פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פמטודין וסרנדה
    bar
    02/09/2010

האם ניתן לקחת פמוטידין עם סרנדה ואם כן באילו תנאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פמטודין וסרנדה

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    13/09/2010

שלום רב,

למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין התרופות הנ"ל. את הפמוטידין יש לקחת לפני הארוחה.

את הסרנדה (לוסטרל), ניתן לקחת את התרופה בבוקר או בערב, לפי הנוחיות, עם אוכל או בלעדיו. ניתן לצפות בתחילת ההשפעה של התרופה כבר לאחר שבוע, אולם בד''כ שיפור בדיכאון מושג לא לפני 2-4 שבועות של שימוש בתרופה.

שימוש בסרנדה (לוסטרל), כרוך בשכיחות נמוכה יחסית של תופעות לוואי והיא בטוחה לשימוש גם בקשישים ומייד לאחר התקף לב או שבץ מוחי. שימוש בלוסטרל בד''כ אינו גורם לעלייה במשקל ולעיתים אף יורד המשקל. התרופה אינה גורמת להתמכרות. על תופעות הלוואי השכיחות של הלוסטראל ניתן למנות את ההפרעות במערכת העיכול כמו בחילה, חוסר תיאבון, שלשול או יציאות רכות המופיעות, לעיתים, בתחילת הטיפול וחולפות בהמשך. יתכנו גם כאב ראש, רעד, סחרחורת, ישנוניות או קושי להירדם, אך גם אלו חולפות מעצמן, בדר"כ, לאחר תקופה קצרה. תיתכן בגברים הפרעה בתפקוד מיני כמו שפיכה מאוחרת או עיכוב בהגעה לאורגמה וכן קיימת נטייה להזעה מרובה וליובש בפה. יש להיוועץ לגבי התאמת השימוש בתרופה במקרים של אפילפסיה והפרעה בתפקודי כבד וכן יש לדעת שהתרופה עלולה לגרום לישנוניות המחייבת זהירות מבחינת פעילויות דוגמת נהיגה או העברת לקיחת התרופה לשעות הערב. יש להימנע משימוש באלכוהול בעת טיפול בלוסטראל וכן אין לקחת את התרופה יחד עם תרופות פסיכיאטריות מקבוצת ה- MAOI.

שנה טובה ובריאה,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תרופה לחוסר ברזל משבשת תאבון
    ריין ליפסמה
    02/09/2010

שלום, אמא שלי בת 86 ולאחרונה איבדה לחלוטין את התיאבון ומתקשה אף בבליעת כדורים.
    כתוצאה מכך היא עייפה, תשושה, מבולבלת ובעיקר לא מוסגלת לאכול.
    התרופות שהיא נוטלת הן:
    Tribemin
    Maxibone
    Risperdal - חצי כדור
    Alfa d3
    Simvastatin
    Calcimore
    אומגה 3

ולאחרונה התווסף כדור של Ferrogradumet

האם יתכן שהתוספת ברזל היא זאת ששבשה את התיאבון וגורם לחולשה ואפטיה ?
    תודה
    ריין

הוספת תגובה

• יעוץ טבעי.

אילן ללבניקוב
    13/09/2010

שלום רב,

למיטב ידיעתי הברזל לא אמור לגרום לחולשה ולטשטוש אלא לבעיות עיכול כגון עצירות וכאבי בטן. הברזל ניתן במקרים של עייפות וחולשה כתוצאה מחוסר ברזל ולכן הוא אמור לשפר את מצב העירנות. ייתכן והשילוב של התרופות גורם לתופעות הלוואי הללו ולכן הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי טבעי ולאחר מכן ניתן יהיה לדעת אם התרופות גורמות לה לתופעות אלו ולהתאים לה פורמולות צמחיות אשר מתקנות את תופעות הלוואי של התרופות ומנקות את הגוף מרעלים כמו גם לחיזוק כללי ושיפור האנרגיה בגוף בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי,

שנה טוב וחתימה טובה,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת מטפורמין ובדיקת אינסולין
    willbe
    02/09/2010

שלום,
    מזה כחודש וחצי נוטלת מטפורמין 850 מ"ג/ 2 ביום עקב שחלות פוליציסטיות.
    ביקשתי מהרופאה הפנייה לבדיקת רמות אינסולין.
    התוצאה: קטן מ- 2 mIU/L, נבדק פעמיים.
    יש לציין שלא הפסקתי ליטול מטפורמין לפני הבדיקה.

