מטרת הבדיקה | תיאור | הכנות לבדיקה | משך הבדיקה | סיכונים | תדירות ביצוע | תוצאות, פענוח
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר


מטרת הבדיקה
ברונכוסקופיה היא בדיקה של דרכי הנשימה אשר מאפשרת לגלות ממצאים שונים בריאות כמו גידולים, דימומים ודלקות וכן לאיתור מקורות של חסימות בדרכי הנשימה. כמו כן, הבדיקה מאפשרת לקיחת דגימה מהרקמה או דגימת כיח וטיפול בבעיות שנמצאו במהלך הבדיקה.
הבדיקה היא פולשנית הכוללת החדרה של צינורית עם סיבים אופטיים לדרכי הנשימה, דרך האף או דרך הפה. לרוב מבצעים את הבדיקה בעזרת ברונכוסקופ גמיש תחת טשטוש, אפשרות נוספת היא בעזרת ברונכוסקופ קשיח תחת הרדמה כללית.
תיאור
בדרך כלל מבצעים את הבדיקה כשהנבדק שוכב על הגב, אך אפשר לבצע אותה גם בישיבה. לפני שמחדירים את הצינורית הנבדק מקבל חומר טשטוש בשאיפה בעזרת מסכה או בהזרקה של החומר לווריד. נוסף על כך, כדי להפחית את תחושת האי נוחות בעת החדרת הצינורית מפזרים תרסיס של חומר הרדמה מקומי לתוך חלל האף ולתוך הגרון.
לאחר מכן מחדירים את הצינורית לריאות דרך האף או דרך הגרון, בדרכה הצינורית תעבור בפתח הקנה (לרינקס), במיתרי הקול ובקנה התחתון. בשלב זה, אם ישנו צורך, לוקחים את דגימת הרקמה או את דגימת הכיח.
ישנן שיטות שונות ללקיחת הדגימה אשר כל אחת מהן מותאמת לצרכים האבחנתיים:
מלקחיים – אם ישנו גוף זר, גידול או גוש מחדירים מלקחיים דרך הצינורית ומוציאים את העצם או לוקחים דגימה מהרקמה החשודה.
הברשה ברונכיאלית – כדי להבריש את דרכי הנשימה מחדירים מברשת דרך הצינורית. בעזרת המברשת מפרידים את התאים שנלקחים לבדיקה.
שטיפה ברונכיאלית – מזריקים תמיסת סליין לצינורית, שוטפים את דרכי הנשימה ושואבים אותו בחזרה עם התאים. את התהליך מבצעים כמה פעמים.
שאיפה בעזרת מחט – מחדירים מחט ובעזרתה לוקחים דגימה מהרקמה.
לאחר לקיחת הדגימה הרצויה מוציאים את הצינורית.
בתום הבדיקה על הנבדק להישאר לפיקוח של בין חצי שעה לשעתיים כדי להתאושש מחומרי הטשטוש ולוודא את התקינות של מערכת הנשימה. כמו כן, אסור לנהוג לאחר הבדיקה בשל ההשפעה של החומרים המטשטשים ואסור לאוכל או לשתות כחצי שעה לאחריה.
הכנות לבדיקה
אסור לאכול, לשתות או לעשן מהלילה שלפני הבדיקה. כמו כן, אסור ליטול נוגדי דלקות לא סטרואידליים או מדללי דם כדי להפחית את הסיכויים לדימום. יש להפסיק ליטול תרופות אלה כמה ימים לפני הבדיקה.
משך הבדיקה
בדיקת ברונכוסקופיה נמשכת בין חצי שעה לשעה. נוסף על כך יש זמן התאוששות של בין חצי שעה לשעתיים לאחר הבדיקה.
סיכונים
הבדיקה כרוכה באי נעימות מעת החדרת הצינורית ועד להוצאתה. כמה ימים לאחר הבדיקה ייתכנו כאבי גרון וצרידות, אם אלה נמשכים זמן ממושך יותר יש לפנות לרופא. לעתים לאחר הבדיקה החום עולה, אך אם הוא נמשך יותר מ-24 שעות יש לפנות לרופא.
ייתכנו דימומים קטנים לאחר הבדיקה, בעיקר אם נלקחה דגימה מהאזור, אך אם ישנם דימומים כבדים, כאבים חזקים וקוצר נשימה יש לפנות לטיפול רפואי מידי.
הבדיקה יכולה לגרום לזיהומים, כמו דלקת ריאות, ולחזה אוויר – הצטברות של אוויר בקרום שמחבר בין הריאות לסרעפת.
תדירות ביצוע
את הבדיקה מבצעים בהפניית רופא כאשר יש צורך לזהות את המקור לבעיות שונות, כמו שיעול כרוני, דימומים, קוצר נשימה ועוד.
תוצאות, פענוח
תוצאות הבדיקה מתקבלות מיד בתום הבדיקה. אם נשלחו דגימות רקמה התוצאות יתקבלו בתוך כמה ימים או בתוך כמה שבועות, תלוי בסוג הדגימה ובממצאים.
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר
אולי יעניין אותך גם
נושא השיקום חשוב לא פחות מהטיפול עצמו בכל התחומים. שיקום לאחר כל סוג של ניתוח, שיקום אחרי טראומה (נפשית ופיזית), שיקום לאחר גמילה מכל סוג (סמים בעיקר) – הינו תהליך קשה וממושך.
אחת המחלות הנפוצות בימינו – מיגרנה. ובהחלט, לא לכל כאב ראש ניתן להתייחס כלמיגרנה. אנשים שסובלים ממנה יכולים בדקה אחת להסביר לכל המתעניין את הבדלים המבהיקים בין כאב ראש רגיל ומגרנה.
פתולוגיות של גפיים הן מחלות שמתבטאות בגפיים תחתונות ועליונות בצורה של כאב, חוסר גמישות והפרעה בתפקוד יומיומי. המביאות למצבים אלו הן טראומות (גם לאחר זמן), דלקות מכל סוג, הרגלי תנוחה, חוסר פעילות פיזי, ועוד.
במאמר ניתן לראות איך שיטת דיקור נוירו-סנסורית יכולה לסייע בנושא.

מאת מערכת BeOK
| 25/07/2019 |
טווינא היא שיטת עיסוי עתיקת יומין השייכת לעולם הרפואה הסינית. הטיפול יעיל לבעיות רבות, החל מדלקות מפרקים ושרירים תפוסים וכלה באנגינה ובעיות עיכול

מאת מערכת BeOK
| 19/06/2019 |
קוהוש שחור הוא נוגד דלקות טבעי אשר יעיל במיוחד לנשים בגיל המעבר וכן לאנשים אשר סובלים מבעיות שונות בקיבה
פשטה שרועה (Bacopa monnieri) היא צמח אשר משמש רבות באיורוודה. הצמח יעיל לשיפור היכולות הקוגניטיביות
שורש טארו עשיר ברכיבים תזונתיים רבים אשר מסייעים במניעה של בעיות בריאותיות רבות, כמו קטרקט, אנמיה וסוכרת סוג 2
שיבולת שועל היא מזון על המסייע למצבים בריאותיים שונים, כמו סוכרת, כולסטרול, מתח, קשיים בשינה, בעיות עיכול, משקל עודף ובעיות עור
שינויים בחיים והגשמת חלומות הם לא דבר שקל להשיג, אך שפת האור מאפשרת ליצור את השינוי המיוחל במבט אחד בלבד
סוכרת היא מחלה הנגרמת בשל ויסות לקוי של הגלוקוז בדם. תזונה נכונה וצמחי מרפא יכולים למנוע את המחלה ולהקל על התסמינים שלה