מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי פאקסטמייק19/09/2010
נטלתי תרופת פאקסט במשך תשעה חודשים והמצב שלי השתפר פלאים יחד עם טיפול פסיכולוגי. לפני שלושה שבועות הפסקתי לקחת את התרופה באופן מיידי ולא ידעתי שאסור. כשבועיים הכל היה בסדר אבל עכשיו אני מרגיש שאולי אני צריך להישאר עם התרופה ולהתחיל לקחת שוב.אני לא יודע איך זה מבחינת התרופה אם מותר או אסור להפסיק לתקופה ולחזור שוב. האם תקופת ההתאקלמות של התרופה תהיה עוד פעם ארוכה כמו בהתחלה או שזה יהיה יותר טוב עם כל תופעות הלוואי שדי עברו לי אחרי תקופה.
שאלה נוספת לגבי תופעות הלוואי זה שיש לי קצת סחרחורת לפעמים שעכשיו היא כבר די עברה אבל היה לי משהו דומה גם כשהתחלתי ליטול את התרופה וזה עבר אז לא ייחסתי לזה משמעות גם כי זה עבר בסוף. וגם עכשיו זה די עבר אחרי שלא ייחסתי לזה משמעות מיוחדת. אני לא יודע אם זה נכון שלא התייחסתי לזה אבל לתרופה יש הרבה תופעות לוואי שעוברות בסוף אז לקחתי את זה בעירבון מוגבל וגם כשהפסקתי ליטול חשבתי שזה חלק מזה.
אני בן 27 בריא בדרך כלל בלי בעיות מיוחדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
מייק20/09/2010היה לי גם יובש בפה אחרי שהפסקתי עם התרופה. זה קורה עם הפסקת התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנטון - תופעת לוואי?ענת18/09/2010
שלום,
בעקבות חשד לגסטריטיס, הגסטרואנטורלוג נתן לי טיפול של לנטון 30 מ"ג פעם ביום, למשך חודש. ימים ספורים לאחר תחילת הטיפול החלה הפרשה של חלב. מניסיון עבר עם תרופות (ממשפחה אחרת) אני יודעת שיש לי רגישות לתרופות שעשויות להעלות את סף הפרולקטין.
בעלון לצרכן של הלנטון לא כתוב משהו על הפרשת חלב כתופעת לוואי אפשרית, אבל כן ישנה התייחסות לתגובות בין-תרופתיות ביחד עם נטילת אסטרוגנים (אני לא נוטלת).
מלבד הלנטון לא שיניתי כלום בתזונה שלי ו/או בשאר התרופות שאני מקבלת. בדיקה גניקולוגית אישרה שהכל תקין, ואיני בהריון (מעולם לא הייתי).
האם ייתכן שהפרשת החלב היא תגובה לנטילת הלנטון???
תודה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטון- תופעות לוואי
אילן ללבניקוב20/09/2010ענת שלום רב,
כמו לשאר התרופות לטיפול במחלת כיב, גם ללנטון מעט תופעות לוואי. השכיחות ביותר הן שלשול, הקאה, כאבי וראש ועצירות.
לגבי אינטראקציה עם תרופות אחרות:
לנטון עלול לגרום לעיכוב ספיגת תרופות רבות בעקבות פעולתו המעלה את רמת החומציות של מערכת העיכול. כתוצאה מכך, ריכוזן בדם יורד וייתכן שיהיה צורך בהתאמת המינון. תרופות אלו כוללות: גלולות למניעת הריון, תאופילין, קטוקונאזול, אמפוטריצין, תכשירי ברזל, דיגוקסין, וסוכראלפאט. מומלץ לקחת לנטון לפחות 30 דקות לפני נטילת תרופות אלו.
לא ידוע לי על תופעה כמו זו שציינת,
חג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מאופיטייםיעל18/09/2010
האם פרוקסאט ואוקסי קונטין דורשים גמילה אחרי תקופה של חודשיים? מי משתיהן ממכרת יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ רפואי.
אילן ללבניקוב20/09/2010יעל שלום רב,
חשוב ליידע את הרופא לגבי גמילה מכדורים חזקים כגון משככי כאבים נרקוטיים כמו אלו שציינת, כיוון שיש להם השפעה פיזיולוגית חזקה על בגוף ואין להפסיקם בבת אחת גם לאחר תקופת טיפול של חודשיים,
לגבי התמכרות זה מאוד אינדיבידואלי ותלוי בגורמים רבים אך שתי התרופות ממכרות למדי,
חג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותסוזן16/09/2010
שלום.התחלתי פתאום לסבול מעצירות למרות שאני שותה הרבה מים כרגיל,אוכלת בריא ועושה פעילות.
בערך מתי שהתחילו לי העצירות ,התחלתי לקחת שוב את התרופה טרמדקס(לקחתי אותה הרבה בעבר באופן קבוע ,בלי תופעות לוואי) וארתופן(גם לקחתי בעבר,אבל לא קבוע).
חוץ מזה אני לוקחת קבוע גאבאפנטין.
האם יתכן שהשילוב בין הכדורים גורם לזה?ומה לעשות?
בנתים לקחתי עצירות X* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול טבעי בעצירות.
אילן ללבניקוב17/09/2010שלום רב,
ייתכן מאוד והשילוב של התרופות הוא שגרם לעצירות להופיע ולכן חשוב מאוד לשתות 2-3 ליטר של מים ביום(ולא משקאות מוגזים, קפה וכדומה), לאכול הרבה פירות וירקות. בעיקר פירות יבשים וניתן להוסיף גם אבקה הנקראת בנפייבר של חב' נוברטיס אשר משפרת מאוד את פעילות מערכת העיכול ומונעת עצירות, יש לשתות 2 כוסות מים ביחד ע האבקה כדי שהיא תעבוד ביעילות,
גמר חתימה טובה והרבה בריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןחגית15/09/2010
אובחנתי כסובלת מAPS ובהריון הודרכתי ע"י מנהל היחידה לסיכון לקחת זריקות קלקסן 100 פעם ביום ובשבוע 16 לעבוד לפעמיים ביום 60/40
הייתי אתמול אצל הרופא משפחה - פנימאי ששאל אותי למה קיבלתי להזריק רק פעם ביום כאשר בד"כ מקובל לטפל קלקסן פעמיים ביום 100 (לפי משקל הגוף שלי) ושהוא לא מבין למה לעבור ל60/40 פעמיים ביום ומה השתנה ואו היה צריך תמיד פעמיים ביום כי מנגנון הפעולה של קלקסן הוא רק 12 שעות ולא 24 שעות. ואם מספיק 60/40 למה לקחתי מההתחלה 100.
אשמח מאוד לדעת יותר על ענין זה ואיפה אני יוכל לקרוא על זה, ואני לא מצליח להשיג את הרופא שנתן לי הוראות אלו - הרופא מעקב שלי גם כן לא זמינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
חגית15/09/2010אני מחזיקה לך אצבעות גם לי אובחנה דבר על ידי פרופ' ק.
בסוף ילדתי ילד בריא אחרי הרבה תקוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ רפואי.
אילן ללבניקוב16/09/2010חגית שלום רב,
אני תמיד ממליץ בהריון לשאול בעצתו של הרופא המטפל בלבד כיוון שהוא מכירך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום,
שנה טובה ובריאה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבלוע גלולהיערה14/09/2010
רציתי לדעת אם יש בעיה מבחינת דת לבלוע גלולה נגד הריון ביום כיפור ואם אפשר לבלוע בלי מים במקרה שאפשר לקחת
אני לוקחת פמינט כי יש לי דימומים ולא בא לי לשחק עם השעות של הגלולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה זו צריך לשאול גם רב מורה הוראה
חגית15/09/2010יש מצב שבולעים בלי מים או במים פגומים/מרים ועוטפים את הגלולה בשכבת טישיו דק במקרה שהגלולה איננה מרה מעצה - ויש סוברים כן גם בכדורי בליעה מרים.
כל זה כמובן שאין אפשרות רפואית לקחת לפני הצום ומיד אחריה
מה עוד בכל מקרה לא עושים ... בכיפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום כיפור.
אילן ללבניקוב16/09/2010יערה שלום רב,
למיטב הבנתי אם מדובר בפיקוח נפש יש לקחת את התרופות כרגיל,
באופן מעשי – הדרך הנכונה היא קודם כל לשמוע את דעתו של הרופא המטפל, ואז לגשת לרב פוסק ולהציג לפניו את דברי הרופא.
שנה טובה וגמר חתימה טובה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי אילןaaa12/09/2010
אילן שלום,
קראתי פה שיש תרופות טבעיות לירידה במשקל.
לפני כ3 שנים עברתי קיצור קיבה, בצבא העלתי 8 קילו לא מזמן הצלחתי להוריד חזרה 4 קילו. עכשיו אני מעוניינת להוריד 10-15 קילו אחרונים שנותרו לי
על איזו תרופה טבעית אתה ממליץ?
כמה היא עולה?
ואיפה משיגים אותה?
קראתי את מה שכתבת פה:
"על ידי יעוץ נטורופטי מתאים הכולל תזונה אישית ופורמולות יעודיות של צמחי מרפא אשר מסייעים לרדת אפילו מעל ל-20 ק"ג תוך מספר חודשים(מנסיון רב של הרבה מטופלים שלי), ניתן בהחלט להפחית במספר הקילוגרמים ולשמור על משקל תקין ובריא לאורך זמן המשולב בפעילות גופנית תקינה. ישנם צמחי מרפא מצוינים אשר מסייעים רבות בהפחתת התיאבון בצורה טבעית, כולל שריפת שומנים והגברת חילוף החומרים בגוף ללא כל תופעות לוואי. "
ואני מעוניינת לרכוש את זה..
תודה
aaa* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל בצורה טבעית.
אילן ללבניקוב13/09/2010שלום רב,
מנסיוני העשיר עם הרבה מטופלים כולל אלו הסובלים ממחלות שונות אשר גרמו לעלייה במשקל, ניתן בהחלט לרדת במשקל בצורה טבעית ללא תרופות וללא צורך בפעילות גופנית מאומצת(יש צורך בפעילות גופנית קבועה והתאמת תפריט אישי לפי צרכי המטופל). על ידי איבחון אירידיולוגי מדויק אני מתאים לכל מטופל את התזונה הייחודית לו באופן אישי כולל פורמולות יעודיות של צמחי מרפא אשר מאפשרות שריפת שומנים, דיכוי התיאבון בצורה טבעית והגברת חילוף החומרים ועל ידי כך רואים תוצאות מצוינות(כפי שציינתי מטופלת שלי הצליחה לרדת מעל 40 ק"ג על ידי תכנית ההרזיה שרקחתי עבורה) ובזמן קצר ללא כל תופעות לוואי.
לגבי הפורמולות הטבעיות שאני מרכיב יש צורך להגיע לאיבחון האירידיולוגי ורק לאחר מכן ניתן לתכנן את אופן הפעולה הרצוי בכדי להגיע למשקל האידיאלי ואת פורמולות צמחי המרפא המתאימות לך באופן אישי,
אשמח לעמוד לרשותך,
שנה טובה ובריאה,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיב טוב או רע?נננ12/09/2010
אני מטופלת ברמוטיב מזה כחודש וחצי.התחלתי עם פעם ביום לאחר כ-3 שבועות העליתי לפעמיים עשיתי הפסקה בת שבועיים לערך וכעת אני התחלתי שוב עם 2 כדורים ליום.
אני הולכת לישון לקראת 10 בלילה ויש ימים שאני מתעוררת בלילה לקראת 4 ולא מצלחיה להמשיך לישון.כדור אחד אני נוטלת בבוקר ואחד בערב.
האם ייתכן שזו הסיבה "לנדודי השינה"?אני לא ממש מרגישה שינוי משמעותי עם נטילת הרמוטיב,ניסיתי לפנות לרופא שהביא לי את הטפול אך לא הצלחתי להשיגו,המשכתי בכדור בהמלצת ר המשפחה.שוחחתי עימו אך הוא לא מצא לנכון להחליף למשהו חזק יותר..(בעלי נוטל ציפרלקס מזה שנתיים וטוען שמאד מסייע לו)ולכן אמר להמשיך ברמוטיב.
האם יש קשר בין חוסר השינה לרמוטיב?האם עלי לגשת לפסיכיאטר שנתן את התרופה לספר לו על ההרגשה ואו מספיק לחזור לר משפחה ולבקש אולי משהו מעט חזק יותר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחי מרפא בטיפול אלטרנטיבי.
אילן ללבניקוב14/09/2010שלום רב,
למיטב ידיעתי לא אמורה להיות השפעה על השינה מבחינת קושי בלישון או להירדם.
בתור רוקח ומומחה לצמחי מרפא אני תמיד ממליץ לקבל יעוץ נטורופטי הכולל איבחון מדויק ולאחריו ניתן להתאים לך את התזונה הנכונה לך באופן אישי כולל פורמולות טבעיות של צמחי מרפא אשר מסייעות רבות באיזון המחזור הנפשי בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי.
חודש וחצי זו תקופה קצרה יחסית אך ניתן לראות שיפור מה במצב אם כי אני תמיד ממליץ לקחת פורמולות יעודיות של צמחי מרפא, כיוון שישנם צמחים אחרים בעלי פעילות חזקה יותר מההיפריקום וללא כל תופעות לוואי.
לדעתי כדאי לך קודם להגיע ליעוץ נטורופטי ולנסות את צמחי המרפא אשר פועלים בצורה מהירה ויעילה וללא תופעות לוואי, לפני שאת נוטלת תרופות כימיות כיוון שתמיד ניתן לקחת את התרופות במקרה הצורך אך הצמחים בדרך כלל עושים את העבודה בצורה מצוינת,
שנה טובה וחתימה טובה,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח מאוד אם תענו לי על זה...שרון11/09/2010
האם רספרידל יכול לעכב דכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל.
אילן ללבניקוב14/09/2010שרון שלום,
ריספרידל היא תרופה לטיפול בחולי סכיזופרניה, השייכת לקבוצת תרופות המכונות נוגדי פסיכוזה אטיפיים, המשמשים בעיקר לטיפול בסכיזופרניה ופסיכוזות אחרות.
כמו תרופות אחרות בקבוצה זו, ריספרידון אינה מרפאת את החולים אלא מקילה את התסמינים. ריספרידל מפחיתה את תדירות ועוצמת ההזיות וההפרעות בחשיבה ומשפרת את התפקוד. ריספרידל גורמת פחות הפרעות בתנועה ופחות השמנה מאשר תרופות אחרות המשמשות לטיפול בחולי סכיזופרניה.
לגבי דיכאון יש להיוועץ ברופא המטפל,
שנה טובה ובריאה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת תרופה בחולגל11/09/2010
שלום רב,
אני נשתמש בתרופה שנקראת נירבקסל עקב בעיה כרונית
ייצור התרופה הופסק ע"י טבע מסיבות טכניות ואני נאלץ לרכוש חלופה בחול (בארץ אין)
האם את מכיר את התהליך של רכישת תרופה מחול או שאתה יכול להפנות אותי?
אני יודע שצריך למלא טופס 29ג, הבעיה שלי היא איך אני מבצע את הרכישה בחול כאשר יש לי מרשם מהארץ ולא מרשם מקומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות מחו"ל.
אילן ללבניקוב14/09/2010גל שלום רב,
ניתן להזמין תרופות מיוחדות מחו"ל על ידי טופס 29ג' ואני ממליץ לך לפנות לבית המרקחת הקרוב לביתך לשם כך או לבית מרקחת שור טבצ'ניק שבת"א,
שנה טובה ומתוקה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין בלבדצבי10/09/2010
אחרי החג יש לי תור לאנדוקרינולוג וככל הנראה אקבל טיפול באינסולין לנטוס, נאמר לי שמזריקים אותו פעם אחת ביום בלבד. השאלה אם אפשר להאתזן רק עם האינסולין הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין.
אילן ללבניקוב14/09/2010צבי שלום רב,
לגבי שימוש באינסולין יש להיוועץ ברופא המטפל כיוון שהוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום וחשוב להכין תוכנית לאיזון הסוכר הכולל תזונה נכונה.
ניתן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי הכולל תזונה וצמחי מרפא לאיזון הסוכר בדם בצורה טבעית בשילוב עם התרופות,
אשמח לעמוד לרשותך,
שנה טובה,
אילן ללבניקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בקלארינז בזמן הריוןרוני09/09/2010
שלום,
רק גיליתי שאני בהריון ובדיוק התחלתי ליטול קלארינז בגלל שיש לי סינוסיטיס.
האם התרופה בטוחה בזמן הריון??
אמרו לי גם שסינוסיטיס בעצמו מסוכן בזמן הריון אז אני בהתלבטות אם להמשך ליטול את התרופה או לא
אשמח אם תעזו לי כי רק יום שני אני אוכל לגשת לרופא בגלל החגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלארינז בהריון.
אילן ללבניקוב14/09/2010רוני שלום רב,
מחקרים בחיות מעבדה העידו על פגיעה בעוברים במנות פי 10 ופי 15 מהמינון המירבי המקובל בבני אדם. הבטיחות בהריון לא נקבעה. הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל כדי שיבדוק זאת כדי להיות בטוחה,
שנה טובה וחתימה טובה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדור השינה אמביאןCR נמכר בארץ?לימור08/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כן, אימי קנתה את הכדורים האלה בארץ
יובל13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בקשר לתרופה נגד שומנים בדםדון03/09/2010
האם התרופה אטורבסטאטין שווה לליפיטור בכל מרכיביה אך ההבדל היחידי הוא שהיא תוצרת ישראל?
והאם עצם היותי שותה גלולות נגד הריון עלולות להיפגע טיבן עקב שתיית התרופה הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב13/09/2010
למיטב ידיעתי מדובר באותו החומר הפעיל אך ביצרנים שונים של אותה התרופה. אין מניעה לשלב את התרופות הנ"ל ביחד.
שנה טובה וחתימה טובה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולטל03/09/2010
שלום רב
הפסיכולוגית מיכל דליות ענתה לשאלתי בעניין פחדים שהילדה שלי בת 4.5 מאוד פוחדת בתקופה האחרונה היא אמרה שאני צריכה לפנות לטיפול עם מטפל בתוך חוג שהוא מיוחד להוציא לה את הפחדים האלה דרך חוג דרמה או שירה ריקוד לפי מה שהילדה אוהבת
רק שהיא לא אמרה לי איך עושים את זה למי פונים?
מה זה חוג רגיל?
תוכלי לעזור לי ולכוון אותי למי לפנות כי היא אמרה שזה צריך להיות דחוף
תודה רבה
אתם עוזרים לי מאודד מאודד בכל השאלות שלי באתר הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.
אילן ללבניקוב13/09/2010טל שלום רב,
ישנן צורות רבות ומגוונות המסייעות לילדים בטיפול בפחדים בצורה טבעית ויצירתית. הייתי ממליץ לך לפנות למומחה בנושא כגון: הומיאופט או מטפל טבעי בשיטת ביופידבק. זוהי שיטה לימודית טיפולית יעילה לטיפול בחרדות, המתאימה לילדים מגיל 4-5 ומעלה, המאפשרת רכישת מיומנות בשליטה על תופעות של חרדה ונטרולם המהיר. זהו טיפול אקטיבי הדורש שיתוף פעולה מצד הילד הנעשה בדרך כלל בצורה של משחק. הטיפול מתבסס על חיבור למספר חיישנים המזהים קצב דופק הלב, קצב נשימות, טונוס שרירים, לחות העור ומדדים נוספים אחרים. כל המדדים הללו מוזנים לתוכנת מחשב ייחודית המבצעת עיבוד שלהם ומציגה על גבי המסך בצורה של משחק, את רמת החרדה של הילד. המטפל מלמד את הילד כיצד לבצע תרגילים מיוחדים המנטרלים את המצב החרדתי שלו. כאשר הילד מצליח לבצע את התרגילים הוא מנצח במשחק וזוכה.
בצורה זו הילד לומד בדרך של משחק והנאה כיצד להתגבר על חרדות. נדרשים כ-10 טיפולים עד לקבלת תוצאה אופטימאלית.
שנה טובה ובריאה,
אילן ללבניקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)