שאלה חשובה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    ליז
    26/04/2011

שלום שמי ליז בת 26 ואני מנסה להיכנס להריון כארבע שני. במהלך השנה וחצי האחרונות הגעתי למחלקת הIVF וכל פעם התעוררה בעיה אחרת הן אצל בעלי והן לגבי, כעת הכל תקין פרט לסכרת שיש לי אשר היא מעקבת את כל העניין. אני סמוכה ובטוחה כי עיקוב התהליך ע"פ דבריו של הרופא המטפל שלי בשל הסכרת הינם רק לטובתי ןלטובת העובר. וכעת לשאלתי, אני כשמונה חודדשים מאוזנת ברמות הסוכר שלי מוגלובין 5.7 וגלוקוז 92-95, נטלתי עד לפני שבועיים 2 כדורי מטפורמין ו1 כדור ג'נוביה משקבלתי אישור על כך שאנו מגבירים הילוך,ף פניתי לרופאת הסכרת שלי ובתהייעצות עימה הורדנו את הכדור ג'נוביה והוספתי כדור מטפורמין מה שאומר שכעת אני נוטלת שלושה כדורי מטפורמין. האם אן רמות סוכר כאלה לא ניתן להתחיל את תהליך ההפריה? שנית, אעבור לשאלה שהכי מטרידה אותי כעת, במשך השנה וחצי האחרונות אני בודקת סוכר במכשיר "FREESTYLE FREEDOM-LIT" והשתמשתי בסטיקים התואמים למכשיר המגיעים בקופסא תכלת כחול. לפני כשבועיים הגיעו לי סטיקים חדשים התואמים למכשיר ומגיעים באריזה צהובה. הסתכלתי שאכן הסטיק מתאים למכישר אך כשבדקתי את רמת הסוכר הוא הראה לי נורמות שבמשך כל השנ הוחצי שאני בודקת אם הסטיק הקודם לא הגעתי לנורמה כזו לדוגמה: 86 בסטיק החדש ו-110 בסטיק הישן, ישנו הבדל של 24 נקודות זה משמעותי מאוד עבורי. לא הסמכתי על כל והתחלתי לבדוק כמה וכמה פעמים מאותה דגימת דפ באותו הזמן וכן באצבעות שונות והכל הראה על שוני ניכר והפרש רב בין שני הסטיקים. אני ממש חשה בלבול עצום וזאת בשל העובדה שאם אכן הסטיק החדש הוא הנכון ביזבזתי שנה שלמה בכניסה להריון שבו אני חפצה. כמו כן הלכתי למרפאת מכבי ששם אני מטופלת ועשיצי השוואה בין הסטיק החדש למד בדיקה שבמרפאה וההפרש היה 10 נקודות ולטענת האחות שאינה הכי בקיאה בסוכרת שהפרש של 1נקודות בין מכשיר למכשיר הוא ראלי. מה עליי לעשות? אני אבודה? מצפה לתגובה בכיליון עיניים.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/04/2011

שלום,
    קיימות הרבה שאלות אך ללא ספק AIC של 5.7% ניתן להתחיל בתהליך הכניסה להריון. אמנם קיימות עבודות על מתן METFORMIN בהריון, עדיין תרופה זו לא מאושרת והטיפול בטרימסטר הראשון במידה ואין איזון עם דיאטה בלבד הוא טיפול באינסולין.
    לגבי ההפרש בסטיקים: מותר בין בדיקות הבדל של עד 10%. במידה ובהשוואה בקופ"ח המכשיר החדש מהימן אז תמשיכי איתו. לגבי המכשיר הקודם ושאלות נוספות כדאי לדבר עם החברה המשווקת להסברים והשוואות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו