פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחושת עקצוץ, נימול וחום ברגליים
    קיילי
    26/01/2011

שלום,
    כבר שבוע אני מרגישה עקצוצים בכפות הרגליים, הרגשת חום וקור, שמתפשט לאורך כל הרגל (גם ימין וגם שמאל)
    לפעמים גם נימול של כף הרגל וכאבים במקום
    מה זה יכול להיות ולמי עליי לפנות?
    תודה
    אלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תחושת עקצוץ, נימול וחום ברגליים - תגובה

אייל קליין
    29/01/2011

אני מציע להתחיל את הבירור אצל אורטופד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי לחצים בראש
    אני
    26/01/2011

שלום רב, אני בת 36 ולפני כשנה וקצת, סבלתי מלחץ נפשי שהתבטא בלחצים בראש, בחילות וסחרחורת. במשך כשנה וחודש נטלתי כדור פלוטין 20 מ"ג ולאט לאט מצבי השתפר. לפני כשבועיים הפסקתי לגמרי את נטילת הכדור (לאחר שהורדתי את המינון באופן הדרגתי לפי המלצת הנוירולוג). עד כה הרגשתי בסך הכל טוב מאוד. היום משום מה, כמעט לאורך כל היום יש לי שוב לחצים בראש, אמנם הם לא במידה שהם משתקים אותי אך עדיין התחושה לא כל כך נעימה. האם זה טבעי? ממה זה יכול להיות? האם זה יכול להיות קשור למחזור, לאוכל...? האם הלחצים לא ייעלמו לגמרי אף פעם? אשמח לכל מידע שתוכלו לתת לי בנושא כדי שאוכל לאמוד את מצבי.
    תודה מראש על התייחסותכם בנושא,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי לחצים בראש

הוספת תגובה

• אשמח מאוד לשמוע את תגובתכם בעניין

אני
    27/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוטוליניום טוקסין היכן בצפון?
    מיה
    25/01/2011

אפשר לקבל את הזריקות ?
    אימי אחרי שבץ כבר כמעט שנתיים אני מעוניינת לברר היכן.

הוספת תגובה

• בוטוליניום טוקסין היכן בצפון? - תגובה

ד''ר יולי טרגר
    26/01/2011

כמעט בכל מרפאה שיקומים וברוב מרפאות או מחלקות נוירולוגיות. בטוח בכל בתי חולים של חיפה (רמב"מ, בני ציון, כרמל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנומת כפות הידיים לאחר TIA
    אור
    24/01/2011

לפני כחודשיים עברתי ארוע מוחי המוגדר TIA ... אני בת 40 נשואה + 5 ללא הפלות בעבר ולידות רגילות, בריאה לחלוטין. בעקבות הארוע עברתי בדיקת MRi מח וצוואר והבדיקה העלתה מניגיומה מזערית מאוד בצד השמאלי (כאשר הרופאים והנויירולוג לא התרגשו מזה בכלל) ודיסקופאטיה קלה בחוליות 4-5-6 (שגם מזה לא התרגשו) וכן, עברתי דופלר צווארי שיצא תקין. ושאר הבדיקות שנעשו לי תקינות לחלוטין כולל בדיקת כרישת דם. לאחר אשפוז הונחיתי לקחת כדור אספירין אחד ליום למשך כל החיים. ואכן אני נוטלת אספירין מסוג CARTIA. כשלושה שבועות בערך מזמן הארוע הופיעה תופעה של 2 כפות ידיים רדומות בזמן שינה ובזמן הקימה בבוקר...כמעט מדי יום וכאשר אני מזיזה את כפות הידיים או שמה אותם על מקום קר הן מתעוררות, והיום כחודשיים אחרי הארוע התופעה הזו מופיעה גם בזמן שאני עובדת בסביבת מחשב כלומר מקלידה... (חזרתי לעבודה לפני כשבועיים) אינני יודעת אם זה קשור לאספירין שלוקחת או שזו תופעה כתוצאה מהארוע שעברתי... אציין שתופעה זו בעבר היתה מופיעה מדי פעם בחודשי ההריון האחרונים וכפי שהסבירו לי אז התופעה תקינה בהריון... בכל מקרה בסיכום האשפוז גם המליצו שאעבור שוב בעוד שנה בדיקת MRI
    שאלתי היא האם יש לערוך בדיקות נוספות בעקבות התופעה של תנומת כפות הידיים ו/או האם יש לקבל חוו"ד שניה לארוע שעברתי ?
    אשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    תנומת כפות הידיים לאחר TIA

הוספת תגובה

• תנומת כפות הידיים לאחר TIA - תגובה

ד''ר יולי טרגר
    25/01/2011

אור שלום,
    לא נראה לי שהתופעה שלך מספרת קשורה לאירוע של-TIA או לטיפול באספירין.
    זה יותר מתאים לתסמונת תעלה קארפאלית קלה (CTS). גם זה שזה היה לך בזמן ההיריון מחזק את האבחנה. לא נראה לי שאת צריכה להתרגש, אך כדאי להפעיל את כפות הידיים בתרגילים עדינים. גם מסז' עדין יכול לעזור וגם טיפול במים.
    כמובן, אם זה לא עובר כדאי להתייעץ עם אורטופד או רופא שיקום.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוק לאחר ניתוח בעמוד השדרה
    יעל
    23/01/2011

אח שלי עבר ניתוח בחוט השדרה להסרת חלק מגידול low grade . מהלך הניתוח היה תקין. יומיים לאחר מכן, הוא איבד תחושה ברגליים וביד ימין . מסתבר שהיה לו דופק מאוד גבוה ובדיקת mri הראתה דימום פנימי לכל אורך עמוד השדרה והריאות. האם יתכן שהדימום גורם לאי תחושות. יומיים לאחר המקרה חזרה תחושה ליד ימין אבל בלי יכולת להזיז אותה.
    מה אלינו כמשפחה לעשות? האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות (כמו מסאג')להחזיר תחושות, להזרים דם....
    יש תקווה במקרים כאלה, שאחי שוב יוכל לתפקד? הרופאים לא ממש מספרים לנו מה עושים בעניין זה, אשמח לעצות

הוספת תגובה

• שיתוק לאחר ניתוח בעמוד השדרה - תגובה

ד''ר יולי טרגר
    25/01/2011

יעל שלום,
    חסרים לי הרבה נתונים במכתבך כדי להתייחס ולענות על שאלות שלך.
    אני ממליץ כן להתייעץ עם רופאים המטפלים, לדבר עם המנתח ולשאול אותו את כל השאלות. ניתן לפנות גם למערכת שיקומית כדי לבדוק, האם יש מקום לטיפול שיקומי.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לפירוש תוצאות- בדיקת MRI מוח
    שושנה
    23/01/2011

לאחרונה עשיתי בדיקת MRI אוזן עם גדוליניום, בתוצאות נכתב-
    בסדרת הFlair מודגמים מספר מוקדים לא ספציפיים בחמר הלבן.

רציתי לדעת מה פירוש הדבר?

אודה לתשובתכם,
    שושנה.

הוספת תגובה

• בקשה לפירוש תוצאות- בדיקת MRI מוח - תגובה

ד''ר יולי טרגר
    25/01/2011

שושנה שלום,
    כדאי להתיעץ עם נוירולוג, כי לממצאים של הדמיה יש משמעות רק בקורלציה עם ממצאים קליניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת מפוחדת...
    ל
    21/01/2011

