פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על כדור שינה
    אסתר
    23/08/2010

שלום, תוך כמה זמן כדור אמביאן CR אמור להרדים? ולכמה שעות הוא אמור להספיק? רב תודות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על כדור שינה

הוספת תגובה

• כדור שינה.

אילן ללבניקוב
    24/08/2010

אסתר שלום רב,

התרופה Ambien פועלת היטב כטיפול בקשיי להרדם, אך ישנם אנשים הנוטים להתעורר באמצע הלילה. Ambien CR היא גרסא מורחבת. היא מסייעת להרדם בתוך 15-30 דקות, והמינון המורחב עוזר להשאר ישנים. אין ליטול Ambien או Ambien CR אלא אם אתם עומדים להכנס לשנת לילה מלאה - לפחות 7-8 שעות.

ניתן כמובן לסייע לך על ידי יעוץ נטורופטי מתאים ולרקוח לך פורמולות ייחודיות של צמחי המרפא אשר פותרים את בעיית השינה בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

אסתר
    24/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעלם חוש הריח לגמרי
    אילן ללבניקוב
    23/08/2010

איבדתי את חוש הריח לפני כ20 שנה בשל מצב אלרגי כרוני של נזלת ופוליפים באף.בתחילה השתמשתי במספר כדורי פרדניזון בהדרגה במשך שבוע ימים וחוש הריח שב אלי .מאז הספקתי לעבור שני ניתוחים להסרת פוליפים.הפעם האחרונה היתה לפני 6 חדשים.חוש הריח חזר אלי רק לאחר שקבלתי זריקת דיפרוספן 1מ"ל.
    והשבוע,לצערי,נעלם חוש הריח לגמרי,כאילו לא היה ניתוח.הנשימה סדירה וחפשית.משאפים וכדורים (זילרג'י)הם כמו כוסות רוח למת.
    ב20 השנים האחרונות קבלתי 2-4 זריקות בשנה כדי לחזור ולהריח למשך מספר שבועות עד 3 חדשים בלבד
    ושאלתי:מה הסיכונים,אם בכלל הם קיימים,בשימוש בזריקה זו?
    ואולי יש לכם פתרון אחר להשבת החוש החיוני הזה?
    מודה לכל מי שיש בידו עצה לעוץ לי!!!

לקביעת תור
    סגירה
    נעלם חוש הריח לגמרי

הוספת תגובה

• חוש הריח.

אילן ללבניקוב
    24/08/2010

מוריס שלום,

אני מבין לחלוטין את מצבך ואת חשיבות חוש הריח בתיפקוד היומיומי שלך, שכן חוש זה קשור בחוש הטעם.

לגבי תופעות הלוואי של שימוש כרוני בפרדניזון:

תופעות לוואי לטווח קצר: עליה ברמות גלוקוז בדם, בצקות, הפרעות שינה ועתים נדירות מאוד מאניה. תופעות לוואי לטווח ארוך: תסמונת קושינג, השמנה מוגזמת, דלדול עצם, גלאוקומה, קטרקט, סוכרת סוג II, דיכאון בזמן ההפסקה ויותר סיכון להתקף לב.

הוראות הנוגעות לתופעות לוואי שיש לשים אליהם תשומת לב יתרה:

אולקוס - לכן יש לקחת פרדניזון על קיבה מלאה או בלוויית כדורים למניעת חומציות בקיבה.
    זיהום - פרדניזון מחליש את יכולת הגוף להגיב לזיהומים ולכן אסור בזמן זיהום.
    אינסומניה - על מנת לחקות את משטר הסטרואידים האנדוגני מומלץ ליטול את התרופה בבוקר.

הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי שיתאים לך תונה אישית וצמחי מרפא כולל טיפות הומיאופטיות להחזרת חוש הריח, אשר מסייעים רבות באיזון הגוף והחזרתו למצב התקין בצורה טבעית,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של תרופות?
    ענת
    22/08/2010

אני מקבלת: סימבסטטין ואספרין. לאחרונה, אני מתחילה לשכוח דברים. האם התרופות יכולות לגרום לכך?? . ב. אמרו לי לקחת 2 כדורים של ויטה קל בכדי להעלות את רמת הסיכן. האם מותר לקחת 2 כדורים ביחד???? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של תרופות?

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    23/08/2010

ענת שלום רב,

לא נראה לי שהתרופות גרמו לך לכך. ייתכן וחסרים לך ויטמינים ומינרלים החיוניים לפעילות התקינה של המוח כגון: סידן, אבץ, ויטמיני B, זרחן, ברזל ועוד.
    ניתן לקחת גם 2 כדורים אך אני ממליץ לך להפריד מספר שעות בכדי למנוע תופעות לוואי כמו עצירות וכדומה.
    ישנם הרבה צורות של סידן בשוק וכולן טובות. אני ממליץ לך על משקה סידן המכיל ויטמין D, מגנזיום ואבץ. יש לקחת כף פעמיים ביום בקצת מים או מיץ לאחר הארוחה כיוון שספיגתו מעולה בגוף.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש באולטראקורטנול
    ציפי
    22/08/2010

שלום רב,

ביום שישי הייתי אצל רופאת עור בגלל תחושת יובש וגירוד בעפעפיים.
    היא בקושי הסתכלה ואמרה לי לקנות אולטראקורטנול.
    היום קניתי את המשחה וראיתי שאופן השימוש הוא ע"י הכנסה של המשחה לעין, מה שכמובן לא מתאים לבעיה שיש לי.
    האם יכול להיות שהיא הכתוונה שאני אמרח את המשחה על העפעפיים או שהיא לא נתנה לי תרופה מתאימה?

תודה רבה,
    ציפי

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש באולטראקורטנול

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    22/08/2010

ציפי שלום רב,

למיטב ידיעתי ניתן למרוח את המשחה הנ"ל בתוך העין וגם על העפעף כפי שהרופאה התכוונה, לכן כדי להיות בטוחה הייתי ממליץ לך לשאול אותה שוב רק בשביל הביטחון,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אילן!

ציפי
    22/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• novonorm
    דוד פרידלנדר
    22/08/2010

שלום, לפני כמה חודשים החליף לי רופא המשפחה שלי את כדורי הגלובן בכדורי NOVONORM מאז אני סובל משלשולים בעיקר ביציאה בבוקר לאחר שלקחתי את התרופות שלי. האם יש לנובונורם קשר לתופעה זו? אני לוקח תרופות נגד סכרת כגון גלוקופאג', וגם פלאוויקס וטריטייס -SLOW DERALIN. אשמח לקבל את דעתכם. דוד

לקביעת תור
    סגירה
    novonorm

הוספת תגובה

• נובונורם

אילן ללבניקוב
    22/08/2010

דוד שלום רב,

ככל הנראה השילוב של התרופות הוא זה הגורם לך לשלשולים אך כדי להיות בטוח אני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שלך שיבדוק זאת,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארקוקסיה
    מיכל
    22/08/2010

האם כדורי ארקוקסיה מזיקים לגוף?

לקביעת תור
    סגירה
    ארקוקסיה

הוספת תגובה

• ארקוקסיה.

אילן ללבניקוב
    22/08/2010

מיכל שלום רב,

כמו כל תרופה גם לארקוקסיה ישנן תופעות לוואי כיוון שזו תרופה כימית, אולם לעתים אין מנוס משימוש בתרופות במקרה של כאבים חזקים ו/או דלקות שונות.

התרופה ארקוקסיה(אטוריקוקסיב) שייכת לקבוצת נוגדי דלקת לא סטרואידיים מהדור החדש (מעכבי COX2 סלקטיביים). היא מיועדת לטיפול בדלקת פרקים שגרונית, דלקת פרקים ניוונית, ולשיכוך כאבים ותסמיני דלקת הנובעים משיגדון (גאוט). בניגוד לנוגדי דלקת לא סטרואידיים מהדור הישן נראה שתרופה זו גורמת לפחות תופעות לוואי במערכת העיכול. אנשים הרגישים לנוגדי דלקת לא סטרואידיים אחרים או לאספירין צריכים להימנע מנטילת תרופה זו, וחולי אסתמה צריכים להזהר בשימוש בה. במחקרים אחרונים נתגלה כי יש קשר בין שימוש בתרופות ממשפחת מעכבי COX2 סלקטיביים, ובכלל זה גם אטוריקוקסיב, ובין סיכון לארועים קרדיו-וסקולריים (התקף לב ושבץ), במיוחד כאשר מדובר בשימוש כרוני ובחולים עם סיכון גבוה (חולים עם הסטוריה של מחלות לב או חולים שעברו שבץ, חולים עם גורמי סיכון למחלות לב, כגון: רמות כולסטרול גבוהות, סוכרת ועישון). הסיכון לחולה הפנוטל את הארקוקסיה באופן זמני ולא כרוני ללקות בארוע לב או בשבץ מוחי בעקבות נטילת סלקוקסיב הוא נמוך.

ניתןלשלב בטיפול גם רפואה טבעית אשר אינה גורמת לתופעות לוואי ומסייעת רבות במצבים שונים,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, פשוט הביא לי את המרשם

מיכל
    22/08/2010

רופא מומחה לגב, בגלל הפריצת דיסק שיש לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין 325 מ"ג.
    בתיה
    22/08/2010

שלום רב,

אני נוטלת כדור אספירין 325 מ"ג כאשר על הקופסה רשום כך :
    א.ס.א פירין 325 מ"ג טבליות מצופות ומתחת רשום באותיות יותר קטנות חומצה אצטיל - סליצילית
    325 מ"ג.
    לפני מספר ימים ניגשתי למספר בתי מרקחת ונאמר לי כי התרופה הורדה מהמדפים בגלל בעיה טכנית ובמקום זה נתנו לי כדור שנקרא אצוטסל 300 מ"ג של יצרן בשם רקח.

אני רוצה לשאול באם זה בסדר לרדת מ - 325 ל - 300 מ"ג ? כלומר האם יש לזה משמעות ?

האם ידוע לכם כי התרופה של 325 הורדה מהמדפים ?

האם אצטוסל 300 מוכר לכם ?

לתשובתכם אודה מראש.
    בתיה.

לקביעת תור
    סגירה
    אספירין 325 מ"ג.

הוספת תגובה

• אספירין.

אילן ללבניקוב
    22/08/2010

בתיה שלום רב,

הכדור שקיבלת(אצטוסל) מכיל את אותו האספירין כמו בכדור הקודם שנטלת(ASA325), אך במינון נמוך יותר של 25 מ"ג שזה לא הבדל משמעותי. אך לגבי הרכב הכדור יש הבדל משמעותי והוא שהכדור החדש שקיבלת(אצטוסל), אינו מכיל ציפוי אנטרי(בניגוד ל-ASA325 הקודם).
    ציפוי אנטרי(Enteric Coated) מגן על הכמוסה מפני חומציות הקיבה, ומבטיח שתוכנה יתפרק במעי.
    כך שבמקרה שלך, ייתכן ותחושי בתופעות לוואי.

אני תמיד ממליץ לפנות לרופא המטפל במקרה של חוסר בתרופה כלשהיא, כיוון שהוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום ויכול להתאים לך תרופה שלא תגרום לך לתופעות לוואי בלתי רצויות.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנגשות תרופות
    עדו עברון
    21/08/2010

אני מקבל במסגרת טיפול כ- מנייר meniere
    Uramox 1 טבליה ביום
    Betistine 16 mg 3 טבליות ביום

הבוקר לקחתי טבליה של אנטיהיסטמין קלארינאז clarinase בגלל גודש באף

האם יש מצב של התנגשות בין התרופות שגרם לי ארוע סחרור vertigo

לקביעת תור
    סגירה
    התנגשות תרופות

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    22/08/2010

עדו שלום,

למיטב ידיעתי אין אינטראקציה בין תרופתית לגבי התרופות הנ"ל ולכן כדאי שתיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי רדוקטיל
    עינב
    19/08/2010

הי,
    שמעתי שבאירופה לא ממליצים יותר להשתמש ברדוקטיל בגלל תופעות הלוואי. רציתי לדעת האם באמת השימוש בו בטוח? והאם הוא באמת עוזר לרדת במשקל?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי רדוקטיל

הוספת תגובה

• רדוקטיל.

אילן ללבניקוב
    20/08/2010

עינב שלום רב,

מנהל התרופות האירופאי ממליץ להוציא משימוש את התרופה רדוקטיל מן השוק האירופאי המשותף.

הרדוקטיל (Reductil, Sibutramine Hydrochloride) היא תרופה שנמצאת בשימוש גם בארץ ומשמשת כאמצעי לירידה במשקל בתוספת שינוי בדיאטה וביצוע פעילות גופנית.

הרדוקטיל משפיעה בכך שהיא מעלה את רמת המוליכים העצביים סרוטונין ואפינפרין, גורמת להגברת תחושת השובע ובנוסף היא מעלה את קצב חילוף־החומרים בגוף, מה שמסייע להתהליך הירידה במשקל.

מסקנות סוכנות התרופות האירופאית הן שהסיכונים הבריאותיים שבנטילת התרופה גוברים על היתרונות הבריאותיים שהיא מציעה ולכן רצוי להוציאה מהשוק. הסוכנות ממליצה לרופאים בשוק האירופי לא להמשיך לרשום את התרופה למטופלהם. הנחיות הסוכנות למטופלים שמשתמשים בתרופת הרדוקטיל הן לקבוע פגישה עם הרופא בכדי למצוא פתרון חלופי אחר.

ההנחיות החדשות הללו הן תוצר של מידע חדש שנתקבל ממחקר שבוצע על התרופה, תוצאות מוקדמות של המחקר מעידות כי שימוש ברודוקטיל במטופלים בעלי היסטוריה רפואית של מחלות לב וסכרת סוג2 עשוי להגביר את הסיכון להתקפי לב ושבץ.

הכוונה הראשונית של המחקר היתה להראות כי ירידה במשקל באמצעות שילוב של רדוקטיל עם דיאטה מתאימה ופעילות גופנית, תהיה יעילה יותר בהפחתת שיעור מחלות הלב וכלי הדם, מאשר טיפול של פלסבו (גלולת סוכר) בשילוב עם דיאטה מתאימה ופעילות גופנית.

אך התוצאות המוקדמות מן המחקר הראו מצב הפוך, התוצאות המוקדמות מראות כי שיעור מחלות הלב וכלי הדם היה גדול יותר בנבדקים שטופלו ברדוקטיל מאשר באלו שנטלו את תרופת הפלסבו (11.4% מול 10% ).

לפי נסיוני עם הרבה מטופלים שביקשו להפחית ממשקלם (מטופלת שלי הפחיתה 42 ק"ג ממשקלה ושומרת על כך לאורך זמן) , ניתן בהחלט לעשות זאת בצורה טבעית על ידי יעוץ נטורופטי בקליניקה והתאמה אישית של תזונה נכונה, פעילות גופנית קבועה ופורמולות ייעודיות של צמחי מרפא אשר מפחיתות תיאבון, שורפות שומנים ומגבירות את חילוף החומרים וללא כל תופעות לוואי,

אשמח לעמוד לרשותך גם בכך,

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטרקציה בין לוסק אלטרוקסין ואלופו
    שחר
    18/08/2010

שלום ,

בעלי מטופל באלופורינול מזה שנים עקב היותו סובל מגאוט
    מזה כחצי שנה מטופל גם באלטרוקסין (לאחר הרחקה מלאה של בלוטת התריס בעקבות גידול פפילרי).
    אובחן כסובל גם מדלקת בוושט ובקיבה והומלץ להתחיל טיפול בלוסק 20 מ"ג.

את האלטרוקסין לוקח על הבקר חצי שעה לפני האוכל.
    גם לוסק באופן עקרוני מקובל לקחת כך.

האם יכול לקחת יחדיו את שתי התרופות ?
    האם עדיף אחרת ?

תודה

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    20/08/2010

רוני שלום רב,

למיטב ידיעתי ולפי הספרות המקצועית אין אינטראקציה בין התרופות שציינת.

את האלטרוקסין ניתן מומלץ לקחת לפני הארוחה בבוקר ולאחר מכן ניתן לקחת את הלוסק.

חשוב לדעת כי ישנם מזונות המפריעים לספיגת האלטרוקסין והם:

אגוזי מלך, סיבים תזונתיים(הנמצאים בדגנים וכדומה), סידן ומשקאות המכילים סידן מועשר כמו חלב. יש להפריד מספר שעות בין המזון הנ"ל לבין האלטרוקסין.

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדור השינה AMBIEN CR נמכר בארץ?
    מעיין
    18/08/2010

תודה

הוספת תגובה

• אכן, הוא כבר נמכר בארץ.

חנה
    20/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקחת וטמין D
    חזי
    18/08/2010

אנע\י לוקח וטימין F עם מנרילים פעם ביום בבוקר ,האם אפשר לקחת פעמים גם בערב ,האם זה בסדר. לתשובה חזי

לקביעת תור
    סגירה
    ליקחת וטמין D

הוספת תגובה

• טעות בהקלדה ויטמין D עם מינרלים

חזי
    18/08/2010

טעות בהקלדה ויטמין D עם מינרלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין D ומינרלים.

אילן ללבניקוב
    20/08/2010

חזי שלום רב,

לגבי המינון יש להיוועץ ברופא המטפל.

מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה ממליץ לקחת את הויטמין D לאחר הארוחה כיוון שהוא ויטמין הנמס בשומן. קבוצה של אנשים העלו את רמות הויטמין D בדם שלהם בצורה משמעותית (ממוצע של 50% או 17 ng/ml) רק על ידי זה שהורו להם לקחת את התוסף ביחד עם הארוחה הגדולה של אותו יום.
    בקיצור, לקחת ביחד עם ארוחה גדולה ושומנית כדי לשפר את הספיגה שלו.

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת סידן והריון
    יפית
    17/08/2010

האם מותר ליטול תוסף סידן בזמן הריון?

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת סידן והריון

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    18/08/2010

יפית שלום,

לגבי תרופות ותוספים בהריון יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות לאחר צינתור
    ענת
    17/08/2010

למה התרופות האלו מיועדות, האם יש תופעות לוואי ומדוע הפלויק זה רק לשנה.
    התרופות שבעלי קיבל כעת אחרי הצינתור הם: פלויקס, קונטרולוק ומיקרופירין. הרבה תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות לאחר צינתור

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    18/08/2010

ענת שלום רב,

הפלאויקס (קלופידוגרל) היא תרופה המונעת יצירה של קרישי דם. קלופידוגרל מפחית את הסיכוי להתקף לב או לשבץ מוחי באנשים אשר כבר עברו ארוע כזה בעבר. מחקרים הראו כי קלופידוגרל יעיל יותר מאספירין בהפחתת הסיכוי להתקפי לב או לשבץ מוחי בחולים אשר נמצאים בסיכון גבוה לארועים אלו. קלופידוגרל ניתן גם למניעה של סיבוכים הנובעים מיצירה של קרישי דם לאחר הכנסת סטנט באנשים עם מחלה של עורקי הלב הכליליים. מבחינת הסבילות לתופעות הלוואי קלופידוגרל דומה לאספירין, עם פחות נטייה לדימומים ממערכת העיכול לעומת אספירין. בניגוד לכך, שכיחות מיקרי הנויטרופניה (ירידה במספר הנויטרופילים, סוג של תאי דם לבנים) היא מעט גבוהה יותר מאשר עם אספירין, למרות שנויטרופניה חמורה נדירה בשתי התרופות.
    הדעות לגבי המשך פלויקס מעבר לשנה חלוקות, מאחר שאין עבודות התומכות בתועלת חד-משמעית בהמשך נטילת הפלויקס לתקופה ארוכה יותר (במקביל לאספירין שצריך ליטול באופן קבוע) כנגד עלות כספית גבוהה + תוספת סיכון דימומי מאידך.

הקונטרולוק (פאנטופראזול) משמשת לטיפול קצר טווח בדלקת הוושט (אזופגיטיס) הנגרמת ע"י זרימה חוזרת (ריפלוקס) של חומצה ומיץ קיבה המלווה בתסמינים כגון צרבת, חומציות יתר וכאב בזמן הבליעה. פאנטופראזול מיועדת גם לטיפול ארוך טווח למניעת הישנות דלקת הוושט ולמניעה של כיב קיבה ותריסריון, הנגרם כתוצאה משימוש בתרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידים (NSAID).

פאנטופראזול עשויה לגרום, במקרים נדירים, להיפרגליקמיה וכמו כן נמצא שטיפול יומי ממושך (מעל ל-3 שנים) עלול להוביל לספיגה מוגבלת של ויטמין B12.

האספירין הינו נוגד דלקת לא-סטרואידי המשמש לשיכוך כאבים, הורדת חום והקלת התסמינים של דלקת פרקים. במינון נמוך הוא מסייע במניעת יצירת קרישי דם. אחד החסרונות של אספירין הוא נטייתו לגרות את הקיבה ואפילו לגרום לדימום.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות
    אלכס
    17/08/2010

בן 29.
    נאלץ לקחת את התרופות הבאות:

LIPITOR 20MG
    EZETROL 10MG
    LUSTRAL
    EDRONAX
    האם ישנה התנגשות או התוויות נגד?

האם איזיטרול יכול לגרום לתחושות חום ב 2 שעות לאחר נטילתו? (התחלתי אתמול בערב)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תרופות

הוספת תגובה

• אינטראקציה.

אילן ללבניקוב
    17/08/2010

אלכס שלום רב,

ישנה אינטראקציה ידועה בין 2 תרופות שאתה נוטל: בין הליפיטור והאזטרול.
    השילוב של שתיהן עלול לגרום לחולשת שרירים וכאבים כולל עייפות רבה ולכן אם אתה חש באחת מהתופעות הללו יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול.

כמו כן, מומלץ למי שנוטל תרופות להורדת הכולסטרול כמו הליפיטור והסטטינים לקחת את האנזים קיו 10 במינון של 60 מ"ג פעם ביום לאחר הארוחה. זה יכול לסייע מאוד במניעת הכאבים ועייפות השרירים.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה