מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקותיניב17/04/2011
שלום רב ד"ר!
אני בן 21, ברקע יתר לחץ דם מזה כשנה שעבר בירור נרחב מאוד ולא העלה ממצאים..(יציאה משירות קרבי תחת פרופיל 21). הבירור כלל איסופי שתן לקטאכולמינים וכו' שיצאו תקינים (נעשו תחת טיפול תרופתי).
מטופל בביתה בלוקרס, חוסמי אייס ומשתנים במינונים מקס'. קשה לאזן את לחצי הדם.
מזה כחודשיים לא נוטל טיפול תרופתי. קיים איזון טבעי (ככל הנראה "גלים" של עליות ל"ד).
בשבוע האחרון חשתי שלחצי הדם עולים שוב, גלי חום ואי סבילות לחום.
ביצעתי עוד מס' בדיקות ולהלן תוצאותיהן:
1. TSH 3.06 mIU/L
2. T3- FREE - 6.6 pmol/L
3. T4- FREE - 21.3 pmol/L
כמו כן בבדיקת שתן-
ERYTHROCYTES-U STRIP 20 RBC/microl
PROTEIN- U STRIP 50 mg/dl
ובנוסף-
PL. RENIN ACTIVITY 5.9 ngAngI/ml/
קורטיזול ואלדוסטרון תקינים..
17-OH-PROGESTERONE 10.6 nmol/L
רציתי לשאול את חוות דעתך בעניין?
אני סובל מגלי חום, הזעות לילה...ובקיצור ממש לא נעים!
האם יש קשר בין הבדיקות או שתפקודי בלוטת התריס בנפרד למעגל הכלייתי סביב הרנין הגבוה כסיבה אפשרית ליתר לחץ דם?
לציין שבוצע CT בטן ואגן תקין לפני מס' חודשים.
תודה מראש וחג פסח שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
יניב18/04/2011רק לציין שלא נבדקו נוגדנים לבלוטת המגן. היום קיבלתי את יתר הבדיקות דם הכלליות- חריגה רק בזרחן- 2.39 (מעט נמוך).
לציין שאני סובל מתסמינים שלא פקדו אותי בעבר כמו לחות בידיים, גלי חום, דפיקות לב חזקות וכו'.
אבל הדבר שבהחלט הכי מציק לי וכבר קבעתי תור לרופא עיניים פרטי עוד מלפני שביצעתי את הבדיקות כי לא חשבתי שיש קשר (עכשיו שקראתי באינטרנט אני מבין שקיים)- הוא ירידה חדה ברייאה (טשטוש, בעיית התמקדות בראייה, שריפה ותחושת דלקת ואודם בלחמיות העיניים). טרם נבדקתי בעניין.
על מה מרמזת הרמה של ההידרוקסיפרוגסטרון?
אני אפנה לנפרולוג בעניין בדיקות השתן ולציין שרמת הרנין שנבדקה בוצעה ללא טיפול תרופתי במשתנים (הפסקה של 4 חודשים מטיפול תרופתי).
אודה להמשך תגובתך,
חג שמח כשר לך ובני ביתך!
יניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/04/2011שלום,
היינו מצפים לTSH נמוך בנוכחות FT3 וFT4 מעט מוגברים ואצלך לא כך.
לגבי הרנין תרופות יכולות להעלות רנין -וחשוב לאור הל"ד לבצע דופלר עורקי כליה.
קשה לי לקשור את כל הדברים יחד. אני מתארת לעצמי שאתה אצל אנדוקרינולוג אשר מבצע את כל הבירור הנ"ל .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)