מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פולסיפ בראשתמי רפאל24/02/2011
שלום
בשבועיים אחרונים יש לי כאבים מוזרים בצד האחורי של הראש כמו פולסים כל כמה דקות למשך שניות
מה זה יכול להיות
אני בת 33 בריאה לא לוקחת תרופות קבועות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולסיפ בראש - תגובה
אייל קליין24/02/2011ייתכן ומדובר בכאבים על רקע צווארי. אני מציע לפנות לאורטופד לקבלת אבחון ראשוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה ואפילפסיהאיתי23/02/2011
שלום,
אני מטופל בטגרטול CR מזה כמעט 10 שנים 200 מ"מ בוקר
400 מ"מ ערב
ולהלן תוצאות תפקודי כבד.
מה אומר לגבי התוצאה של ה- GGT ?
ולגבי המשך נטילת הכדורים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה ואפילפסיה - תגובה
ד''ר יולי טרגר23/02/2011שלום,
מדובר בעלייה קלה, אך חשוב לבדוק את המגמה.
זה עומר שכדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיב ואין אונות?!דני23/02/2011
אני נוטל את התרופה כבר 3 שבועות 250 מ"ג פעמיים ביום. האם היא גורמת לאי האונות שמתחילה לבצבץ לי?!
כי מאידך יש לי גם בעיה בעצב הזנב (אחת החוליות שם לא יושבת טוב) והבנתי שמשם יש עצבים לאיבר המין?!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב ואין אונות?! - תגובה
ד''ר יולי טרגר23/02/2011על פי המחקרים הרמוטיב לא נמצאה קשורה לתופעות כמו פגיעה בתפקוד המיני.
עדין לא ניתן להיות בטוחים שבמקרים מסוימים התרופה לא יכולה לגרום לאי האונות.
אני ממליץ להתייעץ עם רופא שהמליץ על טיפול ברמיטיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחי קלנעמה22/02/2011
היי גיסי (בן 40) עבר ביום חמישי האחרון אירוע מוחי קל.
בעקבות האירוע מוחי נפגעה העין השמאלית שלו והוא לא מצליח לפתוח אותה וגם אם פותחים לו אותה הוא רואה מטושטש.
כרגע הוא נוטל אספירין והוא שוחרר הביתה . רציתי לדעת האם מנסיונך העין תפתח לו ? והאם זה אמור להסתדר? אם כן כמה זמן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד.א.
נעמה22/02/2011יש לציין שהוא עבר את כל הבדיקות כגון: סיטי ראש, סיטי מוח , MRI והכל יצא תקין ולא כ"כ ברור ממה הארוע עצמו קרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירוע מוחי קל - תגובה
ד``ר רונית גלעד22/02/2011אם יש לופגיעה בעצב 3 ובגלל העין סגורה אז הצפי שזה יפתח כמובן בתנאי שעבר את כל הברור מרי מוח שהיה תקין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
נעמה23/02/2011כן זה פגיעה בעצב 3 (היא השתתקה לו). הבדיקות יצאו תקינות. כמה זמן בדר"כ לוקח לעין להיפתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקה שינייםאוקסנה21/02/2011
שלום. הילד בין 4 וחצי שנים. עם PDD קל. כל הזמן חורק שיניים. למה זה קורה? למי לפנות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה? תודה
אוקסנה22/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 41 -ארוע מוחי קלמיכל21/02/2011
שלום,
לפני מספר ימים בזמן ששוחחתי בטלפון, הרגשתי למשך כ4 שניות שיד ימין שלי נרדמת ולא הצלחתי להניע את הפה ולדבר,
הנני סובלת בבעיה של הצרות במסתם המיטראלי,ומטופלת בקרדילוג וכמו כן צורכת גלולות מינולט,
ברצוני לשאול, האם מה שהרגשתי מוגדר כארוע מוחי?,מה עלי לעשות ואילו בדיקות לעבור,
האם עלי להפסיק את הגלולות,אינני סובלת מבעיות לחץ לחץ,שומנים,כולסטרול הכללי הוא 225.
בברכה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 41 -ארוע מוחי קל - תגובה
ד``ר רונית גלעד22/02/2011עליך לעבור ברור כולל דופלקס עורקי צואר אקו לב וסיטי מוח אם הכל תקין אכן מומלץ להפסיק את הגלולות בהקדם ולהיות במעקב נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד ברקה השמאליתגל20/02/2011
שלום רב,
אני בת 24 בריאה בדרך כלל, לא נוטלת תרופות באופן קבוע .
לאחרונה (אולי חודש חודשיים) סובלת מכאב חד מדי פעם ברקה השמאלית.
עד היום לא יחסתי לזה חשיבות,זה היה קורה אחת ליום או יומיים ופשוט עם האצבע הייתי לוחצת ואחרי דקה זה היה עובר לגמרי.
היום זה קרה לי בערך אחת לשעתיים שלוש, כאב חד ועמוק ברקה השמאלית, כזה שמוציא אותי מאיפוס לכמה שניות.
עכשיו כאשר אני ממשת את הרקה אני מרגישה כאילו הוריד ברקה בולט יותר והדופק מורגש חזק נורא.
האם זה נורמלי? וזה פשוט יעבור עםם הזמן?
או שיש צורך לעשות משהו בנדון?
תודה מראש,
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד ברקה השמאלית - תגובה
ד``ר רונית גלעד22/02/2011כדאי להתיעץ עם נוירולוג . אך הכאב מתאים לכאב עצבי יתכן וסוג מסוים של כדורים יפתור את הבעיה . אך בכל מקרה עליך לגשת לבדיקה נוירולוגית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרה לי בדיוק אותו דבר
הילה17/07/2011כאב של דקירות במשך כמה שניות ברקה שמאלית,
זה חוזר על עצמו במשך היום מידי כמה שעות.
כדאי לבדוק את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשלימור20/02/2011
ד"ר שלום אני שבועיים וחצי אחרי ניתוח קיסרי 4 ימים אחרי הניתוח החלו לי כאבי ראש חזקים שאופטלגין לא עזר ולאחר מכן זה פחת משמעותית נכון לעכשיו יש הבזקי כאבי ראש במהלך היום שלא מצריך כדור כי זה בא והולך לבד ההרגשה היא כמו פטישים בחלק הקדמי של הראש שבא לכמה דקות ונעלם במהלך היום . אציין שבניתוח קיבלתי הרדמה אפידורלית ספינלית אחרי שדקרו אותי 6 פעמים ללא הצלחה והבנתי שיש את נושא החור שמפריש נוזל לא יודעת בדיוק מה ונורא נלחצתי דיברתי עם הרופא אמר שאם היה חור כבר ממזמן הוא נסגר וכאבי הראש שקשורים לזה מאוד חזקים. הייתי רוצה לדעת מה דעתך בנושא ??? ואיך זה נשמע כאבי ראש אלו אציין שלפני 3 שנים עשיתי MRI בגלל כאבי ראש אחרים.
והכול כמובן תקין אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד``ר רונית גלעד22/02/2011אם הכאבי ראש מופיעים בעיקר בעמידה או בישיבה ופחות בשכיבה אז יתכן והם נגרמים מה LP כאביר אש כאלה נמשכים בין 7 ל 8 ימים ועוברים בדכ ניתן לסגור את האזור עי מרדים במידה הוכאבים ממשיכים אם הכאב שונה עליך לפנות לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמי בת 60 אירוע מוחי -דמם, עקב לחץלילך ג.20/02/2011
אמי בת 60 נמרצת , היה לה לחץ דם גבוה בשלוש שנים אחרונות נאמר לה לבלוע 2 כדורים ביום של אזפריל משהו....
לא הקפידה כנראה לבלוע ולפני כשלושה שבועות איבדה הכרה עקב לחץ דם גבוה 230 ואירוע מוחי - שטף דם במוח, באיזור התלמוס , קצת חדר 3 ו-4 ...
קשה לנו מאוד ,זעזוע וטלטלה קשה , זו אמא שתיפקדה אשה צעירה שעוד עבדה 9 שעות כל יום ,נמרצת יפה וחזקה בנפשה....
אנו יום ולילה מול מיטתה היא במח' פנימית בהשרון בפתח תקווה
היא פקחה עינים לאחר 3 ימים היתה מורדמת מונשמת ואז הורידו לאט לאט הרדמה והנשמה , נשמה בכוחות עצמה הוציאו לה את הטובוס וזה היה מעודד שמו לה מסיכה קטנה ל יום וחצי ואז התעייפה, ביום וחצי הזה שאלנו אותה שאלות והיא הינהנה בראשה או הנידה ראשה ביקשנו שתלחץ לנו יד ולחצה והרגשנו שהיא איתנו!@
אם כי המבט היה מעין אפטי קצת או סתום משהו.....מצד שני ביקשנו שתרים יד הרימה והרגשנו שיפור ,שמנו לה קצת מוסיקה ליטפנו ועוד אך לאחר יום וחצי היא
התקשתה לנשום, נאמר לנו כי מרכז הנשימה במוח כנראה גם נפגע....וגם עקב מים מחוץ לריאה שוב הרדימו והנשימו אותה לשלושה ימים. אתמול הורידו הרדמה והמכונה עוזרת לה ב-4 נשימות.....
פותחת עינים , עירנית ומתחילה להפריע לה הזונדה , וצינור ההנשמה
קשה לנו מאוד לראותה סובלת , אנו רוצים להגיע כבר לשיקום איתה,,,,הלב כואב מאוד.
אין לה בעיות בריאותיות אחרות, לא עישנה מעולם, אין כולסטרול ....והיא צעירה
איזו עצה אפשר לקבל כדי להתעודד קצת ולקוות שאמא תתאושש יותר מזה? האם ניתן לדעת אם מרכז הנשימה הזה נפגע לצמיתות ואיך ניתן לפתור את זה?
אנא עיזרו לנו ...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמי בת 60 אירוע מוחי -דמם, עקב לחץ - תגובה
ד''ר יולי טרגר21/02/2011לילך שלום,
על פי הכתוב, אמך עדין במצב קשה. דימום מוחי בהחלט יכול לגרום לכל התופעות שהוזכרו במכתב.
לדעתי, הירידה השנייה במצבה יכולה להיות גם על רקע של סיבוך כלשהוא, למשל, "מים מחוץ לראות" או זיהום. הסיבוכים הנ"ל די אופייניים לחולים במצב קשה לאחר אירוע מוחי.
בשלב זה אין ברירה, צריך להתעזר בסבלנות ולתת לטיפול רפואי לעשות את עבודה. אני מאוד מקווה שהמצב ישתפר והיא תוכל לעבור לשיקום במהירה. גם היום התמיכה והאופטימיות של משפחה חשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ד"ר טרגר, תודה לך אמא אכן
לילך ג26/02/2011השתפרה מאוד... הטיפול של הצוות היה מסור פנימית ב' בית חולים השרון ....יצאה מדלקת הריאות , מבינה את כל מה שאנו אומרים לה....כולל הרימי ידיים, רוצה מסג'? רוצה להרטיב שפתיים? מהנהנת בראשה לחיוב ושלילה שצריך ניראית קצת בדיכאון מן הסתם....יד ורגל ימין עדין משותקות ...האם שיתוק יעבור?
מקויים לשיקום במהירה
לפני שבוע עשו לה טרטאוסומיה , מכונת הנשמה ירדה ל- 4 נשימות ...
אנו מקיפים אותה במגע חום ואהבה...
רצינו שיקום בבית לוינשטיין ומשום מה אמרו לנו שאין שיקום נשימתי...
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל רדומה ומעקצצת...יהלי17/02/2011
היי,מקווה שהגעתי לפורום הנכון...
כבר הרבה זמן שירך ימין שלי,החלק החיצוני, פשוט רדומה,כאילו שהיא הוכנסה לקרח אז היא רדומה אבל עם קוצים בלתי נסבלים,כאלה שאני מתעוררת בגללם בלילה מכאבים וכל האיזור גם מגרד מאוד.אני רוצה לציין שלפני כחודש עברתי ניתוח שרוול-קיצור קיבה ובמשך 25 ימים קיבלתי זריקות לדילול דם בבטן-אולי יש קשר? ההרגשה הזו ברגל היתה גם לפני הניתוח אבל היא החמירה מאוד ואני ממש לא יודעת מה לעשות כבר.גם לירך שמאל יש סימפטומים דומים אבל לא מתקרבים לרמת הכאב שיש לי בירך ימין.מאוד אשמח אם תוכלו לעזור לי,המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל רדומה ומעקצצת... - תגובה
אייל קליין20/02/2011אני מציע להתחיל את הבירור אצל אורטופד, ייתכן ומדובר בהקרנה בעמוד השדרה המותני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהדניאלה16/02/2011
שלום
אני בת 45 לאחר מקרה שדמה לאירוע מוחי סובלת מסוכרת ול.ד.ג והימפרזיס רגל ימין
עשיתי בדיקת מרי ששם נרשם חשש למחלת כלי דם ,עשיתי בדיקת קרשיות ודופלר צוואר שיצאו תקינים ,בנוסף MEG לחולשה ברגל ימין שהראתה שרירים חלשים ( הבדיקה העיצבית תקינה ) הגעתי לניורולוג שאמר אין מה לעשות אין במה לטפל תמשיכי עם הפיזיוטרפיה וזה ממתח ועצבים , ושלל את האופציה למרי צוואר בגלל שיש לי נימלול בפנים או היה לי ...אני כבר לא זוכרת, ואני שואלת האם זאת תשובה, האם זה טיפול ?
מדוע לא נערכים לי בדיקות נוספות ,מדוע הוא לא מנסה לגלות מה קורה לי, גם שסיפרתי לו על המשך נימלולים ועיקצוצים סחרחורת וטשטוש ראיה הוא לא כתב במחשב ולא התיחס למה שאני אומרת, נכון שאני מטופלת כרגע אצל פסיכאטר ( הוא שלח אותי אליו) שאבחן "דכאון" ואני שואלת זה לא טבעי להיות בדכאון בגלל כל מה שקורה לי ....
מה עושים .... איך ממשיכים לדעתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד''ר יולי טרגר17/02/2011דניאלה שלום,
המקרה שלך לא ברור לי, אין לי מספיק נתונים.
אני ממליץ לך להגיע לבדיקה במסגרת שיקומית. אם עברת טיפול שיקומי לאחר האירוע, כדאי לפנות למרפאת מעקב במקום הזה, אם לא עברת שיקום את יכולה לפנות למרפאה באחד ממרכזי שיקום שמתמחים בפגיעות ראש - לוינשטיין, למשל, או תל השומר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עצביאסתי16/02/2011
שלום
לפני 3 שנים עקרתי שן שישבה על העצב שן בינה עקירה כירוגית
ישר אחרי התחיל לשרוף לי בכיון האוזן 4 פעמים בחודש למשך 24 שעות כאב נוראי כמו ששורפים עם גפרור עוה ויורד
לאחר שנה הבנתי שזה מתקשר לשינוי הורמונלי בגוף ביוץ ומחזור
אח"כ שתיתי רסיטל מס' שנים הכאב עבר
כרגע אני בחודש שישי ללא רסיטל 4 חודשיים והצריבה חזרה
אולי אתה יודע מה התופעה הזו ?
ויכול להפנות אותי לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עצבי - תגובה
ד''ר יולי טרגר17/02/2011אסתי שלום,
כן, זה יכול להיות כאב עצבי.
יש היום תרופות יעילות לטיפול בכאב ממקור עצבי כמו ליריקה או סימבלטה.
כדאי לפנות למרפאת כאב ולהתייעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
אסתי17/02/2011זה נכון שהרסיטל הרגיע את הכאב כל הרגיעה שהיתה לי 3 שנים
פשוט עכשיו לא נוטלת כיוון שאני בהריון אבל מתכוונת ישר אחרי הלידה
אכן הרסיטל מעכב כאב עצבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף
אסתי17/02/2011לפני 3 שבועות עברתי תאונת דרכים חזיתית עם פתיחת כרית אויר בבטן ובצוואר
אני והעובר ניצלנו בנס
האם זה יכול להעיר את הכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזרוע ימיןאחד15/02/2011
שלום רב,
אקדים ואומר שיש לי רקע מסויים ברפואה.
לפני כשנתיים, נפלתי ובלמתי את הנפילה ע"י יד ימין. מיד הופיע כאב, עברתי צילום ואורתופד לא התרשם משבר, כך שהונחתי לתת לפרק כף היד מנוחה. לא יכולתי להפעיל כוח, שכן כל לחץ על פרק כף יד ימין לווה בכאב. בנוסף, הופיעו "קנאקים" בעת סיבוב פרק היד (שהקלו במעט על הכאב, איני יודע להסביר מדוע).
לאחר מס' שבועות הכאב בפרק היד חלף, אך הקנאקים נשארו.
בשנה האחרונה אני סובל יותר ויותר מכאב כרוני של כל הזרוע, ביחוד בחלקה האקסטנסורי, לעתים יש מעורבות גם של הכתף. הכאב מופיע בעיקר במנוחה ונעלם בעת פעילות גופנית או תנועה של היד. כאמור, הקנאקים עדיין קיימים, אך אינם עוזרים הרבה.
אני לא ישן על היד, אני לא עוסק בפעילות גופנית מאומצת או שונה מכל אדם אחר.
חשבתי שאולי מדובר על כאב ממקור עצבי, לחץ על אחד העצבים אולי.
האם יש קשר בין האירוע לפני שנתיים לכאב הנוכחי?
האם הכאב אכן מתאים לגורם נוירולוגי כלשהו או שמא עליי לפנות לאורתופד?
כיצד היית ממליץ/ה לברר את הבעיה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזרוע ימין - תגובה
ד''ר יולי טרגר16/02/2011אם יש לך רקע מסוים ברפואה, אתה בטח יודע שמערכת תנועה שלנו מורכבת לא רק מעצמות, אלה גם ברקמות רקות - גידים, רצועות, שרירים, סחוס. פגיעה ברקמות רכות לא נראת בצילום רנטגן, אך זה לא אומר שלא הייתה פגיעה.
אני בטוח שבנפילה הייתה פגיעה מסוימת ברקמות רכות של מרפק. מרפק - מפרק שמאוד רגיש לפגיעה ויכול לכאוב שנים גם כשלא היה שבר.
כדי להקל על הכאבים אתה צריך לטפל במרפק. אפשר לפנות לפיזיותרפיה ולקבל הדרכה איך לשמור על טווחי תנועה במרפק. אני ממליץ בהדרגה להתחיל לבצע גם תרגילים לחיזוק שרירי המרפק. גם טיפול במים (הידרותרפיה) יכולה לעזור. כל סוג של חימום מקומי יכול גם להועיל. אפילו מסג' עדין עם שמן מחמם.
לפי התאור שלך, לא נראה לי שמדובר בכאב נוירולוגי, אך זה קורה לפעמים כי עצב עובר במקום והידבקויות של רקמות רקות לאחר הנפילה יכולות קצת ללחוץ עליו.
אפשר (ואולי כדאי) כמובן לפנות לאורטופד. אם הוא יתרשם שאכן מדובר בכאב עצבי, הוא כנראה יפנה אותך לבדיקת EMG.
ואם לא ימצא פטרון יעיל, אפשר לחיות עד 120 עם התופעה אם עושים כל הדברים המינימליים שציינתי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכות חשמל בראשעומר15/02/2011
שלום,
אני בן 30, הייתי אצל נוירולוג לבדיקה בנושא כאבי ראש (מיגרנות) שסבלתי מהן לאחרונה.
לא אובחנה בעיה.
תכיפות המיגרנות ירדה לאחרונה אבל בימים האחרונים התחלתי להרגיש מדי פעם תחושת עקצוץ לאורך אחד הצדדים בראש. מעין מכות חשמל קטנות. לאחר מכן האזור מרגיש כואב קצת.
מחיפוש באינטרנט הבנתי שאין ממש הסבר לתופעה ואין צורך לדאוג לגביה.
הייתי מועניין לדעת האם זה מצב הדורש בדיקה נוספת או שזה אמור לעבור?
האם יש סיבה לדאגה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכות חשמל בראש - תגובה
ד''ר יולי טרגר16/02/2011אם מצאת תשובה כזו באינטרנט, כנראה שזה נכון...
אני אישית מסכים אם התשובה הנ"ל, אך אם אתה עדין בדאגה, כדאי להתייעץ שוב עם נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוברוסלרוזיסשרון15/02/2011
לד"ר הנכבד שלום רב.
אני מחפש מידע כללי על מחלת ה-טוברוסלרוזיס.
בעיקר- על המחלה בכללי, מהם ההשלכות והאם המחלה גנטית. (ואם כן- מה הסיכויים כאשר האב/ הסב חולה במחלה שתתפרץ אצל הנכד.)
האם את המחלה מגלים מיד או יתכנו התפרצויות בעתיד.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתגובתך אודה.
שרון20/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)