שלום,
    אני בת 34 חצי שנה אחרי לידה, בשבועיים האחרונים אני מרגישה מן תחושה שמתחילה בזרוע שמאל מלמעה, מן חולשה שמתחילה למעלה ויורדת לכף היד ומלווה בתחושה של נימול בכף היד ובאצבעות, לא תמיד באותן אצבעות ולא תמיד בכל האצבעות, זה יכול להיות אגודל בלבד וזה יכול להיות זרת וקמיצה, התחושה נעלמת רק אחרי שאני מזיזה את היד ולפעמים התחושה לא עוברת וממשיכה כמה דקות, אני מזיזה את האצבעות ומרגישה אותן גם בזמן התחושה
    כמובן שאני בלחץ ולפעמים כאני מתחילה להרגיש את זה יש לי דפיקות מהירות ומן תחושה של קצת סחרחורת
    הייתי אצל הרופא ששלח אותי לבדיקת EMG, אני מאוד חוששת ומקווה שזה לא משהו מעבר.... חייבת לציין שיש אצלנו במשפחה סיפור של בעיות לב, בנוסף אבא שלי הוא מושתל לב אחרי בעיות רבות בליבו...
    האם לדרוש בדיקות נוספות מעבר ל-EMG או שאין סיבה לחשוש...
    בבקשה עזרו לי אני לא ישנה בלילות...

לקביעת תור
    סגירה
    קצת מפוחדת...

הוספת תגובה

• קצת מפוחדת... - תגובה

אייל קליין
    22/01/2011

ייתכן מאוד שהבעיה נובעת מהעומס הכרוך בהריון והטיפול ברך הנולד. אני מציע לבקש הפניה לפיזיותרפיה שם יוכלו לאבחן את הבעיה ולטפל וכמו כן להדריך אותך כיצד לשפר את הארגונומיה שלך בטיפול בילד ובחיי היומיום בכלל ובכך להוריד את העומס ממערכת השלד-שריר שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף פענוח MRI
    איילת
    20/01/2011

בני בן השנה וארבעה חודשים עבר MRI עקב עצב 6 משותק ולהלן התוצאות:

להלן ממצאי בדיקת MRI
    בכל המישורים. TSE , T2 , T1 הבדיקה בוצעה בערכי
    התוויה קלינית:
    ממצאים:
    לא מודגם תהליך ברור בגזע המוח.
    אין עדות לתהליך ארובתי או לתהליך בסינוס הקברנוזי.
    אין עדות להאדרה פתולוגית.
    אין עדות לממצא אחר ברקמת המוח.
    מודגמת הרחבה קלה של חללים סב-ארכנואידליים.
    המיאלנציה נראית תקינה ושמורה לגיל

מה זה אומר???? אודה לך על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף פענוח MRI

הוספת תגובה

• דחוף פענוח MRI - תגובה

ד''ר יולי טרגר
    25/01/2011

אני ממליץ לפנות לרופא שבדק את בנך והמליץ על בדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי כאבים קצרים בצד הימני של הראש
    בני
    19/01/2011

לפני 5 חודשים עשיתי ניתוח שנעשה עם חתך מאחורי אוזן ימין. לפני 3 חודשים התחילה דלקת באוזן אני מטופל עד היום עם הרבה טפות אזניים.
    בתקופה האחרונה יש לי לעיתים קרובות בערך כל 20 דקות כאב חד וקצר של מקסימום שניה , בחלק הימני של הראש, יש לציין שישנה נקודה קטנה רגישה וכואבת בפס התפר שלאחר הניתוח. יתכן ושם יש לחץ על כלי דם .
    איך ניתן למצוא מה הגורם ?
    והאם ניתן לשער מהוא הגורם?

הוספת תגובה

• התקפי כאבים קצרים בצד הימני של הראש - תגובה

אייל קליין
    20/01/2011

בני שלום
    לא ציינתמה מהות הניתוח שעברת ולכן איני יכול לדעת האם הכאבים קשורים לניתוח עצמו. בכל מקרה הצלקת יכולה גם כן להוות מקור לכאבים ולהקרין כאב לאזורים שונים.
    אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהות היתוח

בני
    20/01/2011

איחוי עור התוף. האם בדיקת MRI תגלה אם יש לחץ על כלי דם שגורם לכאבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימול ביד שמאל
    חגית
    19/01/2011

שלום רב,
    אני סובלת מנימול ביד שמאל (ולעיתים גם ביד ימין) כבר 10 חודשים. עברתי 3 בדיקות MRI (הראשונה צווארי והשתיים האחרונות ע"ש גבי) . החשד בבדיקה השניה היה לדימום בתעלה של עמוד השדרה. הייתי אצל נוירולוג והוא ייעץ לי לחכות 4 חודשים כדי לראות שהדימום יתמוסס. לצערי זה לא קרה ואני עדיין ממשיכה לסבול.לפני יומיים וחצי עברתי את בדיקת ה- MRI האחרונה ואלו התוצאות
    בגובה תקין. D12-L1 החוט מעל ומתחת כולל עד הקונוס אשר בגובה
    בדקתי גם את הבדיקה מ 25.08.2010- אשר בוצעה לע"ש גבי ובוצעה בלי ועם גדוליניום. בהשוואה של החתכים
    T1- אין למעשה עדות להאדרה של הנגע. הנגע מעט היפראינטנסי ב T1 האקסיאלים לפני ואחרי הזרקת גדוליניום
    T1- ללא גדוליניום וה T1- ולא עובר האדרה עם גדוליניום, לדעתי. ההבדל בין ה T2- , היפראינטנסי לא הומוגני ב
    אקסיאל בלי ועם T1 עם גדוליניום ודיכוי השומן קרוב לוודאי שברובו נובע מדיכוי השומן. גם בבדיקה הנוכחית
    גדוליניום הם ללא שינוי, אין הבדל ביניהם ואין עדות להאדרה. הנגע לא גדל.
    באבחנה מבדלת נגע וסקולרי קטן אולי קברנומה לא טיפוסית.
    תהליך תופס מקום מסוג אסטרוסיטומה או אפנדימומה פחות סבירים.
    לימפומה או גרורה גם הרבה פחות סבירים.
    מודגמים מנח, מבנה ואותות תקינים של החוליות.
    אין עדות לבקע דיסק משמעותי או לחץ משמעותי על השק או השורשים.
    ללא כל לחץ על החוט.

האם יש סיבה לדאגה ?
    אודה על תשובתכם המהירה.
    חגית

לקביעת תור
    סגירה
    נימול ביד שמאל

הוספת תגובה

• נימול ביד שמאל - תגובה

ד''ר יולי טרגר
    25/01/2011

חגית שלום,
    כדאי להתייץ עם הרופא שהמליץ על ביצוע MRI ולשאול אותו את השאלות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בשעות שינה
    שלי
    19/01/2011

שלום,
    במסגרת תפקידי אני נמצאת במשמרות. בין היתר מדובר גם במשמרות לילה המחייבות אותי להישאר ערה במשך 15 שעות בלילה (מהשעה 1700-0800) וכמובן מיותר לציין שההגעה והחזרה מהמשמרות מוסיפה עוד שעות שבהן איני ישנה.
    רציתי לדעת מהם הנזקים של חוסר שינה בלילה במידה ויש, והאם יש לחוסר שינה השפעה בלתי הפיכה על הגוף.

תודה מראש, שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בשעות שינה

הוספת תגובה

• חוסר בשעות שינה - תגובה

ד''ר יולי טרגר
    25/01/2011

שלי שלום,
    כרופא שבמהלך חיים מקצועיים עשיתי הרבה תורנויות ממליץ לך לדאוג להשלמת שעות שינה בחופשים וסופי שבוע.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הראש סתום
    סנדו מזור
    18/01/2011

שלום רב
    אני בן 56 לפני 6 ח איבדתי שמיעה באופן פתאומי עם סחרחורות והקאות אושפזתי 10 ימים קיבלתי טיפול מורכב שאיפות ולתוך הוריד .הסחרחורות וההקאות חלפו תוך 24 שעות נשארתי עם רעש בראש במיוחד מצד האוזן הפגועה .עד עכשיו אין הטבה בשמיעה והרעש בראש מטריף ,בדיקת CT תקינה MRI תקין דוףלר של הקרוטיס בשמאל יש פלקים שלא מפריעים לזרימה .
    האם צריך לעבור עוד בדיקות? מה?
    מתי הסיפור הזה יגמר ?על השמיעה אני מוותר אבל הרעש בראש מציק לי מאוד,כאילו הראש סתום.
    עזרה בבקשה
    סנדו

לקביעת תור
    סגירה
    הראש סתום

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה

סנדו מזור
    05/02/2011

אנא מכם תעזרו לי
    סנדו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצב רוטט במפשעה
    רוית
    17/01/2011

בזמן האחרון יש לי תחושת רטט בעצב במפשעה,התדירות גבוהה מאד וזה גורם אי נוחות גבוהה.,ממה יכול לנבוע?מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    עצב רוטט במפשעה

הוספת תגובה

• לבי העצב

טלי
    18/01/2011

אני רופאה אך ראיתי את שאלתך וגם לי זה קורה מדי פעם, זה יכול לנבוע אפילו ממתח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    17/01/2011

שלום, אני סובלת מבעיות בצוואר/כתפיים ואפילו ראש (במיוחד מעל האף) בגין כתיבה אינטנסיבית מול מחשב. בגין זאת אני הולכת למעסה מקצועית ומנוסה שהייתי אצלה בעבר בגין בעיה זו: היא מפעילה לחץ ידני על אזור הראש עורף צוואר כתפיים (כשאני בתנוחת ישיבה).הפעילות עצמה מאוד נעימה - גם הכאב והלחיצות החזקות יוצרות "כאב נעים" אך כל פעם עם הלחיצות באזורים אלה, אני חוטפת כל פעם בחילות. חשבתי שאולי הדבר נובע מלחיצותיה על אזור C3 והפעם היא נמנעה מלחץ על אזור זה ובכל זאת חטפתי הפעם בחילות רצינות (די בלחץ על הכתפיים לעורר זאת. יתרה מזו, . הייתי רוצה לדעת ממה זה יכול לנבוע. ושאלה נוספת, האם לחיצותיה החזקות באזור הראש והצוואר יכולות לגרום לפגיעה מוחית. אני יודעת ששאלה זו נשמעת אדיוטית אך כיוון שאני יודעת שאחת האינדיקציות לפגיעה מוחית היא בחילות, חשוב לי לברר את הנושא. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פרט נוסף

טלי
    18/01/2011

אוסיף כי העיסוי נעשה כאשר אני יושבת על כסא. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

אייל קליין
    19/01/2011

הסיכוי לפגיעה מוחית עקב עיסוי צווארי הינו נמוך מאוד. ישנן עדויות מעטות ונדירות מטיפולים פיזיותרפים וכירופרקטים שכללו מניפולציות של עמוד השדרה הצווארי אשר גרמו לפגיעה מוחית. אני מניח שהמעסה שלך לא עוסקת בסוג זה של טכניקות טיפול הדורשות מיומנות גבוהה והכשרה ספציפית. עם זאת בהחלט ייתכן כי העיסוי יגרום לבחילות הדבר קשור כנראה לרצפטורים הקשורים למערכת הוסטיבולרית ונמצאים בשרירי הצוואר. אני מציע לנסות עיסוי עדין יותר או שיטת טיפול אחרת להקלה על המתחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אייל

טלי
    20/01/2011

תודה רבה על תשובתך! אכן המעסה אינה מבצעת מניפולציות כירפרקטיקות אלא לחיצות בלבד אך חזקות (הביעה הי אשדווקא הלחיצות החזקות יוצרת תחושה נעימה). סוף סוף מישהו מבין על מה אני מדברת בעניין הבחילות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזה חודש וחצי יש לי כאבים בצד ימין
    רומן
    15/01/2011

מזה חודש וחצי יש לי כאבים בצד ימין של הראש בזמן הנשימה עמוקה( לא דרך האף) או שתיית מים.
    לפני כחצי שנה היה לי מקרה דומה במשך שבועיים, נבדקתי אצל רופא משפחה והכל היה תקין.

האם יש טיפול?
    אשמח למידע כללי בנושא.

הוספת תגובה

• מזה חודש וחצי יש לי כאבים בצד ימין - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    17/01/2011

עליך לעבור בדיקה נוירולוגית ולהתיעץ עם נוירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה