מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ בראשקרן24/03/2011
שלום,
אני בת 22.5, שמתי לב שבמשך השנה האחרונה, כל פעם אחריי שאני חופפת את הראש, ומטה את הראש מטה כדי לנגב, יש לי נקודה מסויימת בראש שכשאני לוחצת עלייה אני מרגישה לחץ/כאב מבפנים, ורק בקוטר הנקודה הזאת, לא באף מקום אחר.
אני מבינה שמטים מטה את הראש הדם עולה אליו וכך נוצר יותר לחץ, אבל כשאני וחצת על המקום ההז, בנבדל משאר החלקים, לוחץ-כואב לי בו.
כאשר אני עומדת זקוף והראש לא נטוי, ואני לוחצת על המקום אני לא מרגישה הבדל מיוחד משאר המקומות.
רופא משפחה אמר לי שלחץ הדם שלי תקין ולכן אין לי מה לדאוג,
אבל בגלל שיש לנו הסטורייה משפחתית במחלת הסרטן (לא סרטן בראש) אני חוששת.
מה צריך לעשות? האם אני צריכה לבקש הפנייה לנוירולוג?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בראש - תגובה
אייל קליין24/03/2011נשמע כמו משהו על רקע אורטופדי. הייתי מתחיל את הבירור אצל אורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
קרן25/03/2011אני לא מבינה איך הכאב בלחץ הראש קשור למשהו אורטופדי?
לא ציינתי את זה, אבל בשנה + האחרונה אני סובלת מבעיות בברכיים- שחיקת סחוס ודלקת קטנה בברך, ככה שאני עברתי מיפוי עצמות ופיזותרפיה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת EMGעמית23/03/2011
שלום
מזה שנה תחושת רדימות ונימול בכף הרגל ימין
ומלפניי חודשיים התחיל תחושת רדימות ונימול בכף יד ימין
עשיתי בדיקת EMG גפיים עליונות + תחתונות
התוצאה של התשובה היא:
CTS קל מימין, שאר העצבים שנבדקו בגדר הנורמה כולל גלי F
אפשר להסביר לי מזה אומר??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת EMG - תגובה
אייל קליין24/03/2011CTS הינם ראשי תיבות של תסמונת התעלה הקרפלית. תעלה בכניסה לשורש כף היד שבה עוברים בצפיפות רבה גידים כלי דם ועצבים והיא מועדת לפורענות במובן זה שבקלות יכול להיווצר שם לחץ על עצב כלשהו. ישנם טיפולים שונים לבעיה זו. אני מציע לחזור לאורטופד ולבקש הפניה לפיזיותרפיה ובמקביל להמשיך לברר מה מקור הסימפטומים ברגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאייל קליין...
עמית24/03/2011תודה רבה על התגובה, רציתי לשאול עוד משהו..יש כאב גם מהצוואר
האם יש קשר אחד לשני כי ידוע שצוואר יכול לגרום לנימול באצבעות??
האם יש טעם לבירור הדמיית צוואר או שאין קשר?
ובמקרה הכי גרוע שפיזיוטרפיה לא עוזר לגביי ה CTS יש ניתוח או משהו שפותחים את זה? בשביל שהדם יעבור??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזכורת..
עמית29/03/2011תזכורת (אייל קליין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאייל קליין... - תגובה
אייל קליין31/03/2011עשוי להיות קשר אבל לא מחויב המציאות. עליך לפנות לרופא על מנת שיקבע האם יש צורך בהדמיה כלשהי. ישנם פתרונות ניתוחיים ל CTS אבל צריך לנסות קודם טיפולים שמרניים, בדגש על טיפול בצוואר, טיפול במערכת העצבית, שיפור הארגונומיה ותרגילים מתאימים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת ENGסנדו מזור22/03/2011
שלום
אני בן 56 לפני 7 ח איבדתי שמיעה פתאום באוזן שמאל אושפזתי בבית חולים 10 ימים קיבלתי טיפול מורכב שאיפות ולתוך הוריד ודרך הפה ללא שיפור נשארתי עם איבוד שמיעה וסחרחורות וטינטון בראש עשיתי CT וגם MRI לראש שהיו תקינים.במסגרת בירור טינטון וסחרחורות עשיתי ENG וזו התוצאה:
No spontaneous Ny was identified.Saccade,gaze and optokinetictests were normal.
Tracking test revealed saccadic persuit.
