שהטרידה אותיקשי17/04/2011
חסר לי ויטמין D די הרבה זמן משהו כמו 10 שנים. זה ניחוש אבל זה סביר בעיני. כי אם יצא כזה נמוך לאחרונה . זה היה ככה נמוך תמיד לדעתי כי אני לא נחשף לשמש.
אני התלוננתי לרופא על כאבים בשרירים תיארתי לו מרגיש שהשרירים נופלים לי ואני מרגיש חלש והתנועות לא חלקות וכבדות כאלה.
הוא שלח לכל הבדיקות רק לא ויטמין D .
הוא שלח למיפוי עצם כל גופי.
לא מזמן גיליתי שיש דבר כזה ויטמין D שהוא חשוב וביקשתי ממנו לבצע בדיקה, יצא 6 נ"ג. הרופא אמר תתקן ואם התלונות שלך בגלל זה , הכל יעבור.
אמר לי ד"ר אחר הסיבוך הכי שכיח של מחסור זה בעבר היה מחלת הרככת הפוגעת בעצמות. עצם עקומה או שבורה- לא תתקן את עצמה.
חולשת שרירים ודילדול שריר לא בטוח שאפשר לתקן במלואם- זה שאלה של מידת החולשה.
התלונות שלי היו חולשה וגוף כבד.
אז אם זה בגלל מחסור ממושך של ויטמין D אי אפשר לתקן את זה?
זה אבוד?
במשפחה לכולם יצא חסר ויטמין D ברמות כאלה ואחרות .
לאחד יצא 8 לשני יצא 15 לשלישי יצא 18 לרביעי יצא 16 .
אבל עליי המחסור הזה משפיע כנראה הכי הרבה. הם לפחות נחשפים לשמש אני לא.
יכול להיות שאני מסתובב עם עצמות עקומות או שבורות בגלל זה ואני לא מודע לזה?
זה נכון מה שאמר שחולשת שרירים ודילדול שריר לא בטוח שאפשר לתקן במלואם ?
גילי 25.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, קיבלתי תשובה שהטרידה אותי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/04/2011שלום,
רככת מופיעה בילדים בעקבות מחסור חמור בויטמין D ולא במבוגר. יתכן ויהיה שיפור בתלונות שלך ובמידה ולא אז צריך לחפש סיבות נסופות כגון תת פעילות בלוטת תריס, מחלות פרקים ועוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! עד איזה גיל עלול להתרחש רככת?
קשי21/04/2011ואיך קוראים למה שאמור לקרות כשחסר ויטמין D בגילאים 15 ומעלה ?
שמזה בטח עליי לחשוש..
אני לוקח 4000 יחב"ל ויטמין D שזה 20 טיפות של טיפטיפות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)