פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רעד ביד ימין
    ארז
    13/03/2011

הי ד"ר, חייב את יעוצך,
    אני בן 69 ובחצי שנה האחרונה התחלתי לסבול מרעד ביד ימין שפוגע בי משמעותית באיכות החיים.רעד זה בא לידי ביטוי בכתיבה ובאכילה.במצב רגיל אין רעד.דבר זה פוגע באורח החיים שלי והנני מתבייש בו מאד. שאני הולך לחדר אוכל בעבודה המזלג רועד לי ביד והאוכל נופל ואנשים שמים לב לכך , ואני תבייש.
    בנוסף עד לפני חצי שנה כתב היד שלי היה יפה מאד וקריא. היום, עם הפרעה זאת אנשים לא מבינים את כתב ידי וזה מפריע לי מאד.
    הייתי אצל נויירולוג שאמר לי שאין מה לעשות, אך מטבעי אני אדם מאמין, שבטוח שיש פיתרון לבעייה זאת.
    מוכן לשמוע ממך על כל דרך לטיפול בבעייה זאת ( מדיקור סיני ועד לחיצות בכפות רגליים וכו.....)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רעד ביד ימין

הוספת תגובה

• רעד ביד ימין - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    15/03/2011

במידה והרעד שלך לא מתאים למחלת פרקינסון וזה כנראה מה שאמר לך רופא נוירולוג מדובר ברעד מסיבה לא ידועה ואז הרעד מופיע בעיקר בזמן ביצוע פעולה כלשהיא כמו להחזיק כף או מזלג או כוס וכו . במידה ויש ספור של רעד במשפחה זה יכול להיות תופעה משפחתית . בכל מקרה על מנת להוריד את הרעד ניתן לתת טיפול תרופתי כמו דרלין או טופמקס אבל יש להבין כי הכדורים לא מרפאים את התופעה רק מורידים את הסימפטום שלה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון לאחר פגיעה מוחית
    מישל
    13/03/2011

שלום, הנני לאחר שבר דחוס בגולגולת.הייתי מחוסרת הכרה 23 יום.כיום אני בדיוק שנה לאחר הפגיעה וכבר המון זמן אני מתפקדת בצורה עצמאית וכיום אני ללא טיפול תרופתי.עד לא מזמן נטלתי PK-MERZ. השאלה שאני מעוניינת לקבל עליה תשובה היא:עישון של קנביס טהור יכול לפגוע בשיקום המוחי?באופן חד פעמי כמובן.

לקביעת תור
    סגירה
    עישון לאחר פגיעה מוחית

הוספת תגובה

• אני פגוע חבלה מוחית חודרנית

TBI
    15/03/2011

כבר 17 שנים אני סובל מפגיעת מוחית חודרנית (TBI) עם שתל קריניאלי (בגולגולת)
    ומשתמש בקנביס רפואי כתרופה כבר חצי שנה. כמובן שיש מעקב רפואי בגלל המצב אך עד עכשיו לא היו מופעים פסיכיאטרים שונים מהרגיל, שבגללם אני מטופל, או התקפים אפילפטים (שמעולם לא היו לי).

המקב מתבצע אחת לחודש ע"י הניורופסיכיאטר ואחת לחודש ע"י מרפאת כאב ועוד פעם בחודש ע"י ניורולוג. כל אחד מהנ"לים מעריכים את תפקודי והשפעת הקנביס על תפקודי ושולחים את המלצותיהם אל דר' יהודה ברוך במשרד הבריאות.

מאחר ואין שתי פגיעות חבלה מוחית דומות לגמרי מומלץ להתייעץ עם רופא שמכיר אותך ואת מצבך לפני ריכת קנביס או כל סם אחר בעישון או בליעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון לאחר פגיעה מוחית - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    15/03/2011

קנביס רפואי הוא טוב רק לכאבים . קנביס בכללותו לא רצוי לפגועי מוח אם היה נזק מוחי לעיתים זה יכול לגרום להתכוצויות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורת בהתעוררות באמצע הלילה
    ד``ר רונית גלעד
    12/03/2011

בת 36 בריאה בדכ.לוקחת בקביעות רמוטיב 500,לאחרונה היתה לי תופעה של סחרחורת בהתעוררות באמצע הלילה בשכיבה יותר גרוע בתזוזות.מין תחושה של חוסר שיווי משקל ושאני מסתובבת,ולאחר מכן בחילות איומות ורצון להקיא.קצת הדופק עלה ואחר כך זה עבר אך כל שינוי תנוחה מלווה במין סחרחורת וחוסר שיווי משקל.ניסיתי להרדם שוב לקח לי זמן בגלל הסחרחורת.בבוקר היום הייתי במוקד עשו לי בדיקות דם הכל תקין מוגלובין 11 .יש לציין שלפני חודש היה 10 לוקחת ברזל וזה מתחיל לעלות.
    במוקד נתנו לי מודל כדור 50 מ"ג טיפה הוקל לי אך עדיין מרגישה שמזיזה את הצוואר או הכתפיים מין תחושת סחרחורת יש לציין שהצוואר והכתפיים שלי כואבים יומיים מין נוקשות כזו.לפני חודש גם היה לי אירוע כזה של סחרחורת באמצע הלילה ונבדקתי אצל אף אוזן גרון בדק לי את הסחרחורת ואמר שהכל תקין.ולפי דעתו זה שייך ללחץ דם ותנוחות .יש לציין שאני סובלת מלחץ דם נמוך תמיד.מה לעשות ?

הוספת תגובה

• סחרחורת - תגובה

אייל קליין
    14/03/2011

סחרחורות יכולות לנבוע מסיבות רבות. ייתכן שהיה ארוע של סחרחורת תנוחתית או בשמה המקצועי BPPV. במקרים רבים הארוע חולף ולא משאיר סימנים כלל ואולי בגלל זה הרופא לא ראה כלום. לעיתים נשארים סימנים קלים כמו סחרחורת קלה, קלות ראש וכו. אני מציע לפנות שוב לרופא אף אוזן גרון לבירור נוסף ובמידת הצורך לקבל הפניה לפיזיותרפיה לטיפול בחרחורת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה למרחקיםארוכים
    לשם גבריאל
    11/03/2011

שלום
    עברתי אירוע בישנת2002 ומאז אנימשוקם טוב,למרותשכבר טסתי למרחקים של כחמש שעות מאז האירוע,אני מבקש לדעת האם יש סכנה בטיסה ארכוה יותר בערךמעל 6 שעות.

לקביעת תור
    סגירה
    טיסה למרחקיםארוכים

הוספת תגובה

• טיסה למרחקיםארוכים - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    15/03/2011

אין סכנה . אם אתה לוקח נוגדי קרישה זה בסדר ניתן לטוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציאליס
    דנה
    09/03/2011

האם מומלץ שימוש במכשיר "טנס " לטיפול בפציאליס?

לקביעת תור
    סגירה
    פציאליס

הוספת תגובה

• פציאליס - תגובה

אייל קליין
    11/03/2011

דנה שלום
    מניסיוני השימוש במכשיר טנס לא תורם משמעותית להחלמה, אם כי יש המשתמשים במכשיר לגירוי האזור שנפגע. חשוב להדגיש כי לא מדובר על טנס מוטורי לאימון השרירים אלא טנס סנסורי לגירוי תחושתי באזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חרדה או בעיה נוירולוגית ?
    אורית
    09/03/2011

אני נוטלת למודקס ( 150 מ"ג) עקב אפילפסיה שהייתה בעבר ומאוזנת הרבה שנים , לפני שנה וחצי ילדתי ילד והלידה הייתה קשה מאוד מאוד מאז אני בחרדות שמא אתעלף פתאום בכל מיני מקומות בלא התראה (כבר 14 שנים הכל שקט) , יש לי תקופות שיש לי כובד על העיניים ולחץ מטורף . לאחר עומס בעבודה ולחץ נפשי כתוצאה מהפחד היו לי בלילה רעידות בגוף וצמרמורות אחרי שהם חלפו נרגעתי מאוד אך כשקמתי בבוקר עדיין נמשכו - איך אפשר לדעת האם זה על רקע נפשי או קשור אולי לתרופה הנ"ל שאני נוטלת כבר שנים ??
    בדיקות דם תקינות וכן EEG ללא שינוי - אך לא תקין .

הוספת תגובה

• האם חרדה או בעיה נוירולוגית ? - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    15/03/2011

אני ממליצה לבצע בדיקת רמת למודקס בדם יתכן והמינון של התרופה נמוך מדי ואם תעלי את המינון תרגישי טוב יותר . כמובן שיכול להיות שמדובר בהרגשת חרדה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תוצאת בדיקת eeg בעירנות
    ניסים
    09/03/2011

להלן התשובה שקיבלתי בבדיקה:
    נרשמה פעילות רקע אחורית דומיננטית בתדר 9 הרץ, מגיבה לפקיחות עיניים.
    פעילות בטא נמוכת אמפליטודה נראתה באזורים הקדמיים.
    לאורך התרשים כולל הרישום בעת אוורור יתר והבהובי אור נרשמה פעילות חדה כללית זיז וגל.
    לאורך התרשים נרשם ארטיפקט תנועה.
    סיכום: פעילות אפילפטית כללית אינטראיקטלית.

אודה לקבלת חוות דעתכם .

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תוצאת בדיקת eeg בעירנות - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    15/03/2011

לפי ה EEG יש נטיה לפעילות אפילפטית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא eeg
    ניסים
    09/03/2011

שלום רב,

יש לי מספר שאלות ואשמח לקבל תשובתכם:
    1. האם כדור סארוקואל האם הוא אנטי דיסטוני?
    2. מהי פעילות אפילפטית אינטרמיטנטית? האם זו אפילפסיה?

אודה לעזרתכם,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא eeg

הוספת תגובה

• שאלה בנושא eeg - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    15/03/2011

סרוקיל הוא כדור אנטי פסיכוטי .
    פעילות אפילפטית אינטמיטנטית יכולה להצביע על אפילפסיה תלוי מה התופעות הקליניות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימול ביד ימין פוליציטמיה ורה
    אמיר
    09/03/2011

שלום רב דוקטור,

אצל אבי בן ה - 60 אובחנה לפני למעלה משנתיים, מחלת פוליציטמיה ורה.
    במהלך השנתיים, מצבו לא התייצב והוא סובל מעייפות מרובה ותופעות של חוסר ריכוז ואחרות.
    אבי מטופל בהידראה ואספירין.
    בתקופה האחרונה יש לאבי נימול וכאבים בכפות הרגליים ובימים האחרונים נימול מתמשך ביד ימין.

אודה להצעתך הנבונה.
    בברכה חמה,
    אמיר

הוספת תגובה

• נימול ביד ימין פוליציטמיה ורה - תגובה

אייל קליין
    11/03/2011

אני מציע לפנות לרופא המטפל על מנת לבחון האם קיים קשר בין הממחלה לסימפפטומים. ייתכן ומדובר בבעיה נפרדת כמו למשל בעיה בעמוד שדרה מותני או צווארי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרכוס לא ברור
    לין
    07/03/2011

לצוות הרפואי השלום והברכה!

אני בת 35.אם חד הורית. לפני 10 חודשים אבדתי את ההכרה בעבודה. צוות מד"א תאר בדו"ח שנראה שעברתי פרכוס, אבדתי הכרה והתעוררתי לאחר 2 דקות מבולבלת.
    עברתי בביה"ח סדרת בדיקות שהיו כולן תקינות ולאחר בדיקה נוירולוגית וEEG ובדיקת MRI נראה שהכל תקין.
    הרופאים לא ידעו בוודאות מה לומר וממה הפרכוס ואם אכן היה פרכוס והחליטו שכנראה מדובר בפרכוס אפילפטי. מעולם לא ארע לי דבר דומה ואין במשפחתי אפילפסיה. יש לי אולצרטיב קוליטיס שתוקף פעם בשנה.באותו שבוע הייתי במצב נפשי איום ונורא כפי שמעולם לא הייתי בו ואני סבורה שבשל כך אבדתי את הכרתי.
    נתבקשתי ע"י ביה"ח לעדכן במשרד הרישוי כדי שיקבלו החלטה לגבי הנהיגה שלי.
    שאלותי: על סמך מה החליטו הרופאים שמדובר בפרכוס אפילפטי?
    ממה נובע פרכוס כזה?
    והאם על פי פרכוס אחד יכולים לטעון לפגיעה בכושר הנהיגה שלי?
    אשמח מאוד לתגובתכם!

לקביעת תור
    סגירה
    פרכוס לא ברור

הוספת תגובה

• פרכוס לא ברור - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    15/03/2011

פרכוס זה על סמך עדות של עדי ראיה לגבי סוג ההתעלפות שראו אותה . זה עדין לא אומר שאת סובלת מאפילפסיה על מנת לאבחן אפילפסיה יש צורך בלפחות 2 התקפים בחיים . בכל מקרה ארוע של איבוד הכרה מלווה בפרכוסים מונע נהיגה למשך שנה . אם אחרי שנה לא ארע יותר כלום ניתן לחזור לנהוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרשת נפוצה
    קרלוס
    07/03/2011

שלום רב
    ברצוני לדעת מהן הסימפטומים המוקדמים של טרשת נפוצה ומהן הבדיקות המשמשות לגילוי המחלה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טרשת נפוצה

הוספת תגובה

• טרשת נפוצה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    15/03/2011

בדכ סימפטומים מוקדמים יכולים להיות הפרעה בראיה וכן נימלולים באזורים שונים בגוף כולל גם סחרחורות חוסר שווי משקל . לאבחנה יש לבצע מרי מוח בדיקת נוזל השדרה אם יש ממצאים במרי ומעל לכל בדיקת רופא נוירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ריכוז, תחושת הלם, כאבי ראש חזקים, פגיעה בזכרון ובקשב
    תומר
    06/03/2011

שלום רב,

אני בחור בן 29 ובשנה וחצי האחרונות אני סובל מתופעות נוירולוגיות מוזרות כגון: חוסר ריכוז, תחושת הלם, כאבי ראש חזקים, פגיעה בזכרון ובקשב, הרגשה כמו אחרי ששותים הרבה אלכוהול ועוד דברים נוספים. יש לציין שהתופעות החלו חודש לאחר ניתוח בקע דו צדדי שעברתי. בשנה וחצי האחרונות עשיתי מגוון בדיקות אך הכל יצא תקין. עזבתי את נוירולוג קופת החולים ועברתי לנוירולוג פרטי אשר הפנה אותי לבדיקת מיפוי מוח.

הבדיקה קבעה כי:
    "המיפוי מראה אזורים מרובים עם ירידות פרפוזיה בלתי הומוגניות באונות פרונטופריאטליות ובמידה ניכרת יותר באונות הטמפוראליות, ירידת פרפוזיה דיפוזית לגרעינים הבזליים, לסיכום - שינויים דיפוזיים כנ"ל בפרפוזיה הקורטיקלית והתת קורטיקלית".

י לי תור לנוירולוג שלי בעוד כשבועיים ואשמח אם תוכלו לעזור לי כאן ולתת לי קצה חוט מה זה יכול להיות ועל מדובר.

תודה וערב נעים,

תומר

הוספת תגובה

• טיפול בתא לחץ-חשוב

אייל
    07/03/2011

תומר שלום רב,
    האם שמעת על טיפול בתא לחץ לשיפור הפרפוזיה,קיים המון מידע באינטרנט על נושא זה

תוכל להתקשר למחלקת תא לחץ בחיפה 04-8377812/51 והם יוכלו לזמן אותך לפגישת התרשמות,על פי מה שכתבת יש סיכוי טוב שהם יוכלו לעזור

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד'ר יולי,זה קצת לא בסדר ש...
    tjs
    06/03/2011

תשובותיך אינם נמסרות לפי תאריך הגשת השאלה.
    אני מאחל רפואה שלמה לכולם, אולם קצת לא פייר כלפי וכלפי
    אלה שהגישו את שאלתם (לצורך העניין) בתאריך ה-03.03) וטרם נענו
    לעומת אלה שהגישו את בקשתם ב06.03 ונענו.
    לדעתי ומן הסתם על פי כל הגיון סדר התשובות אמור להיות זהה
    לזמן השאלות.
    לא נטעה, עבודתך הינה קודש ואני מודה מקרב לב.

הוספת תגובה

• לד'ר יולי,זה קצת לא בסדר ש... - תגובה

ד''ר יולי טרגר
    06/03/2011

tjs היקר,
    אין שום קשר בין התשובות שלי ובין התאריך של שאלה!
    אני מומחה שיקום ואני יכול לענות אך ורק על שאלות שיש לי תשובות על פי התחום המקצועי שלי (כך גם סוכם עם הנהלת האתר). אני גם כך משתדל להרחיב את התשובות בתחומים סמוכים שיש לי מוסג על מה שואלים. אני לא יכול לענות על שאלות נוירולוגיות שאין להם שום קשר לשיקום (למשל: כאבי ראש, EEG ו-EMG, משמעות של ממצאים הדמיתיים בתחום נוירולוגי ואחרים).
    אני מאוד מקווה שנוירולוגים יכנסו לצוות המקצועי של הפורום ויוכלו לתת תשובות לשאלות נוירולוגיות.
    שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתנצל בפניך. לא ידעתי זאת.

tjs
    06/03/2011

לאחר שהנושא הוסבר,אני מבקשת להתנצל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות יתר
    מיכל
    05/03/2011

שלום,
    מזה כחצי שנה (קצת יותר) אני סובלת מעייפות בלתי מוסברת, כל חיי הייתי בחורה מאוד עירנית, לקראת סיום התואר הראשון שלי התחלתי לחוש עייפות, זה לא שאין לי חשק לעשות דברים אני עדיין מאוד רוצה לצאת, לעבוד, ללמוד אבל אני פשוט מאוד עייפה.
    אם אני רואה סרט בערב הסבירות שאני לא ארדם (גם כשהסרט מאוד מעניין אותי) נמוכה מאוד. במהלך התקופה האחרונה הלכתי לסטנדאפ ונרדמתי בהופעה, הלכתי למועדון ותוך כדי הרגשתי כאילו אני לא יכולה להחזיק את העיניים פקוחות והלכתי לשבת ונרדמתי! זה כל כך לא אופייני למה שהייתי, אני פשוט לא מצליחה להחזיק את עצמי ערה, זה מאוד מבאס אותי. הלכתי להיבדק, הבדיקות דם תקינות ונשלחתי לנירולוג שאמר לי שהכל בסדר אצלי ואולי אני בדיכאון, שאני אחכה עוד קצת לראות מה קורה, בינתיים זה רק מחמיר ואני ממש לא בדיכאון. אני אוהבת לעשות דברים ונהנית מהם אבל פשוט יש יותר מידי קטעים שאני לא מצליחה לחזיק ואני נרדמת.
    אני כבר לא ממש יודעת מה לעשות...
    אשמח לעצות
    תודה רבה, מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות יתר

הוספת תגובה

• עייפות יתר - תגובה

ד''ר יולי טרגר
    06/03/2011

אני ממליץ לבדוק תפקודי בלוטות הפרשה פנימית (בלוטת התריס) ולהתייעץ עם רופא פנימאי. אני הייתי מנסה לשלול סיבות אורגניות לעייפות לפני שמגיעים להסברים וטיפולים פסיכולוגיים-פסיכיאטריים (דיכאון). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנים מאדימות מעישון ?!?
    אני
    05/03/2011

שלום. אני מעשן כבד. (יודע שצריך להפסיק ומתכנן זאת בקרוב..).
    בימים האחרונים יש לי תופעה מוזרה שקצת מדאיגה אותי:
    לאחר עישון של כמה סיגריות אני חש שהראש שלי בוער. כאילו יצא מהתנור. ניתן לראות זאת גם חיצונית - הפנים שלי אדומות וחמות. אם אני לא מעשן איזה שעה הכל טוב.
    כלומר - אם נגיד עישנתי איזה 2-3 סיגריות בפרק זמן של שעה הפנים מאדימות ונהיות חמות - כאילו יש לי חום או שיצאתי מסאונה.
    האם יש לך השערה מזה יכול להיות ?
    אודה על תגובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    פנים מאדימות מעישון ?!?

הוספת תגובה

• פנים מאדימות מעישון ?!? - תגובה

ד''ר יולי טרגר
    06/03/2011

אני ממליץ בחום - להפסיק לעשן לא בקרוב, מייד!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקבל המלצתך והפסקתי

אני
    07/03/2011

מאתמול. אך יש לך השערה ממה הדבר נובע. אולי קיימת בעיה אחרת שאני צריך לבדוק ולתת עליה את הדעת?
    (הרי אני מעשן/עישנתי 15 שנה ומעולם לא קרתה לי או שמעתי על תופעה בה הפנים מאדימות והראש נעשה חם/בוער. אולי זו בעיה של אספקת חמצן לראש?!?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה