מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנא עזרו לי- חשש מסכרת סוג 1.5אליה21/04/2011
דר' שלום רב!
בת 34,לאחרונה אובחנה אצלי נוירופתיה של סיבי עצב קטנים-small fiber neuropathy שמתבטאת בכאבים שורפים צורבים בגפיים בעיקר ברגל שהחלו לפני שנה.
לא הייתי סכרתית - גלוקוז בצום בשנים אחרונות נע בין 85 ל95. בבדיקת דם אחרונה גלוקוז בצום- 94 (וזה למרות שבחצי שנה אחרונה אני אוכלת מאוד בריא אך רק פחמימות מלאות מרוכבות , לא משתמשת בשום סוג של סוכר, דבש או ממתיק מלאכותי),HBA1C 5.3, האינסולין בצום יצא מאוד נמוך- קטן מ-2,
גלוקוז בשתן תקין.
לאבי ז"ל הייתה סכרת סוג 2. משקלי תקין -נמוך 50 ק"ג גובה 161,
אני חוששת שיש לי סכרת אוטואימונית לטנטית(LADA סוג1.5)בגלל האינסולין הנמוך בצום וגלוקוז קרוב לנורמה עליונה למרות תזונה נטולת פחמימות פשוטות.
שאלותיי:
1. האם יתכן שיש לי סכרת אוטואימונית לטנטית עם הרס תאי ביתא בלבלב או שאינסולין נמוך כששאר הבדיקות תקינות ותזונה נטולת פחמימות פשוטות זה נורמלי?
2. האם כדאי להמשיך בירור לשלילת LADA ואיך? לעשות GTT או C-PEPTIDE או נוגדנים לGAD או ISLET
תודה רבה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא עזרו לי- חשש מסכרת סוג 1.5 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/04/2011שלום,
אין לך סוכרת. רמת אינסולין נמוכה עם רמות סוכר תקינות הנו ממצא תקין . במידה והסוכר היה גבוה והאינסולין היה נמוך אז היתה לנו בעיה .
כדאי לברר סיבות נוספות לנאורופתיה שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)