מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלמר תרופותיאיר18/04/2009
שלום
אני מכין קלמר שבועי עבור אבא שלי בן 82,הוא מקבל 10 תרופות מחולקות 3 פעמים ביום !!!
העיניין הוא ,אם אני מכין לשבועיים (2 קלמרים) קורה משהו לטריות (לחות) הכדורים ???
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלמר תרופות
ניצן פרימור19/04/2009יאיר שלום
במידה ואחסון הקלמר נעשה בתנאים נאותים (מקום קריר ןיבש) טריות ויעילות התכשירים נשמרת.
לבריאות
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בהריוןדורית18/04/2009
שלום רב,
1. האם מותר למרוח ויטה מרפן (וגינלי) בהריון?
2. האם מותר לקחת סדורל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בהריון
ניצן פרימור19/04/2009דורית שלום
אין בעיה בשימוש בויטה מרפן.
לגבי סדורל, יש לשאול רופא ובכל מקרה עדיף להשתמש בתכשירים טבעיים כמו תה פטרוזיליה ושתייה מרובה.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקציה בין תרופותרמי17/04/2009
אבי עבר אירוע מוחי חולה (אפזיה מורחבת)סכרת ועושה דיאליזה
כתוצאה מהאירוע נפגם יכולת הדיבור
האם נטילת גינקו בילובה יכולה להועיל לו לשיקום המוח והיא מותרת לו באם נוטל פלביקס.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרמי
ניצן פרימור19/04/2009מותר להשתמש בגינקו בילובה אך אל תצפה לניסים.
במצב רגיל התכשיר מסייע במעט ורק אם נוטלים מינונים גבוהים.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרהההריונית16/04/2009
בחודשיים אחרונים לקחתי רדוקטיל להרזייה
ושבוע שעבר לקחתי כדור לדחיית המזור
ביום ראשון הפסקתי עים הכדור
והיום יום חמישי כשלא קיבלתי עדיין את המחזור
עשיתי בדיקת הריון שיצאה חיובית
אני מאוד מתוסכלת כי בחודש האחרון נטלתי המון כדורים שונים
בבקשה זקוקה לייעוץ מה עליי לעשות עים ההריון
ואציין כי יש לי כבר 3 ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריונית
ניצן פרימור19/04/2009עלייך לפנות לרופא נשים בדחיפות, לספר לו על רשימת הכדורים שנטלת ולבקש הפנייה לוועדה להפסקת הריון.
בהצלחה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדרוקור 50הילה16/04/2009
שלום רב דייר! אני מישתמשת באנדרוקור 50 עקב הורמון זיכרי גבוה על ידי המלצת אנדוקריאונולוג שלי וניתקלתי לאחרונה בדבר כזה אני ניכנסת לישאול רוקחים איזה מין תרופה זאות אנדרוקור 50 והם אומרים לי שאנדרוקור 50 זה הורמון גברי שזאות תרופה גברית עקב זה אחרי מה שהם אמרו לי יש לי חששות ואני מאוד מפחדת להיתשמש בתרופה הזאות ביגלל מה שאמרו לי אני מבקשת את עזרתך שאתה תגיד לי איזה מין תרופה זאות אנדרוקור 50 והאים זה באמת הורמון גברי כמו שאמרו לי וזה מיועד לגברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדרוקור
ניצן פרימור19/04/2009הילה שלום
המידע שקיבלת מסולף לחלוטין. מדובר בחומר המדמה הורמון גברי ועל ידי כך חוסם את הרצפטורים להורמון הגברי.
התכשיר אמור גם מעודד הורמונים נשיים
ההתוויה וההסבר של רופאך מדוייקת ואת יכולה להשתמש בתכשיר ללא חשש.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין תרופותאיתי14/04/2009
שלום , אני נוטל באופן קבוע תרופות נוגדון חרדה-ציפראלקס וסורבון
הרופא נתן לי כרגע, לטיפול בלחה שמטרידה בחודשים האחרונים, תרופות בשם לורטדין וראולין
האם זה בסדר לנטול אותן יחד עם התרופות נוגדות חרדה?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופתי.
אילן ללבניקוב14/04/2009איתי שלום רב,
לאחר מחקרים שקראתי בנושא, מסתבר שישנה אינטראקציה בין הציפראלקס לבין הסורבון.
שילוב של תרופות הגורמות לעלייה בפעילות הסרוטונרגית בגוף מגביר את הסיכון לתסמונת סרוטונין (serotonin syndrome), תופעת לוואי נדירה אך מסוכנת, שסימניה: ריגוש יתר, אטקסיה, קצב לב מהיר, יתר לחץ דם, שינויים קיצוניים במצב הרוח, עצבנות, כאבי בטן, קוצר נשימה, איבוד הכרה. מומלץ להימנע משילוב זה עד כמה שניתן. לאחר הפסקת הטיפול באחת התרופות יש לאפשר "תקופת התנקות" עד לתחילת הטיפול בתרופה אחרת.
בין שאר התרופות אין כל אינטראקציה.
חג שמח ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין
איתי14/04/2009שאת הציפראלקס והסורבון אני לוקח יחד כבר קרוב לשנה ,תודה לאל אין תופעות לוואי וזה באישור והמלצת הפסיכיאטר השאלה הייתה לגבי אם ניתן לשלב עם התרופות הללו את התרופות ללחה ואלרגיה
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות.
אילן ללבניקוב22/04/2009איתי שלום רב,
אין כל מניעה לקחת את התרופות הנ"ל עם התרופות המכייחות ונגד אלרגיה,
בברכה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותעי1113/04/2009
שלום ד"ר
לקחתי באופן חד-פעמי את הגלולה של היום של אחריי,כלומר פוסטינור, ולאחר מכן קראתי בעלון של הפוסטינור שישנה סכנה או אי- יעילות אם הבחורה מטופלת בתרופה ציקלוספורין למערכת החיסונית.
אינני מכירה תרופה זו, אך אני נוטלת ויטמנים באופן קבוע של ויטמיןD +ויטה קל, ומישהי אמרה לי שישנו את המרכיב הזה בויטמנים שלי, בדקתי במרכיבים של הויטמין,אך לא הופיע השם ציקלוספורין. האמת שנראה לי שחברתי טעתה,אך כדיי שאני יהיה רגועה הודה לך מאוד אם תוכל להגיד לי אם זה נכון או לא, ומזה זה בעצם ציקלוספורין. והאם שילוב של פוסטינור עם ויטה קל+D מהווה סכנה כל שהיא.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות.
אילן ללבניקוב14/04/2009שלום רב,
לא ידוע על אינטראקציה בין הציקלוספורין לפוסטינור. ככל הנראה חברתך טעתה בשם התרופה.
בכל מקרה, הציקלוספורין, הנמצא בשימוש מ-1983, שייך לקבוצת תרופות המדכאות את המערכת החיסונית. פעולה זו חשובה ביותר לאחר השתלת איברים, על מנת שהמערכת החיסונית לא תדחה את האיבר המושתל.
אין אינטראקציה בין הפוסטינור לסידן+ויטמין D.
חג שמח ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציקלוספורין ופוסטינור
נועה01/11/2014שלום,
בהקשר להודעות שלמעלה-
אני לוקחת פעם ביום 100 מיליגרם ציקלוספורין ועברו יותר מ-24 מלקיחתו ולקיחת פוסטינור.לאחר לקיחת הפוסטינור לא נטלתי שוב ציקלוספורין.
קראתי בעלון שהשפעת הפוסטינור קטנה כאשר לוקחים ציקלוספורין.
במקרה זה שעברה יותר מיממה בין הפוסטינור לציקלוספורין האם יש הפרעה לפעולת הפוסטינור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישורי וסבסוד קופת החוליםגוטליב12/04/2009
שלום,
אני לוקח פלוויקס כדי למנוע שבץ מוחי חוזר אחרי שבץ מוחי ראשון שהיה לי לפני שנה וחצי.
זאת תרופה שאני לא מוכן לוותר עליה כי היא מצילה את חיי ורציתי לדעת האם קופת החולים אמורה לסבסד לי אותה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוויקס.
אילן ללבניקוב13/04/2009גוטליב שלום,
הייתי ממליץ לך להפנות את השאלה לרופא המטפל שלך, שכן לכל קופה יש נהלים אחרים לגבי התרופות שבסל התרופות שלה,
חג שמח ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה שאני יודעת היא בסל התרופות אז
עליזה13/04/2009אז תדרוש את הסבסוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השוואה בין אנלדקס לאנלפריללילי זאבי12/04/2009
ברצוני לבדוק עמכם האם יש שוני בין התרופה שקיבלתי עד כה אנלדקס 5
לבין התרופה שקבלתי עתה מהרוקחת בשם אנלפריל 5.
האם התרופה בעלת אותו אפקט?
אודה לתשובתכם
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנלדקס ואנלפריל.
אילן ללבניקוב13/04/2009לילי שלום רב,
מדובר באותה התרופה בדיוק, המיוצרת על ידי שני יצרנים שונים ולכן השמות שונים.
חג שמח ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול והורמונים לגיל המעברשרלי09/04/2009
האם מותר לשתות אלכוהול לצד נטילת הורמונים לגיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול והורמונים.
אילן ללבניקוב11/04/2009שרלי שלום,
לאחר שקראתי מחקרים מקצועיים בנושא כמו המחקר הבא:
http://www.annals.org/issues/v137n10/abs/200211190-00008.html
ניתן להגיע למסקנה ששימוש בהורמונים חילופיים יחד עם שתיית אלכוהול יומית כמעט מכפילה את הסיכון לחלות בסרטן השד.
לכן הייתי ממליץ לכל מי שנוטלת הורמונים חילופיים לחשוב פעמיים לפני שתיית אלכוהול, אשר בכל מקרה עלול לפגוע גם בכבד ובקיבה.
חג שמח,
אילן ללבניקוב,
יעוץ רוקחי ונטורופטי,
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מותר לשתות
רחל28/04/2009יין בארועים במקביל לטיפול באקטונל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקחת אספירין ומאז יש לי כאבי קיבהעדי09/04/2009
שלא נפסקים
כמו כן אני אחרי ניתוח לב אז אני לוקחת גם פעמיים ביום נורמיטן
ןפעם ביומיים לקסעדין
האם כל הכדורים האלו מתנגשים? והאם יש אספירין אחר שלא מזיק לקיבה למרות שאני לוקחת על הבוקר לוסק
יש לי כאבי קיבה מטורפים
אנא תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין.
אילן ללבניקוב11/04/2009עדי שלום,
תופעות לוואי עלולות להופיע עם מינון גבוה של אספירין. ניתן להפחיתן על ידי נטילת התרופה עם מזון או בטבליות מצופות המתפרקות במעי.
שימוש קבוע וממושך (יותר משבוע) בתרופות ממשפחת נוגדי דלקת לא סטרואידים כמו האספירין, עלול להפחית את היכולת של חוסמי בטא כמו הנורמיטן, להוריד את לחץ הדם. יש להשתמש בזהירות, תוך מעקב אחר לחץ הדם, כאשר מוסיפים / מפסיקים טיפול בתרופה ממשפחת נוגדי דלקת לא סטרואידים, או כאשר משנים את מינונה.
אין ליטול אספירין בציפוי אנטרי עם נוגדי חומצה מכיוון שעלייה ב-pH של הקיבה עלולה להשפיע על הציפוי בטבליה.
ההמלצה היא לקחת אספירין בציפוי אנטרי שאינו גורם לחומציות יתר בקיבה.
בכל מקרה מומלץ לפנות לרופא המטפל בכל מקרה של תופעות לוואי,
שבת נהדרת וחג שמח,
אילן ללבניקוב,
יעוץ רוקחי ונטורופטי,
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ככ הבנתי אם תוכל לעשות לי בבקשה
עדי11/04/2009סדר בדברים:-)
אני אחרי החלפת מסתם אורטלי לביולוגי על הבוקר לוקחת לוסק חצי שעה לפני האוכל.אחכ
לוקחת פעמיים ביום בבוקר ובערב נורמיטן חצי כדור 12.5 מג"
וכל יום בצהריים עם אוכל אספירין או קרטייה או מיקרופירין טבע שניהם עם ציפוי אנטרי
וצריכה לקחת את האספירין כל יום כל החיים .לחוד בצהריים אני לוקחת ברזל.
אז שאלתי היא: האם האספירין עם הציפוי טוב לי או לא? לא הבנתי מתשובתך
לחוד בליילה כל יומיים אני לוקחת כמה כדורי לקסעדין וזה גורם לי לפעמים לכאבי קיבה מטורפים שנמשכים 24 שע"
(אני חושבת שזה מזה)
האם כל הכדורים האלו נתנגשים או סדר לקחת אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות.
אילן ללבניקוב13/04/2009עדי שלום,
אני ממליץ על האספירין המצופה כפי שאת נוטלת, כך יש פחות נזק לקיבה.
כאבי הבטן נובעים מהלקסדין, אשר גורם לתופעות לוואי רבות ולהתמכרות של מערכת העיכול (לאחר זמן מה המערכת הופכת לעצלה ולא מתפקדת ללא הכדור). הייתי ממליץ לך לנסות לעבור למוצרים טבעיים לשיפור העיכול כגון: סיבים תזונתיים טבעיים(BENEFIBER או קונסיל), אשר משפרים את פעילות מערכת העיכול ללא תופעות לוואי, חשוב לשתות הרבה מים(לפחות 10 כוסות ביום), לשיפור הפעילות שלהם.
כפי שציינתי אין אינטראקציה בין שאר התרופות שאת נוטלת,
חג שמח ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי ?א.ל.07/04/2009
האם ריטלין יכול להיות הגורם לבצקת קלה
במוח שהתגלתה בהסתכלות בעינים עקב טשטוש ראיה ?
מדובר בנער צעיר שלוקח ריטלין כבר כמה שנים.
בבדיקות נוירולוגיות מקיפות ביותר בבית חולים לא נמצא גידול
או כל ממצא אחר מלבד הבצקת והוחלט על מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין.
אילן ללבניקוב07/04/2009שלום רב,
לא ידוע על תופעות לוואי מסוג זה לריטלין, אך הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל ולשאול בעצתו ומנסיונו בתחום. יש לבדוק אינטראקציה עם תרופות אחרות ואפשרויות נוספות לכך,
חג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת ליתיום יחד עם תרופהרינה07/04/2009
להורדת לחץ דם קונברטין מה ההשלכות??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליתיום.
אילן ללבניקוב08/04/2009רינה שלום רב,
הערה כללית : תרופות רבות מגיבות עם ליתיום. אין לקחת שום תרופה, עם מירשם רופא או ללא מירשם, בלי להיוועץ ברופא.
הקונברטין הינה תרופה ממשפחת מעכבי ACE.
תרופות ממשפחת מעכבי ACE גורמות לעלייה מסוכנת בריכוזי ליתיום בדם. גורמי סיכון נוספים מגבירים את חומרת התגובה: כשל כלייתי, קשישים, התיבשות, תזונה דלת נתרן, אי ספיקת לב, שימוש בנוגדי דלקת לא סטרואידיים ובמשתנים. שילוב זה אינו מומלץ, ובמידה והוא ניתן יש לנטר בקפידה את רמות הליתיום בדם, ואם יש צורך - להוריד את מינון אחת מן התרופות. יש לבדוק גם את תפקוד הכליות. יש לדווח לרופא במידה ומבחינים בתופעות לוואי המעידות על הרעלת ליתיום, כגון: שלשול, הקאה, טשטוש, סחרחורת, רעד, בלבול, חולשה, חוסר קואורדינציה, וקוצר נשימה
חג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אילן,,הרופא שלי
רינה09/04/2009לא אמר לי שאין לשלב ליתיום עם קונברטין, אמנם אני לוקחת ליתיום ברמות נמוכות,,עושה בדיקות לניטור לתיום בדם אבל היתי מעונינת בתרופה אחרת להורדת לחץ הדם מה אפשר לקחת???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליתיום ולחץ דם.
אילן ללבניקוב09/04/2009רינה שלום רב,
תרופות ממשפחת מעכבי ACE להורדת לחץ הדם:
תרופות מקבוצה זו מעכבות את פעילות האנזים ACE הוא האחראי לייצורו של ההורמון אנגיוטנסיןII ,הגורם לכיווץ שריר הלב ושל כלי הדם - חסימת הייצור של הורמון זה מסייעת להרחבת כלי הדם ולירידה בלחץ הדם.
קבוצת התרופות לחץ דם מסוג זה הינה חדשה יחסית, אך כבר נעשתה נפוצה מאוד בטיפול בחולים עם יתר לחץ דם. התרופות כבר הוכחו כיעילות בחולים הסובלים מאי ספיקת לב, פגיעה בכליה, בחולים לאחר אוטם בשריר הלב וכן גם בחולי סוכרת.
תופעות הלוואי העיקריות של תרופות מקבוצה זו הן שיעול, לחץ דם נמוך ופריחה.
שמות מסחריים של תרופות מקבוצת מעכבי ACE:
Vasopril, Vascace, Convertin, Tritace, Tensopril
הייתי ממליץ לך לפנות לרופא שלך שיתאים לך תרופה חלופית ללחץ הדם שלא תתנגש עם הליתיום.
כמו כן, מומלץ להתייעץ עם נטורופט לגבי תזונה נכונה וצמחי מרפא לטיפול בשתי המטרות הללו בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי,
חג פסח שמח,
אילן ללבניקוב,
יעוץ רוקחי ונטורופטי
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס- מינוןליאת07/04/2009
שלום, רציתי לדעת מה תופעות הלוואי במינון גבוה של ציפרלקס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפראלקס.
אילן ללבניקוב08/04/2009ליאת שלום,
הציפראלקס (אסציטאלופראם), נסבלת היטב על-ידי מרבית החולים. תופעות הלוואי הנפוצות הן: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות עם המשך השימוש.
הייתי ממליץ לך לנסות לשלב בטיפול גם רפואה טבעית כגון הומיאופטיה/נטורופטיה אשר עוזרות רבות וללא תופעות לוואי,
חג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נוגדות דיכאוןחני06/04/2009
שלום רב
אני עוברת תהליך הפריה המערב הורמונים רבים ובמקביל הומלץ לי על לקיחת רמוטיב
האם ניתן להתחיל בלקיחת רמוטיב ?
האם ניתן להמשיכו בעת הריון מיוחל ?
כיצד יודעים מתי להפסיקו ?
ומה עם ציפרלקס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב.
אילן ללבניקוב08/04/2009חני שלום,
בכל שאלה הקשורה בתרופות והפריה/הריון אני תמיד ממליץ לשאול את הרופא המטפל, אשר מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום,
בהצלחה וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)