ארוניה ברי: מהם היתרונות הבריאותיים של מזון העל החדש?

ארוניה ברי תפס את מקומו בראש מצעד מזונות העל, זאת משום שהוא מכיל נוגדי חמצון רבים, עשיר בסיבים תזונתיים ומונע הצטננות ושפעת
מאת מערכת BeOK
| 09/01/2017 |
צפיות: 590
ארוניה ברי הוא פרי יער ממשפחת האוכמניות שלאחרונה צבר פופולאריות רבה בקרב חובבי המזון הבריא שמחפשים לגוון את תפריט מזון העל שלהם. הגרגרים הקטנים עשירים בחומרים מזינים, כמו ויטמין C ובנוגדי חמצון כמו אנתוציאנין, והם מספקים יתרונות בריאותיים רבים לאנשים אשר רוצים לשפר את הבריאות שלהם בעזרת תזונה נכונה.

את הארוניה ברי אפשר לצרוך כמיץ, כריבה או כתה ואת הגרגרים המיובשים של הפרי אפשר לאכול כמו חטיף, להוסיף ליוגורט או לאפות אותם בתוך עוגות ומאפים.

רוצים להוסיף בריאות לתפריט היומי? שאלו את המומחים:
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום ויטמינים תוספי מזון
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום נטורופתיה אירידיולוגיה
פורום הומאופתיה

ארוניה ברי עתיר נוגדי חמצון

הארוניה ברי קיבל את מעמדו כמזון על בזכות נוגדי החמצון החזקים שהוא מכיל. למעשה, בארוניה ברי יש יותר נוגדי חמצון מאשר כל פירות היער ושאר הפירות בכלל. אל נוגדי החמצון מצטרפות חומצה קרבולית ורמות גבוהות של ויטמין C. מחקר שנעשה בפולין מצא כי המרכיבים הדומיננטיים של החומצה הקרובלית המצויה בארוניה ברי הם פרואנטוציאנידינים ואנתוציאנין בדומה ליין אדום ולאוכמניות.

ריבוי נוגדי החמצון שבפרי חיוני להגנה מפני מחלות, כמו סוגים שונים של סרטן ומחלות דם ולב וכן הם מאטים את תהליך הזדקנות התאים שבגוף. הארוניה ברי הוא מזון מפתח בתפריט למניעת קמטים והזדקנות העור משום שהם מגנים על העור מנזקים סביבתיים כמו זיהום אוויר, עשן סיגריות, קרינת השמש וגורמים נוספים המעודדים ייצור של רדיקלים חופשיים – תוצרי לוואי של הגוף אשר פוגעים בחילוף החומרים התקין וגורמים למחלות שונות.

מזון על שנלחם בסרטן

גרגרי הארוניה ברי המיובשים שופעים בסיבים תזונתיים, 100 גרם של גרגרים מספקים כ-16.9 גרם של סיבים. לעומת אבות מזון אחרים, כמו שומנים, פחמימות ופרוטאין, הגוף אינו מעכל את הסיבים ואלה עוברים דרך מערכת העיכול כמעט ללא פגע. מסיבה זו לסיבים תזונתיים יש סגולות בריאותיות נדירות הכוללות תפקוד תקין של המעיים ושל מערכת העיכול, שמירה על כולסטרול נמוך, סיוע בירידה במשקל והפחתה של סיכונים הכרוכים לרמות הסוכר בדם.

הסוגים השונים של הגרגרים ידועים בסגולות שלהם למנוע התפתחות של סוגי סרטן שונים, אך הארוניה ברי בולט מבין שאר הגרגרים בכל הנוגע למזונות הנלחמים בסרטן. קבוצת חוקרים אמריקאים בדקה תמציות שונות העשירות בנוגד החמצון אנתוציאנין ואת היעילות שלהם נגד סרטן המעי הגס, בין התמציות שנבדקו היו ענבים, אוכמניות וארוניה ברי. שלוש התמציות נמצאו יעילות בבלימה של גדילת תאים סרטניים, אך התוצאות המרשימות ביותר היו של הארוניה ברי.

ארוניה ברי למניעת צינון

כדי להיפטר מצינון טורדני ומשפעת יש להימנע מהרגלים מסוימים ולאכול מזונות שמחזקים את המערכת החיסונית, כשהארוניה ברי הוא בין המאכלים הטובים ביותר למטרה זו, הן כפרי יבש והן כמיץ. מזה דורות האינדיאנים באמריקה השתמשו בארוניה ברי לרפא צינון, ולאחרונה חוקרים אישרו כי הגרגרים אכן מכילים תכונות אנטי-ויראליות ורמות גבוהות של ויטמין C. נוסף על כך, נמצא כי בארוניה ברי יש מרכיבים אנטי-ויראלים אשר פעילים נגד שפעת ומרכיבים בקטריוסטטיים אשר מעכבים צמיחה של חיידקים המונעים את ההתרבות של הסטפילוקוק הזהוב ושל חיידק האי-קולי.

על מזונות על נוספים תקראו גם:
תזונה נכונה: מה נושאים עימם זרעי צ'יה?
עומדים על המשמר: הכל על נוגדי חמצון
מורינגה: מזון על שנלחם בדלקות, בסוכרת ובזיהומים
ספירולינה: מזון על בעל הערך התזונתי הגבוה ביותר
גוג'י ברי: מזון על המעכב הזדקנות, משפר ראייה ומגן מפני נזקי השמש

כדי לנצל את כל התכונות של הארוניה ברי כמזון על כדאי לבחור במוצרים נטולי סוכר כמו גרגרים מיובשים או מיץ טבעי. כדי להכין תה מהארוניה ברי יש לכתוש גרגרים יבשים במים חמים.

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

אולי יעניין אותך גם

סירופ אגבה: כל מה שצריך לדעת על הממתיק הטבעי
מאת מערכת BeOK
| 04/09/2017 |
צפיות: 118
סירופ אגבה משווק כממתיק טבעי שמסייע לירידה במשקל, אך בטווח הארוך הפרוקטוז שבאגבה גורם לבעיות בריאותיות כמו סוכרת סוג 2 ותסמונת מטבולית
קרא עוד
כל מה שצריך לדעת על ביוטין לצמיחת שיער
מאת מערכת BeOK
| 27/08/2017 |
צפיות: 198
ביוטין הוא ויטמין אשר נמצא כי הוא מסייע למראה השיער ולהאצת הגדילה שלו. הוויטמין מצוי במזון מן החי ומן הצומח וניתן לצרוך אותו גם כתוסף מזון
קרא עוד
מהם היתרונות הבריאותיים של טפיוקה?
מאת מערכת BeOK
| 21/08/2017 |
צפיות: 208
טפיוקה היא סוג של עמילן המשמש כבסיס למאכלים ולקינוחים רבים. לטפיוקה יש סגולות בריאותיות רבות והיא מסייעת לעיכול, מונעת מומים מולדים ומחזקת את הלב
קרא עוד
כיצד מזון מהיר משפיע על הגוף?
מאת מערכת BeOK
| 17/08/2017 |
צפיות: 236
הוא טעים ונגיש ועושה טוב על הלב, אבל אכילה תדירה של מזון מהיר כמו צ'יפס ופיצה יכולה לגרום לבעיות בריאותיות רבות, כמו אקנה, דיכאון ובעיות לב
קרא עוד
נתרן: למה צריך אותו וכיצד הוא מזיק לגוף?
מאת מערכת BeOK
| 14/08/2017 |
צפיות: 184
הנתרן שבמלח הוא מתכת המצויה בשפע במאכלים שונים. למרות הנזקים שמייחסים לו, יש לו תפקידים חשובים לתפקוד התקין של הגוף ולשמירה על הבריאות הכללית שלו
קרא עוד
מה לאכול כדי לעכב את תהליך ההזדקנות?
מאת מערכת BeOK
| 07/08/2017 |
צפיות: 379
אי אפשר למנוע מהגוף להזדקן, אך בצריכה של מאכלים שונים אפשר לעכב את התהליך ולהגן על הגוף מפני נזקים ומחלות שונות
קרא עוד
מיץ נוני: יתרונות בריאותיים וסגולות רפואיות
מאת מערכת BeOK
| 25/07/2017 |
צפיות: 222
נוני הוא פרי המצוי באיים הפולינזיים והוא ידוע ביכולתו לסייע במצבים בריאותיים רבים כמו ריפוי של דלקות מפרקים, שמירה על בריאות הלב ומניעה של סוכרת
קרא עוד
פיברומיאלגיה: טיפול טבעי בדאבת שרירים
מאת מערכת BeOK
| 10/07/2017 |
צפיות: 438
פיברומיאלגיה היא מחלה המאופיינת בעייפות ובכאבים בשרירים ובעצמות. כדי להקל על התסמינים באופן טבעי אפשר לשתות תה ג'ינג'ר, למרוח שמן קמפור ולצרוך הרבה נוזלים
קרא עוד
מהן הסגולות הבריאותיות של כמון?
מאת מערכת BeOK
| 03/07/2017 |
צפיות: 610
כמון הוא יותר מרק תבלין להוספת טעם, יש לו רכיבים בריאותיים רבים והוא יעיל לחיזוק מערכת החיסון, לניקוי מערכת הנשימה ולמניעת אנמיה
קרא עוד
מהן הסגולות הבריאותיות של שמן חריע?
מאת מערכת BeOK
| 21/06/2017 |
צפיות: 1,899
שמן חריע הוא שמן צמחי בעל יכולות בריאותיות רבות, הוא שומר על סוכר מאוזן, מחזק את מערכת החיסון ופותח את נקבוביות העור
קרא עוד