מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצב המשולשאירית21/10/2009
שלום,
אני סובלת מנוירולוגיה טריגמינלית - פגיעה בעצב המשולש, מזה כ - 17 שנים.
שמעתי שיש מכשיר חדשני בשם Painshield העשוי לסייע בבעיה.
האם שמעתם על כך? האם ידוע לכם באם מכשיר זה אכן יכול לסייע ויעיל לפתרון הבעיה שלי?
אודה על התייחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצב
ד''ר איתן אוריאל25/10/2009המכשיר איננו מוכר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות MRI-לא תקינותאלי21/10/2009
שלום רב,
לפני כשבועיים אישתי (26)כמה בבוקר עם סנוור חזק מאוד בעין שמאל לאחר אישפוז של שבוע ולקיחת סטרואידים
הראיה חזרה לעצמה.אך בבדיקות MRI שביצעה נמצאו 2-3 פגיעות בחומר הלבן.
האם הדבר מראה על טרשת נפוצה?
האם יכול להיות מצב שעקב הדלקת בעין הופיו פגיעות בחומר הלבן ולאחר שהדלקת עברה הכל חזר לקדמותו כלומר שהנגעים בחומר הלבן עברו?
והאם יכול להיות מצב ישנם פגיעות בחומר הלבן אך עדיין לא חולים בטרשת נפוצה או כל מחלה מוחית אחרת(כלומר הנגעים בחומר הלבן אינם משפיעים על כלום)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר איתן אוריאל25/10/2009ראשית,חשוב לדעת האם אשתך אובחנה כסובלת מדלקת בעצב הראיה-אופטיק נויריטיס על סמך בדיקות גופניות או אולטרסאונד של ארובת העין. בנוסף יש צורך להתבונן בהדמיה ישירות שכן לרוב קיימת תבנית מסוימת של נגעים בחומר הלבן התומכת באבחנה של טרשת נפוצה. כמו כן חשוב לקבל הסטוריה מפורטת לגבי אירועים נוירולוגים קודמים במידה והיו כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמו טיקים (מעין קריצה).יעל21/10/2009
לפני 12 יום שמנו לב שבתנו בת החצי שנה מעוותת את פיה לכיוון עינה הימנית
כמו טיקים (מעין קריצה).
עושה זאת בזמנים לא קבועים. לפעמים מס' פעמים ברצף ולפעמים פעם אחת כל שעתיים -שלוש בערך.
לאחר ארבעה ימים הפסיק וחזר שוב.
נוירולוג שלח אותנו לבדיקת EEG ובדיקת דם במיון הדסה והבדיקות יצאו תקינות.
האם הנ"ל קשור לגרבר שאכלה או לויטמין או ברזל
בתי אוכלת באופן קבוע סימילאק אדוונס 3 ארוחות + ארוחת מרק עם עוף טחון
+ פירות .
היא ערנית וחיונית. חייכנית . נראה כאילו היא עושה זאת בעקבות הפרעה בעין או בשרירים של הלחי. אין לנו מושג ואנו מאוד מודאגים.
היא שוקלת 8.5 קילו.
יש לציין כי כל הבדיקות בהריון היו תקינות. (מי שפיר לא עשינו)
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריצות ( המשך ההודעה)
יעל21/10/2009אני רוצה לתקן שלאחר ארבעה ימים הפסיקו הקריצות לארבעה ימים וחזר שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריצות
ד''ר איתן אוריאל25/10/2009יתכן ומדובר באבחנה של טיקים מוטורים אולם יש צורך להתרשם מהתנועות הבלתי רצוניות באופן ישיר. עליכם להתיעץ עם נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה ודרכי טיפולשושי20/10/2009
שלום רב," אוריאל
MRI מח: בשיקלול T2/FLAIR, ניראים 2-3 מוקדים היפראינטנסים קטנים בחמר הלבן התת-קורטיקלי פרונטלי מימין ובקורונה רדיאטה משמאל,ממצאים בלתי ספציפיים, השאר תקין האם זה מסביר חולשת גפיים תחתונות ובעיות ביציבה?
האם המוקדים שייכים לתחום וסקולי??{סובלת מיתר לח"ד}בעבר ארוע שלא יכלתי לבטא מילים .
C.T-מותנימ-2003 -בלט דיסק L5S1 המוחק את השומן האפידורלי המשיקלעצב ימין ושמאל
האם מסביר את החולשות בגפיים תחתונות? כדאי להשוות עם MRI -מותני?
MRI צווארי: בלט דיסק C5-6 הלוחץ על השק הדוראלי ,האם זה מסביר הפרעות של שוקים חשמליים מהראש -צוואר שמקרין ל4 גפיים בצורה של הפרעות התחושה זמניות?
שאלתי האם קיים קשר אנטומי בין הממצאים והתלונות?
EMG-תקין האם רצוי לחזור עלEMG ? ותוך כמה זמן?
התחום יותר אורטופדי או נוירולוגי?
בברכה
מיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה
ד''ר איתן אוריאל25/10/2009הממצאים בעמוד שדרה מותני עשויים להסביר חולשה בגפים תחתונות אולם יש צורך גם בבדיקה גופנית על מנת לקבוע האם אכן קיים קשר. הממצאים בעמוד שדרה צוארי עלולים הסביר נימולים בגפיים עליונות אולם שוב באותו עירבון מוגבל. אינני יכול להתייחס להדמיית המוח מבלי להתבונן בה ישירות. לא ניתן להסביר תלונות קליניות רק על סמך הדמיות,יש צורך גם בהיסטוריה מדוקדקת ובבדיקה נוירולוגית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EMGאוהד20/10/2009
ד"ר נכבד,
מצ"ב תוצאות בדיקת EMG ברגלים, וזאת לצורך הערכת מום מולד.
אודה לקבלת הסבר קצר על המשמעות הבדיקה:
"אין תגובה בפרוניאל ימין. חביון דיסטלי מוארך, משרעת נמוכה, הולכה איטית בפרוניאל שמאל, טיביאל דו צדדי.
אין תגובה בסורל דו צדדי.
אין תגובה במדיאן סנסורי ימין.
חביון דיסטאלי מוארך, משרעת נמוכה, הולכה איטית באולנר סנסורי ימין.
חביון דיסטאלי מוארך, משרעת תקינה, הולכה איטית במדיאן מוטורי ימין.
חביון דיסטאלי מוארך, משרעת נמוכה בתגובה לגירוי חשמאלי באמה באולנר מוטורי ימין.
מסקנות:
תמונה נוירופזיולוגית המתאימה לפולינירופתיה מוטורית וסנסורית ככל הנראה בעיקר דמיאלנטיבית עם מעורבות אקסונלית יתכן מסוג HMSN TYPE1 "
תודתי מראש על תגובתך
אוהד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMG
ד''ר איתן אוריאל20/10/2009לא ניתן לקבוע אבחנה מבלי לקבל את הסיפור ולבצע בדיקה גופנית. בדיקת הEMG מתאימה לפגיעה מפושטת בעצבים היקפים שעלולה להיות על רקע גנטי. חשוב לקבל גם היסטוריה משפחתית. יתכן ויהיה צורך גם בביופסיה מעצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לעזרה .רונןאביאל19/10/2009
שלום רב.
שמי רונן אני חייל בן21 מהמרכז.הבעיה שלי היא אמנם נשמעת קצת מוזרה אך מאמללת אותי בצורה מוחלטת.מאז שאני זוכר את עצמי יש לי בעיה של " אבדן במרחב" , כלומר יש תחושה ממשית פיסית של ראיה לא יציבה , אורות חזקים ואי יכולת לפתוח את העיניים ולהביט בצורה נורמלית, מזכיר שחקן בסרטים שחוטף מכה בראש ושמרים את הראש קשה לו לקלוט איפה נמצא וראייתו קשה.הדבר מביא אותי למצב חרדתי הפכתי לנער מפוחד ניתן לומר, זה פוגע בי בפן האישי כמו גם החברתי עד לשיתוק. אני מטופל זה 3 שבועות בכדור רסיטל במינון של 20 מ"ג, אך בעבר בתקופת הבגרויות , קרי לפני שנתיים הייתי מטופל בכדור כמעט חצי שנה, התחושה הייתה תחושה של אפתיות אך התופעה נשארה בעינה. התייעצתי עם רופא עיניים שטען כי המערכת תקינה, מה עוד אוכל לעשות? האם העניין יכול להיות נוירולוגי. בחדרים קטנים אני מרגיש בלבול עד כדי איבוד דעת, ובעיקר שאני הולך ברחוב נורא נורא קשה לי , כמו גם בנהיגה , התופעה ממש גורמת לניתוק סביבתי ולקשיים בלתי ניתנים לתיאור, בעיות זכרון הן דבר משמעותי , התחלתי דרכי בצבא כלוחם ביחידה מובחרת ובגלל הקשיים של האיבוד במרחבי והניתוק זה היה בלתי אפשרי ,שכחתי דברים טעיתי בכיוונים , כל יום קרו דברים שכאילו נעלמו מעיני ומאוזני. לחוות דעתך. טל , אני ממש אובד עצות.רוצה לחיות חיים נורמליים.חשוב לומר שבפעליות ספורטיבית הדבר מחמיר פי כמה זה ממש כמו לחיות בבילבול מוחלט. משקפי שמש אמנם לוקחים את העניין טיפה לכיוון חיובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר איתן אוריאל20/10/2009מאחר מומדובר בתלונה לא אופיינית וברורה יש צורך לקבל תיאור מכוון יותר של הסימפטומים ולבצע בדיקה נוירולוגית ואופתלמולוגית. רק לאחר הבירור ניתן יהיה לקבוע האם מדובר בבעיה גופנית או נפשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ממש.ממממ19/10/2009
שלום!
אני בת 17 ולפני 3 שנים היה לי וירוס באוזן הפנימית ועקב כך היה לי ורטיגו קשה,שהקאתי בו 3 ימים ברצף והסחרחורת נמשכה 3 ימים. היייתי מאושפזת שבוע ואח''כ יצאתי ועשיתי את כל הבדיקות והכל טוב ברוך ה'.
עכשיו לאחר 3 שנים,הייתי בחו''ל וכאילו חזרה לי הרגשת סחרחורת. לא באמת הכל מסתובב אלא אני מרגישה באונייה ובחוסר שיווי משקל.
אני לא אוכלת בכלל כי אין לי תיאבון.
ואיך שחזרתי מחול בערך כל שבועיים יש לי הרגשה של אונייה. ולפני שבוע קיבלתי מחזור וההרגשה החמירה. הרגשתי שאני לא יכולה ללכת והקאתי ולא יצאתי יומיים מהמיטה. אז הלכתי למיון ובדקו ואמרו שצריך פשוט לנוח. נחתי 5 ימים והרגשה עדיין קיימת.
אני יוצאת מהבית ספר באמצע יום לימודים כי אני פוחדת שפתאום הסחרחורת לא תחזור ואני מרגישה חוסר שיווי משקל.
תמיד אני לא מרגשיה טוב במחזור אבל הפעם זה התלווה בהרגשת סחרחורת.
אני לא יודעת מה עשות כבר.
אני פוחדת שזה יחזור.
אולי כל זה רק בגלל הפחד?
מה לדעתך ד''ר אני צריכה לעשות??
אולי כל זה בגלל הפחד?
אני לא רוצה לאכול בכלל ועם אני אוכלת אז יש לי בחילה.
וכשאני מרגישה את ההרגשה הזאת אז קשה לי להתמקד במשהו.
אני לא יכולה לראות טוב אז אני מתחילה לצמצם את העיניים כדי לראות יותר טוב..
יש לציין שלפני 3 שנים הרופא שטפל בי אמר שאני צריכה לעשות ספורט כדי שזה יעבור,אבל אני לא עושה בכללל ספורט. אולי זה בגלל זה?
בנוסף לכך,קל ממשש לעצבן אותי,וזאת הנקודה שאני הכי מפחדת ממנה שזה יכול לחזור,וכל הזמן אני מפחדת ממשהו אז אולי עכיו כל הפחד כאילו יצא ואני מרגישה את זה?
ועוד שאלה,האם זה לא יכול לחזור (הסחרחורת הסיבובית)?
תודה מראש,וסליחה.
ובבקשה תענה על הכל כי אני לא רגילה 5 ימים ליהיות עם סחרחורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?????
.ממממ20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחרחורת
ד''ר איתן אוריאל20/10/2009ישנן סיבות רבות לסחרחורת וחשוב לאפיין את הסחרחורת הנוכחית כסיבובית או לא סיבובית. חשוב לבצע גם בדיקת א.א.ג ובדיקה ניורולוגית. לאחר הבירור יתכן ויהיה ניתן להציע טיפול תרופתי בתכשירים כגון אגיסרק או בפיזיותרפיה מיוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך,ממש דחוף
.ממממ20/10/2009הסחרחורת לא סיבובית -זה גם לא ממש סחרחורת.
אני מרגישה שאני באונייה ושאין לי שיווי משקל.
ולמשל עם אני הולכת הרבה אז אח''כ שאני יושבת יש קצת סחרחורת סיבובית.
יש למשל 5 דקות שהכל נרגע ואז שוב פעם זה תוקף אותי.
זה כבר שבוע ככה.
הקראתי שיש מצבים שזה לתמיד,האם אצלי זה יעבור?
אני יושנת טוב בלילה,אבל בבוקר שאני קמה אני נתקפת בחילות והרגשה תנועה.
אין לי סחרחורת כמו ורטיגו,אלא פשוט הרגשה.
וגם אם יש לי סחרחורת אז הא ממש קלה.
אני עשיתי את כל הבדיקות הדרושות וברוך ה' הכל בסדר.
אני התחלתי לעשות ספורט-הליכה ותנועות עם הראש. היום סובבתי במשך דקה שלמה את הראש ואז שעצרתי היה לי ורטיוגו ממש כמו לפני 3 שנים,אבל לחצי דקה משו כזה.
הייתי בביה''ח ואמרו לי לקחת אגיסרק אבל אני פוחת לקחת אותו,שלא ייעשה לי יותר גרוע.
והעם זה יעבור? האם אני יכול לחזור לחיות חיים נורמליים????
בבקשה תענה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחרחורת
ד''ר איתן אוריאל25/10/2009צר לי אך מבלי לבדוק אותך אינני יכול להוסיף על תשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייאושעגלגלי18/10/2009
שלום ד"ר אני בת 36 כבר שנתיים וחצי לאחר ארוע מוחי לא הולכת משותקת בצד אחדפגיעה בזיכרון צד שמאל לא מתפקד בגפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
ד''ר איתן אוריאל20/10/2009חשוב לבצע פיזיותרפיה . מומלץ לפנות להערכה נוירולוגית מאחר ויתכן וניתן לטפל בחלק מהתלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי משמעותם ומהי מחלה דמילייאנטיבית?יעל17/10/2009
שלום רב,
אודה בבקשה על משמעות ממצא של נגעים רבים בחומר הלבן במח וגם במעברים בין החומר הלבן לאפור, מהי משמעותם, ומהי מחלה דמילייאנטיבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר איתן אוריאל20/10/2009ישנה אבחנה מבדלת רחבה לנגעים שתיארת. יש צורך בקורלציה קלינית והתבוננות ישירה בבדיקה על מנת ולהגיע לאבחנה. במחלה דמאילנטיבית קיימת פגיעה בחומר הלבן במערכת העצבים המרכזית. המחלה הדמאלנטיבית השכיחה ביותר הינה טרשת נפוצה אולם קיימות גם מחלות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח mri המשך
יעל20/10/2009דר' אוריאל,ראשית תודה רבה על תשובתך, שנית, בפענוח הmri נרשם גם מוקדים רבים בגדלים שונים גם פריונטקולרים וגם במעבר בין חומר לבן לאפור כאשר הגדול פרונטלי מצד שמאל, שאלתי האם יותר ספציפי לאבחון טרשת נפוצה או מחלה אחרת? עד כה שניתן להסביר מבלי לראות את ההדמיה וכן על מה משפיע מוקד פרונטלי שמאלי?פיסי/התנהגותי?.כמו כן אין עדות להאדרה לאחר הזרקת גדוליניום.מחלה דמיאלינטיבית מפושטת תודה רבה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI
ד''ר איתן אוריאל25/10/2009הממצאים עשויים לתמוך באבחנה של טרשת אך מבלי לבדוק אותך ולהתבונן בהדמיה אינני יכול לתרום דבר נוסף. העובדה כי הנגעים לא עוברים האדרה מעידה כי אין כרגע פעילות אקטיבית של המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראשאלכס17/10/2009
לפני כי שבועיים הרגשתי שראש קצת כואב בצד ימין.זה לא כואבים חזקים אבל מציק מאוד. סי טי בוצע לפני שנה-בדיקה הייתה תקינה.
האם צריך בדיקות נוספות? באיזה תדירות מומלץ לעשות בדיקה סיטי עם יש כאבי ראש
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש
ד''ר איתן אוריאל20/10/2009ישנן סיבות רבות לכאבי ראש. כאבי ראש חדשים מצריכים בדיקה על ידי רופא. לפי אופי הכאב והבדיקה הנוירולוגית נקבעת ההתויה לבדיקת CT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קברנומהמיכל17/10/2009
לבעלי הובחנה קברנומה הכוללת השפעה על שדה הראיה והרדמות הצד השמאלי של הגוף.
א. האם במצב כזה כדאי שהגוף יהיה במנוחה רוב הזמן ( בגלל הגבלת הראיה הוא מתקשה לתפקד) או לנסות לתפקד כמה שאפשר?
ב. כמה זמן לוקח להשפעה להעלם?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קברנומה
ד''ר איתן אוריאל20/10/2009יש צורך להתבונן בבדיקת הMRI ולבצע בדיקה נויורולוגית כדי להחליט על המשך הטיפול. הינכם מוזמנים לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן טעמים בפה לאחר אירוע מוחיאלון ש.17/10/2009
לפני כחודש וחצי חויתי אירוע מוחי במהלך צינתור,
האירוע היה קל מאוד עפ"י הרופאים,
מאז אני חש מרירות בפה בעיקר בזמן האכילה,הטעמים אינם מודגשים כפי שהיה קודם,
אחד הסימנם הוא שאני צריך להוסיף הרבה מלח ע"מ להנות מטעם האוכל,
האם הנושא מוכר וקשור לאירוע המוחי ואיך ניתן לטפל בבעיה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן טעם
ד''ר איתן אוריאל20/10/2009פגיעה בעצב הפנים עלולה לגרום להפרעת טעם בקדמת הלשון אולם לרוב היא מלווה בתלונות נוספות. אני מציע לפנות לנוירולוג לצורך בדיקה גופנית והערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריש דם בורידי המוחמירי פורת16/10/2009
שלום רב שמי מירי אני בת 28 ויש לי קריש דם בראש .
אני לאחר קריש דם בראה וקריש דם במוח לפני הופעתו של הקריש דם הנוכחי..
הקריש דם השני התגלה לפני לערך 10 חודשים נוטלת קומדין באופן קבוע.
לאחר מס' CT שנעשו לי בהמהלך השנה האחרונה הוצע לערוך CTV , הנירולוג של איכילוב אשר אני נימצאת במעקב עלידו אמר לאחר ה-CTV כי אין שינוי בקריש הדם וללא תזוזה, וכי הוא ציפה לאחר מס' חודשים של נטילת התרופות לשיפור או שינוי, וכי יש מצב שיכול להיות כי הקריש דם התחבר לרקמות של המוח.
שאלתי היא האם קריש דם אש נימצא בורידי המוח יכול להתחבר לרקמות של המוח, כי למיטב הבנתי הקריש נימצא בתוך הוריד אז איך יכולה להיות האפשרות שהוא התחבר לרקמות?
ואם כן מה עושים?
מפני שהנירולוג טוען כי לא ניתן לעשות כלום ועלי לחיות ככה!
אשמח לתשובה אפילו מכוונת....
או לאיזה שהוא ספר לימוד כי שאני אוכל להשכיל בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריש דם
ד''ר איתן אוריאל20/10/2009לא תמיד ניתן לראות בבדיקות ההדמיה שיפור מלא וחידוש בזרימה הורידית לאחר הטיפול בקריש דם ורידי מוחי. חשובה בעיקר הקורלציה הקלינית,כלומר התלונות שלך והממצאים בבדיקה הגופנית. כמובן שקריש הדם לא מתחבר עם רקמת המוח ועדיין נמצא בתוך הכלי הורידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת מוצא בית החזהמאיה16/10/2009
שלום לך ד"ר.
ברצוני לדעת ע"י איזו בדיקה מאבחנים T.O.S
ואם בדיקת E.M.G יצאה תקינה זה שולל את האפשרות ל T.O.S??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TOS
ד''ר איתן אוריאל20/10/2009ישנן גם בדיקות גופניות שעשויות להצביע על האבחנה. ניתן להעזר גם בבדיקות הדמיה לשלול צלע צוארית או תהליכים אחרים כגון עיבוי שרירים שעשויים לגרום לתסמונת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI/CTאלי15/10/2009
יום אחד התעוררתי עם סנוור בעין שמאל וירידה בראיה עקב כך. הגעתי לבית חולים שם בצעתי בדיקת עיניים שתוצאותיה הראו כי שתי העיניים תקינות מבחינה מבנית. כיוון שלא נמצאה פגיעה כלשהי בחלקי העין השונים הופנתי לנוירולוג אשר שלח אותי לבצע CT וMRI. במקביל קיבלתי טיפול בסטרואידים בפולס IV למשך 5 ימים. לאחר סיום הטיפול הראייה שלי חזרה למצב תקין.
בבדיקת ה-CT נצפה עיבוי של עצב הראייה (טכני? אמיתי?)
בבדיקת ה-MRI נצפו התוצאות הבאות:
מודגמים 2 נגעים מוקדיים בעלי אות גבוה בשקלול T2: שניים בחומר הלבן התת קליפתי בהציספרות המח הגדול באונה פרונטאלית דו"צ ופארטאלית משמאל. לא מודגמים מוקדים בקורפוס קאלוזום-גופו בגדר הנורמה. המוקדים אינם עוברים האדרה לאחר הזרקת גדולוניום. חדרי המח והפיסורות בהתאם לנורמה. הודגמו סימני זרימה בכלי הדם הגדולים.
לסיכום: מוקדים ספורים בלתי ספציפיים בחומר הלבן כמתואר.
דרושה קורלציה קלינית מעבדתית.
ביקורת הדמייתית לפי שיקול קליני.
מה אומרות תוצאות ה-MRI? האם יתכן ואבחון זה מרמז על טרשת נפוצה או מחלה עצבית כלשהי אחרת או שמדובר באירוע חד פעמי שחולף עם הזמן? האם מספר הנגעים יכול לגדול ולגרום להתקפים חוזרים ונשנים?
איזה בדיקה נוספת תאפשר קורלציה קלינית מעבדתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר איתן אוריאל20/10/2009אני מניח כי טופלת בסטרואידים באבחנה של דלקת בעצב הראיה. דלקת זו עלולה להיות ביטוי ראשוני של טרשת נפוצה אולם עלולה גם להופיע באופן עצמאי ולא כחלק מהמחלה. יש צורך להתבונן ישירות בבדיקות הMRI ולבצע בדיקה נוירולוגית. יתכן ויהיה צורך לבצע בדיקות עזר נוספות כגון ניקור מותני ובדיקות מעבדה. הינך מוזמנת לפנות למרפאה נורואימונולוגית במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)