מה משמעות התוצאה?
    אגב, הגלוקוז יצא תקין, 88

תודה!

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    13/09/2010

שלום רב,

הייתי ממליץ לך לשאול את הרופא המטפל לגבי התוצאות כיוון שהוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום וידע לתת לך מענה הולם באופן אישי,

שנה טובה ובריאה,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות
    עמית
    01/09/2010

אני נוטלת באופן קבוע הורמונים ואנטי אנדרוגן לטיפול בשיעור יתר - דיאנה גלולה ביום. ואנדרוקור 25 מ"ג (אני חוצה כדור של 50).
    אני נוטלת את הכדורים הנ"ל בשעה 5 וחצי בערב כל יום באופן קבוע.
    לפני השינה אני נוטלת חצי כדור של מירו (15 מ"ג).

בעוד כמה ימים אני אתחיל לקחת רואקוטן (בשל אקנה) 20 מ"ג פעמיים ביום.
    וויטה קל +D (סידן 600 מ"ג + ויטמין D 200 י.ב).

- את הכדורים הנ"ל אני נוטלת בצורה טובה? אם לא, האם תוכל לעשות לי סדר - איך לקחת את הכדורים הנ"ל?
    - והאם תוכל לאמר לי איך לקחת את הכדורים החדשים (רואקוטן ואת הויטה קל +D)?
    - האם צריך לקחת אחרי/לפני אוכל?

אודה לך מאוד על התשובה.

בתודה
    עמית שחר

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תרופות

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    13/09/2010

עמית שלום רב,

את הגלולות וכדורי המירו תמשיכי לקחת כרגיל.

את הרואקוטן יש לקחת לאחר הארוחה וחשוב להימנע מאור השמש בזמן הטיפול כדי שלא יגרמו תופעות לוואי. יש למרוח קרם הגנה מהשמש במהלך היום ומומלץ להשתמש בשפתון להחזרת הלחות לשפתיים בגלל היובש שנוצר משימוש בכדור.
    את הסידן יש לקחת לאחר הארוחה אך ללא מוצרי חלב וגבינות למיניהן.

שנה טובה וחתימה טובה,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שימוש באינסולין
    שרית
    01/09/2010

השאלה שלי איזה אינסולין עדיף לסוכרתית 1 שגילו אצלה את המחלה בגיל 16 (ממש טריה עם המחלה) שמעתי על אינסולין מסוג בזלי, אנפיאייץ' ועוד
    יש הבדלים ביניהם?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שימוש באינסולין

הוספת תגובה

• אינסולין.

אילן ללבניקוב
    13/09/2010

שרית שלום רב,

הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל לגבי שימוש באינסולין כיוון שיש להתאים את המינון למטופל באופן אישי,

שנה טובה וחתימה טובה,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרוצידין
    ריקי
    01/09/2010

שלום
    האם טיפות עיניים תרוצידין אשר היו מחוץ למקרר במשך לילה שלם עדיין טובות לשימוש?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תרוצידין

הוספת תגובה

• טיפות עיניים.

אילן ללבניקוב
    13/09/2010

ריקי שלום רב,

למיטב ידיעתי לא מומלץ להשאיר טיפות עיניים מחוץ למקרר למשך יותר משעה כיוון שהן עלולות להתקלקל בחום של הקיץ ויש לשמור אותן בקירור,

שנה טוב וחתימה טובה,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי פרדניזון
    bbb
    29/08/2010

שלום,
    אני נוטלת 50 מ"ג פרדניזון ביום במשך כבר כשלושה שבועות.
    בימים האחרונים אני מרגישה קצת חלשה, הראייה מטושטשת ויש לי "תיקים" בעין. כמו כן יש לי הרגשה כזאת כאילו הראש שלי "צף"- נשמע ממש מוזר אבל זה התיאור הכי טוב שיכולתי למצוא ויש לי רעידות קלות בידיים.
    רציתי לשאול אם זה דברים שיכולים לנבוע מהתרופות. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי פרדניזון

הוספת תגובה

• פרדניזון - תופעות לוואי.

אילן ללבניקוב
    29/08/2010

שלום רב,

בנטילה ממושכת של מעל 7 ימים, נוצרת תופעה של דיכוי בלוטת האדרנל, מצב שבו הגוף לא יכול לייצר קורטיקוסטרואידים אנדוגניים. החוסר ביצור אנדוגני גורם לתלות בהמשך אספקת הפרדניזון על ידי הנוטל. מסיבה זאת ועוד, יש להמעיט בנטילת קורטיקוסטראוידים. במקרה של נטילה ממושכת ישנה חשיבות קריטית להורדה הדרגתית במינון לפני ההפסקה המוחלטת.

ככל הנראה התופעות שאת מרגישה הן בעקבות נטילת הכדור ולכן מומלץ להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול.

לפרדניזון מספר תופעות לוואי לטווח קצר: עליה ברמות גלוקוז בדם, בצקות, הפרעות שינה ועתים נדירות מאוד מאניה.

תופעות לוואי לטווח ארוך: תסמונת קושינג, השמנה מוגזמת, דלדול עצם, גלאוקומה, קטרקט, סוכרת סוג II, דיכאון בזמן ההפסקה ויותר סיכון להתקף לב.

הייתי ממליץ לך להיוועץ גם בנטורופט מומחה שיתאים לך תזונה לחיזוק מערכת החיסון והעצמות כמו גם צמחי מרפא המחזקים מאוד את הגוף ושומרים על כל המערכות ומונעים את תופעות הלוואי של התרופה.

שנה טובה ובריאה,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים - סרטן ערמונית
    דוד
    28/08/2010

שלום, לאבי סרטן הערמונית עם גרורות באגן. הוא קיבל מדבקת פנטה 25 מ"ג להקלת הכאב, אבל הוא עדיין סובל מדי פעם מכאבים המופיעים במהלך היום ומפריעים לו לשגרה באופן כזה שהוא מפחד להתרחק מהבית. מה לעשות? האם יש טיפול חלופי או נוסף שיכול לעזור לו עם הכאבים הפתאומיים?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים - סרטן ערמונית

הוספת תגובה

• יעוץ נטורופטי.

אילן ללבניקוב
    29/08/2010

דוד שלום רב,

ניתן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי אשר כולל תזונה אישית לחיזוק כללי ולחיזוק מערכת החיסון בפרט. כמו כן, לאחר היעוץ ניתן יהיה להתאים לו פורמולות צמחי מרפא יעודיות אשר מסייעות גם בחיזוק מערכת החיסון וגם במניעת כאבים על בסיס הומיאופטי.

אזמח לעמוד לרשותך,

שנה טובה ובריאה,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלציום גלוקומט
    סיוון
    27/08/2010

שלום רב,
    בתי בת שנתיים היא אלרגית לכל מוצרי החלב, הסויה וביצים. בנוסף יש לה בעיית חומציות בקיבה ודלקת בוושט כנראה כרונית, היא מקבלת זנטק מגיל חצי שנה ונמצאת בדיאטה ללא חומצה.
    יש לנו בעיה עם סידן, שום תוסף סידן לא מתאים לה: חלק מכילים שאריות חלב על פס הייצור, חלק - לציטין סויה, ואלה שלא - חמוצים מדי בשבילה. ניסינו סידן של מבוגרים אבל יש לה גם מעיים רגישים וכנראה שמן פרפין (שנמצא במילוי הכדורים) עשה לה כאבי בטן.
    מצאתי שיש באירופה תכשיר שמיועד בין היתר גם לילדים: "קלציום גלוקונט" ושכמעט ואין לו תופעות לוואי. יש לי מספר שאלות:
    1. האם בסידן כזה עלולים להמצא האלרגנים: חלבון חלב, חלבון ביצה, סויה?
    2. האם התכשיר הוא חומצי ולכן עלול להזיק לקיבה.
    3. ראיתי שיש אותו בתמיסה אמפולות, בכדורים ובאבקה. אם אני משיגה אותו באירופה בצורת אבקה, אני יכולה לשים לה בתוך אוכל? (לפי הכתוב באינטרנט ההמלצה היא - על קיבה ריקה, אבל הקיבה שלה רגישה...)

בתודה מראש
    סיוון

לקביעת תור
    סגירה
    קלציום גלוקומט

הוספת תגובה

• קלציום גלוקומט.

אילן ללבניקוב
    29/08/2010

סיוון שלום רב,

הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ הומיאופטי אשר מנסיוני עם הרבה מטופלים בגילאים שציינת, עוזר רבות בפתרון בעיות סבוכות כמו אסטמה, דלקות כרוניות, חומציות וכדומה מגיל צעיר(שנתיים ומעלה). אשמח לסייע לך בנושא ולכוון אותך לרופא הומיאופט מתאים תוכלי ליצור איתי קשר ואמסור לך את הפרטים.
    לא ידוע לי על מוצר זה שציינת, אם תשלחי לי במייל את שם המוצר אוכל ללמוד עליו יותר ולתת לך יעוץ בהתאם.

שנה טובה ובריאה,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלמנרבין
    ללא שם
    26/08/2010

אם לוקחים כ-2 כדורים ליום
    במשך כמה זמן מותר להשתמש בקלמנרבין באופן רצוף?

לקביעת תור
    סגירה
    קלמנרבין

הוספת תגובה

• קלמנרבין.

אילן ללבניקוב
    29/08/2010

שלום רב,

בקלמנרבין ניתן להשתמש באופן ממושך ללא הגבלה כיוון שאין לו תופעות לוואי, אך אני ממליץ לעשות הפסקה מידי פעם(כל מספר ימים הפסקה של יום) כדי שהגוף לא יתרגל לצמחי המרפא,

שנה טובה ובריאה,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין די בטיפות
    אישה
    26/08/2010

רופא המשפחה הציע לפי תוצאת בדיקת הדם שעלי לקחת 20 טיפות ויטמין די (טיפות של ילדים). קניתי ויטמין די מרוכזות יותר שהרוקח אמר לי לקחת 4 טיפות (שקול כנגד 20 הטיפות). רופא המשפחה אישר. שאלתי: איך לקחת את הטפות? לטפטף על כפית ואם לא איך ומתי לקחת אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין די בטיפות

הוספת תגובה

• ויטמין D בטיפות.

אילן ללבניקוב
    26/08/2010

שלום רב,

את הטיפות ניתן לקחת בכפית או ישירות לפה לאחר האוכל ועדיף לאחר ארוחה שומנית כיוון שהויטמין נמס היטב בשמן.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלמנרבין וטלפסט
    ללא שם
    26/08/2010

שלום רב

האם מותר להשתמש בשתי התרופות קלמנרבין וטלפסט במקביל (כלומר במרווח זמן של כשעתיים)?

והאם מותר בנוסף להשתמש גם בכדורי ראולין להמסה בכוס מים?

שאלה נוספת שלא קשורה:
    עד כמה מותר להשתמש בקלמנרבין - האם זה בסדר להשתמש בה שימוש יומיומי למשך תקופה או שלא?
    (יש לציין שאני לוקחת קלמנרבין בהמלצת פסיכיאטר)

לקביעת תור
    סגירה
    קלמנרבין וטלפסט

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    26/08/2010

שלום רב,

אין מניעה לשלב בין התרופה לצמחי המרפא הנ"ל בהפרש של כשעתיים. כך גם לגבי הראולין.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש חוזר ברדוקטיל
    לולי
    25/08/2010

במשך 8 חודשים לקחתי רדוקטיל 15 מ"ג וירדתי 10 קילו. לאחר שנדמה הה שעליתי על דרך המלך הפסקתי ובתקופה קצרה של חודשיים עליתי את הכל בחזרה. הטעות מבחינתי הייתה שבמקביל לנטילת הכדור לא התחלתי בשמירה על אורח חיים בריא וסמכתי על הכדור בלבד והפסקתי את השימוש בתקופה הכי לחוצה שלי- בתקופת מבחנים. שאלתי היא האם לאחר הפסקה של 3-4 חודשים בנטילת הכדור ניתן להתחיל להשתמש בו מחדש? האם הגוף עלול לפתח תלות בכדור?

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש חוזר ברדוקטיל

הוספת תגובה

• הרזיה בצורה טבעית.

אילן ללבניקוב
    26/08/2010

לולי שלום רב,

התופעה שציינת של ירידה ולאחר מכן חזרה למשקל הקודם ידועה ומוכרת היטב במקרה של שימוש בכדורים אך ללא שינוי באורח החיים ובתזונה.

תופעות לוואי העלולות להיווצר תוך כדי נטילת רדוקטיל הן כאבי ראש,כאבי גב,עצירות, הגברת תיאבון, סחרחורות, יובש בפה, הפרעות בשינה.
    בכל מקרה של הופעת תופעות כמו גרד ואדמומיות בעור,טשטוש בראיה, ירידה בכמות השתן, נטיה לסימני חבלה תת עוריים ושטפי דם יש להפסיק את השימוש בתרופה ולהתייעץ עם רופא.
    במקרים של חוסר מנוחה,אובדן הכרה,בלבול, עצבנות יתר,חולשה,צמרמורות,חוסר שווי משקל,אי סדירות בפעימות הלב,הקאות,הפרעות נשימה,כאבים בחזה,נפיחות בקרסוליים או ברגליים, התעלפות,כאבי בטן, חום גבוה, כאבי עיניים, הזעה מוגברת, יש לפנות לייעוץ רופא.

יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול בתרופה.

על ידי יעוץ נטורופטי מתאים הכולל תזונה אישית ופורמולות יעודיות של צמחי מרפא אשר מסייעים לרדת אפילו מעל ל-20 ק"ג תוך מספר חודשים(מנסיון רב של הרבה מטופלים שלי), ניתן בהחלט להפחית במספר הקילוגרמים ולשמור על משקל תקין ובריא לאורך זמן המשולב בפעילות גופנית תקינה. ישנם צמחי מרפא מצוינים אשר מסייעים רבות בהפחתת התיאבון בצורה טבעית, כולל שריפת שומנים והגברת חילוף החומרים בגוף ללא כל תופעות לוואי.

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב - רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משכחי כאבים-לקיחה לזמן ארוך
    מורן
    25/08/2010

שלום רב,
    לפני שישה ימים ביצעתי הליך כירורגי בשיניים,ומאז אני נוטלת 3 עד 4 כדורים משכחי כאבים ביום בגלל כאב חזק מאד.
    המקום נבדק ואין סיבה אחרת מלבד החלמה לכאבים. אוסיף ואציין כי שבוע לפני הייתי עם גב תפוס וגם בשבוע זה לקחתי 3 כדורים ביום.
    האם אני עושה נזק לגוף שלי והאם עליי להפסיק את הכדורים??? אני חוששת לבריאותי אך בו זמנית סובלת מכאבים קשים.אציין שאני חולת אסטמה(אם זה רלוונטי) ובעלת מערכת חיסונית די ירודה והכדורים שאני לוקחת הם בעיקר על בסיס איבפרופן.
    אשמח לקבל תשובה דחופה
    בתודה
    מורן

הוספת תגובה

• יעוץ נטורופטי.

אילן ללבניקוב
    26/08/2010

מורן שלום רב,

איבופרופן, תרופה נוגדת דלקת לא-סטרואידית, משמשת לשיכוך כאבים ולהקלת תסמיני הכאב והקשיון בדלקת פרקים. איבופרופן דומה לאספירין באופן פעולתו ובשימושיו. בגלל השילוב של שיכוך כאב ופעולה נוגדת-דלקת, תרופה זו יעילה לטיפול בתסמינים של דלקת פרקים שגרונית, דלקת פרקים ניוונית ושיגדון. כמו-כן מביאה תרופה זו הקלה מכאב ראש קל עד בינוני, כאבי וסת וכאבי שיניים.
    לאיבופרופן תופעות לוואי בשימוש כרוני, כמו לרוב התרופות הנוגדות דלקת הלא-סטרואידיות, ובדומה לאספירין התרופה עלולה לגרום לדימום בדרכי העיכול. לכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל כדי למנוע תופעות לוואי של דימומים במערכת העיכול. ניתן כמובן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי ולהתאים לך צמחי מרפא וטיפות הומיאופטיות מצוינות לטיפול ומניעה בכאבים.

במקרה שאת לוקחת את האיבופרופן תקופה קצרה לא אמורות להיות תופעות לוואי חמורות אלא במקרה של שימוש ממושך וכרוני.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות לגבי הורדת חום ע"י כדור?
    ארתור
    24/08/2010

שלום,

רציתי לדעת מה מהי הדרך ומועדפת והיעילה ביותר להורדת חום לא כ"כ של 38-39 לאדם בוגר בשנות העשרים לחייו?

אני משתדל להכניס כמה שפחות תרופות וכימיה לגוף, האם יש איזשהן "תרופות סבתא" שעובדות בצורה יעילה בדומה ללקיחת כדור?

ולידע כללי, במקרה וזמן ההחלמה הוא הפקטור המרכזי, איזה כדור הינו האפקטיבי והיעיל יותר - אקמול או אופטלגין? ומאיזה כדור עדיף להתרחק?

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    24/08/2010

ארתור שלום רב,

בחום גבוה כפי שציינת אני ממליץ לקחת כדור להורדת החום כמו האקמול או האדוויל/נורופון. ניתן גם לעשות אמבטיה עם מים פושרים אך רק במקביל ללקיחת התרופה. ניתן גם לעשות קומפרסים סביב המצח עם מטלית לחה הטבולה בחומץ תפוחים ומים.
    האופטלגין נחשב כדור חזק יותר ובעל תופעות לוואי והשפעה חזקה על מערכת העיכול ולכן מומלץ במקרה של כאבים חזקים.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה