מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות נגד היריוןדפנה28/04/2009
קיבלתי מירשם לגלולות נגד היריון מסוג פמינט. רציתי לשאול האם אני יכולה לשלב את נטילת הגלולות עם נטילת תרופות אחרות (דוגמת נורופן). אני עוסקת בספורט ולוקחת לעיתים משככבי כאבים לשרירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פמינט ונורופון.
אילן ללבניקוב29/04/2009מיכל שלום,
אין כל מניעה לקחת את התרופות הנ"ל במקביל, אך יש להפריד לפחות כשעה בין נטילתן,
חג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות
אריאלה29/04/2009מדוע דרושה הפרדה בין מועדי לקיחת התרופות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה.
אילן ללבניקוב06/05/2009אני תמיד ממליץ להפריד בין נטילת 2 תרופות בכדי לא להעמיס יתר על המידה על מערכת העיכול והכבד כמו גם לאפשר ספיגה אופטימלית של התרופות,
בברכה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום פטרייתי ברגל וקיבלתי ציפרקדסאילן ללבניקוב28/04/2009
בוקר טוב,
היה לי זיהום פטרייתי ברגל וקיבלתי ציפרקדס. האם יש הבדל משמעותי מאוד בין לקחת אנטיביוטיקה שבעה ימים או עשרה. האנטיביוטיקה גורמת לי להרגיש לא כ"כ טוב ומצבי כבר בסדר כמה ימים. אני לוקחת אנטיביוטיקה שבוע. האם זה יהיה נורא אם אפסיק ?
תודה רבה.
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרודקס.
אילן ללבניקוב29/04/2009טליה שלום,
בנטילת אנטיהיוטיקה מומלץ תמיד להמשיך את הטיפול עד לסיומו לפי הוראות הרופא, שכן אם מפסיקים לפני זה יש סיכון שהזיהום יחזור ובעוצמה רבה יותר. חשוב להוסיף לטיפול גם את הפרוביוטיקה למניעת תופעות הלוואי של האנטיביוטיקה,
חג שמח!
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
מיכל30/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזין ואלכוהוללירון מרום27/04/2009
שלום רב
התחלתי לקחת רזין בימים האחרונים.
אני בחורה צעירה וכן אוהבת לבלות, האם אפשרי לשתות אלכוהול יחד עם תרופה זו.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזין ואלכוהול.
אילן ללבניקוב29/04/2009לירון שלום,
הרזין (פנטרמין), דומה לאמפטמין והיא מגרה את מערכת העצבים המרכזית וגורמת לירידה בתיאבון. מכיוון ששימוש כרוני בפנטרמין עלול לגרום לתלות פסיכולוגית חמורה הטיפול בפנטרמין מיועד לתקופה קצרה בלבד, עד 12 שבועות.
תופעות הלוואי של פנטרמין כוללות: עצבנות, כאב ראש, סחרחורת, רעד, נדודי שינה, יובש או טעם רע בפה, שלשול ועצירות.
במקרים נדירים תיתכן הופעת מחלת ריאות חמורה הקרויה Primary pulmonary hypertension.
לגבי אלכוהול, מומלץ להגביל את כמות השתייה, אלכוהול עלול להגביר את תופעות הלוואי של תרופה זו.
חג עצמאות שמח ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בקבותריםרונית בר27/04/2009
שלום !
אני נוטלת תרופה בשם קבותרים 0.5 מ"ג במשך שבוע.
התרופה גורמת לי לכאבים ברחם ונפיחות בבטן.
הרופא שלי אמר שזה בסדר ואפשר להמשיך בטיפול.
שאלתי היא האם השימוש בתרופה זו גורם להשמנה והאם אמורים להיות כאבים חזקים ברחם
כתוצאה משימוש ממושך בה.
האם יש עוד תופעות לואי שידועים לתרופה זו ?
אודה מאוד אם מישהו יענה לי במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבותרים.
אילן ללבניקוב29/04/2009רונית שלום רב,
קבותרים (קאברגולין), היא תרופה המגרה באופן ישיר את הקולטנים לדופאמין במוח ומפחיתה את ייצור ההורמון פרולקטין. היא ניתנת לטיפול בחולי פרקינסון, ובמצבים בהם יש רמה גבוהה מדי של פרולקטין, כגון: הפרעות או הפסקה של מחזור הווסת (אמנוריאה), הפרשת חלב מוגברת מהשדיים (גלקטוראה), חוסר ביוץ, וגידולים המפרישים פרולקטין.
מרבית תופעות הלוואי הן קלות וחולפות עם הזמן.
תופעות הלוואי הנפוצות שדווחו הן: כאבי ראש, סחרחורת, סינקופה, כאב בשדיים, הפרעות בשינה, בחילה, כאבי בטן, הפרעות בעיכול, עצירות.
במקרה של טיפול במחלת הפרקינסון דווח גם על: תנועות בלתי רצוניות, הזיות או בלבול.
תופעות לוואי פחות נפוצות: הרדמות פתאומית במהלך היום, דיכאון, פריחה.
תופעות לוואי נדירות: קצב לב לא תקין, נימול, הבזקי חום, חולשת שרירים, קשיי נשימה.
במקרה של תופעות לוואי חמורות יותר יש לפנות מיידית לרופא המטפל,
חג עצמאות שמח!
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפרפרולקטין
קרן27/10/2011האם יש טיפול טבעי להיפרפרולקטין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפרפרולקטין - תגובה
אילן ללבניקוב31/10/2011קרן שלום,
ניתן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי הכולל תזונה ייחודית לאיזון הורמונלי וצמחי מרפא המאזנים את המחזור ההורמונלי בצורה טבעית,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעירית26/04/2009
שלום אני חליתי בסרטן השד ובתוך הטיפולים של הכימוטרפיה קיבלתי אימנד, דקסמטזון, ופלוקסי לוריד האם התרופות האלה גורמות לשיעור יתר ונגיד שכן זה יורד בחזרה.
תודה ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
ניצן פרימור26/04/2009ליאת שלום
כעיקרון הכל רברסיבלי כלומר נעלם בתום הטיפול . ( מצד שני, יש לי חשש שאת מקבלת טיפול נוגד אסטרוגן ושיעור היתר נובע משיבוש הורמונלי כלשהוא שנגזר מכך - לכן הייתי מבקש במסגרת הטיפול ייעוץ אנדוקרינולוגי החשוב גם לכל נושא בריחת הסידן הצפוייה במידה ואכן הגידול שהוסר הושפע מאסטרוגנים).
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותמאיה26/04/2009
רציתי לדעת אם מותר לשלב אומגה 3 (קפליות) עם טיפול בבריחת סידן (אקטונל ותוספים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
ניצן פרימור26/04/2009לא רק שמותר אפילו רצוי...
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת?
מאיה27/04/2009טוב לדעת
האם ניתן לשלב את האקטונל עם כל תוסף שארצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מומלץ לטיפול בצלקות אחריעדי24/04/2009
אחרי ניתוח לב? צלקת בת משחת קלוקוט? או יריעות סיליקון? או ויטמין E? מה אתה ממליץ? והאם אתה מחזיק בבית המרקחת שלך את יריעות הסיליקון? קראתי באינטרנט על מדבקות בשם:
HANSAPLAST- SCAR REDUCER
האם גם הן מסיליקון? והאם הן טובות לצלקת טריה מניתוח לב? האם יש לך אותן?
המון תודה ושבת שלום:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ניצן פרימור26/04/2009עדי שלום
נראה ששליטתך בטיפול בצלקות מושלמת. יריעות סיליקון ו-KELO COTR הן הנשק היעיל היחיד. כל היתר (ויטמין E וכו') אגדות אורבניות.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה עקב תרופהדודלי24/04/2009
שלום,אני בת 47,בריאה, לפני מספר ימים עקב כאב ראש לקחתי אקמול לפני השינה.הזעתי כל הלילה.למחרת לקחתי אופטלגין ואותה תופעה.האם התרופות האלה לא טובות עבורי או שהתופעה נורמאלית?
אודה להתייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקמול והזעת יתר.
אילן ללבניקוב24/04/2009שלום רב,
התופעה של הזעת יתר לאחר נטילת אספירין ו/או אקמול, אצל אנשים מסוימים, מוכרות היטב בספרות המדעית. הייתי ממליץ לך לנסות כדור אחר לכאבי ראש ולראות אם ההזעה תחלוף. אם עדיין התופעה חוזרת על עצמה, כדאי לשאול בעצת הרופא המטפל,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקמול והזעת יתר- פירוט.
אילן ללבניקוב27/04/2009שלום רב,
החומר הפעיל באקמול נקרא פאראצטאמול. פאראצטאמול שייך לקבוצת תרופות הידועות כמשככי כאב לא נארקוטיים.
ייתכן ויש לך רגישות לחומר זה ולכן מומלץ להחליף לתרופה אחרת שאינה מכילה את המרכיב הנ"ל.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנזיום וכאבי ראשאורטל23/04/2009
היי, אני זוכרת שקראתי שמגנזיום יכול להקל על כאבי ראש מכיוון שהוא מרפה את השרירים.
אשמח לדעת האם יש אמת בדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגנזיום וכאבי ראש.
אילן ללבניקוב24/04/2009אורטל שלום,
נכון הדבר שמגנזיום טוב נגד כאבי שרירים כולל כאבי ראש. המגנזיום הוא מינרל בעל השפעה נוגדת כאב ומרגיעה. אנשים הסובלים ממיגרנה, סובלים מרמות נמוכות של מגנזיום.
הייתי ממליץ לך לשלב בטיפול מוצרים טבעיים נוספים כגון:
צמח החרצית ריחנית, משמש לטיפול בכאבי ראש ובמיוחד במניעת מיגרנות. ידוע כטיפול מונע למיגרנה ולהפחתה בחומרת התסמינים הנלווים, כגון: בחילות הקאות ורגישות לרעש ולאור.
ל-פניל אלנין , זוהי חומצה אמינית יעילה לטיפול בדיכאון ולשיכוך כאבי מיגרנה.
תמצית תיקנית של צמח הגינקו בילובה , משפר זרימת דם למוח ומקל על כאבי ראש.
בהצלחה ושבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגנזיום
אורטל26/04/2009ראשית תודה על תגובתך האינפורמטיבית,
אני באמת סובלת מדיכאון קליני קל ומטופלת בציפרמיל ולכן אשמח לשמוע על אופציה למצוא לתרופה תחליף צמחי כיוון שאני סובלת מאחת מתופעות הלוואי שלה. בנוסף אני סובלת ממגרנות והתכווצות בשרירים. האם anti leg cramps של פארמה יכול להועיל בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטי לג קרמפס
ניצן פרימור26/04/2009אורטל שלום
אנטי לג קרמפס עשוי להועיל במידה מסויימת אע"פ שההתוויה הראשית היא למניעת התכווצויות.
מדיווח של משתמשים בתכשיר יש בהחלט ירידה במספר ההתקפים של מיגרנה וירידה בעוצמתם אך לא מדובר בקביעה נחרצת והנושא עדיין בבדיקה מדעית.
שווה לנסות.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוריוון וגלולות.יעל22/04/2009
אני לוקחת גלולות הרמונט ולפני כיומים התחלתי גם טיפול תרופתי בגלל חרדה של ציפרלקס 10 מג ביום ולוריוון חצי כדור בבוקר וחצי בערב.
האם אחת מין התרופות האלה מורידה את יעלות מניעת ההריון!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוריוון וגלולות.
אילן ללבניקוב24/04/2009יעל שלום,
למיטב ידיעתי אין כל מניעה לקחת את התרופות שציינת כיוון שאין כל אינטראקציה ביניהן.
הייתי ממליץ לך לנסות גם טיפול טבעי הכולל צמחי מרפא, הומיאופטיה או פרחי באך אשר מסייעים רבות להרגעה וללא כל תופעות לוואי,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- megefrenמיכל21/04/2009
בוקר טוב,
לאבי היקר מאוד בן ה- 86 גילו לאחרונה סרטן בקיבה בשלב מתקדם. רופא נתן לו את התרופה MEGEFREN. לא מצאתי חומר כתוב על התרופה. האם תוכלו לומר לי מהי התרופה ומה היא "עושה"? המון תודה,
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר megefren
אילן ללבניקוב22/04/2009טליה שלום רב,
לא מצאתי חומר כתוב בעברית על התרופה, אך תוכלי להכנס לקישור הבא ולקרוא על כך באנגלית:
http://www.find-health-articles.com/msh-megestrol-acetate.htm
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה נגד היריון ואדקסדפנה21/04/2009
אני לוקחת גלולות מסוג יסמין אבל הגניקולוגית אמרה לי מראש שאני לא יכולה לקחת איתה נורופן (כדור שלקחתי די הרבה כשכאבו לי שרירים בתקופה שהייתי רצה המון). מה בכל זאת אפשר לעשות, אם אני רוצה לחזור לרוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת
ניצן פרימור21/04/2009עינת שלום
אינני משוכנע שההמלצה של הרופאה לא ליטול נורופן נכונה בכל אופן, כדורי מגנזיום מסוג "אנטי לג קרמפס" יכולים לפתור לך את הבעיית ההתכווצויות ללא צורך בשימוש בתרופות.
נסי לקבל דוגמא באתר היצרן (navehpharma), ההשפעה מיידית כך שבמידה ואכן התופעה נובעת מחסר במגנזיום תוכלי לרכוש את התכשיר בבתי המרקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
תמי22/04/2009אם ככה יש הגבלות של היסמין עם משככי כאבים למה פשוט לא להחליף את הגלולות לסוג אחר ככה שזה לא יפגע בך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאני מבינה...
ליטל22/04/2009כשהייתי בהריון הראשון שלי סבלתי מאוד מההתכווצויות בשרירים. לפעמים לא הייתי מצליחה להירדם בלילה בגלל הכאבים העזים והייתי מעירה את בעלי כדי שיעסה לי את הרגליים. הרופא הסביר כי מדובר במחסור במגנזיום בגוף אשר הינו מצב טבעי בהריון (המגנזיום נחוץ ע"י העובר בכדי לבנות את השרירים והשלד ולכן הצריכה המוגברת והמחסור הפתאומי בגוף שלי) ומאז preg cramps buster לא חוויתי יותר את התופעה המטרידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- telfast 180 בהריוןהריונית20/04/2009
שלום רב!
אני בשבוע 36+4 ובשבוע האחרון (מאז השרב האחרון) אני סובלת מנזלת אלרגית וגרד קל בעיניים. בעבר סבלתי מאלרגיה זו ונטלתי את התרופה TELFAST 180, מזה כמה שנים שאני ללא תגובה אלרגית אך כנראה בעקבות ההריון קיבלתי התקף חדש. האם מותר בשלב זה של ההריון ליטול את התרופה הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריונית היקרה
ניצן פרימור21/04/2009ניתן ליטול טלפאסט בשלב זה של ההריון אך ככלל עדיף להימנע משימוש בתרופות.
נסי להסתדר עם תרסיס מי ים כדוגמאת STERIMAR או STERIDOSE.
שטיפת מערכת הנשימה במי מלח עשוייה להועיל והתכשיר יתאים בעתיד לשימוש לרך שיוולד.
הריון קל ומוצלח
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת ציפראמיל בויפאקס 75XRליאת19/04/2009
שלום !
אני לוקחת כ- 5 חודשים ציפראמיל במינון של 20 מ"ג, היות והרגשתי שהכדור פוגע בחשק המיני, הפסכיאטר החליף לי את הציפראמיל בויפאקס 75XR, אני בשבועיים הראשונים של נטילתו.
הייתי שמחה להבין מה ההבדל בין 2 הכדורים ? במה שונה הויפאקס בנושא החשק המיני מציפראמיל.
אודה לתשובה.
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ניצן פרימור21/04/2009ליאת שלום
לא ניתן לערוך השוואות מסוג זה.
מדובר בשני תכשירים מאותה משפחה. תופעות הלוואי (כמו ירידה בחשק המיני) הן אינדיבידואליות והחלפת תכשיר בתכשיר נעשית כ"ניסוי ותהייה" עד להשגת אופטימום השפעה חיובית במינימום תופעות לוואי.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטיליגונעמה19/04/2009
הנני חולת ויטיליגו (כ-85% מהגוף) בעבר ניסיתי טיפול במונובנזיל לדפיגמנטציה אך העור לא הגיב טוב, כעת המליצו לו לי על טיפול באמצעות זריקות הידרוקינון. השאלה שלי היא מה הסיכונים כמוכ' מנסיוני מישחות הידרוקינון מגבירות את הפיגמנטציה ע"י ריבוי מנלין וכו' וזו הבעיה איתם.האם גם במתן דרך הוריד יש סיכון כזה דהינו שיגביר את יצור המנלין בגוף וממילא העור יתכהה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטיליגו
ניצן פרימור21/04/2009נעמה שלום
לצערנו עדיין אין תרופת פלא לויטיליגו והזרקת הידרו-קינון (מבלי להתייחס לתופעות הלוואי יעילה בפחות מ- 50% מהמקרים).
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)