מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומר ניגודli sa ל.13/11/2009
לי היתה מזמן תאונת דרכים+מכה חזקה בראש. בגלל שאז היתה לי אסטמה עשו לי סיטי בלי חומר ניגוד וגם עכשיו עשיתי ביקורת סיטי בלי חומר ניגוד אצל רופאה נוירולוגית ורופא משפחה שאין להם מידע עלי כי טופלתי בעבר בלי קשר לקופת חולים. הרופאה הנוירולוגית הסתכלה ןאמרה שאני פגועה מאוד, ועשתה לי בדיקות מבטים ואמרה שיש לי פרופטוזיס בפסקנות למרות שבפעמים קודמות אמרה רק שזה חשד, וזה היה כשבאתי אליה מגובה באמא שלי בשביל למנוע תרחיש כזה. בפעם הקודמת שהייתי אצלה לבדי היא אמרה לי מפורשות שהיא לא רופאת עיניים.רופא נוירואופטלמולוג מבית חולים אסף הרופא שהלכתי אליו פרטי והסכים להסתכל במסמך שיש לי מלפני 20 שנים וגם בדק אותי, קבע שנספגה לי רקמת השומן בעין ושהשריר שלי בסדר לגמרי.1) האם הנוירולוגית לא אחראית? 2)בלי חומר ניגודי יותר קשה להבין את הסיטי כי הוא יותר כהה, נכון? אז איך בכל זאת עושים זאת בפסקנות ואיך 2 רופאים מבינים דברים שונים מהסיטי ומה אשם מי שיש לו רק פרשנות של רופא אחד שלא בהכרח נכונה לחלוטין? אני מרגישה חזק שנשפטתי מבחינה רפואית מבחינה שיקומית ומבחינה משפטית לחומרה ובגלל זה אובחנתי לא טוב ועשו לי אפוטרופסות שהשתחררתי ממנה לבסוף ובזבזתי המוני שנים.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר ניגוד
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009יש צורך לקבל את ההיסטוריה המלאה,לבצע בדיקה נוירולוגית ולהתבונן בבדיקות ההדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבץ מוחילנה13/11/2009
שלום,
סבתא שלי בת 71 עברה לפני כשלושה שבועות שבץ מוחי, היתה במין קומה, בשבוע אחרון חל שיפור קל במצבה, היא פותחת עיניים(נראה שלא רואה), מגיבה כשמדברים איתה ואומרת מילים בודדות באופן לא ברור. היא עדיין נמצאת במחלקה סיעודית במרכז שיקום בבאר שבע, ואינה מקבלת שום טיפול.
האם אתם יכולים להמליץ לנו על בית חולים או מרפאות פרטיות שיוכלו לעזור לסבתא לחזור להכרה מלאה ולהשתקם? כי כרגע המצב שלה קצת השתפר אך היא לא מקבלת שום טיפול ותמיכה רפואית.
אודה לתשובתכם,
לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבץ
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009יש צורך לקבל סטאטוס נוירולוגי על מנת להחליט על המשך טפול ופוטנציאל שיקומי. אני מציע לבקש יעוץ נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבץ
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009יש צורך לקבל סטאטוס נוירולוגי על מנת להחליט על המשך טפול ופוטנציאל שיקומי. אני מציע לבקש יעוץ נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין ואמפיטמינים...פרח12/11/2009
ד"ר שלום רב,
רציתי לשאול על תרופת הריטלין ודומיה,כיצד ממתנים את הפרעות הקשב והריכוז מאחר וקראתי שהפעילות של תרופות אלו היא להעלות את כמות הממריצים במוח,אז כיצד גורמת להשפעה "מרגיעה"?
אודה מאוד על תשובתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009אכן שאלה מצוינת שתשובתה עדיין איננה ברורה. למרות שתרופת הריטלין פועלת ,בדומה לאמפטימינים,על ידי העלאת ריכוז נוירוטרסמיטורים הידועים כממריצים במוח,אין ספק בסגולותיה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות בעקבות ניתוח אףאילן11/11/2009
בן 43 ,בריא בדרך כלל וללא מחלות.
עברתי לפני כארבעה שבועות ניתוח FESS+SMR+CONCHOTOMY בעקבות סינוסיטיס חוזרים ונשנים.
כשבועיים לאחר הניתוח הופיע לי דמם קל מנחיר שמאל.
למחרת הופיע לי שום דמם שבעקבותיו הוכנס לי ג'לפואם ואושפזתי ליומיים.
לאחר כשבוע(3 שבועות לאחר הניתוח), הופיעו לי סחרחורות ,נבדקתי בבי"ח ולא מצאו כל קשר לניתוח.בבית החולים נתבקשתי להפסיק עם כדורי ההקסקפרון.
יום לאחר הופעת הסחרחורות הופיע לי שום דמם חזק ביותר באותו הנחיר.
הוכנסו לי שני פתילי מרוצל לעצירת הדימום.
לאחר יומיים נצרבו לי שני מקורות הדמם בנחיר שמאל -במחיצה אחורית וקונכיה תחתונה משמאל.
מלפני כשבוע,הסחרחורות חוזרות לי מס' פעמים ביום,במיוחד ממצב שכיבה לישיבה וממצב של ישיבה לעמידה.אני מרגיש את עצמי חלש וראשי "כבד".
כרגע אני מטופל למשך שבוע באוגמנטין ובמי מלח.
האם יש קשר בין הסחרחורות לניתוח ומה עליי לעשות.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר איתן אוריאל11/11/2009יש צורך לאפיין האם מדובר בסחרחורת סיבובית אמיתית דהיינו ורטיגו-תחושה שהחדר סובב סביבך או בתחושה כללית של חוסר יציבות. המקור לורטיגו עשוי להיות באוזן הפנימית או במוח. יש לבצע בדיקה גופנית על מנת לקבוע את מקור הסחרחורת. יתכן ויהי צורך בבדיקות עזר נוספות כגון ENG.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך
אילן11/11/2009בזמן שאני עובר ממצב שכיבה לישיבה או כשאני מזיז את ראשי ימינה שמאלה בזמן שכיבה,אזי יש לי הרגשת ורטיגו-החדר מסתובב סביסי.
בזמן שאני הולך או מתכופף יש לי הרגשה של חוסר יציבות.
עליי לציין שלא היתה לי הרגשה /תופעה מסוג זה לפני הניתוח.
עד הניתוח(לפני כארבעה שבועות),הייתי הולך באופן סדיר 3 פעמים בשבוע למשך כחצי שנה(במשך כ-10 שנים).
תודה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחילופו11/11/2009
רציתי לשאול אני בן 38 ועובד כבר 12 שנים בנתבג בשטח האוירי
אני נושם הרבה ריח של דלק שרוף של מטוסים וגם לפעמים מתדלק אותם
היה לי לפני 3 חודשים אירוע מוחי אמרו לי שזה APLA
רציתי לדעת אם יכול להיות קשר לעבודה שאני עושה ולאירוע מוחי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
ד''ר איתן אוריאל11/11/2009APLA עשוי להיות מצב ראשוני או משני למחלות אחרות. יש צורך בהשלמת בירור ראומוטולוגי. לא ידוע לי על קשר אפשרי אולם יש צורך לאפיין את החומר אליו נחשפת ולבצע סקירת ספרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלס פאלסיתמי2911/11/2009
שלום
אני אחרי ילדה 12 ימיים לפני 4 ימיים גלתי שיש לי בלס פאלסי קבלתי טיפול פרנדינזון 40 מ לחמש ימיים ואחרי לרדת בהדרגת המינון וגם אני מניקה ולא מופיע על פני שיש לי בלס פאלסי
השאלות שלי
1 לפי תיאור מצב שלי איזה דרגה המצב שלי?
2 התרופה זאת נותנת השפעה מהירה?
3 כמה זמן לוקח כדי לראות שיפור במצב ?
4 אם אני כול זמן מחממת הפנים זה עוזר להחלמה מהירה?
תודה וסליחה על שאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלס
ד''ר איתן אוריאל11/11/2009אין אפשרות להעריך את חומרת החולשה מבלי לבדוק אותך. הטיפול בסטרואידים אמור לזרז את ההחלמה ולהוריד סיכון לנזק שאריתי אולם יש צורך לסיים את הקורס הטיפולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
תמי2911/11/2009פרנדינזון תרופה טובה מזרזת החלמה או יש תרופה יותר טובה מותר לקחת אותה בהנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רמת למיקטל בדםבת-אל11/11/2009
אני נוטלת למודקס לטיפול באפילפסיה. הנוירולוג העלה לי את המינון והוא רוצה שאני אעשה בדיקת דם לרמת למיקטל ו-EEG.
השאלה שלי היא כמה זמן אחרי שהתחלתי לקחת את המינון החדש אני יכול לעשות את הבדיקת דם ואת ה-EEG כדי שיראו תוצאות של המינון החדש ולא "בין מינונים"?
תודה, בת-אל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל
ד''ר איתן אוריאל11/11/2009אין קשר בין העליה במינון לבין מועד ביצוע הEEG. לא נהוג לבדוק רמות למיקטל אלא בהריון או לאחר התחלת טיפול בגלולות שכן אז צפויה ירידה ברמה הדם. מאחר ואין ערכי נורמה בדם יש צורך להשוות את הערכים למצב הבסיסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיוון דרךמיכל10/11/2009
שלום רב
תלונות של חולשות רגליים ואי יציבות בהליכה עם נוקשות שרירים למשך חדשיים שעבר לחלוטין
MRI -תקין פרט ל 3 מוקדים היפראינטנסים באזור סבקורטיקלי{לא ספציפי}
פוטנצילים -תקינים למעט אוזן ימין ללא מענים.
ניקור מותני -לאוליגו-שלילי
ברה חוזר -תקין בשתי אוזנים.{כשהרגשתי כבר טוב}
שאלתי: האם יש קשר בין שיפור קליני ותוצאות הברה?
לאיזה כיוון ללכת ,למרות שכרגע מרגישה מצויין.
האם צריך לדאוג פן יחזרו לי הסימפטומים?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיוון
ד''ר איתן אוריאל11/11/2009יש צורך לאפיין את התלונות שתיארת וכן להתבונן בהדמיה באופן ישיר. הינך מוזמנת לפנות ליעוץ במרפאה הנוירואימונולוגית במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בזמן שינהד10/11/2009
איש בן 44. סובל מיתר לחץ דם ומטופל - מאוזן, נוטל ציפראלקס בקביעות.
בזמן שינה באופן סדיר של כל כ 12 שניות יש רעידה, קפיצה של הגוף (לא מעיר משינה)
הדבר נצפה במיוחד לפנות בוקר
אבל גם לעיתים באמצע הלילה.
כתבו לי כבר שיש צורך בבדיקת נוירולוג.
האם ניתן לכתוב מה זה יכול להיות ועד כמה חמור?
עד כמה דחוף לפנות לנוירולוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה
ד11/11/2009רק לי לא עונים..... בבקשה תענו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר איתן אוריאל11/11/2009יתכנו קפיצות שרירים בזמן כניסה לשינה. במידה והתלונה ממושכת או מופיעה בקצב קבוע מומלץ לפנות ליעוץ רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות במוחמשה09/11/2009
מדיי כמה ימים יש לי מאין דקירות בחלק העליון של המוח, אני בריא, עוסק בספורט באופן יום יומי.
עשיתי צילום CT מוח לפני כחצי שנה בעקבות מכה קלה בראש שגרמה לי להקיא אך הכל היה תקין לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות
ד''ר איתן אוריאל10/11/2009ישנן סיבות אפשריות רבות לכאבי ראש. יש צורך לקבל פרטים נוספים לגבי אופי הכאב ומיקומו וכן לבצע בדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי / גרדדני08/11/2009
מזה כ15 שנה גרד / גירוי במפשעות עם תקופות רמיסיה. אובחן ע"י רופאי עור שונים כאריתרסמה / פסוריאזיס אינברסה וכו', טיפולים קונבנציוניים שונים ואלטרנטיביים קלסאיים לא פתרו את בעיית הגרד והגירוי, אך חלק מהם כן ניקו את הפריחה במקום שנקראת בד"כ כמו XERORIS CRURIS. רופא עור לאחרונה המליץ לשקול בלוק עצבי באמצעות זריקת לידוקאין, דבר שנשמע לרופא המשפחה כפעולה אגרסיבית למדי. מנסה כרגע להשתמש בזוסטריקס ולראות אם זה יכול להועיל. האם יש פתרון סביר שניתן באמצעותו להשתיק את הגירוי / גרד בהנחה שהפריחה עצמה אינה מסוכנת ואינה מהותית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי
ד''ר איתן אוריאל10/11/2009אני מציע להתיעץ עם המרדים שיבצע את הפרוצדורה לגבי יעילות והסיכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
דני10/11/2009אשמח לתשובה לגבי חלופות פוטנציאליות נוספות לזריקת לידוקאין. הזוסטריקס בינתיים לצערי לא מתאים מכיוון שבעצמו גורם לגירוי במקום לאחר השימוש (ללא קשר לצריבה הטבעית של הזוטריקס).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- APLAלופו08/11/2009
שלום אני בן 38 ביולי היה לי אירוע מוחי,הייתי מאושפז באיכילוב 3 שבועות שבסוף החליטו שיש לי סינדרום APLA
רצחתי לשאול 8 חודשים לפני האירוע היה לי שבר בעקב ולא דרכתי על הרגל 3 חודשים
האם יכול להיות שנוצר קריש דם ברגל שיכל לגרום לאירוע
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר APLA
ד''ר איתן אוריאל10/11/2009קריש דם עשוי להגיע מורידי הרגליים למוח רק במידה וקיים נקב ומעבר של דם בין העליות של הלב. במידה והשאלה רלוונטית ניתן לבצע אקו לב דרך הושט או בדיקת דופלר דרך הגולגולת עם הזרקת בועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת שריפה בעורתה תה08/11/2009
שלום
אינני יודעת אם פניתי לפורום המתאים אבל בכל זאת....
בעלי מרגיש כאילו שורף לו בחלק העליון השמאלי של הבטן. אין פריחה על העור , אין אודם. העור נראה ללא כל סימנים. הבעיה קיימת כחדשיים. איך אפשר לעזור לו?
תשובה תתקבל בהמון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפה
ד''ר איתן אוריאל10/11/2009יש צורך להתרשם ישירות מהתלונה ולבצע בדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
תה תה11/11/2009בעלי בקר נוירולוג שלא מצא כל סבה לתופעה. הנוירולוג הציע לבצע צלום רנטגן של החזה בעלי לא מתלהב מהרעיון. כלומר לא עבר את צלום החזה בטענה של : מה הקשר? השריפה היא חצונית.
אשמח לדעת מה דעתך בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה דלגת על השאלה הנוספת
תה תה11/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר ניגוד ו MRIמאיה08/11/2009
שלום ד"ר
בגלל תלונות על כאבי ראש עורפיים וכאבי צוואר חולשה בגפיים הופנתי לבדיקת MRI
בהפנייה מהנוירולוג נכתב
MRI לגולגולת-מוח או בסיס המוח כולל גזע המוח ללא חומר ניגוד
ביום שישי ביצעתי את ה MRI ובאמצע הבדיקה- [לאחר 10 ד'ק] הוזרק לי חומר ניגוד למרות שנכתב ללא חומר ניגוד
שאלותיי הן:
1) מדוע הוזרק לי חור ניגוד אם היה כתוב לא לעשות זאת?
2) האם זה מראה על בעייה מסויימת שהתגלתה באמצע הבדיקה ,או נהפוכהו- לא נמצאה שום בעייה ורצו יותר להעמיק ולכן הזריקו את החומר?
3)מה ההבדל בין בדיקה עם חומר ניגוד מאשר בדיקה ללא חומר ניגוד?
אשמח לקבלת תשובה כי עד לקבלת תשובות ה MRI -[עוד שבוע בערך] ואני במתח..
תודה רבה לך מראש ד"ר ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר ניגוד
ד''ר איתן אוריאל10/11/2009אינני יודע מדוע הוזרק חומר הניגוד. בדיקה עם חומר ניגוד יעילה באפיון תהליכים מסוימים והדגמות של כלי דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראשמורן07/11/2009
שלום רב!
יש לי מיגרנות. בעבר הוחמרו ההתקפים עקב שימוש בגלולות לעיתים לפני כאב הראש, חוויתי תופעות של טשטוש ראייה (הילות, ברקים) ותחושת נימול באחד מצידי הגוף ו/או הפנים. התופעות חלפו לאחר הופעת כאב הראש.
לאחרונה הופיעו שוב התופעות ולאחריהן, כאב הראש ותחושת סחרחורת קלה. זה קרה פעם אחת, אולם, מדי פעם (גם ללא כאב ראש מיגרנתי) יש לי תחושת נימול מעל השפתיים. מדובר בתחושה שנמשכת שנייה או פחות ונעלמת.
האם יש קשר? האם התופעות הללו קשורות למיגרנה או שיש משהו אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר איתן אוריאל10/11/2009כאבי ראש בעלי אופי חדש או תלונה נוירולוגית חדשה מצריכים פניה לרופא לצורך קבלת כל הפרטים וביצוע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)