פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולשה ונימול + הצטברות שומן
    .
    14/01/2011

לפני שנה וחצי סבלתי מנימולים והירדמויות ביד וברגל.
    עברתי EMG, MRI ראש ועמוש צוואר, BERA, SEP, VEP, ואולטרסאונד דופלר כלי דם, לא נמצא דבר.
    אחרי הבדיקות צץ גוש בשוק, באותה רגל שסבלה מהתופעות שתוארו לעיל. הוא ממוקם בצד הקדמי ולא האחורי של השוק, קצת יותר מימינה לעצם הברך. אולטרסאונד העלה שמדובר בגוש שומני.
    התופעות נחלשו עם הזמן אך בשבוע האחרון חזרו: יש חולשה באותן יד ורגל שהיו בעייתיות.
    החשש הוא מניוון שרירים, בעיקר לאור הגוש הזה בשוק.
    מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חולשה ונימול + הצטברות שומן - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    17/01/2011

הגוש בשוק לא קשור לענין . וגם לא מסביר את התופעות שיש לך ביד . בכל מקרה אם התופעות חזרו יש לדעתי לחזור על מרי מוח וצואר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה
    מירי
    14/01/2011

שלום,

אני בת 44, מזה כשבוע נוצרה לי תופעה מוזרה בלשון מן תחושה של חוסר טעם חיספוס מוזר משהוא שדומה לתחושה של כוויה על הלשון ומן הרגשה שתקרת הפה רדומה
    ניגשתי לרופא אף אוזן וגרון שבדק ואמר שלדעתו הכל הסדר והוא ממליץ לגשת לניירולוג
    יש לציין שיש בשמטבעי אני מאוד דאגנית/חרדתית מצב שביא אותי למצב רוח ירוד.

האם יש קשר בין הדברים?
    האם תופעה זו מוכרת?
    למי צריך לפנות בעניין זה ?

הומלץ לי לקחת רומטיב מה דעתך?

מודה מאוד מאוד,
    מירי

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מוזרה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    17/01/2011

לא הבנתי חוסר תחושת טעם או הפרעה בתחושה בלשון יש לגשת לנוירולוג .
    רמוטיב זו תרופה להרגעה ניתן לקחת אותה היא טובה מאד וללא תופעות לואי אבל לא קשורה לענין התלונות שלך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה חזקה
    claudine
    14/01/2011

שלום רב לך ד"ר יקר,
    אני בת 20 וחצי ואני סובלת ממיגרנה ממושכת במשך 12 וחצי שנים
    מגיל 8 שנים ההתקף היה פעם בשלושה חודשים מלווה בהקאות ובחילות העיניין נמשך כ6 שנים מגיל 15 הכאב נהיה יומיומי ופועם יותר לוחץ בחצי ראש באיזור הרכות הגבות הסינוסים שמתחת לעיניים
    כאמור ניסיתי בהמלצת רופאים רבים טיפולים שונים
    מיגרלב, לא עזר בכלל אלגוליזין לא עזר בכלל רילרט עזר חלקי בכלל
    אלטרולט גרם לשלשולים ולא עזר בכלל טופמקס דרם להזיות ולא עזר
    ליריקה לא עזר מירו גרם לחולשה בכל הגוף לא עזר בכלל רמוטיב גרם לשלשולים ולא עזר בכלל פארוטין גרם לשלשולים ולא עזר בכלל

אגב עשיתי שני צילומי CT מוח שהיו תקינים האבחנה הייתב CHRONIC MIGRAINE W NO AURA וגם TENECION HEADECH
    גם עשיתי צילומי MRI MRV MRA מוח צאוורי ו עמוד שדרה שהיו תקינים למעט המנגיומה בחוליה C 7

אני כבר מיואשת לגבי מצבי ואני לא יודעת מה לעשות אולי יש באפשרותיך להמליץ לי על תרופה אחרת להקלה במיגרנה??
    אגב, המליצו לי גם זריקות בוטוקס ו ביופידבק למיגרנה אני לא יודעת אם זה טוב יעיל בדוק צבחינה רפואית?

אודה לך מראש על תגובתך

אגב, אני סובלת גם מקוליטיס דלקת מעי גס, ודאודניטיס דלקת התריסריון עם כיבים .

תודה מראש
    קלודין

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנה חזקה

הוספת תגובה

• מיגרנה חזקה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    17/01/2011

יפולים מונעים שלא הזכרת זה דרלין של 80 מג או 160 מג וכן ניתן לנסות טיפול בדפלפט כטיפול מונע . וטיפולים להתקפים עצמם אימיטרקס או ריזלט .
    זריקות בוטוקס יכולות לעזור לכאבי ראש כרוניים אבל זה לא בסל באופן פרטי יש מצב לנסות זאת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך המהירה

claudine
    17/01/2011

דפלפט ניסיתי וגרם לי לשלשולים חזקים וכאבי בטן לכן הפסקתי
    היום הייתי אצל רופא פלסטיקאי והוא לא מאשר לי לעשות זריקות בוטוקס לא יודעת למה הוא אומר שזה לא יעזור לי ואני טיפחתי ציפיות בזה
    אני לכאבים חזקים מוסיפה ROKACET וזה עוזר לי אבל הבעיה היא שיש לי כאבי ראש כל יום מגרנוטיים כרונוניים TENESION HEAD HECHE
    ואני כבר איך אומרים אובדת עצות וכבר המיגרנה הזו השתלטה לי על החיים
    ובגלל \זה אני לא יכולה לעבוד או אפילו לנסוע למקומות ...............

אשמח לתגובתך
    תודה מראש
    ערב טוב לך ד"ר יקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימול ברגליים
    אביבית
    13/01/2011

שלום רב,
    בחודשים האחרונים אני חווה בעת מאמץ (הליכה מהירה) תחושה של נימול ברגליים ושל "שריפה", זה מתחיל בכפות הרגליים ועולה לאיזור השוקיים.
    לאחר מנוחה לא נשאר זכר לכאב, אך זה מאד מקשה עליי לעשות ספורט.

האם אני צריכה ללכת לנוירולוג (נאמר לי ממכר שאיננו רופא כי יכול להיות שיש לי בעייה עם הולכה עיצבית) או לאורטופד?

אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    נימול ברגליים

הוספת תגובה

• נימול ברגליים - תגובה

אייל קליין
    13/01/2011

את מתארת תופעה של internittent claudication. תופעה זו יכולה לנבוע מסיבות אורטופדיות שמקורן בעמוד השדרה המותני או שמקורן בבעיה בזרימת הדם לרגליים. יש לפנות תחילה לאורטופד לקבלת אבחון ראשוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אביבית
    14/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשת נימול צד שמאל יד ורגל
    חניתה
    12/01/2011

זה כשלושה ימים ביתי מרגישי נימולים רגל ויד שמאליים וכן כאבים עזים בראש, לאחר שנגשה לרופא נשלחה למיון ושם אישפזו אותה לאחר בדיקת דם זה היה ב-11.1 בבוקר, נאמר לה שיעשו לה בדיקות מקיפות ב-12.1 , ביתי בסך הכל בת 38 אם לשני ילדים, מה אומרים הסימנים הללו ומה צריך לעשות, אנא תשובתכם במהירות אני אובדת עצות, לידיעתכם ביתי חד הורים ל2 ילדים- תאומים בני 11,ואני חרדה מאוד פן יהיה מאוחר, קראתי מאמרים על אירוע מוחי והסימנים שם די מחידים.

הוספת תגובה

• הרגשת נימול צד שמאל יד ורגל - תגובה

ד''ר יולי טרגר
    12/01/2011

שלום רב,
    בהחלט כדאי לעבור בדיקות כפי שנאמר לביתך ולהיבדק ע"י נוירולוג עם תוצאות הבדיקות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף ביותר...
    בת לאם חולה
    11/01/2011

שלום רב,
    אשתדל לקצר ולהיות ענינית,
    ובכן, אימי הגיע לקבלת טיפול פסיכיאטרי, מאוחר יותר התברר כי השתתפה במחקר לצורך ניסוי רפואי בלא ידיעתנו וגם בלא ידיעתה...עצוב מאד, הזריקה שקיבלה במסגרת המחקר בחנה את הצלחת הטיפול בתרופה פליפרדון לטווח ארוך כתרופה מושהת בגוף, ועל כן קיבלה זריקת פליפרדון בטיפול מושהה לחודש, קיבלה זריקה ראשונה לשבוע- 150 מ"ג ולחר שבוע זריקה לחודש- 100 מ"ג, התוצאה:
    יום לאחר הזריקה, הבטן שלה התחילה לקפוף בעוצמה שניתן לראות רק"בסרטים" בתדירות גבוהה, הזריקות כמובן הופסקו מהרגע שנכנסנו לתמונה, אבל התופעה לצערי ממשיכה לתעתע את חייה של אימי, לא מצליחה לישון...לא לשבת, לא לשכב, התופעה מתחזקת בתנוחות "מנוחה", כך שהיא נאלצת רוב הזמן לעמוד וללכת הלוך חזור, לא יכולה לעמוד במקום אחד,
    רופאה נורולגית בדקה אותם{מטעם בית החולים} ואיבחנה "סוג של דיסטוניה כלשהי"
    קראתי והבנתי שזו מחלה כרונית חשוכת מרפא? האם יכול להיות שזה יעלם?
    חלפו 3 חודשים מרגע קבלת הזריקה האחרונה, התחילה טיפול בקסאנזין אבל זה עדיין לא עוזר,

בבקשה ענו לי בהקדם,
    אני ממש מיואשת לאור העובדות המחשיכות,
    תודה על עבודת הקודש שאתם נותנים פה בפורום,
    הבת הדואגת.

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף ביותר...

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תשובה?

בת לאם חולה
    20/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PK-MERZ
    מאי
    10/01/2011

שלום,
    רציתי לדעת אם יש קשר לזה שאני מקבלת כדורים של PK-MERZ כבר 10 חודשים לזה שאני נהיית חולה ומקוררת מאוד מאוד מהר.השאלה היא בעצם אם הכדורים האלו מחלישים את מערכת החיסון בצורה שאני מתקררת ממש ממש מהר,לעיתים זה מלווה בחום ולא רק צינון וכאבי ראש נוראיים.כי אם זה כן אז אני אפנה למחלקה 5 כבר עכשיו ולא אחכה לביקורת השנתית שלי שתיהיה באיזור אפריל-מרץ. גם כל הסובבים אותי אומרים כי בשבועות האחרונים אני מתעצבנת מהר מאוד ושזה גם קשור לכדורים.אני דיי בספק לגבי זה. ההורים שלי טוענים שהגיע הזמן להפסיק עם הכדורים כי הם כבר הגיעו למקסימום שהם יכולים לעזור לי.הם בתחום הרפואה-אחים מוסמכים-אבל אני מעדיפה חוות דעת נוירולוגית...

לקביעת תור
    סגירה
    PK-MERZ

הוספת תגובה

• הוספה

מאי
    10/01/2011

שכחתי לציין גם שאני אחרי שבר דחוס בגולגולת וחוסר הכרה של 23 יום...
    לא מפתיע במיוחד שאני שוכחת לציין דברים.......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PK-MERZ - תגובה

ד''ר יולי טרגר
    12/01/2011

שלום רב,
    השפעת ה-PK-MERZ ישירות על מערכת חיסונית אינה מוכרת.
    מצד שני כמעט כל כדור (גם PK-MERZ) יכול לגרום לחולשה כללית ולהשפיע בצורה בלתי ישירה על המערכת החיסונית.
    זה שאת מתעצבנת מהר כן יכול להיות קשור לטיפול ב- PK-MERZ.
    אני ממליץ לא להפסיק את הטיפול לבד. כדאי להקדים תור למרפאת מעקב של מחלקה 5 ולהתייעץ עם רופאים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכת חשמל
    אני
    09/01/2011

שלום. בן 32. בחודש האחרון מידי לילה, כשאני נכנס למיטה, לאחר דקות ספורות של שכיבה, אני חש מעין "מכת חשמל" באיזור הפלג גוף התחתון. ה"התחשמלות" היא ל חצי שניה. השערה מה זה יכול להיות ?
    אציין שאני מעשן כבד ו- סובל מכאבי גב תחתון (פריצת דיסק). האם יתכן קשר?
    (כמו כן חש לעיתים כאבים ברגליים שמתגברים בשכיבה. האם קשור לדיסק? לזרימת דם לא טובה עקב עישון כבד? האם ה"זרם" הוא תסמין של כך?).
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מכת חשמל

הוספת תגובה

• מכת חשמל - תגובה

אייל קליין
    12/01/2011

בהחלט ייתכן כי התופעה שאתה מתאר נובעת מן הבעיות בגב התחתון. יש לפנות לאורטופד לקבלת אבחון ראשוני ובמידת הצורך לפיזיותרפיה לטיפול בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש בצד ימין
    אורן
    09/01/2011

שלום,

אני בן 36 סובל מCFS כבר שנתיים. לאחרונה החלו לי כאבים/דקירות במרכז אוזן ימין, לאחר מכן הכאב התפשט ללסת (שגם נתפסה) ומזה כמה ימים נוספו כאבים חדים ורגישות בחצי הזה של הראש. האם התאור שלי מרמז על משהו? האם התפתחות כזאת מוכרת לך? אשמח לדעתך.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש בצד ימין

הוספת תגובה

• כאבי ראש בצד ימין - תגובה

אייל קליין
    12/01/2011

אני לא מוצא קשר ישיר בין הדברים. אם הכאבים נמשכים פנה לבירור הנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצות שרירים מוזרות בגוף
    שלום
    09/01/2011

שלום,
    לפני כשנה התחילו לי קפיצוץ עפעף שפשוט חדלו מלהיעלם (לרוב בעין אחת אבל לאחר מכן קפצו לשנייה לסירוגין).
    כמה חודשים לאחר מכן הקפיצות הנ"ל עוברות כל פעם לחלק אחר בגוף (כל פעם במוקד אחד ואף פעם לא בכמה יחד) - פעם בעפעף ימין, פעם בעפעף שמאל, פעם בצד ימין של הישבן, פעם במותניים - בכל הגוף. התדירות של זה היא לא כל הזמן (יש רמיסיות), אבל אין זה צפוי.
    אין לי מושג מה זה וזה די מציק לי. ניסיתי לחפש באינטרנט אך לא מצאתי כלום.
    מה זה יכול להיות??
    תודה,

הוספת תגובה

• תוספת

שלום
    10/01/2011

בן 26, ברקע FMF, לא עושה ספורט המון זמן וללא כאבים או היחלשות של שרירים/עצמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר תגובה?

אפשר תגובה?
    19/01/2011

אפשר תגובה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירועה
    שירי
    09/01/2011

שלום. אני בת 57 ליפני חצי שנה היה לי אירועה שהיתי בבית צופה בטלויזה ופיתאום אני
    רואה חצי טלויזיה וחצי גלים כמו מיים הירגשתי את זה בעיין ימין יותר היגעתי בדחיפות למיון
    עשתי בדיקות דם הכול היה תקיןאושפזתי ל שלשה ימים ההבחנה היתה אולי אירועה או האורה סוג של מיגרנה מיאז אני שותה כדורי אספירין 100 (קרטיה) וסינבקור 10 מל
    היתי רוצה לדעת מזה היה האים היה ארואה מוחי ואים הכדורים יחולים לימנועה עוד אירועה
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    אירועה

הוספת תגובה

• אירועה - תגובה

אייל קליין
    12/01/2011

לא ניתן לקבוע בוודאות דרך הפורום כי אכן היה מדובר באירוע. בהחלט ייתכן כי התופעה שחווית הייתה עקב ארוע חולף (או לא חולף אבל קל). לכדורים יש חלק במניעת ארוע מוחי אך יש חשיבות מרובה ביותר לשמירה על אורח חיים בריא, תזונה נכונה, פעילות גופנית שמירה על משקל וכדומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה ביד שמאל
    דנה
    09/01/2011

שלום.
    אני בת 30. אחרי PE, ו DVT. וכן חשד לTIAחולף שהתבטא בחוסר ראיה על עיין שמאל וכאב ראש חד מאוד שהעיר אותי משנתי.
    נשלחתי לבצע בדיקת TCD+הזרקת בועיות שיצאה חיובית. מאוחר יותר TEE הדגים PFO דלף דו כיווני, מימין לשמאל ומשמאל לימיןץ
    הומוזיגוטית לפקטור II. מטופלת בקומדין לכל החיים.
    עברו שנתיים מאז האירועים שהיו די ברצף. תחילה רגל אח"כ הריאות ולבסוף החשד לאירוע המוחי.
    מזה כמה חודשים שאני שמה לב יותר בבירור כי יש לי חולשה על יש שמאל וכי בשיקום ריאות שאני נמצאת (בעקבות התסחיף) אני לא מסוגלת לעשות מכשיר אחד שעובד על שריר היד וכי אין פרופורציה בים הכוח שיש ביד ימין לבין שמאל שבקושי זזה במכשיר. עוד שמתי לב כי מידי פעם יש לי חולשה על היד. אם אני ישנה על צד שמאל אז היד נרדמת לי בצורה מוזרה. אני מתעוררת משנתי כשאני לא מרגישה את היד כלל מבית השחי ועד אצבעות היד, היד כבדה. ואז התחושה חוזרת לי בחלקים, עד לתחושה מלאה כולל יכולת להזיז אצבעות.
    נבדקתי היום אצל רופאה המשפחה, היה ברור שהכוח לא זהה בידיים וכן כשהיא העבירה ביד ימין עט לאורך היד ואח"כ ביד שמאל תחילה לא היה הבדל אבל בעוד שביד ימין הרגשתי מספר דקות את התחושה של העט ביד שמאל זה נעלם באותו רגע שהיא העבירה.
    היא בקשה ממני ללכת לייעוץ נוירולוגי אצל רופא וביקשה שיהיה: ממש טוב.
    שאלותיי: האם יכול להיות מצב שזהו סוג של נזק מהאירוע המוחי למרות שחלף זמן???
    האם זה משהו חדש ועלי לחשוש?? למה עוד ניתן לשייך חולשה ביד שמאל???
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה ביד שמאל

הוספת תגובה

• הוספה

דנה
    09/01/2011

שכחתי לציין כי יש לי כולסטרול גבוה מגיל צעיר. מטופלת בקרסטור 40 אזיטרול 10, ולאחרונה הוסיפו לי ניאספן בשל ערכי LDL 144.
    מאז האירוע יש לי פגיעה בעצב של העין, ואני מרכיבה משקפיים בשביל ראיה מרחוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה ביד שמאל - תגובה

אייל קליין
    12/01/2011

בהחלט ייתכן כי הארוע השאיר סימנים תחושתיים ומוטוריים על אף שחלף זמן. אני מציע גם כן לפנות לנוירולוג לבירור מעמיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירות בראש
    שי
    08/01/2011

שלום
    מזה כשבוע שיש לי דקירות באיזור הקרקפת למעלה מאחור בצד ימין, כשאני מעביר יד על המקום זה מרגיש שורף, הדקירות יכולות להופיע מספר פעמים בדקה, כשאני שותה מוגז לדוגמא ישר יש לי כאב חד בראש שמקרין לכיוון האוזן,
    רצוי לציין שמאותו יום שהתחילו הכאבים נבדקתי אצל רופא שראתה דלקת בגרון, אני לוקח אנטיביוטיקה עבור זה, בקשר לדקירות היא טענה שהעניין פסיכוסומטי.ובצידה ואני מעוניין שאלך לניורולוג
    אשמח לקבל תגובה בהקדם (קצת חושש מהעניין)

בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    דקירות בראש

הוספת תגובה

• דקירות בראש - תגובה

אייל קליין
    12/01/2011

ייתכן כי מקור התופעה הינו אורטופדי צווארי והכאב בזמן נובע מתנועת הצוואר בזמן הפעולה. לאחר שתחלוף הדלקת בגרון פנה לרופא להערכה מחודשת במידה והסימפטומים עדיין קיימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו זבוב שחור שמופיע מול עין ימין
    נילי פירסט
    07/01/2011

שלום ביומיים האחרונים יש לי כמה פעמים ביום (כ 3 פעמים) כאילו להרף עיל עובר זבוב או כמו זבוב בצד עין ימין שלי בפעמיים הראשונות חשבתי שבאמת זה זבוב אבל עכשיו אחרי יומיים נראה לי יותר כמו משהו אחר שאני לא יודעת מה הוא אבל הוא אולי קשור למוח. האם זה מסמל משהו צריך לרוץ לנוירולוג? אשמח לתשובה כי מהירה תודה רבה נילי פירסט

הוספת תגובה

• כמו זבוב שחור שמופיע מול עין ימין - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    07/01/2011

לא קשור למוח . רק קשור לבדיקת עיניים אז נא לפנות לרופא עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלדול שרירים
    גל
    06/01/2011

בן 37 ללא מחלות רקע (לא ראיתי רופא 15 שנה).
    להלן התופעות:
    1. קפיצת שרירים בכל הגוף ידיים, רגליים, גב ראש בטן.
    2. כאבים בידיים וברגליים, בעיקר בכפות הרגליים וכאב בכפות הידייעם בעיקר לפעמים בכל היד.
    3. נוקשות של שרירי הרגליים, חוסר יציבות בעקבות הנוקשות.
    4. דלדול של שריר כופפי היד ביד ימין.
    כל התופעות מחריפות בעת שתיית קפה או עישון סיגריה (בעבר עישנתי 18 שנה קופסה ליום היום 2סיגריות).

בדיקות:
    1. דם הכל תקין - CK תקין, מלחים תקין, פעילות בלוטת תריס תקין בקיצור הכל תקין מדובר על שנה וחצי שבמהלכן עשיתי 4 בדיקות דם מקיפות והכל תקין.
    2. MRI ראש - תקין
    3. CT ראש תקין
    4. EMG - בצעתי שלוש בדיקות בשנה וחצי האחרונות הכל תקין.
    5. אקו לב - תקין.
    6. ארגומטריה - תקין
    7. דופלר צווארי - תקין
    8. אקג - תקין.

הייתי אצל שני נוירולוגיים מומחים שלצערי הקשר בין מה שאמרו למה שיש בפועל הנו תלוש מהמציאות - אחד אמר נוירופטיה של הסיבים הקטנים השני אמר תסמונות .
    פיברומיאלגיה
    מבחינתי שניהם מדברים שטויות ואני שלמתי המון כסף לשמוע את השטויות הללו.פ
    פיברומיאלגיה - אין בה דלדול שריר ולי יש דלדול שריר קשה לי כבר להרים את הבן שלי ששוקל 8 קילו אני מרים אותו ביד שמאל כעת (אני ימני).
    סיבים קטנים - מדוע זה מושפע מסיגריות או קפה? בקיצור דבר שטויות.

אני לא מומחה גדול אבל אני חושש שהמקור זה תופעות נוירופטיות שמקורת במערכת העצבים המרכזית.

השאלה שלי כיצד בודקים זאת איזו בדיקה עלי לבצע כדי לבדוק האם באמת מקור הבעיה מהמערכת העצבים המרכזית, אילו בדיקות אתה ממליץ לאור הבדיקות שעברתי.

לקביעת תור
    סגירה
    דלדול שרירים

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תגובה הולמת

יוסי
    07/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות דומות

נועה
    09/01/2011

היי גל
    יש לי את רוב התופעות שאתה מתאר
    האם יש לך דלדול שריר בחלק שמחבר בין היד לכף היד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצלי זה השריר בין הכתף למרפק

יוסי
    09/01/2011

לזה לפחות שמתי לב אני מקווה שלא מדובר בעוד שרירים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך עד שיענה לך רופא

נועה
    09/01/2011

האם זה כואב? איך שמים לב לדלדול שריר? כמה זמן את סובל מהתופעות? וממה אתה חושש? סליחה על כל השאלות.....אני פשוט נוברת בתופעות שלי כבר חצי שנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר בסרט הזה ממאי 2009

יוסי
    16/01/2011

שנה ושבע חודשים של רופאים כאבים וחששות שבדרך כלל רק הולכות וגדלות לאור העובדה שאף אחד מהרופאים לא באמת מאמין.
    הייתי כבר אצל שני מומחים שכל אחד אמר שטות אחרת העיקר קבלו את כספם והיה להם שלשלול אורלי.
    שאלת עם כואב, כן יש ימים שמהבוקר זה מתחיל אך בדרך כלל מהצהריים כאב בכידיים נוקשות ברגליים עייפות מטורפת (נראה לי מהכאב האיום הזה).
    איך אני מרגיש את הדלדלו, לא יודע אם זה רלוונטי אליך אבל אני אדם עם שריר יד גדול מהנורמה וכל החולצות שלי היו צמודות שרירי היד כעת יד שמאל צמודה לחולצה ואילו בצד ימין החולצה רופפת זה היה הסממן הראשון לאחר מכן שמתי לב שקשה לי להרים דברים ביד ימין או שכואב לי השריר בזמן שאני מרים ואילו ביד שמאל אותו משקל אין שום בעיה, מה בכלל הכניס אותי לדיכאון זה לראות את הכפלים שנוצרו בעור בעקבות ירידת מסת השריר.
    בקיצור, תחושה מחורבנת וכל הבדיקות לכאורה בסדר אבל לי קשה להרים דברים לי יש דלדלול שריר, דרך אגב בגלל שאני מעל הסטנדרט כל הנוירולוגיים טוענים "אני לא רואה דלדול שריר", יש נוקשות ברגליים, כאבים בידיים
    טוב בלבלתי את המוח יותר מדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה יכול להיות?

לימור
    06/02/2011

היי יוסי
    האם יש לך חולשה או שהיד פשוט מתעייפת כאשר אתה מרים דברים?
    אני מתעייפת מאוד מהר כאשר אני מרימה דברים במיוחד את בני בן ה- 8 חודשים.
    לי כל התופעות קראו חודשיים אחרי לידה....קפיצות שרירים כל יום כמה פעמים ביום כל פעם במקום אחר ממש מלחיץ....אני כל הזמן בודקת את הכח בידיים אם יש חולשה.
    אני חושבת שאני נמצאת במקום הזה בגלל כל הכתבות באינטרנט על מחלת ALS אני אפילו מפחדת לעבור בדיקת EMG מחשש שימצאו משהו. הייתי אצל הנירולוג כמה פעמים וכל פעם הוא אומר שאין לי כלום. זה נובע מחרדות וסטרס.
    אתה סובל מחרדות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלדול שרירים - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    17/01/2011

קשה מאד לענות על השאלות דלדול שרירים שלא רואים אותו אני בתור רופאה קשה לי מאד לענות על כך . אבל אני די סומכת על הנוירולוגים שראו אותך והרי הם לא רופאים מהיום . בכל מקרה לדעתי בדיקת המפתח היא בדיקת ה EMG ומאד תלוי היכן עשית אותה ומי הרופא שנתן תשובה . ולכן קשה לי להתיחס אם אני לא רואה אותה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצע את הבדיקה

יוסי
    17/01/2011

ד"ר יעקוב מר אין לי תלונות כלפיו הבנתי שהוא מקצועי ביותר כל הנוירולוגים מכירים ומעריכים אותו והוא יסודי מאוד הבדיקה ערכה חצי שעה בערך הוא דגם הרבה שרירים הן במחט והן בבדיקת העצבים.
    אני יכול לסכם לך את התוצאות:
    MEDIAN ANS UNLAR MOTOR AND SENSORY CONDUCTION STUDIES INCLUDING F-WAVES LATENCIES WERE NORMAL.
    SURAL ON BOTH SIDES WERE COMPLETELY NORMAL
    NEEDLE EMG IN THREE LIMBS DID NOT SHOW ANY SPONANEOUS ACTIVITY M.Us WERE NORMAL AND THERE WAS FULL INTERFERNCE PATTERN
    על פניו אני בריא לחלוטין- 3 - EMG, כל בדיקות הדם הכי מקיפות שיש *3 תקינות. CK*3 ,EHI, בלוטת תריס תקינה, מלחים תקין, CT ראש תקין, MRI תקין,אקו לב תקין, מאמץ תקין, דופלר צווארי תקין, צילום ריאות תקין בדיקות שתן תקין.
    אני בריא עם תעודות, אז זהו שלא!
    סלחי על הציניות זה לא כלפיך אני כבר די מיואש מכל הסגה הזו.
    שאלה:
    האם יתכן שיש תופעות נוירופטיות שמכורן במערכת העצבים המרכזית מסיבה זו או אחרת והאים יש בדיקה לנושא.
    בכל מקרה לאור העבר הרפואי לאיזה כיוון לפנות מה לבדוק?
    סליחה על האורך
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל את תגובתך

יוסי
    25/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיץ בשאיפה לתשובה

יוסי
    29/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה