פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה!!!
    דנה
    15/11/2010

מה זאת אומרת שגרמתי לי נזק יוצא מן הכלל???

מה זה יוצא מן הכלל???

מה יכול לקרות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה!!!

הוספת תגובה

• שאלה דחופה!!! - תגובה

אילן ללבניקוב
    16/11/2010

דנה שלום ,

אני מצטער אך הייתה תקלה במחשב ונשמטה המילה "לא גרמת" מהכתב. הכוונה הייתה שלא גרמת לעצמך לנזק יוצא מן הכלל, בגלל שלקחת רק מספר קטן של כדורים.
    בכל מקרה, מומלץ להיוועץ ברופא המטפל להמשך הטיפול,

עמך הסליחה,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות עם מולטי ויטמין
    נעמה וייס
    15/11/2010

שלום.
    אני נוטלת תרופות להורדת לחץ דם. האם ניתן לשלב אותם עם נטילת מולטיויטמין.
    אני בת 60, למעט לחץ הדם בריאה ונוטה לצמחונות.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות עם מולטי ויטמין

הוספת תגובה

• ויטמינים

חנה פאר
    15/11/2010

שלום,
    את יכולה ליטול את הויטמינים. רצוי לעקוב אחר לחץ הדם ולודא שהוא נשאר מאוזן
    רק בריאות5,
    חנה פאר / רוקחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה!!!
    דנה
    15/11/2010

עקב השן בינה נהיה לי מוגלה דלקת נפוח מאוד ביום שלישי 9 לחודש
    נתנו לי אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 מ"ג

יום שלישי- 10:00-אוגמנטין
    22:00- אוגמנטין

יום רביעי- בבית חולים 3 פעמים אוגמנטין דרך הוריד 1000 מ"ג

יום חמישי- 5:30- אוגמנטין דרך הוריד
    20:00- אוגמנטין כדור 875 מ"ג

ביום שישי לקחתי רק כדור אחד בשעה 13:00

ביום שבת לקחתי רק כדור אחד 14:15

ביום ראשון לקחתי רק כדור אחד 11:00

היום לקחתי רק כדור אחד 9:00

האם זה מסוכן שהרופא אמר לקחת 2 ביום ולקחתי על דעת עצמי מיום שישי כדור אחד ביום במקום 2 כדורים?

האם גרמתי לעצמי נזק???

האם זה מסוכן שלא לקחתי כל 12 שעות כדור כמו שאמר הרופא???

עדיין כואב לי הזיהום והדלקת

מה אפשר לעשות עם האנטיביוטיקה???

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה!!!

הוספת תגובה

• אוגמנטין וסכרת

ריקי
    12/11/2013

אני נוטלת אוגמנטין 875 כבר 4 ימים 2 כדורים , מקפידה ליטול אותן כל 12 שעות.
    במקביל אני נוטלת קרטייה, סימבקור, מגנזיום , קלציום,ויטמין d 400, וריבון- פעם בחודש.
    מקפידה גם לא ליטול אום ביחד ותמיד לאחר ארוחה.
    שאלתי היא האם נטילת האוגמנטין גורמת לעלייה ברמת הסוכר ? כי אני גבולית בערכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה!!! - תגובה

אילן ללבניקוב
    15/11/2010

דנה שלום רב,

ראשית כל מומלץ להישמע להוראות הרופא, בעיקר כשמדובר באנטיביוטיקה בכדי שהטיפול אכן יהיה אפקטיבי ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך כדי לבדוק את המשך הטיפול. לדעתי לא גרמת לעצמך לנזק יוצא מן הכלל, אלא שהטיפול שאת אמורה לקבל לא ניתן במלואו בגלל שלא נטלת את הכדור לפי ההוראות.

כדאי לפנות לרופא המטפל ולבדוק זאת,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזי לקס
    רינת
    14/11/2010

שלום לכם,
    רציתי לשאול האם אתם יודעם אם התרופה הזו איזי לקס כוללת פחמימות ואם כן אז כמה ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    איזי לקס

הוספת תגובה

• איזי לקס - תגובה

אילן ללבניקוב
    16/11/2010

רינת שלום רב,

ראשית כל הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי לפני השימוש באיזי לקס, כיוון שמדובר בחומר חזק יחסית לשאר החומרים הטבעיים והוא נלקח רק במקרים של עצירות קשה ביותר בגלל תופעות הלוואי הרבות שלו.

למיטב ידיעתי אין פחמימות בחומר הפעיל שבתרופה.

האיזי לקס (פנולפתלאין) הינו חומר משלשל מקבוצת המשלשלים המגרים, המכווצים את המעי וגורמים להגברת התנועתיות שלו. פנולפתלאין מתאים לשימוש מוגבל בעצירות לאחר שטיפולים אחרים נכשלו או כאשר דרושה פעולה מהירה. פנולפתלאין נמכר בעבר ללא מרשם רופא, אך לאחר שהוכח כגורם מסרטן בחיות מעבדה כאשר הוא ניתן במינונים גבוהים מאוד, הוא נמכר כיום רק באמצעות מרשם. שימוש סדיר ממושך בתרופה זו עלול לפגום בפעולת מעיים תקינה, ולגרום שלשול קשה ומתמשך. דבר זה עלול לערער את מאזן האשלגן בגוף, להשפיע על פעילות העצבים והשרירים ולגרום חולשה ותשישות.

על ידי יעוץ נטורופטי מתאים ניתן בהחלט לסייע לך בפתרון בעיתך בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון של פן רפא וי-ק 500
    תמר
    14/11/2010

הי,
    יש לי דלקת שקדים, והרופא רשם לי פן-רפא, 4 קפליות ליום (מינון למבוגרים).
    כשאמרתי לו שאני שוקלת 40 קילו, הוא שינה את זה מיד ל 2 קפליות ליום (מינון של ילדים!).
    זה מרגיש לי מאוד חד ושרירותי. לא כדאי אולי לשנות את המינון ל 3 קפליות? משהו באמצע?
    זה לא מינון נמוך מדי?
    תודה ויום טוב :)

לקביעת תור
    סגירה
    מינון של פן רפא וי-ק 500

הוספת תגובה

• מינון של פן רפא וי-ק 500 - תגובה

אילן ללבניקוב
    16/11/2010

תמר שלום רב,

אני ממליץ להיוועץ ברופא המטפל כאשר מדובר במינון אנטיביוטי,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של ויקטוזה ו ג'נוביה עם אלפהפ
    משה
    14/11/2010

שלום איך אוכל לדעת שאני לא מסכן את עצמי
    אניט לוקח גלוקופאז
    ג'נוביה ותוסף פולי אסיד

הוספת תגובה

• שילוב של ויקטוזה ו ג'נוביה עם אלפהפ - תגובה

אילן ללבניקוב
    15/11/2010

משה שלום רב,

למיטב ידיעתי, אין מניעה לשלב את בתרופות הנ"ל עם החומצה הפולית.

אולם, הויקטוזה גורמת לכך שמערכת העיכול תעבוד לאט יותר ולכן יש לשים לב כאשר נוטלים תרופות שונות הדורשות פירוק מהיר בקיבה לצורך פעולתן המהירה והתקינה, כדוגמת אנטיביוטיקות למיניהן ומשככי כאבים שונים,

בכל מקרה, ניתן בהחלט לסייע לך על ידי יעטץ נטורופטי מתאים הכולל תזונה נכונה למצבך וצמחי מרפא ייעודים לטיפול במטרות השונות שלך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון
    אורן
    14/11/2010

שלום רב,
    כשרוקח/ת כותבים על תרופה 2X1 האם הכוונה לקחת כדור אחד פעמיים ביום או שני כדורים פעם אחת ביום?
    כמו כן, כאשר כתוב 2X2 האם הכוונה היא לקחת 2 כדורים בבת אחת ולעשות את זה פעמיים ביום?
    תודה,
    אורן.

לקביעת תור
    סגירה
    מינון

הוספת תגובה

• מינון - תגובה

אילן ללבניקוב
    15/11/2010

אורן שלום רב,

ראשית כל, אני תמיד ממליץ כאשר מקבלים ליד תרופה מרוקח, לשאול את כל השאלות החשובות(שעת לקיחה, מינון, שילוב עם מזון וכדומה), גם אם נדמה שלרוקח אין זמן או סבלנות, עדיין מדובר בתרופות הנלקחות למטרה בריאותית ולכן חשוב ביותר לבקש מהרוקח, שימצא את הזמן לענות על כל השאלות החשובות הללו כיוון שהן חשובות ביותר לטיפול וזהו תפקידו כרוקח.

כאשר כתוב 2X1 על התרופה, ככל הנראה הכוונה היא שיש לקחת 2 כדורים ביחד פעם ביום(אך תמיד כדאי לשאול זאת את הרוקח המנפק כיוון שייתכן והוא התכוון להוראות אחרות).

כאשר כתוב 2X2, כאן מדובר בכך שיש לקחת 2 כדורים ביחד פעמיים ביום.

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונגאק
    יעלי
    11/11/2010

שלום רב
    האם ניתן להשתמש בצמח קונגאק יחד עם קומדין?
    האם יש בעיה בשילוב עם תרופות לטיפול בסוכרת ולחץ דם גבוה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קונגאק

הוספת תגובה

• קונגאק אינטראקציה.

אילן ללבניקוב
    12/11/2010

יעלי שלום רב,

קודם כל, טוב עשית שפנית אלי לפני שאת נוטלת צמחי מרפא בשילוב עם תרופות כיוון שלהרבה צמחי מרפא יש אינטראקציה עם תרופות ועם צמחים אחרים ולכן חשוב לשאול מומחה בתחום כפי שעשית כעת בכדי למנוע תופעות לוואי מיותרות.

את צמח הקונגאק לא מומלץ לקחת בשילוב עם תרופות לסוכרת כיוון שהצמח מבטל את השפעת התרופות ועשוי לגרום לשלשולים וגאזים. כמו כן, חשוב ביותר לשתות הרבה מים עם נטילת הצמח כיוון שהוא עשוי לגרום לתופעות לוואי בגרון ואף לבעיות נשימה באנשים מסוימים.

לכן מומלץ להגיע ליעוץ נטורופטי בקליניקה לפני שימוש בצמחי מרפא בכדי למנוע תופעות לוואי מיותרות. ניתן בהחלט לסייע לך על ידי יעוץ נטורופטי מתאים ולאחריו ניתן להתאים לך את צמחי המרפא שלא יגרמו לך לאינטראקציה עם התרופות וללא כל תופעות לוואי,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבת נהדרת,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקאל 25 מג
    שוש
    10/11/2010

האם יש מצב שסרואל יכול ליגרום לאי שקו מןטרי ברגלים ותאבון מופרז ביכלל למההבכור מיעוד ומה המרכביםשלו ומי אמור לקחת אותם

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקאל 25 מג

הוספת תגובה

• סרוקאל 25 מג - תגובה

אילן ללבניקוב
    11/11/2010

שוש שלום,

ייתכן ותופעות הלוואי האלו נגרמו מהתרופה אך יש לבדוק זאת בצורה יסודית על ידי יעוץ רפואי.
    הסרוקוול היא תרופה נוגדת פסיכוזה אטיפית המשמשת לטיפול בסכיזופרניה ובהתקפי מאניה הקשורים למחלה ביפולרית. היעילות של הסרוקוול בטיפול בתסמינים של סכיזופרניה נמצאה דומה לזו של האלופרידול, אלא שלעומת התרופות האנטי פסיכוטיות הטיפוסיות (כמו פנותיאזינים והאלופרידול) תרופה זו גורמת לפחות תופעות לוואי הפוגעות בתנועתיות, כמו פארקינסוניזם, ואינה גורמת לעלייה גבוהה ברמות הורמון הפרולקטין (כלומר פחות תופעות לוואי כגון: נזילת חלב אם והיעדר וסת) . עלייה במשקל נצפית במקצת החולים הנוטלים תרופה זו. הסרוקוול עלולה לגרום לירידה חדה מדי בלחץ הדם במעבר משכיבה לעמידה, בייחוד בפעמים הראשונות לנטילת התרופה, ולכן מומלץ לנוח לאחר נטילת התרופה בימים הראשונים לנטילתה.

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה cefuroxime axetil-zinat
    הילי
    09/11/2010

היי,
    אני כבר כחודש וחצי משתעלת. לפני כחודש היה לי שבוע סיוט של כל היום שיעול כבד.. בית החזה כבר כאב לי. לאחר כמה ימים נטלתי רפאפן למשך שבוע (הבנתי שהרופא שנתן לי לא ממש קלע..) השיעול נחלש עם הזמן, אך נשאר קצת. לפני כשבוע וחצי חזר. אמנם אין לי שיעולים כל היום אבל כשיש הם כבדים.

אתמול עשיתי אינהלציה (רופאה חשבה שאולי יעזור) -באותה הזדמנות גם בדקה לי הריאות ונשמעו לה בסדר. לאחר מכן היו לי כאבי ראש חזקים וקצת חום (37.8).

פניתי למוקד (ביקור רופא)- שם הרופא הקשיב לריאות ואמר לי שהם לא בסדר, שהוא שומע חירחורים ואמר שיש לי ברונכיט ושהקצת חום זה מזה ורשם לי את האנטיביוטיקה cefuroxime axetil-zinat, ל-7 ימים פעמיים ביום.

לא בא לי לקחת עוד הפעם סתם אנטיביוטיקה..
    הבנתי שיש למבוגרים כ-50% ברונכיט מחיידק, וכ-50 % ברונכיט מוירוס- האם נכון ?
    אם זה באמת חיידק - האם האנטיביוטיקה הנ"ל מתאימה ?

אשמח לשמוע חוות דעת,
    תודה,
    הילי.

לקביעת תור
    סגירה
    אנטיביוטיקה cefuroxime axetil-zinat

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה cefuroxime axetil-zinat - תגובה

אילן ללבניקוב
    12/11/2010

הילי שלום רב,

קצת קשה לומר בוודאות בלי תוצאות מעבדה אם מדובר בחיידק או בוירוס ובשביל זה יש לבצע את בדיקות הדם.

בכל מקרה, ניתן בהחלט לטפל בזיהומים ובדלקות על ידי פורמולות ייחודיות של צמחי מרפא אשר מחזקות את מערכת החיסון ומחסלות וירוסים וחיידקים בצורה מהירה ויעילה אך יש לעשות זאת על ידי יעוץ נטורופטי בקליניקה כיוון שיש לעשות איבחון אירידיולוגי ולאחריו ניתן לדעת אילו מערכות בגוף זקוקות לחיזוק(מערכת הלימפה, החיסון וכדומה) ולאחר מכן ניתן להתאים לך תזונה אישית וצמחי מרפא גם לחיזוק מערכת הנשימה וגם למניעת דלקות בעתיד,

שבת נהדרת,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבסטטין ועובדי משמרת
    אריה
    09/11/2010

שלום
    אני בן 63, בריא, מקבל מיקרופירין 100 מ"ג וסימבקור/סימבסטטין 20 מ"ג. מאחר וני עובד משמרת וגם בלילה ( אז איני ישן משעות אחר הצהריים המאוחרות עד שעות הבוקר המאוחרות, הבנתי שאין תועלת בלקיחת סימבקור, כי אינה פעילה בהעדר שינה. יוצא שאני צריך לקחת את הכדור פעם בערב, פעם בבוקר ובקיצור בשעות לא סדירות. השאלה היא : מה עדיף לקחת כל ערב למרות הכל, או לפני השינה בשעות לא סדירות?
    תודה עח התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    סימבסטטין ועובדי משמרת

הוספת תגובה

• סימבסטטין ועובדי משמרת - תגובה

אילן ללבניקוב
    12/11/2010

אריה שלום רב,

את התרופות להורדת כולסטרול יש לקחת בלילה כיוון שהכולסטרול מיוצר בלילה והתרופה מעכבת את ייצורו בכבד.

לכן לדעתי אתה צריך לקחת אותה בלילה אך מומלץ להיוועץ ברופא המטפל לשם כך.

בכל מקרה, ניתן בהחלט לסייע לך בהורדת הכולסטרול בדם בצורה טבעית על ידי איבחון אירידיולוגי אצל נטורופא מומחה בתחום אשר יתאים לך תזונה נכונה, פעילות גופנית והעיקר פורמולות צמחי מרפא ייעודיות אשר מסייעות רבות באיזון השומנים בדם בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי ובלי קשר לשעות היום,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבת נהדרת,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפגו
    דונה
    09/11/2010

האם שורש הרפגו מגביר מאד את התיאבון ?

יש לי כאבי גב וירך אבל אני בעודף משקל וחוששת להשמין מהתוסף.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרפגו

הוספת תגובה

• הרפגו - תגובה

אילן ללבניקוב
    11/11/2010

דונה שלום רב,

למיטב ידיעתי אין לצמח ההרפגו תופעות לוואי מהסוג הזה. ההרפגו הוא צמח מצוין לטיפול ומניעת כאבי פרקים ושרירים,

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וובן ובונדורמין
    רוני
    08/11/2010

שלום רב!האם ניתן לשלב וובן ביום ובונדורמין בלילה לשינה.יש לומר כי אני בסטרס נוראי עקב בדיקה שאני עומד לעבור עוד שבועיים,והחשש וההמתנה קשים מתמיד ופוגעים בתיפקוד יומיומי.אולי יש תרופוה אחרת היכולה להוריד את החרדה?כי וובן לא ממש משפיעה.
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    וובן ובונדורמין

הוספת תגובה

• וובן ובונדורמין - תגובה

אילן ללבניקוב
    11/11/2010

רוני שלום,

השאין אינטראקציה בין התרופות, אך הבעיה היא, ששימוש רב בתרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים (ששתי התרופות הללו שייכות אליה) גורמת להעלאת סף הרגישות לתרופות, כך שנזקקים בהמשך למינונים גבוהים יותר של התרופות הללו. זהו החשש העיקרי בשימוש בשתי תרופות יחד או במינונים גבוהים למשך זמן ארוך.

ניתן בהחלט לסייע לך בצורה טבעית על ידי צמחי מרפא ייעודים למטרה זו אך יש לעשות תוך יעוץ נטורופטי מתאים,

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דואגת
    טלי
    08/11/2010

אני בת 30 ויש לי שני ילדים. אני סובלת בבעיות כרוניות בגב התחתון ובברך אני מטופלת באופן קבוע ואטופן או arcoxia תלוי המצב. לפני כשבועים קיבלתי טיפול של arcoxia 90mg ואתמול גיליתי שאני בהריון. זה יכול לגרום נזק לתינוק?

לקביעת תור
    סגירה
    דואגת

הוספת תגובה

• יעוץ רפואי.

אילן ללבניקוב
    10/11/2010

טלי שלום רב,

אין מספיק מידע לגבי בטיחות השימוש בתרופה בנשים הרות. מומלץ להימנע משימוש בתרופה בעיקר בזמן הטרימסטר השלישי. יש לשקול את ייתרונות התרופה לעומת הסיכון לעובר ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול.
    בכל מקרה ניתן בהחלט לסייע לך בצורה טבעית על ידי יעוץ נטורופטי מתאים הכולל טיפות הומיאופטיות שניתן לקחת בהריון ובהנקה כמו גם קרמים טבעיים לטיפול בכאבי שרירים ופרקים,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפטיר
    רוחלה
    08/11/2010

בבדיקה נמצא תפטיר על הבוהנים,מה למרוח והאם יכול לעבור לבד????

לקביעת תור
    סגירה
    תפטיר

הוספת תגובה

• טיפול טבעי בפטריות.

אילן ללבניקוב
    10/11/2010

רוחלה שלום רב,

לטיפול בפטריות מומלץ ביותר למרוח שמן עץ התה פעמים ביום, ישנן משחות מצוינות על בסיס טבעי אך יש להשתמש בהן תקופה ממושכת כיוון שהטיפול הוא ארוך ודרושה התמדה וסבלנות רבה.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה