מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מייר צווארי וגבי?גלי29/09/2009
שלום אני בחורה בת 43 עים חולשת פלג גוף שמאל שאירע בפיתאומיות הרגשתי דקירה חזקה בקודקוד הראש בצד ימין ולאחר מיכן הירדמות פלג גוף שמאל מאז אני עים חולשת פלג גוף שמאל כבר שנתים ללא אבחנה ברורה המייר מוח הדגים מיספר מוקדים בחומר הלבן של המוח לאחרונה אני עים כאבי צוואר כבר חודש שמקרין לעמוד השידרה ליד ולגל הניאורולוג שבדק אותי אמר שייתכן וזוהי דלקת בכלי הדם מה הכוונה מחלת כלי דם?הוא הפנה אותי למייר צוואר מאחר וליפני שנה נימצאו נגעים במייר גבי וגם צווארי אני בבירור במכון לטרשת נפוצה כבר שנה וחצי ללא אבחנה ברורה הנגעים שהיו במייר צוואר וגב ניראים כמתאימים על רקע של חוסר בי 12 טופלתי בזריקות וכדור מיתחת ללשון ליפני שנה האים יכולה ליגרם מחלה זו ומהו הטיפול? עשו לי בדיקות קרישיות שזה לא יציב זה משחק אצלי פעם 23 או 18 ולאחרונה תקינות בירור קרדייולוגי לא העלה דבר מילבד בעיה בקצב הלב שהקרדיולוג אמר שאין משמעות LP ,תקין בדיקת אורטופד: שאין מדובר בבעיה אורטופדית ניראים מוקדי דמילציה במייר המשך מעקב ניאורולוגי מה ניראה לך אני יודעת שקשה לענות דרך פורום זה אבל אים אפשר בבקשה תודה גלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר איתן אוריאל01/10/2009האבחנה של חוסר נוירולוגיבצעירים עם נגעים בחומר הלבן בMRI עשויה לעיתים להיות בעייתית שכן למרות שברוב המקרים מדובר בטרשת נפוצה עדיין קיימת אבחנה מבדלת. מאחר ועברת כבר בירור מקיף אני מציע לפנות למרפא הניורואימונולוגית במרכז הרפואי תל אביב עם הכל החומר הרפואי ליעוץ נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופמקסשושנה29/09/2009
שלום רב
לאחר טיפול ממושך בכדורים פסיכיאטריים אשר גרמו לי להשמנה של כ 30 קילו ואני עדיין לוקחת אותם כדורים(זיפרקסה \אינווגה)
לאחרונה הומלץ לי על ידי הפסיכיאטר לקחת כדור טופמקס אשר לפיו עשוי לעזור לי להוריד במשקל.
קראתי על התרופה באינטרנט והבנתי שיש לה תופעות לוואי קשות ומרובות
שאלותי הם :
1. האם לדעתך טופמקס יכול\ צריך לשמש ככדור למטרת הרזיה
2. האם תופעות הלוואי באם הם יקרו הם תופעות חולפות(עם הפסקת הכדור) או כאלה שעשויות לגרום לנזק בלתי הפיך (זכרון, או פגיעה באיברים פנימיים)
אודה לך על תשובתך בברכה
שושנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופמקס
ד''ר איתן אוריאל01/10/2009אינני נוהג לרשום טופמקס בהתויה של הרזיה. מדובר בטיפול יעיל להתויות מסוימות ושאחת מתופעות הלואי שלו הינה ירידה במשקל. לא כל חולה מפתח את תופעות הלואי . את הטיפול יש להתאים באופן פרטני למחלה ולחולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהרם28/09/2009
שלום
לפני כשבוע הפנתי אלייך שאלה ואמרת לי לפנות אל המרפאה ויש צורך בבדיקה מקיפה - שאלותיי הן:
1.אצל מי קובעים תור ע"מ לבצע בדיקה - מה מספר הטלפון של המחלקה ?
2.והנייד שלך אינו זמין , באיזה שעות כן ניתן להשיג אותך במספר שפרסמת
התרופות שאני נוטל באופן קבוע : תרופות נגד סחרחורות ,משככי כאבים,זריקות וולטרן לפי צורך, תרופות פסיכיאטריות , וטבעפירין+ביקארד קבוע
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר איתן אוריאל01/10/2009מספר הטלפון לזימון תורים באיכילוב-036974000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה בידייםאיילת28/09/2009
בחודשים האחרונים, לא בצורה רצופה אך לעיתים די קרובות אני נתקפת בשעות אחה"צ-ערב בתחושת חולשה/ריפיון של שרירי הידיים.
אינני יכולה לשייך זאת ליתר מאמץ, שכן זה קורה גם בימים בהם אינני במאמץ כלל.
אשמח לקבל מידע/עצות/טיפול בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה
ד''ר איתן אוריאל01/10/2009יש מצבים נוירולוגים המתאפיינים בחולשה המופיעה לקראת שעת הערב אולם הם מערבים לרוב גם את שרירי הפנים והעיינים. יש צורך לקבל פירוט מלא יותר ובעיקר לבצע בדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מוזרה בפיןשפרה27/09/2009
שלום רב!
מזה כשבועיים אחרי מקלחת בלבד אני מרגיש בפין (ממש במרכזו, מפתח השתן, ולכל האורך) תחושה מוזרה כמו משהו חשמלי, פולסים. זה לא ממש חשמל, וקשה לי לתאר את התחושה, אבל זה מוזר. לעיתים מופיע בפולסים קצובים.
יש לציין שהתחושה מופיעה אך ורק מייד אחרי המקלחת, ונמשכת מס' דקות לאחר מכן (מידי מקלחת במהלך השבועיים האחרונים). בד"כ אחרי שאני מתלבש זה נעלם תוך מס' דקות, ולא מופיע עד לאחר המקלחת הבאה.
אין תחושה דומה בזמן קיום יחסי מין, הטלת שתן או כל מצב אחר.
אין הפרשות או זיהום בדרכי השתן (נבדק לאחרונה).
ממה זה יכול לנבוע? האם זה קשור לנוירולוגיה? בעיה עצבית אפשרית, מרכזית או פריפרית?
אשמח לתשובה,
בברכה וחתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה
ד''ר איתן אוריאל01/10/2009אי מציע לפנות לאורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה לא ברורה ומחלת אפילפסיהליאת26/09/2009
אבי בן ה63 הובהל לפני 9 חודשים לבית החולים בגלל אירוע מוחי. מאז הוא מטופל בהמון כדורים וישנה פגיעה מוחית, הוא מבולבל רוב הזמן לא זוכר דברים ובעיקר ראייתו נפגעה משמעותית. לפני שבועיים הוא פרכס הוציא קצף מפיו ולא נשם לזמן ממושך, לאחר שהוא חזר להכרתו הזמנו אמבלונס ונוירולוג בדק אותו ואמר שזה לא התקף אירוע מוחי חדש אלא כנראה נובע מקצרים במוח. לאחר כמה ימי אישפוז נאמר לנו כי הוא סובל ממחלת האפילפסיה. הוא קיבל כדורים חזקים מאוד בשם "אפנוטין" שגורמים לו לכאבי ראש איומים, הוא נופל כל הזמן והדבר הכי גרוע הוא ממש לא רואה עכשיו. הראייה שלו מאוד מאוד נפגעה, הוא ישן כל הזמן, בוכה ובדיכאון. האם כל מה שקורה לו קשור לכדורים או למחלה? אודה לכם אם תוכלו לענות לי מהר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה
ד''ר איתן אוריאל01/10/2009אפילפסיה מהווה סיבוך ידוע של שבץ מוח. ישנם תכשירים רבים לטיפול במצב ובמידה ואביך איננו מסתדר עם כדורי האפנוטין י ש לעבור ,לאחר חפיפה ,לטיפול חלופי. האפילפסיה או האפנוטין אינם מסבירים את קשיי הראיה.יתכן והאירוע המוחי גרם להפרעה בשדה הראיה אולם יש לבצע בדיקה נויורלוגית לאבחון המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החשכי אור שאף מומחה לא מביןלי24/09/2009
שמי לי בת 28
לפני כשנה וחצי אובחנתי כ ADD נטלתי קונצרטה 36 מ"ג כשנה והפסקתי עקב תופעות לוואי בלתי נסבלות, אחת התופעות שגרמה לי להפסיק את התרופה היתה החשכי אור.
מסיבה לא ברורה אחת לכמה זמן (יכול להיות כל 10 דק' או כל שעתיים זה לא תמיד עקבי) האור נחשך לי מול העיניים פתאום אני רואה כאילו מישהו עימעם את האור עם דימר , עימעם והחזיר לקדמותו.
לעיתים פשוט נחשך לי כל האור להבזק של שניה וחוזר. - ממש חושך בעיניים
גם באור יום וגם באור מלאכותי
התופעה נמשכת כבר 3 חודשים.- אני כבר לא על התרופה 3 חודשים
עשיתי EEG שיצא תקין
בדיקות עינים שיצאו תקינות
הייתי אצל נוירולוג
אצל נויראופטומולוג
מומחים
ואף אחד לא יודע מה זאת התופעה הזאת
אני מרגישה מצויין, בדיקות דם תקינות, נוטלת אלקטרוסין לתת פעילות בלוטת התריס
מצב רוח טוב ויציב
עבודה טובה, חיים סה"כ ממש טובים
וכשזה קורה הלב שלי יורד לתחתונים כל פעם מחדש - ואני נכנסת לחרדות
למה אף אחד לא יודע מה זה ?
אולי תוכל לעזור לי בבקשה
אשמח על כל תשובה
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת ראיה
ד''ר איתן אוריאל25/09/2009לא ברור לי האם היה מדובר בתופעת לואי של הטיפול אוהאם התופעה נמשכת גם לאחר הפסקתו . מאחר ועברת ברור מקיף לדבריך,יש צורך לבצע בדיקה וכן לעבור על כל תוצאות בדיקות העזר וחוות הדעת שקבלת עד כה. הינך מוזמנת לפנות,עם כל החומר הרפואי,למרפאה הנוירואופתלמולוגית במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתור למרפאתך
לי26/09/2009גם לי לא ברור אם זה קשור לכדורי קונצרטה שנטלתי, אכן לפני חודשיים כבר קבעתי תור למרפאתך במרכז רפואי סוראסקי ונקבע לי תור רק ל 9.11 , בנתיים התופעה ממשיכה והחרדה מתעצמת, האם יש אפשרות להקדים את התור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מצינון ומלחץ בפניםנועם24/09/2009
שלום
מזה שבוע יש לי הרגשה לא נעימה בפנים זה בא והולך
כאילו שאני עומדת הפוך מין לחץ לא מוגדר
מה זה יכול להיות? יש לציין שאני סובלת מבעיות צינון אני כל רוב השנה מצוננת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד''ר איתן אוריאל25/09/2009התלונה איננה ברורה לי .יש לאפיינה בצורה יותר מדויקת ולבצע בדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים עם בעיות קשב וריכוז = ריטליןסיגל24/09/2009
שלום רב,
אני אמא ל3 ילדים עם בעיות קשב וריכוז הלוקחים ריטלין, אבל לאחרונה בשנתיים האחרונות הם התחילו עם תיקים חמורים מאד בפנים ובעיניים האם הריטלין הוא הגורם לתיקים?
האם ניתן לטפל בהם בדרך אחרת מלבד ריטלין?
והשאלה המופנית לד"ר איתן, האם אתה מקבל במרפאה פרטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין
ד''ר איתן אוריאל25/09/2009יתכן ומדובר בתופעת לואי של התרופה. מאידך, קיימים מצבים הגורמים לטיקים וADHD במקביל ולכן יש צורך באבחון. עליך לפנות לא אלי אלא לנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולי לא ברוראיה24/09/2009
שלום
ילדתי לפני 4.5 חודשים בניתוח קיסרי. פיזית התאוששתי מהניתוח מהר מאוד (יומיים-שלושה),
אני חד הורית והילד איתי 24 שעות ביממה. אני ממעטת להיעזר באחרים,
חזרתי (יחד אתו בינתיים) מוקדם לעבודה, עבדתי גם לפני כן מהבית, ניסיתי לחזור ל"שגרה" הקודמת די מהר ונראה שזה מצליח, אך לפני כ-3 שבועות התחילו "התקפי חולשה" ממש הייתי על סף עילפון סחרחורת ובחילה - כאילו ענן מתיישב בראש ומונע מחשבה צלולה והגוף בחולשה איומה. התופעה באה ונעלמה כל כמה שעות, עכשיו השתפר מעט אך עדיין אני תחת "ההתקפים" הללו ומרגישה עייפות, חולשה ועירפול מרבית היממה - לא מסוגלת לבצע דברים פשוטים, שלא לדבר על אחזקת הבית , טיפול בתינוק, עבודה ואפילו מטלות הכי פשוטות הופכות בלתי ניתנות לביצוע..... התחלתי סדרת בדיקות (דם, לב, נוירולוגיה, סוכר, לחץ דם) שבינתיים נשללות, אך לוקחות זמן רב - שאין לי !!! כרגע התחושות הן בעיקר של סחרחורות במרבית היממה, בעיקר בבוקר ובערב
מה זה יכול להיות ? האם תופעה מוכרת ? האם יש טיפול ?
אודה להתייחסות מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולי
ד''ר איתן אוריאל25/09/2009חשוב להבין האם מדובר בסחרחורת סיבובית אמיתית דהיינו תחושה שכל החדר סובב סביבך או לחילופין תחושה של חוסר יציבות. סחרחורת ממקור סיבובי עשויה לנבוע ממקור נוירולוגי או ממקור האוזן הפנימית. חולשה כללית וסחרחורת לא סיבובית לרוב אינן ממקור נוירולוגי. חשוב גם הבין האם התלונות מופעות בעיקר בזמן קימה ,דהיינו עשויות לכוון לצניחת לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולי לא ברור
איה27/09/2009תודה, התחושה היא יותר של חוסר יציבות, אבל כאילו החדר /הסביבה לא יציבים "אלכסוניים" , וקורית בפתאומיות, בישיבה מול המחשב, בזמן הנקה, בהתעוררות משינה, וסתם בחדרים סגורים.
האם יש כיוון כלשהו ? אני ממש מיואשת וקשה לי לתפקד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהודבר נוסף
איה27/09/2009הארועים מלווים בלחץ בראש וטשטוש ראייה, מעין קהות חושים מסויימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
ד''ר איתן אוריאל01/10/2009מבלי לבצע בדיקה אני נאלץ להפנותך לתשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול שמתגברדינה צ.23/09/2009
תודה על תשובתך המהירה,
בעת שהנוירוכירורג נתן אבחנתו, הוא הוסיף שאם התסמינים הנוירולוגיים יתגברו ניתן לטפל סימפטומטית עם AED דוגמת דפלפט או נוירונטין.
שאלתי אליך, מה סיבת תחושת הנימול וכו' שהתגברה, ואם היא אמורה לחלוף כעבור זמן.
אם אדע שזו תקופה קצרה אשקול לקיחת התרופות הנ"ל או התאפקות,,
בברכה,
דינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
ד''ר איתן אוריאל25/09/2009כאמור ללא בדיקה ועיון בבדיקות העזר לא ניתן להחליט לגבי המשך הבירור והטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול שמתגבר- בקברנומהדינה צ.23/09/2009
שלום,
לפני חודשיים אובחנתה אצלי קברנומה בגזע המוח, בפדונקל צרבלרי שמאל, מאחר והמיקום מסוכן לניתוח והדימום היה מינורי ולא מחוץ ל"קופסה" הוחלט שעדיף מעקב MRI בעוד שנה.
האבחון נעשה בעקבות תלונות על נימול בצד שמאל של הפה והאף.
לאחרונה תחושות הנימול חוזרות מדי פעם אבל נוספה תחושה של משיכה וכאילו משהו נוזל תחת העור בכיוון העין השמאלית ובעיקר מתחת לגבה. התחושות מאד מפריעות לי ובעיקר מפחידות!!!
האם יש לנקוט בצעד כלשהו??? האם התחושות יחלפו??? תוך כמה זמן???
אני מחכה בכליון עיניים לתשובתכם מאחר וביקורת אצל נוירוכירורג תתבצע אחרי MRI בעוד כמעט שנה.
אני מצפה מאד לתשובתכם
תודה
דינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
פרופ' נתן בורנשטיין23/09/2009מאחר ומדובר בתלונה חדשה יש צורך לשמוע את הסיפור המלא,לבצע בדיקה נוירולוגית ולהתבונן ישירות בהדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח CT ראשקרן23/09/2009
בCT שעשו לי נאמר שישנה צניחה של הטונסיל השמאלי. רציתי לדעת על מה מדובר, מה הוא טונסיל, ואיך מתרגמים את זה לאנגלית.
תודה רבה, קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
פרופ' נתן בורנשטיין23/09/2009tonsil-מדובר בחלקו התחתון של המוחון הצונח לפורמן מגנום -הפתח בגולגולת ממנו יורד חוט השדרה. יש צורך לקבל את הסיפור הקליני ולהתבונן בהדמיה כדי להבין האם יש משמעות קלינית לממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים לאחר אירוע מוחימיה20/09/2009
שלום רב , אמי בת 65 סעודית בבית אבות אחרי אירוע מוחי משותקת צד שמאל , בכול פעם שאני מביאה אותה הביתה או מבקרת אותה מגרד לה הגוף לרוב הידיים הגב ישבן ,יש גם חיתול
אז אני מאוד רוצה לעזור ולא יודעת מה לעשות
האם זה מהחתול האם זה מתרופות שהיא לוקחת
האם מחוסר ויטמין ?
תודה מיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
ד''ר איתן אוריאל22/09/2009קיימות סיבות אפשרויות רבות לגרד.אני מציע להתיעץ עם רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדין ואירוע מוחי/לבבי עם דימוםמשה20/09/2009
דוקטור שלום,
אני בן 62 ועברתי לפני שלושה חודשים וחצי אירוע מוחי ולבבי עם דימום מוחי אחרי טיפול ב- TPA
כעת אני עדיין עם פרפור פרוזדורי, ה- INR תקין והכרדיאולוג ממליץ על קומדין אך אינו יודע העיתוי המתאים
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין
ד''ר איתן אוריאל22/09/2009מדובר בהחלטה כבדת משקל שיש צורך לקבלה באופן פרטנ ולא דרך הפורום. חשוב להתבונן בהדמיה על מנת להעריך את גודל הדימום ובבדיקת ביקורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)