תת פעילות בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת התריס
    שירי
    15/05/2011

אני בת 34 , אחרי 2 לידות (בן 9 וחצי ובן 6) , מגיל 20 לערך אני סובלת מבעיה בבלוטת התריס לפהי למעלה מעשור טופלתי ביוד ולאחר מכן עד היום באלטרוקסין לסרוגין , לצערי לא תמיד הקפדתי על לקיחת הכדורים כמו שצריך מכל מיני סיבות וכיום אני סובלת מתת פעילות יחסית קלה , TSH 7.5 וT4 תקין (בטווח) , אך התופעות מאד מאד משפיעות עליי , מצבי רוח , דיכאון , ווסת מאד ארוכה אני כרגע ביום ה 10 למחזור עם דימום , חוסר תאבון וכאבי בטן - ההבדל אצלי שאני לעולם לא עליתי במשקל אלא בדיוק להיפך משקלי היום הוא 45 ק"ג אז זה מצב שהוא כמעט רגיל , ביום יום אני שוקלת 47 ק"ג , כל חיי הייתי מאד רזה ,
    האם ייתכן שרמה קלה יחסית של TSH גורמת לכאלו תחושות , בעיקר מפחיד אותי המחזור הארוך , כרגע אני נוטלת 100 מ"ג אלטרוקסין ביום ומטופלת אצל רופא משפחה , שנים לא הלכתי לאנדוקרנולוג - אנחנו רוצים להיכנס לבריון שלישי ואני מפחד שתהיה בעיה בגלל המצב ,
    שאלה אחרונה , האם ייתכן שהבלוטה מאוזנת מבחינת בדיקות הדם אך תופעות הלוואי נשארות , כמו עייפות , מצבי רוח וירידה במשקל?

תודה מקרב לב , אי פשוט תשושה כל כך ולכן גם חרדה ולחוצה

שירי
    :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות בלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    15/05/2011

שלום,
    תת פעילות קלה של בלוטת תריס אינה מסבירה את רוב הסימפטומים וכדאי לברר סיבות נוספות כגון לשלול מחלת CELIAC (בדיקת דם פשוטה בשלב ראשון)
    לגבי הריון רצוי שבלוטת תריס תהיה מאוזנת ושרמת TSH תהיה פחות מ-2.5 בטרימסטר הראשון להריון.
    כדאי לפחות פעם בשנה לבקר אצל אנדוקרינולוג.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו