אנא עזרו לי- חשש מסכרת סוג 1.5

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אנא עזרו לי- חשש מסכרת סוג 1.5
    אליה
    21/04/2011

דר' שלום רב!
    בת 34,לאחרונה אובחנה אצלי נוירופתיה של סיבי עצב קטנים-small fiber neuropathy שמתבטאת בכאבים שורפים צורבים בגפיים בעיקר ברגל שהחלו לפני שנה.
    לא הייתי סכרתית - גלוקוז בצום בשנים אחרונות נע בין 85 ל95. בבדיקת דם אחרונה גלוקוז בצום- 94 (וזה למרות שבחצי שנה אחרונה אני אוכלת מאוד בריא אך רק פחמימות מלאות מרוכבות , לא משתמשת בשום סוג של סוכר, דבש או ממתיק מלאכותי),HBA1C 5.3, האינסולין בצום יצא מאוד נמוך- קטן מ-2,
    גלוקוז בשתן תקין.
    לאבי ז"ל הייתה סכרת סוג 2. משקלי תקין -נמוך 50 ק"ג גובה 161,
    אני חוששת שיש לי סכרת אוטואימונית לטנטית(LADA סוג1.5)בגלל האינסולין הנמוך בצום וגלוקוז קרוב לנורמה עליונה למרות תזונה נטולת פחמימות פשוטות.
    שאלותיי:
    1. האם יתכן שיש לי סכרת אוטואימונית לטנטית עם הרס תאי ביתא בלבלב או שאינסולין נמוך כששאר הבדיקות תקינות ותזונה נטולת פחמימות פשוטות זה נורמלי?
    2. האם כדאי להמשיך בירור לשלילת LADA ואיך? לעשות GTT או C-PEPTIDE או נוגדנים לGAD או ISLET
    תודה רבה על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנא עזרו לי- חשש מסכרת סוג 1.5 - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/04/2011

שלום,
    אין לך סוכרת. רמת אינסולין נמוכה עם רמות סוכר תקינות הנו ממצא תקין . במידה והסוכר היה גבוה והאינסולין היה נמוך אז היתה לנו בעיה .
    כדאי לברר סיבות נוספות לנאורופתיה שלך.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו