מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירותדניאלה06/11/2010
אני בת 64. בזמן האחרון סובלת מעצירות. דבר שלא הכרתי עד כה. בשבוע האחרון זה עוד התגבר. הלכתי לחנות טבע לקנות יובילקס. נאמר לי שיש בזה התמכרות והמליצו לי על משהו אחר. אין כמעט תוצאות. עלי לציין שאני מרגישה בסדר גמור לא נפיחות בבטן ולא כלום. על מה תוכלו להמליץ לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
אילן ללבניקוב08/11/2010דניאלה שלום רב,
טיפות היובסלקס מצוינות לטיפול בעצירות קלה עד בינונית אך אם העצירות היא כרונית חשוב להגיע לאיבחון אירידיולוגי בקליניקה בכדי לזהות את הגורמים לעצירות ולטפל בה מהיסוד על ידי התאמה של תזונה נכונה וצמחי מרפא ייעודים.
הטיפול הנטורופתי בעצירות, הוא בבעיה עצמה ולא בסימפטום המתבטא בעצירות. הטיפול הראשוני הוא סילוק כל הגורמים הידועים העלולים לגרום לעצירות.
במסגרת התשאול הנטורופתי ועל ידי הסתמכות על תוצאות בדיקות מעבדה, ניתן לקבוע מהן הסיבות הגורמות לעצירות. לפי האבחנה שמתקבלת מותאם למטופל תפריט תזונתי, פורמולת צמחי מרפא ותוספי תזונה אשר ביחד מהווים טיפול יעיל ביותר לעצירות . ישנם צמחי מרפא שעוזרים על ידי תמיכה בגוף ויש שגורמים בצורה אקטיבית ליציאה. הצמחים הגורמים בצורה אקטיבית ליציאה עלולים לגרום למעיים עצלנות, כך שלא כל צמח מרפא נכון וטוב לשימוש במקרי עצירות.
אני תמיד ממליץ, לפני שימוש בצמחי מרפא חשוב להתייעץ עם נטורופת, ומומלץ ליטול צמחי מרפא רק במסגרת טיפול.
והעיקר לשתות הרבה מים(לפחות 2-3 ליטר מים ליום), כיוון שלמים חשיבות רבה מאוד במוליכות ובחיוניות של הגוף,
שבוע נפלא ובריא,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםאתי04/11/2010
לרופא שלום יש לי שחלות פוליציסטיות ואני מטופלת בהורמונים מסוג אנדרוקור ודיאנה בזמן האחרון היצטננתי האים ההיצטננות יכולה להשפיע על יעילות הטיפול בהורמונים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
אילן ללבניקוב04/11/2010אתי שלום רב,
למיטב ידיעתי להצטננות לא אמורה להיות השפעה על הטיפול ההורמונלי.
לגבי האנדרוקור, יש לשים לב לאינטראקציה בין התרופות הבאות:
1. תכשירים נוגדי סוכרת (הנלקחים דרך הפה) או אינסולין: בשילוב עם אנדרוקור הצורך במתן בו זמני של תכשירים נוגדי סוכרת יכול להשתנות.
2. אלכוהול: צריכת אלכוהול עלולה להפחית את האפקט של האנדרוקור.
תופעות לוואי נפוצות של האנדרוקור: עייפות, מצב רוח ירוד, שינויים בצמיחת השיער, תופעות בעור, אנמיה, נטיה לעליה במשקל וירידה בדחף המיני. בנשים - רגישות או גודש בשדיים, דימום קל "בין-מחזורי" , בגברים - גינקומסטיה (גדילת השדיים אצל גבר). במינון גבוה התרופה עלולה לגרום לפגיעה בכבד, על כן יש צורך במעקב שגרתי אחר תפקודי הכבד ובמקרה ונגרם נזק יש להפסיק את הטיפול. מצבים נדירים: אוסטאופורוזיס, פריחה, קוצר נשימה ומיחושים בלתי רגילים באיזור הבטן העליונה - יש לפנות לרופא. נמצא גם שמינון גבוה עלול להוריד את יכולת ייצור הקורטיזול בגוף בזמן מצבי דחק. התרופה בנוסף עלולה לשנות את חילוף החומרים של הסוכרים בגוף ולכן יש השפעה בקרב חולי סוכרת.
לגבי גלולות הדיאנה( אתינילאסטרדיול):
חשוב לשים לב לאינטראקציה עם התרופות הבאות:
עישון סיגריות]: מגביר את הסיכון לתופעות לוואי חמורות בלב ובמחזור הדם עם אתינילאסטראדיול. [אנטיביוטיקה]: סוגים מסוימים של אנטיביוטיקה עלולים להפחית את יעילותן של גלולות למניעת הריון המכילות אתינילאסטראדיול. רצוי להשתמש באמצעי מניעה נוסף בתקופת טיפול אנטיביוטי. [תרופות להורדת לחץ דם ותרופות משתנות]: אתינילאסטראדיול עלול להפחית את יעילותן של תרופות אלה. [ריפאמפין, בארביטוראטים, קארבאמאזפין, פנילבוטאזון, פניטואין ופרימידון]: מורידים פעילות אסטרוגנית בשל הגברת פירוק התרופה בכבד. [קורטיקוסטרואידים]: הגברת פעולתם נוגדת הדלקת של קורטיקוסטרואידים, בעיקר בחולים הסובלים ממחלות עור דלקתיות כרוניות. אסטרוגנים מורידים את הפירוק הכבדי שלהם ו/או את הקישור לחלבונים. יש להתאים מינון הקורטיקוסטרואידים. [נוגדי קרישה]: אסטרוגנים עלולים להוריד את פעילותם ולעורר השפעה תרומבואמבולית. יש להעלות את מינון נוגדי הקרישה בהתאם. [נוגדי דיכאון טריציקליים]: תיתכן ירידה בפירוקם ועלייה בריכוזם ובתופעות הלוואי. [חומצה פולית, ויטמין B6 ו- B12 ]: ספיגתם לגוף יורדת וכן יכולת ניצולן ע"י הגוף. יש לתת תוספות בעת שימוש באסטרוגנים.
כמו כן, ניתן בהחלט לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי מתאים במיוחד לטיפול בשחלות פוליציסטיות ואשר משפר את מצבך הבריאותי בצורה טובה ומהירה וללא כל תופעות לוואי,
אשמח לעמוד לרשותך,
אילן ללבניקוב,
רוחק ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאוקיי הבנתי
אתי04/11/2010וחוץ מדיאנה 35 ואנדרוקור 50 אני לא לוקחת יותר שום תרופות ואלכוהול אני ביכלל לא שותה ממש תודה רבה על תשובותך נעים להתעייץ איתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםעינת04/11/2010
שלום,
אני נוטלת כדורי ליריקה 300 מ'ג ליום האם הכדורים האלה ממכרים?האם ישנו פתרון אחר לטיפול בכאב ינוירופטי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול טבעי בכאבים.
אילן ללבניקוב04/11/2010עינת שלום רב,
הליריקה (פריגאבאלין), היא תרופה המיועדת לטיפול בכאב ממקור עצבי (נוירופתי).
תופעות הלוואי הנפוצות של הליריקה הן: סחרחורת, עייפות, יובש בפה, בחילה, עצירות או שלשול, עלייה במשקל. רוב תופעות הלוואי הן קלות, וחלקן חולפות לאחר מספר שבועות טיפול. יש לדווח לרופא במקרה של: התנפחות הידיים והרגליים, ראייה מטושטשת, בעיות ריכוז או זיכרון, רעד בגוף.
לפי מחקר שפורסם ב-journal of neurology נצפו תופעות לוואי כתוצאה מהפסקה מיידית של נטילת הכדור. ההפסקה הפתאומית גרמה לכאבי ראש, בלבול והזיות. לכן חשוב ביותר להיוועץ ברופא המטפל לפני שמפסיקים כל טיפול בתרופות מסוג אלו ובכלל חשוב לעשות זאת בהדרגה ולא באופן מיידי. ניתן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי בקליניקה אשר כולל איבחון מדויק של מצב המערכות בגוף ולאחריו המטופל מקבל המלצות לתזונה אישית כולל פורמולות ייעודיות של צמחי מרפא אשר משפרות מאוד את המצב הבריאותי וללא כל תופעות לוואי. אך לשם כך יש להגיע לקליניקה כדי לבדוק שאין אינטראקציה עם בתרופות ו/או התוספים שהמטופל נוטל. ישנו טיפול הומיאופטי מצוין למניעה ולטיפול בכאבים נוירופתיים,
אשמח לעמוד לרשותך גם בכך,
שבת נהדרת והרבה בריאות,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשיריםרינת03/11/2010
יש לי בעיה קטנה עם פצעים שמופיעים לי על הפנים, ממש לא רציני אבל יש .. אני מבררת עכשיו איזה תכשירים יש ואיזה עובדים באמת ומה נחשב
תוכלו לכתוב לי תשובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשירים - תגובה
אילן ללבניקוב04/11/2010רינת שלום,
מנסיוני העשיר עם הרבה מטופלים הזקוקים לטיפול טבעי לבעיות העור, הטיפול המומלץ ביותר הוא על ידי שימוש חיצוני בתחליב ניקוי עמוק של חב' WELEDA הנקרא דרמה דורון, המכיל תמציות אורגניות של צמחי קלנדולה וקמומיל, ושמנים אתריים טהורים של לבנדר, תפוז, אשכולית, לימון ורוזמרין.
יש למרוח פעמים ביום רק באיזור הפצעים עם צמר גפן.
בדרך כלל מומלצת רחיצת הפנים בסבון טבעי המכיל תמציות אורגניות של צמחי קלנדולה וקמומיל בשילוב שמנים אתריים טהורים של רוזמרין, מרווה ולבנדר, התורמים לניקוי הנקבוביות ולהקלה במקרים של עור אדמומי ורגיש למגע.
ואחר כך מומלץ למרוח תחליב עור דרמדורון, המבוסס על תמציות אורגניות של פרחי קלנדולה, קמומיל ואכינציאה, הפועלות לשיפור מרקם העור בתוספת תמצית עלי הממליס ומיץ לימון המסייעים בכיווץ הנקבוביות.
הטיפול הוא חיצוני ולא פוגע בכבד כמו התרופות והתוצאות מהירות וטובות,
בהצלחה ושבת נהדרת,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מלא דברים
ורד07/11/2010קודם כל, אולי כדאי ללכת לרופא עור, לפעמים יש הרבה סיבות לפצעים.
אם זה פצעי בגרות אז יש כל מיני סבונים, ומשחות ותמיסות וגם תרופות, ומה שלי אישית עזר הכי טוב עם הפצעים זה גלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות עוזרות לטפל באקנה???
לירז08/11/2010יש לך אולי מקור מקצועי שזה כתוב בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה קטנהעינת03/11/2010
האם כדורי הליריקה 375 מ'ג ביום שאני עדיין נוטלת לכאב הנירופטי ממכרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קטנה - תגובה
אילן ללבניקוב04/11/2010עינת שלום,
לפי מאמרים מקצועיים, ייתכנו תופעות לוואי כחלק מתהליך הגמילה מהליריקה, כלומר לא מומלץ להפסיק לקחת את התרופה באופן מיידי אלא באופן הדרגתי ומבוקר ותחת פיקוח רפואי.
ניתן כמובן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי מתאים אשר מסייע רבות במניעת ובטיפול בכאבים על ידי צמחי מרפא והומיאופטיה,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממשככי כאביםעינת03/11/2010
שלום, אני אובחנתי ע'י רופא במרפאת כאב כסובלת מכאב נוירופטי ולאחרונה אני מטופלת בכדורי ליריקה,במקביל לקחתי גם אלגולזין פורטה במשך כארבעה חודשים במינון של כ-8 כדורים ביום.. בביקור אצל רופא השבוע נאמר לי כי יש סיכוי גבוה שהתמכרתי למשככי הכאב {אלגולזין ] וכי הכאבים שאני חוווה יכולים לנבוע דווקא מההתמכרות לכדורים אלה . כרגע אני סובלת הכאבים איומים מאחר והפסקתי לקחת אלגולזין ,האם ישנה תרופה אחרת לא ממכרת שאוכל לקחת כדי להקל על הכאבים ?האם כדורי הליריקה שאני נוטלת ממכרים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממשככי כאבים - תגובה
אילן ללבניקוב03/11/2010עינת שלום רב,
משככי כאבים מהסוג שציינת אכן גורמים להתמכרות ולכן הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי בקליניקה לשם איבחון אירידיולוגי שלאחריו ניתן להתאים לך תזונה אישית לניקוי מערכת העיכול מפסולת ומרעלים ופורמולות צמחי מרפא ייעודיות אשר יסייעו לך לפתור את הכאבים בצורה טבעית כולל טיפות הומיאופטיות שעובדות מהר וטוב וללא כל תופעות לוואי. ניתן בהחלט לטהר את הכבד ומערכת העיכול מהרעלים כתוצאה משימוש בתרופות בצורה טבעית ובטוחה לשימוש,
שבוע טוב ובריא,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאלנועה03/11/2010
נטלתי מודל 50 מ"ג, פעם ביום למשך 3 ימים בלבד לשם הרגעה.
עשיתי "מחקר" באינטרט וגיליתי שבסיום הטיפול מודאל יכול לגרום ל - TD (טארדיב דיסקינזיה).
עקב כך הפסקתי את הטיפול באופן מיידי.
מכאן, יש לי שאלה בנוגע לתרופה מודאל - נטלתי אותה רק 3 ימים (כל יום כדור 50 MG). האם אני יכולה חלילה לפתח את התסמין הנ"ל (טארדיב דיסקינזיה)?
האם התרופה התנקתה מהדם? צריך לאכול משהו מסויים כדי שהיא תתנקה מהדם?
תודה רבה לך מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאל - תגובה
אילן ללבניקוב03/11/2010נועה שלום רב,
למיטב ידיעתי לאחר פרק זמן כה קצר לא אמורות להיות תופעות לוואי המחייבות התייחסות ולכן אם לא חשת בשינוי כלשהוא בהרגשתך אין לך סיבה לחשוש. בכל מקרה,
לניקוי הכבד ומערכת העיכול מרעלים ניתן לקחת כדור הנקרא קלינטוקס של חב' נוטרילייף, אני ממליץ על פעמיים ביום לאחר הארוחה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדרוקור 50אתי02/11/2010
בוקר טב, אני מישתמשת עם אנדרוקור 50 לשם הורדת רמת טסטסטרון בגופי, כבר בערך שב וע ולאחרונה הבחנתי בכזה דבר שהשיער שלי ניהיה יותר דליל ועים קשקשת לבנה כזאות למה הידיוק האים אלה תופאוות לוואי או מה בידיוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדרוקור 50 - תגובה
אילן ללבניקוב02/11/2010נטלי שלום,
ככל הנראה מדובר בתופעות לוואי של התרופות שאת לוקחת, הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי כך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין פג תוקף, האם אפשר לקחת?עידו01/11/2010
שלום,
אני סטודנט, אובחנתי בעבר כסובל מבעית קשב וריכוז, וקיבלתי ריטלין. לצערי, החודש קרה
לי שאיבדתי שקית עם חלק מהכדורים. מה שכן, מצאתי במגירה קופסת כדורים עם תאריך תפוגה םברואר 2010, ואני שוקל לקחת אותם, כי אני בתקופת בחינות ומאוד זקוק לתרופה.
מה הסיכון שבלקיחת הכדורים האלה? האם יש איזושהי השפעה שלישית אפשרית, או שבמקרה הגרוע ביותר, הם פשוט לא ישפיעו עלי?
מדובר בריטלין 10mg, כשהמימון שלי הוא 35mg למנה (3.5 כדורים של 10mg).
אשמח לעצות.
בתודה מראש, עידו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין פג תוקף, האם אפשר לקחת? - תגובה
אילן ללבניקוב02/11/2010עידו שלום רב,
ראשית כל אני לא ממליץ לקחת תרופות שפג תוקפן מהסיבה הפשוטה שאין לדעת מה קרה לחומר הפעיל ובעיקר בתרופות חזקות כמו הריטלין ייתכן ולמטבוליטים של החומר יהיו תופעות לוואי בלתי רצויות ולכן אני תמיד ממליץ ללכת על הצד הבטוח ולא לקחת אותן.
ניתן כמובן להגיע ליעוץ נטורופטי אשר משפר פלאים את כל יכולות המוח על ידי תזונה נכונה ופורמולות ייעודיות של צמחי מרפא(כמו צמח הג'ינקו בילובה, מאקה וכדומה),ללא כל תופעות לוואי ובצורה טבעית לחלוטין,
שבוע טוב ובריא,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
עידו02/11/2010אני אקבל את העצה ואמצא פתרון אחר, תודה. :)
לגבי טיפול נטורופתי, אני אשקול את העניין ואתייעץ על כך עם הרופא בפגישת הביקורת הבאה שלי בנושא. תודה. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לקומדיןאישתו של נ'01/11/2010
האם נכון הדבר שיש תרופה המקבילה לקומדין והיא הרבה יותר ידידותית לגוף אבל לא בסל התרופות? אם כן, מה היא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לקומדין - תגובה
אילן ללבניקוב02/11/2010שלום רב,
אני תמיד ממליץ להיוועץ ברופא המטפל לגבי החלפת תרופות כיוון שהוא מכיר אותו טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אילן, שלום.
אישתו של נ'04/11/2010לא הבנתי מתשובתך אם קיימת בשוק תרופה המחליפה קומדין. אני לא מתכוונת לתוסף תזונה או לצמחי מרפא אלא לתרופה קונבנציונלית. יש כזאת?
ואני מבטיחה לא להתחיל להשתמש בה עד שאתיעץ עם רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ רפואי.
אילן ללבניקוב04/11/2010שלום רב,
כפי שציינתי מומלץ להיוועץ ברופא לגבי טיפול כה חשוב כמו בקומדין.
יש תרופות חדשות שפותחו ומפותחות, אבל עדיין אין תחליף מעשי זמין לקומדין.
צריך להקפיד על האיזון בדילול הדם ואם יש קושי בכך - אפשר במכשיר ביתי לאיזון ה- INR.
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםאתי01/11/2010
דייר בוקר טוב לך שחכתי לישאול אותך עוד שאלה קטנה תיסלח לי שאני נודניקית? חח אני לוקחת הורמונים אנדרוקור 50 ודיאנה 35 עכשיו את שתיהם אני שמה בפה על הלשון ובולעת זה לא משנה איך בולעים או שקודם צריך ליבלוע את האנדרוקור תרופה אחת ואז את האחרת או שאת שתיהם לשים בפה וליבוע בבית אחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
אילן ללבניקוב02/11/2010נטלי שלום,
אני תמיד ממליץ להפריד מספר דקות בין התרופות שנוטלים, כלומר תיקחי תרופה אחת ולאחר 5 דקות את השנייה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים
אתי02/11/2010זה כול כך חשוב ? מה שאתה רוצה לומר לי שכול מה שעשיתי עכשיו לא היה נכון שבלעתי את שתיהם ביחד? הרי מזה משנה שניהם מגיעים לקיבה לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים - תגובה
אילן ללבניקוב03/11/2010שלום נטלי,
קודם כל, ניתן לבלוע את 2 הכדורים ביחד ולא עשית כל נזק לעצמך אז אין לך מה לחשוש. לפי דעתי כדאי להפריד בין נטילת תרופות כדי לא ליצור עומס על מערכת העיכול אך זה לא חובה, זו רק המלצתי,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
אתי04/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקוניס בהנקהאסתי31/10/2010
אני 5 שבועות אחרי לידה (הריון תקין ולידה תקינה) סובלת מעצירות 3 ימים ומעוניית לדעת האם מותר ליטול "בקוניס" להקלה בעצירות ואם זה לא ישפיע על התינוק כיוון שאני מניקה הנקה מלאה..
(בעבר הרוקח אמר שניתן ליטול ללא חשש בהריון כיוון שהתרופה עשויה מחומרים טבעיים)
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקוניס בהנקה - תגובה
אילן ללבניקוב02/11/2010אסתי שלום רב,
אני לא ממליץ כלל על שימוש בצמח הסנה (המרכיב הפעיל בכדור הבקוניס).
חסרונו העיקרי – יחד עם תוכן הצואה נפלטים גם מלחים ומינראלים חשובים. כמו חומרים משלשלים אחרים סנה עלול לגרום כאבים והתכווצויות בבטן ושימוש ממושך עלול לגרום התרגלות המעי. אין להשתמש בסנה יותר משבוע בלי ייעוץ רפואי.
צמח הסנה, אשר נמצא בתערובות תה רבות הנראות לכאורה תמימות ומבטיחות ירידה במשקל בצורה טבעית, הוא אחד הצמחים היותר פעילים שיש בטבע וגורם למערכת העיכול להיות "עצלה" ולהיות תלויה בצמח לצורך פעילותה התקינה. כלומר ללא שימוש בצמח מערכת העיכול אינה מתפקדת כראוי ואני מאוד ממליץ להימנע משימוש בצמח הסנה(SENNA) שלא לצורך ובעיקר כאשר ישנם צמחי מרפא רבים וטובים בטבע אשר מסייעים מאוד לתפקוד מערכת העיכול ומגבירים את חילוף החומרים בגוף בצורה בריאה וטובה כמו הפסיליום, זיזיפוס, אלוה ורה וכדומה.
גם בתקופת ההריון וההנקה אני לא ממליץ על שימוש בצמח הסנה כיוון שיכולות להיות לו תופעות לוואי בלתי רצויות בגלל היותו צמח חזק למדי.
גם אם מדובר בצמחי מרפא ותוספי תזונה, חשוב להתייעץ עם אנשי מקצוע אשר בקיאים התחום הרפואה הטבעית כדי למנוע תופעות לוואי מיותרות.
לפתרון בעית העצירות בזמן ההנקה חשוב לאכול הרבה פירות וירקות המכילים סיבים טבעיים ומשפרים מאוד את חילוף החומרים בגוף.חשוב להרבות בשתיה (10-12 כוסות מים ביום), לאכול ארוחות סדירות הכוללות את כל כל אבות המזון ולהרבות בפעילות גופנית. כמו כן, במידה וננמשכות הפרעות בתהליך העיכול, גם לאחר שימוש בתרופה או באל-צירות, מומלץ לפנות לרופא.
הייתי ממליץ לך לנסות סירופ טבעי הנקרא אל-צירות של חברת הדס, הוא מכיל מרכיבים טבעיים בלבד ומצוין לשיפר פעילות מערכת העיכול בצורה טבעית, יש לקחת 2 כפות בעת הצורך.
בהצלחה ושבוע טוב ובריא,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין ריטלין לולבוטריןסכותה30/10/2010
אם למישהו יש נסיון עם וולבוטרין בבקשה לידע אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין ריטלין לולבוטרין - תגובה
אילן ללבניקוב31/10/2010שלום רב,
התרופה וולבוטרין היא נוגדת דיכאון ייחודית(תחת מרשם רפואי), המבוססת על עיכוב הלקיחה מחדש (re-uptake) של דופאמין ונוראדרנלין, ומכיוון שאינה מעכבת ספיגת סרוטונין - היא גורמת לפחות תופעות לוואי של פגיעה בתפקוד המיני, השמנה ותשישות.
את הריטלין לוקחים למטרה של שיפור הריכוז והזיכרון ולטיפול בהפרעת קשב והתנהגות במרשם רופא כמובן.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה..סנדרה30/10/2010
אני נוטלת למיזיל 250 mg ורציתי לשאול האם זה יכול להתנגש ולשבש את פעילות הגלולות אותן אני נוטלת מסוג אורת'ו-ציקלין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה.. - תגובה
אילן ללבניקוב31/10/2010סנדרה שלום רב,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין 2 התרופות הנ"ל,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסיקייר לכאבי שרירים ?ג.30/10/2010
אני לוקחת וסיקייר לשלפוחית רגיזה.
יש לי כאבי שרירים ברגליים הנובעים משחיקת סחוס בירך.
נדמה לי שהוסיקייר עוזר לי להליכה עם פחות כאב גם בגב.
האם זה יכול להיות ?
, ואם כן , האם ברמה כזו שלא אצטרך להשתמש בארקוקסיה ?
קראתי קצת על מנגנון הפעולה של התרופה וסיקייר. האם תוכל קצת להסביר ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסיקייר לכאבי שרירים ? - תגובה
אילן ללבניקוב31/10/2010דונה שלום רב,
וסיקייר (סוליפנאסין) היא תרופה המיועדת לטיפול במצבי פעילות יתר של שלפוחית השתן, המתבטאים בדחיפות ותכיפות במתן השתן ובאי שליטה במתן השתן. לסוליפנאסין פעילות אנטיכולינרגית המתבטאת בחסימת קולטנים מוסקריניים של המעביר העצבי אצטילכולין המצויים בשרירים חלקים ובבלוטות, כתוצאה מכך מעוכבת התכווצות שלפוחית השתן, נגרמת הרפייה לשריר השלפוחית ומתאפשרת אגירה גדולה יותר של השתן בשלפוחית. הפעילות האנטיכולינרגית של סוליפנאסין אינה סלקטיבית ותורמת לתופעות לוואי כגון: יובש בפה, יובש בעין, יובש בעור ועצירות.
ייתכן מאוד והתרופה גורמת לך לשיפור בכאבים אך כתופעת לוואי שלה ולא כמטרה העיקרית ולכן לא הייתי ממליץ לך להשתמש בה למטרה זו(נגד כאבים), אלא למטרה שלשמה הרופא רשם לך אותה.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)