There is right beating positional Ny of 6-7'/s in three positions.
Bithermal caloric test shows normal,nystagmic response.
Conclusion;
Right beating positional Ny of 6-7'/s.
Based on there tracking test findings,there are elements of central lesion.
אודה לכם אם תסבירו לי את הממצאים בשפה פשוטהץ
האם זה מסוכן וכמ אם כן?
סנדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזכורת
סנדו מזור27/03/2011שלום
אם קשה לכם לענות תדריכו אותי לאן לפנות , בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזכורת - תגובה
אייל קליין28/03/2011ממליץ לפנות לפורום אף אוזן גרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת ENG - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/03/2011הממצאים לא חד משמעיים בכל מקרה הסכום הוא כי נמצא ניסטגמוס כלומר תנועות בעיניים שלא צריכות להיות ויתכן ויש להם מקור מרכזי כלומר במערכת העצבים המרכזית בכל מקרה אם המרי מוח תקין לחלוטין אתה יכול להיות רגוע בשלב זה ולהתיעץ עם נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נימול ושריפה בירך- נוירופתיה?דורון20/03/2011
שלום,
אני בת 24, בריאה. כבר לפני 4 שנים בערך החלה אצלי בעייה לא מובנת של תחוש נימול ושריפה חזקה בירך העליון של רגל שמאל(כל החלק שבין הברך למותן) בלבד.
התחושות קורות בעיקר בזמן השינה, כשבבוקר לקראת ההתעוררות אני מרגישה כאבים עזים. נבדקתי בעבר אצל נוירולוג בכיר באיכילוב שאמר כי איננו יודע מה מקור הבעיה ואין איך לפתור אותה. לאחר זמן מה התחושות חלפו ולאחרונה חזרו שוב. בימים האחרונים אני אפילו מרגישה כאבים גם ביום וזה מקשה על ישיבה והליכה.. אי אפשר לסכל רגליים וכו'..
מה זה יכול להיות? האם נוירולוג אמור לבדוק אותי? אמרו לי שאולי זה קשור לעמוד השדרה בכלל.. סבתי חולת סוכרת, האם יכול להיות שיש לי נוירופתיה סוכרתית? אין לי כאבים או תחושות דומות בכפות הרגליים, רק בירך. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת נימול ושריפה בירך- נוירופתיה? - תגובה
אייל קליין21/03/2011המופע אינו אופייני לנוירופתיה סכרתית. אני מציע לפנות לאורטופד על מנת לברר האם התופעה נובעת מבעיה כלשהי בעמוד השדרה המותני ובמידת הצורך גם לפיזיותרפיה להמשך הטיפול בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשערה שאולי תרצי להעלות בפני מטפלך
חנה23/03/2011הי,
אופציה שלעתים אינה נבחנת היא לחץ על עצב ה
"lateral cutaneus nerve of thigh" - זהו עצב תחושתי (ולפיכך שטחי מאוד), היוצא מעמוד השדרה המותני ומעצבב את האזור עליו את מדברת.
שמעתי כבר על מספר מקרים מחברים מנוסים ממני, בהם אפילו מכנסיים הדוקות מדי (אלו מהגזרה הנמוכה) עוררו סימפטומים דומים לאלו שאת מתארת.
כמובן שזו השערה בלבד, אך אולי תרצי להעלותה.
בהצלחה-
יערה, סטודנטית לפיזיותרפיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורטיגומשה20/03/2011
בן 62 ,כבר כשנתיים וחצי סובל מורטיגו שבא והולך. בדרך כלל בזמן שכיבה, שינוי מצב או הרמת הראש גורם להתקף סחרחורת. לפעמים לשניה ולפעמים לזמן יותר ארוך שלאחריו במידה ואני קם ומתהלך מרגיש סחרחורת למשך יום או יומיים. התופעה אינה קבועה אך חוזרת כל מספר שבועות. לוקח כדורים:1 מכל כדור טריטייס 2.5 מ"ג , אומניק אוקס 0.4 מ"ג ו סימבסטין 40 מ"ג יודע שלשניים הראשונים יש תופעת לוואי של ורטיגו אבל הורטיגו התחיל לפני נטילת הכדורים.מה עושים? לאיזה רופא פונים לתחילת בירור או טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורטיגו - תגובה
אייל קליין21/03/2011פנה לרופא אף אוזן גרון לאבחון הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זכרון לאחר טרגדיה אישיתמיכאל20/03/2011
שלום רב,
סבא שלי בן 85 ולפני עשרה ימים עבר זעזוע כאשר נכדתו בת 35 נפטרה מסרטן...
בשבוע האחרון, אנחנו רואים אצלו איבודי זכרון לתקופות יחסית קצרות (למשל במשך כשעה ניסה להזכר איך מכבים טלוויזיה). כשמזכירים, הוא נזכר. הארועים נהיים יותר ויותר תכופים.
כמו כן הופיעו בעיות בהליכה, במיוחד הרגשה של רגל שמאל.
לסבא יש רקע קרדיאולוגי - ניתוח מעקפים וצנתורים. השבוע מתלוננן גם הרבה יותר על הכאבים באזור הלב.
שאלתי: האם נוירולוג הוא הכתובת? אם כן, האם יש טיפולים שיכולים לעזור או שיגידו לו ש"זה הגיל"?
תודה מראש על התשובה,
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זכרון לאחר טרגדיה אישית - תגובה
אייל קליין21/03/2011ישנן בעיות האופייניות לגיל ואינן נחשבות לפתולוגיות. אני מציע לפנות לנוירולוג לביצוע הערכה בייחוד לאור השינויים בהליכה. במידת הצורך ניתן לפנות גם למרפאת זיכרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך טרנסוורסלי בעמ"ש עקב פגיעת כדוריערה19/03/2011
שלום רב לרופאים,
ברצוני לברר פרט די תמוה שלמדתי היום בשיעור שיקום נוירולוגי (פיזיותרפיה), ונשמע לי הזוי עד מאוד. כמובן שניסיתי לשאול את המרצה קודם, אבל היא סירבה להרחיב בנושא (עולה בי החשד שהיא לא עילוי נוירולוגי).
ובכן, המרצה טענה כי כאשר עמה"ש נחתך בצורה רוחבית ע"י כדור (נגיד בגובה הטוראקס), מתחת לגובה הפגיעה נראה שיתוק פלאסידי- וזאת בשל האפקט התרמי של הקליע. עוד הוסיפה ואמרה, כי מידת הפלאסידיות תלויה במספר הסגמנטים שנפגעו (שכן החום "מתיך" את עמה"ש כלפי מעלה).
לא ברור לי מדוע רקע הפגיעה "משנה" לעצבים שנפגעו דיסטלית לחתך, באם החתך נגרם מטראומה כלשהיא או דווקא במנגנון תרמי- שהרי בשורה התחתונה הם אינם מקבלים יותר סיגנל.
רוב תודות וחג שמח,
חגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן שהשאלה מופנית גם לאייל
יערה19/03/2011שמתי לב רק אח"כ שאתה פיזיתרפיסט (כבוד!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן שהשאלה מופנית גם לאייל - תגובה
אייל קליין20/03/2011באופן אישי לא נתקלתי במצב שאתה מתאר. אינטואיטיבית אכן נראה כי לא אמור להיות הבדל במופע של הפגיעה בין אם מנגנון הפגיעה הוא תרמי או אחר אך ייתכן כי הניסיון הקליני מצביע על חלוקה מעין זו. אני מקווה שאחד הרופאים יוכל להאיר את עינינו יותר
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת מ חודשתמי18/03/2011
שלום אדוני
מ חודש אני מרגיש סחרחורת
ביום הראשון והשני קיבלתי סחרחורת חזקה
ב מיום השלישי עד עכשיו כאשר אני הולך ברגל אני לא מרגיש איתה
רק
אקבל איתה למשל
-----כאשר אני על המיטה על הגב שלי פתאום
אקבל סחרחורת חזקה אפילו גם אם העיניים שלי עצומות
אשר נעלם לאחר להזיז את הראש שלי לצד השני
-----גם כאשר אני שוכב על המיטה ו מזיז את עצמי מצד לצד
-----גם אני מרגיש סחרחורת חזקה
-----כאשר אני במחשב או כאשר אני הולך ברגל
אני מרגיש סחרחורת אינה חזקה זה בא והולך קלה
----- גם לפני 8 ימים הייתי בחוץ, הרגשתי סחרחורת קשה במשך 8 או 10 שניות
------לפעמים שריקה האוזניים שלי ל 10 שניות
-1 עשיתי בדיקות דם הכל היה בסדר
רק lym% היה 51
הרופא שלי אמר לי אל תדאג זה כלום
----- לפני 3 חודשים עשיתי CT ראש עם ובלי חומר ניגוד
הכל היה בסדר (ראש תקין)
--נבדקתי על ידי 2 רופאים
שניהם אמרו לי אתה בסדר
כל הבדיקות שלך הם בסדר
אפילו CT בראש שעשיתה לפני 3 חודשים בסדר אתה בריא
אז למה --מה יש לי-
אני יכול להיות בטוח כי אין לי
משהו רע בתוך הראש שלי?
כי בדיקת CT ראש עם ובלי חומר ניגוד
לפני 3 חודשים היתה נקיה ותקינה
אני כל כך דואג אני בן 24
2--רק עוד שאלה מה היא כמות הקרינה שקיבלתי
מ בדיקת CT ראש עם ובלי חומר ניגוד
2 msv 4 msv ?
עשיתי את זה בבית החולים שערי צדק ב ירושלים
עשיתי את זה לפני 3 חודשים
אם תוכל לענות לי על שאלה זו גם
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת מ חודש - תגובה
אייל קליין20/03/2011לסחרחורות יש סיבות רבות. לא ציינת מדוע הופנית לביצוע CT כיוון שעל פי תאורך זה היה לפני שהחלו הסחרחורות. בכל מקרה אני מציע לפנות לרופא אף אוזן גרון להמשך הבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחרחורת
תמי20/03/2011תודה רבה אדוני
יש לי עוד שאלה
האם זה אפשרי כי ה ct עם ו בלי חומר ניגוד לפני 3 חודשים
נתן לי גידול ב ראש
אני כל כך דואג
אני קורא 1 מ 1000 יקבל גידול בראש אחרי ct ראש עם ו בלי חומר ניגוד
אז אני אהיה ה 1
אפילו אני לא יכולה לישון
אני בן 24
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש לא פוסקים כבר שבועיוסי17/03/2011
אני כבן 32 ללא עבר של מגרנות (אמי סובלת ממגרנות)
לפני כמה חודשים התחילה לי תופעה מוזרה שלפעמים הייתי מרגיש את אותה הרגשה הרגשה כמרגישים כאשר קמים מהר (סוג של כמו ירידת לחץ דם למוח) כאשר הייתי מוריד את הראש, או כאשר הייתי מרים אותו עם הזזה הצידה כדי להתגלח בצוואר.
זה לא כל כך הפריע לי... לפני כמה שבועות הייתי מצונן טיפה, ואז הגודש באף גרם לכך שהרגשתי את אותה הרגשה בכל פעם שהורדתי את הראש והגודש הפעיל לחץ.
לפני כשבוע התחילו לי צפצופים חזקים בשתי האוזניים, וכמעט בכל פעם שאני מזיז את הראש ימינה או שמאלה או מוריד אותו כלפי מטה, אני מרגיש את אותה ההרגשה ובנוסף שומע רצף של כ3-6 צפצופים חזקים עוד יותר.
בהתחלה בבוקר הייתי מרגיש טוב ורק בהמשך היום הצפצופים ואיתם גם כאבי ראש היו מתחילים.
ב-4 הימים האחרונים, אני כבר מתעורר עם הצפצופים והכאבים כבר בבוקר, וכאבי הראש רק מתחזקים במשך היום.
ביומיים האחרונים מלווה לזה גם תחושת אי נוחות בבטן (המלווה לפעמים בשלשולים... הבנתי שלפעמים כאבי ראש חזקים יכולים לגרום לזה).
ניסיתי נורופן ג'ל, אופטלגין טיפות וגם אקסידול (בלעתי 2 טבליות אחרי האוכל).
לא היתה שום הקלה בכאבים.
אתמול הייתה במר"ם (שם רשמו לי את האופטלגין והאקסידול), לחץ הדם והדופק היו תקינים.
טמפרטורת הגוף הינה 36.0 (אתמול) ו 35.9 (היום).
אני מרגיש את הכאבים החזקים כלחץ בעיקר מאיזור הרקות וטיפה גם מאחור (איזור החיבור עם הצוואר).
עד לאחרונה נטלתי פאקסט 20מ"ג במשך כחצי שנה (והמינון הוגדל ל30 מ"ג שאותם נטלתי למשך כ-10 ימים), כטיפול בשפיכה מוקדמת.
לפי כשבועיים הפסקתי לגמרי עם הכדורים (ראיתי שהם לא עוזרים, גם לאחר הגדלת המינון, ויום אחד שכחתי לקחת, ומשם כבר הגעתי למצב שאני לא לוקח יותר), כלומר לא הפסקתי בהדרגה אלא בבת אחת.
כמו כן, אני עובד הרבה מול מחשב, ואני סובל בכאבים בצוואר (צוואר תפוס בדרך כלל, וכנראה נזק לחוליות... הרבה פעמים אני שומע קליקים מהצוואר).
גרתי ב-3 השנים האחרונות בתוך יחידות דיור הנמצאות במרתפים.
רק בשנה האחרונה ביצעתי בדיקת ראדון בדירה ששהיתי בה בשנה האחרונה (בדירה הקודמת לא ביצעתי בדיקה), והבדיקה יצאה תקינה... (כחצי מערך המקסימאלי שמותר, כלומר בדירה היה כ-115 בקרל כאשר החלונות היו פתוחים... ותמיד השארנו אותם פתוחים).
הסיבה שרשמתי את כל הנתונים הנ"ל הן שחששתי שהסיבות לכאב הראש ולצפצופים הן:
1) תסמיני גמילה מהפאקסט שהופיעו כשבוע לאחר שהפסקתי להשתמש בו.
2) לחץ על העצב בצוואר שגורם לצפצופים ולכאבי ראש
3) גידול בראש (אולי סרטני) הלוחץ על עצב או על אזורים מסויימים במוח (יכול לנבוע מחשיפה לראדון).
אשמח לחוות דעת מוקדם ככל האפשר.
אני מתכוון ללכת לרופא משפחה תוך יום יומיים כדי לקבל הפניות לבדיקות שונות, ולכן אשמח אם תתנו תציעו בדיקות שונות או למי לפנות.
ד"א בבדיקה שנעשתה לי אתמול נבדקו אישונים, רפלקסים במרפקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יוסי17/03/2011ד"א בבדיקה שנעשתה לי אתמול נבדקו אישונים, רפלקסים במרפקים... ובברכיים.
הרופא שבדק אותי אמר שתוצאות הבדיקה סבירות (אין לי מושג מה זה אומר).
הוא גם בדק את האוזניים ולא מצא שום דבר חשוד.
אין לחץ או כאב מאיזור המצח.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש לא פוסקים כבר שבוע - תגובה
אייל קליין17/03/2011כדאי לפנות גם לאורטופד כדי להעריך האם מקור כאבי הראש מהצוואר ובמקביל גם לרופא המשפחה ולנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל17/03/2011
שלום רב אני סובל הרבה שנים מכאבי ראש .בחודש האחרון פשוט יום כן יום לא ויותר מלחץ שאני קם מישיבה לחץ בראש וככה במשך היום כדורים ומה לא ניסיתי לא עוזר רק אחרי שאני יושן וקם בבוקר והכאב גם מאזור הצואר ומעלה מה כדאי לעשות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אייל קליין17/03/2011ייתכן מאוד שהכאבים שאתה חווה הינם על רקע אורטופדי ומקורם בעמוד השדרה הצווארי. אני מציע לפנות לאורטופד לבירור הנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומדן מרחקיםמיקי17/03/2011
ד"ר שלום,
שמי מיקי ואני בחור בריא בן 32.
לפני מספר חודשים היה לי מקרה שקמתי בבוקר משינה, באתי לכבות את השעון המעורר ולא הצלחתי להחזיק אותו בשנייה הראשונה (מעין חוסר תחושה שנעלם אחרי שניות בודדות, חששתי ל- TIA למשל).
לא היה זכור לי כי ישנתי על היד (נמלים וכו....) ולכן הלכתי לבדיקת נוירולוג שלא מצא דבר (בבדיקה גופנית מקיפה) ואמר כי ככל הנראה היד כן נרדמה (אך לא הגיעה כנראה עדיין למצב של נמלים)
דבר נוסף שהיה לי ולא אמרתי לנוירולוג כי חשבתי שזהו אולי סיפור חולף, הוא שקצת אחרי המקרה קיבלתי מכה קטנה בראש. הסיבה שבגינה אני פונה אליך היא שגם היום קרה לי דבר דומה. אני פונה לא בגלל המכה בראש אלא בגלל שהסיבה למכה היא שאני ממש מרגיש שלא אמדתי נכון את המרחק (כאילו לא ראיתי את מה שעומד מולי – אותה פעם הייתה הפעם הראשונה בה אני מרגיש שזה קורה וכבר קיבלתי מכות בראש) - בניגוד למצב למשל שקמים וחוטפים מכה בראש, כאן זה היה ממש מולי.
השאלה שלי היא אם אתה חושב שיש צורך לחזור לבדיקה בה אני אציין גם את הפרט של המכה ? אם במקרה היה משהו האם הוא היה מתגלה בבדיקה הגופנית הקודמת (אם הבדיקה הזו הינה כללית) או שהיות והיא נעשתה למטרה אחרת אולי לא התרכזה בבעייה העולה כאן.
בברכה
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומדן מרחקים - תגובה
אייל קליין17/03/2011נסה להתייעץ גם עם רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בשתי הידיים ללא סיבהטלי16/03/2011
שלום רב,
אתמול חשתי בנימול בשתי הידיים (מכף היד עד המרפק), זה התחיל באמצע פעילות רגילה ללא סיבה מוגדרת (כלומר לא נשענתי עליהן ).אחרי זמן מה זה עבר אך היום בבוקר זה התחיל שוב במהלך הנהיגה ולא הפסיק במשך יותר משעה.
מה יכולה להיות הסיבה לכך? (אציין שאני נוטלת גלולות באופן קבוע ומעשנת- האם יכול להיות לזה קשר?)
אודה מקרב לב לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול בשתי הידיים ללא סיבה - תגובה
אייל קליין16/03/2011אם התופעה נמשכת אני מציע לפנות לאורטופד על מנת לברר אם מקור הסימפטומים בעמוד השדרה בצווארי ובמידת הצורך לקבל הפניה לפיזיותרפיה לטיפול בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
טלי16/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש לאחר חבלת ראש קלהתומר15/03/2011
שלום ד"ר
אני בן כ 28, וסובל משנת 2005 מכאבי ראש לאחר חבלת ראש, קלה.
במאמר שקראתי נכתב שלאחר חבלת ראש קלה, כאבי הראש אמורים לחלוף לאחר שנה לכל היותר, ובמידה וכאבי הראש ממשיכים גם לאחר שנה אז כנראה שהבעיה אינה בעיה נוירולוגית.
הם הדבר נכון?והיכן אוכל לקרוא על הנושא
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש לאחר חבלת ראש קלה - תגובה
אייל קליין16/03/2011ייתכן שכאבי הראש הינם על רקע אורטופדי עקב החבלה שעברת. אני מציע לפנות לנוירולוג וגם לאורטופד להמשך הבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRIשרון אליאסי14/03/2011
לרופאים הנכבדים שלום רב, בעלי בן ה49 מושך צד שמאל מעל שנה , נשלח לבדיקת MRI' , וזאת התשובה נגעים מרובים שעיקרם בחומר הלבן הפריונטריקולארי ותת קורטיקאלי, MIDBRAIN פוס ומדולח. אין האדרה פתולוגית. אין הפרעה בדיפוזיה.
הרחבה של החדרים והסולצי בהתאם נפח ניכר.
הממצאים מתאימים במקום ראשון למחלה דימלנטיבית
אבקשכם פינוח תוצאות הבדיקה.
בתודה מראש - שרון אליאסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/03/2011בעלך זקוק בדחיפות ליעוץ נוירולוגי . לפי התשובה שאת כותבת יתכן ומדובר במחלת טרשת נפוצה אבל כמובן לא ניתן לאבחן מחלה כזו על סמך ממצאים במרי מוח בלבד יש צורך בברור יותר מעמיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בזכרוןמיכל14/03/2011
בדיקת סי.טי הראתה סימני אטרופיה מוחית וצרבלארית בעיקר קורטיקלית, כמו כן אוטם נרחב גבוה. קורונה רדיאטה במהלך MCA
האם תוכל בבקשה להאיר עיניי מהו התהליך, מהם ההמלצות ?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בזכרון - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/03/2011הממצאים בסיטי מוח מראים על דלדול מוחי וכן ארוע מוחי בעבר זה לא מספיק בשביל להחליט מה קורה יש צורך לבדוק את החולה לשמוע את פרטי המקרה בצורה מפורטת לכן מאד ממליצה לפנות לנוירולוג בקופת חולים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)