מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- yasminבדוי19/03/2009
אני בת 36 , בריאה. יש לי 2 ילדים . מזה כ1.5 מקבלת יסמין. בבדיקה כולסטרול 300 . לפני נטילת גלולה היה תקין. מה אפשר לעסות. אני מאוד רוצה להמשיך גלולות. תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות.
אילן ללבניקוב20/03/2009אירנה שלום,
ראשית כל הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שלך שיתאים לך גלולות אחרות המינון נמוך יותר.
שנית, בכדי להוריד את הכולסטרול למצב הרצוי יש לקחת כמוסות שמן פשתן אורגני, כדור אחד 3 פעמים ביום לאחר הארוחה ולעשות פעילות גופנית פעם ביום כגון: ריצה, אירוב, ספינינג או כל פעילות אחרת הדורשת מאמץ גופני סביר,
בהצלחה ושבת נהדרת,
אילן ללבניקוב,
ייעוץ רוקחי ונטורופטי,
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת דייבובט לפסוריאזיסיחזקאל19/03/2009
רציתי לדעת האם המשחה יעליה ואיך עוזר הויטמין D שיש בה? למחלה בדרגת קל-בינוני תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייבובט.
אילן ללבניקוב20/03/2009יחזקאל שלום,
זהו בעצם השילוב היחיד של נגזרת ויטמין D וסטרואיד (בטאמטאזון דיפרופיונאט.)
דייבובט הוא מוצר מאד יעיל ומהיר פעולה אשר מומלץ לשימוש בשלב הראשוני, בזמן התפרצות, רק פעם ביום למשך 4 שבועות במצב האקוטי של המחלה.
לאחר השימוש בדייבובט במצב האקוטי, מומלץ להמשיך בטיפול בדייבובט לאורך זמן ולפי הצורך והמלצת הרופא.
דייבובט אינו מומלץ לשימוש בהריון ואינו מותר לשימוש בחולים עם הפרעות במשק הסידן.
יש להיות זהירים במריחת דייבובט בקרב חולי כבד וכליות קשים.
אין למרוח על הפנים.
יש להשתמש לכל היותר ב 100 גרם דייבובט לשבוע טיפול.
כבר בשנת 1986 התפרסם מחקר המראה ש-1,25(OH)2D3 מעכב את שגשוגם של תאי העור, קרטנוציטים של אדם, המבטאים את הקולטן VDR לוויטמין D, וגורם להם תהליך של התמיינות (differentiation). ממצא זה העלה אפשרות שמפגעי עור דוגמת ספחת (פסוריאזיס) המתאפיינים על ידי שגשוג בלתי מבוקר של תאים, יכול להגיב לטיפול בוויטמין D ואכן נמצא שטיפול מקומי במשחה הראה שיפור משמעותי בהפחתת החומרה וללא תופעות לוואי.
שבת נהדרת,
אילן ללבניקוב,
ייעוץ רוקחי ונטורופטי,
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדוילדולי17/03/2009
האם כדור אדויל יעיל או מזיק אם נוטלים כדורים נוספים?????תודה דולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדויל.
אילן ללבניקוב20/03/2009דולי שלום,
אדויל מכיל איבופרופן, אשר מגיב עם טווח רחב של תרופות, ותגובה זו מגבירה את הסיכון לדימום או להיווצרות כיב עיכולי. תרופות אלה כוללות נוגדי-קרישה מסוג קומארינים הנלקחים דרך הפה, קורטיקוסטרואידים, תרופות נוגדות-דלקת לא-סטרואידיות אחרות ואספירין.
ליתיום : איבופרופן עלול להעלות רמות ליתיום בדם.
תרופות להורדת לחץ דם ותרופות משתנות מסוג פורוסמיד ותיאזידים : איבופרופן עלול להפחית את השפעותיהן החיוביות של תרופות אלה.
דיגוקסין : רמת דיגוקסין עלולה לעלות כאשר נותנים אותו יחד עם איבופרופן.
שבת נהדרת,
אילן ללבניקוב,
ייעוץ רוקחי ונטורופטי,
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהzhu17/03/2009
איזו אנטיביוטיקה/ות חודרנית ויעילה בדלקת ערמונית נגד מיקופלסמה וחד-תאיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות.
אילן ללבניקוב20/03/2009שלום רב,
הייתי ממליץ לשאול רופא מומחה שאלה זו,
בברכה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן שהתרופה ליפיטור גורמת להרסעדי16/03/2009
מסתם בלב??? אני לוקחת כ3 שנים תרופה ליפיטור להורדת שומנים בדם אמנם נולדתי עם מסתם אורטלי מוצר אבל כחצי שנה מאז שהתחלתי לקחת את הליפיטור שלפני לקחתי כמה חודשים ליפידל חלה לי החמרה במסתם האורטלי ולאחר 3 שנים של לקיחה אני אמרוה לעבור ניתוח להחלפת מסתם אורטלי אמרו לי תמיד שאולי אצטרך לעבור את הניתוח בגיל 50 כיום אני בת 39 ואני חושבת מה עשיתי ב3 שנים האחרונות ורק ליפיטור עולה לי בראש היתכן מצב שכזה???? והאם עדיף לאחר הניתוח לקחת קרסטור? האם היא טובה יותר? האם ישנם מחקרים על הרס מסתמים כתוצאה מלקיחת ליפיטור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפיטור ותופעות לוואי.
אילן ללבניקוב20/03/2009עדי שלום רב,
יש לבדוק אספקטים נוספים במצבך הכללי אך יתכן כי תופעות הלוואי של התרופה הובילו למצבך הנוכחי. ידוע על מקרים של חולשת ועייפות שרירים, כמו גם תחושת נימול בידיים וברגליים. התרופה עשויה גם לפגוע באספקת האנרגיה לשריר הלב.
ולקרוא יותר על תופעות הלוואי של התרופה.
אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה נוספת,
שבת נהדרת,
אילן ללבניקוב,
ייעוץ רוקחי ונטורופטי,
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קרסטור עדיפה על ליפיטור?
עדי20/03/2009או שהם אותו דבר ויתכן שקרסטור תרופה חדשה יותר ולכן לא יודעים מה תופעות הלוואי שלה? התופעות לוואי של הליפיטור שכתבת ידועות לי אבל לי לדעתי זה החמיר את מצב המסתם בלב. ודווקא הקריולוגים אומרים שליפיטור טובה לכולסטרול ומסתמים היתכן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי של תרופות.
אילן23/03/2009עדי שלום רב, אשמח אם תיצרי עמי קשר בכדי שאוכל לשאול אותך שאלות נוספות וכך לתת לך מענה מתאים לשאלתך, שבוע טוב ובריא, אילן ללבניקוב, ייעוץ רוקחי ונטורופטי 0528077713
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפיטור וקרסטור כולם סטטינים
חוה25/06/2009הדעה כי הסטטינים מזיקים יותר לנשים נראית סבירה, מניסיון הסטטינים יוצרים נזק מצטבר לשרירים (לא לכולם) סבלתי יותר ויותר מכאבים בגב ובגפיים שבמשך מנעו שינה בלילות, כמו כן חולשה נלווית בשרירים, בתחילה לא שייכתי את התופעות לסטטינים, אבל מקריאה ושיחה עם הרופא הבנתי שאם אמשיך בטיפול הנזק עלול להיות בלתי הפיך. הפסקתי את הטיפול לחודם ועברתי ל"איזיטרול" שמבחינתי עושה ממש אותה פעולה נכון לעכשיו ללא כל תופעות לוואי, בשני המקרים רצוי להקפיד על סוגי האכל והקמויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפיטור
ניצן פרימור28/06/2009עדי שלום
ההבדלים בין הסוגים השונים של הסטטינים אינם מהותיים. יתכן שבמעבר מליפידל נגרם נזק מסויים למסתם, כרגע במידה והליפיטור שומר על רמת כולסטרול תקינה וללא תופעות לוואי, עדיף להצמד לליפיטור. חשוב שתקראי היטב את הוראות השימוש והאזהרות של התכשיר (מיץ אשכוליות וכו').
לבריאות
ניצן פרימור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- POWER CAPSאורן12/03/2009
שלום רב, אני בן 28 משקל 89 ק"ג גובה 1.77 מטר. מתאמן בחדר כושר כשלוש פעמים בשבוע. בזמן האימון פעמים רבות חש עייפות המקשה עליי לשמור על איכות האימון המורכב מחלק ראשון אנאירובי וחלק שני אירובי שני החלקים במאמץ גבוה יחסית (עבורי). אני נמנע מלהשתמש במשקאות אנרגטיים עקב כמות הקלוריות המצויה בהם, מה שנוגד את מטרת האימון שלי. לאחרונה נתקלתי בתוספים חדשים יחסית: הידרוקסיקאט, אל קרניטין ו-POWER CAPS. תוספים אלה מסייעים בהפחתת עייפות ושריפת שומן. לגבי השניים הראשונים הבנתי כי מדובר בחומרים כימיים וכדאי להימנע במיוחד מהידרוקסיקאט. רציתי לדעת יותר לגבי POWER CAPS והאם יש תופעות לוואי שכדאי לשקול? תודה, אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
אילן ללבניקוב24/03/2009אורן שלום,
ה - POWER CAPS מכיל:
ויטמין בי 6, ויטמין בי 12, תערובת : טאורין, טירוזין, תמצית זרעי גוארנה, עלי ירדה, קפאין, קרניטין, גינסנג, קיינן רויאל, גלי (מזון מלכות), תמצית תה ירוק וחומצה אלפא ליפואית, גלטין, צלולוז ומגנזיום סטארט.
זו פורמולה טובה לחיזוק אנרגטי ולשיפור הביצועים הספורטיביים למי שאין בעיות לחץ דם גבוה ו/או בעיות לב כלשהם כיוון שריכוז הקפאין בה הוא גבוה. אני ממליץ לך להתייעץ באופן אישי עם נטורופט שיתאים לך תזונה נכונה שתתאים לדרישות גופך ולמטרותיך כמו גם פורמולות צמחי מרפא לחיזוק כללי ולהעלאת האנרגיה בגוף,
שבוע טוב ובריא,
אילן ללבניקוב,
ייעוץ רוקחי ונטורופטי
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות דיאנהשימרית10/03/2009
שלום!! אני לוקחת שתי גלולות דיאנה עקב הורמון זכרי גבוה כול בוקר בשעה 9 היום אני היתעוררתי בשעה 10 ורק אז ניזכרתי לקחת מרוב שהייתי מבולבלת לקחתי תגלולה אחת ועברו 4 דקות אחרי 4 דקות ניזכרתי שאני צריכה לקחת שתיים ולקחתי את הגלולה השניה רציתי לישאול האיזון ההורמונלי לא ישתבש? הטיפול ימישיך להיות יעיל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות.
אילן ללבניקוב12/03/2009שימרית שלום,
למיטב ידיעתי אין כל סכנה לשיבוש האיזון ההורמונלי כתוצאה מכך,
שבת נהדרת.
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיו 10אלירן09/03/2009
רוקח נכבד, האם התוסף קיו 10 מועיל לאדם הממוצע (לא לחולי לב), לצורכי מניעה? אם כן, מה תועלתו? והאם יש הוכחות לכך? אם כן, אני מעוניין לעיין בהן. היכן ומתי פורסמו? תודה. אלירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קו קיו 10
אילן ללבניקוב12/03/2009אלירן שלום רב,
Q10 (קו קיו 10) ידוע בספרות הרפואית מדעית כמרכיב חשוב המשתתף בתהליך ייצור אנרגיה בכל תא בגופנו ובעיקר בשריר הלב. קו אנזים Q10 (קו קיו 10) משפר את זרימת הדם ואספקת חמצן לשריר הלב, משפר ייצור אנרגיה בשרירים. בנוסף, קו אנזים Q10 (Co.Q10) הינו נוגד חמצון בעל עוצמה חזקה המסייע לנטרול נזקי הרדיקלים החופשיים בגוף. קו אנזים Q10 (קו קיו 10) הוא פקטור בעל פעילות התורמת לחיזוק מערכת החיסון. נמצא כי מחסור בקו אנזים Q10 עלול לגרום לעייפות כרונית, לפגיעה בשריר הלב ולמחלות חניכיים. גיל מבוגר, תזונה לא מאוזנת ושימוש בתרופות מסוימות (כמו סטטינים וחוסמי ביתא), עלולים לגרום לפגיעה בייצור קו אנזים Q10 (Co.Q10) ולמחסורו בגוף.
למיטב ידיעתי מומלץ לקחת את האנזים למי שיש היסטוריה של בעיות לב, כולסטרול גבוה, סכרת ולחץ דם גבוה, ניתן גם לקחת אותו למניעה של בעיות אלו פעם ביום.
תוכל לקרוא עוד על האנזים באתרים מקצועיים באינטרנט כמו pubmed ועוד.
שבת נהדרת,
אילן ללבניקוב,
ייעוץ רוקחי ונטורופטי
05238077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאקווניל ואטופןחסוי07/03/2009
נוטלת פלאקווניל 200 ליום. לעיתים כשיש לי דלקת חריפה בגיד, צריכה לקחת אטופן למספר ימים. האם אפשר ביחד? מה לגבי יתר התרופות יחד עם פלאקווניל? אקמול? אנטיביוטיקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלקווניל ואתופן.
אילן ללבניקוב09/03/2009שלום רב,
אין מניעה לקחת אתהפלקווניל עם האתופן, לא ביחד אלא בהפרש של חצי שעה לפחות ולאחר הארוחה.
לפלקווניל(היקרוקסיכלורוקווין), יש אינטראקציה עם התרופות הבאות:
דיגוקסין : הידרוקסיכלורוקווין מעלה את הסיכון לתופעות הלוואי של דיגוקסין.
לבותירוקסין וחיסון לכלבת : בשילוב עם הידרוקסיכלורוקווין תיתכן ירידה בהשפעתם.
תיורידאזין : הידרוקסיכלורוקווין מעכב את הפירוק של תיורידאזין וכתוצאה עולה הסיכון לתופעות לוואי.
סימטידין : גורם לעלייה בריכוז הידרוקסיכלורוקווין בדם ולתופעות לוואי רעילות ומסוכנות כגון עצבנות יתר, פירכוסים ודום לב.
אמינוגליקוזידים : אנטיביוטיקות מסוג זה חוסמות את הפעילות של הידרוקסיכלורוקווין.
פירידוסטיגמין : אפקט מנוגד לפעילות הידרוקסיכלורוקווין.
נוגדי חומצה : מפחיתים את הספיגה של הידרוקסיכלורוקווין. יש להפריד 4 שעות בין נטילת 2 התרופות.
תרופות נוגדות סוכרת : השפעתם מוגברת בשילוב עם הידרוקסיכלורוקווין, לכן במתן משולב יש להפחית המינון של התרופות נוגדות הסוכרת.
חג שמח ובריא,
אילן ללבניקוב,
ייעוץ רוקחי ונטורופטי,
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
חסוי09/03/2009ראשית תודה על התגובה היסודית ומורחבת. השאלה היא: כיצד אני יודעת היכן מסתתרים כל מה שאמרת: דיגוקסין ,לבותירוקסין , תיורידאזין ,סימטידין ,אימינוגליקוזידים , פירידוסטיגמין ,נוגדי חומצה. האם כשאני משתמשת בתרופות מצויין במפורש זה מכיל אותם? איך אדע להימנע? ת ו ד ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות.
אילן ללבניקוב12/03/2009שלום רב,
כל מה שציינתי מופיע בגיליון התרופה לקהל וניתן לקרוא על כך גם באינטרנט באתרים של תרופות ואינטראקציות שונות.
אני תמיד ממליץ לפני שנוטלים תרופות או תוספי תזונה כלשהם להתייעץ עם בעל מקצוע המומחה בתחום ומכיר את האינטראקציות השונות,
שבת נהדרת,
אילן ללבניקוב,
ייעוץ רוקחי ונטורופטי,
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, מבקשת לדעת האם יש מניעהאני06/03/2009
לשימוש במשחת אלחוש בשם "אמלה" (לצורך שיכוך כאב במהלך טיפולי הסרת שיער) כשאני מטופלת בסטרואידים מסוג פרדניזון (15 מ"ג ביום) מזה כחודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות.
אילן ללבניקוב09/03/2009שלום רב,
לא אמורה להיות אינטראקציה בין התרופות הנ"ל,
חג שמח ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה בשם לספוניפרילרפאל06/03/2009
האם מישהו שמע?או יודע היכן ניתן להשיג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה.
אילן ללבניקוב09/03/2009רפאל שלום רב,
לא ידוע לי על תרופה כזו, אולי השם לא כתוב נכון...
חג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים וקולורקסמיכל05/03/2009
אני מקבלת הורמונים אקטיבל וסימבקסון 20 נגד כולסטרול, האם אפשר גם לקחת קולורקס המכיל אניס והורופיטו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים וקולורקס.
אילן ללבניקוב09/03/2009מיכל שלום רב,
למיטב ידיעתי אין מניעה לקחת אותם ביחד,
חג שמח ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלויקס לעומת אספיריןדן04/03/2009
שלום אבקש לדעת האם פלויקס "מדלל" חזק יותר מ מיקרופירין? באם חיובי, בכמה יותר.? מבחינת הסיכון לדמם, האם הסיכון בפלויקס גבוה יותר מב מיקרופירין? האם צריך גם איתו להגן על הקיבה בתרופות כמו אומפרדקס? [ כאשר קיימת רגישות לחומצה סאליצילית למשל] בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאויקס.
אילן ללבניקוב09/03/2009דן שלום רב,
הפלאויקס מכילה את החומר הפעיל קלופידוגרל.
הקלופידוגרל מונע יצירה של קרישי דם. קלופידוגרל מפחית את הסיכוי להתקף לב או לשבץ מוחי באנשים אשר כבר עברו אירוע כזה בעבר. מחקרים הראו כי קלופידוגרל יעיל יותר מאספירין בהפחתת הסיכוי להתקפי לב או לשבץ מוחי בחולים אשר נמצאים בסיכון גבוה לארועים אלו. קלופידוגרל ניתן גם למניעה של סיבוכים הנובעים מיצירה של קרישי דם לאחר הכנסת סטנט באנשים עם מחלה של עורקי הלב הכליליים. סטנט הוא התקן קטן אשר מושתל בעורקים החסומים ועוזר לשמור אותם פתוחים לזרימת דם חופשית.
מבחינת הסבילות לתופעות הלוואי קלופידוגרל דומה לאספירין, עם פחות נטייה לדימומים ממערכת העיכול לעומת אספירין.
יש להיזהר אם לוקחים מספר תרופות במקביל כגון:
נוגדי קרישה ( אספירין, וארפארין, הפארין, סטרפטוקינאז) : קלופידוגרל עלול להוסיף להשפעתם של נוגדי-קרישה ולהגביר את הסיכון לדימום לא תקין. יש להשתמש בזהירות.
נוגדי דלקת לא סטרואידים : תרופות אלה מגבירות את הסיכון של גירוי הקיבה כאשר נוטלים אותן יחד עם קלופידוגרל.
קלופידוגרל מגביר את השפעתן של התרופות הבאות: פלובאסטאטין (לסכול), פניטואין (אפנוטין), טאמוקסיפן (טאמוקסי), וארפארין (קומדין) .
ג'ינקו: סיכון מוגבר לדימומים בלתי תקינים.
לגבי נוגדי חומצה יש להיוועץ ברופא המטפל,
שבוע טוב וחג שמח!
אילן ללבניקוב
ייעוץ רוקחי ונטורופטי
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת בחילהאלירן04/03/2009
רוקח נכבד, האם פראמין מונע בחילה (בנוסף ליכולתו למנוע הקאה)? בעלון לצרכן המצורף לתרופה זו נזכרת הקאה, אך לא נזכרת בחילה. ההקשר בו מדובר, מבחינתי, הוא הכנה לקולונוסקופיה, שיכולה לגרום לבחילה, בנסיבות מסוימות, עפ"י מידע שקראתי. אשמח לקבל תשובתך. אלירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרמין.
אילן ללבניקוב09/03/2009אלירן שלום רב,
הפרמין מכילה את החומר הפעיל מטוקלופראמיד. לחומר זה פעולה חזקה נגד הקאה, ושימושו העיקרי הוא למניעה וטיפול בבחילה והקאה. תרופה זו יעילה במיוחד להקלת הבחילה המלווה לעתים כאב ראש מסוג מיגרנה וזו הנגרמת על-ידי טיפול בתרופות נגד סרטן. כמו-כן משתמשים בתרופה זו להקלת תסמינים של בקע (הרניה) הנגרמים על-ידי עליית חומצה לתוך הוושט (ריפלוקס).
בדרך כלל נותנים אותו למניעת בחילות והקאה לפני בדיקות במערכת העיכול, אם אין בחילה אין צורך לקחתו,
שבוע טוב וחג פורים שמח,
אילן ללבניקוב
ייעוץ רוקחי ונטורופטי
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות דיאנה +אנדרוקוראלינה03/03/2009
שלום רב! אני רציתי בבקשה לדעת אני לוקחת גלולות דיאנה בשילוב עים אנדרוקור את שתיהם ביחד בבוקר מהאנדרוקור התייאשתי אני חושבת להפסיק רק אני פוחדת שהשיעור יחזור האים אני יכולה להפסיק לקחת אנדרוקור ובימקומו לקחת שתי גלולות דיאנה האים זה יעזור לשיעור שתי גלולות דיאנה בימקום אנדרוקור ויש לציין גם שהתרופה אנדרוקור שינתה לי תקול לגברי ואני לא הבנתי למה כי זאות תרופה שאמורה ולהוריד תסטסטורון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדרוקור.
אילן ללבניקוב09/03/2009אלינה שלום,
האנדרוקור מכילה את נחומר הפעיל ציפרוטרון. זהו חומר המעכב את פעילות ההורמונים האנדרוגנים ברקמות השונות בגוף ובנוסף מפחית את ייצור ההורמון הגברי - טסטוסטרון. במינונים גבוהים (50-100 מ"ג ביום) הוא משמש לטיפול הורמונלי אנטי אנדרוגני ולדיכוי דחף מיני בלתי נשלט בגברים ובמינון של 10 מ"ג ביום משמש לטיפול בסימני ייצור עודף של אנדרוגנים בנשים (במצבי התפתחות של שיער עודף על-פני הגוף והפנים, העמקת הקול, נשירת שיער "גברית" והגדלת מסת השריר).
לא מומלץ לקחת מנה כפולה של הגלולות בלי לשאול רופא קודם.
הייתי ממליץ לך לשאול את הרופא המטפל לגבי שילוב בין התרופות ואולי לנסות גם טיפול נטורופטי שעובד מצויין לאיזון המחזור ההורמונלי בגוף בלי תופעות לוואי,
חג שמח ובריא,
אילן ללבניקוב,
ייעוץ רוקחי ונטורופטי,
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)